Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Zielona1911 wrote:Witam przyszłam się poradzić.
Mam teraz problem.
Jestem po stymulacji clo.
OM miałam 12.03
Owulacja potwierdzona monitoringiem 1.04-3.04.
Test ciążowy w 15dpo negatywny.
Test ciążowy 20dpo pozytywny.
W 21 dpo byłam u ginekologa,na usg nic nie było widac,
W 22 dpo brunatne plamienia,pojechałam na izbę przyjęć. Dostałam progestan.
W 24dpo znów byłam u lekarza i ciąży na usg dalej nie widać. Pobrali mi betę a tam wynik 28,9.
W domu zrobiłam test paskowy wyszedł tylko cień cienia,poszłam do apteki i kupiłam clearblue wyszedł pozytywny.
Czy te plamienia to poronienie?
Kluje mnie lewy jajnik ale owulacja była z prawego jajnika to chyba wyklucza ciążę pozamaciczna?
Tylko kolejna bhcg może dać jaka kolwiek podpowiedź. Ciążę pozamaciczna wykluczyć może usg. Brak bólu na początku nie daje gwarancji że nie ma pozamacicznej niestety.
Radzę zamiast kupować testy zrobić bhcg i zobaczyć jaki jest przyrost
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Gaduaaa wrote:Arletko dobre wieści
oby tak dalej !
Czarnulko i widzisz.. nie ma co panikować, wszystko jest w porządkulekarze mają wszystko pod kontrolą i na pewno będzie cały czas okey
zostajesz w Pl na całą ciąże?
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualnyZielona ty już jesteś bardzo długo po owu, Jak na 24 dpota beta jest bardzo mała, ale ja nie jestem wyrocznią broń boże sprawdź betę jeszcze raz... Plamienia to nie poronienie a jakbyś miała krwawienie to inna rozmowa. Sprawdź proszę betę, trzymam kciuki mimo wszystko, znamy się z wątku clo i naprawdę chciałabym aby ci się udało
-
Arleta, Czarnulko,
Wielka radość w moim sercu, że u Was wszystko gra!
Gratuluję! I życzę Wam, żeby te chwile ulgi, szczęścia i spokoju po wizytach trwały coraz dłużej. I żebyście jak najszybciej nie potrzebowały do tego spokoju wizyt.czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZielona1911 wrote:Ja podejrzewam u siebie ciążę biochemiczna. A przez progesteron,który jem- blokuje krwawienie tak myślę.
Dziś mam usg i pobiora też hcg. Jak nic nie będzie widać na usg to wiadomo o chodzi...
I nadal tak myślę, betę masz niziutką jak na tyle dni po owu.
Powinnaś juź odstawić progesteron.
Ja jestem w podobnej sytuacji teraz co Ty czyli czekam na @ po biochemie.
Moja beta 16 dpo miała 21. Od razu odstawiłam proga i czekam. -
Alisko - miałam pytać właśnie, czy masz już krwawienie. Nadal nic się nie rozwinęło? Bo pisałaś, że wtedy w piątek co powtarzałaś betę pokazywała się już czerwona krew normalnie. Szkoda, że tak się wszystko przedłuża
Skrzacie - trzymam dziś kciuki, a w sumie trzymamy we dwójkę u nas mam nadziejęskrzat1988 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyNie Jacgu, nic się nie dzieje. Wtedy co pisałam to faktycznie była przy podtarciu żywa krew i cisza... jestem tydzień po terminie @ . Sądziłam ze przy tak niskiej becie okres będzie szybciutko. Ale piersi bolą nadal, wczoraj zrobiłam sobie test ciążowy - nadal ładna widoczna kreska więc beta raczej pomału spada. Pisałam wczoraj do gina - kazał nadal czekać na @.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 07:39
-
Szkoda, do kitu
U mnie jak był bio-chem to w 30dc beta była wyższa o kilka jednostek niż w tej ciąży ale było więcej dpo wtedy, 5 dni później była już negatywna, szybko spadła, na drugi dzień po odstawieniu już krwawienie było.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 07:42
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Zielona niestety ja w 2014 miałam taka sytuacje że późno beta mi się pojawiła ale i rosła. Niestety w 8 tyg okazali się puste jajo płodowe. Tzn pojawiły się wtedy dwa pęcherzyki żółtkowe ( jeden nie prawidłowo duży) ale po tygodniu wszystko zniknęlo. Nie wygląda to obiecująco,
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Jacqueline wrote:Nesairah - no wg tych norm nie miałaś styczności z toxo, IgM masz 0,06 a wątpliwy jest od 0,5 wiec to kilkukrotnie mniejszy wynik masz. Cos im sie porąbało z tym wątpliwym chyba
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedźRzeczywiście, jakaś pomyłka. Trochę mnie jeszcze martwią te płytki, ale zobaczymy, co powie lekarz w piątek.
-
Dziewczyny dzięki za kciuki i Wasze wsparcie. Ono daje niesamowitą siłę
U nas wszystko ok!Myślałam, że będę panikować jak ostatnio przed USG, a przed wizytą byłam dziwnie spokojna. Maluch ma 4,5cm ponoć idealnie na ten 11 tydzień
Serducho było, dziecię ruszało nogami, rękami. Mogłabym patrzeć na ten monitor bez przerwy, szkoda, że badanie jest takie krótkie.
Chyba już przeszliśmy tą naszą "czarną granicę". Oby teraz już przychodziły do nas same dobre wieści.
Ciotki forumowe, jesteście przekochane, wiecie o tym?
Proszę, przypomnijcie mi kto teraz ma wizytę albo testuje? Wiem, że Ikarek robi test w piątek. Trzymam kciuki! Ikarku czujesz jakieś objawy? Wiem, że człowiek sobie potrafi wkręcać różne rzeczy przed terminem @ i często jest to niemiarodajne, ale może akurat...)
promyczek 39, Ikarzyca, Yoselyn82, nesairah, Alisa, M@linka, jomi81, Jacqueline, Elaria, Genshirin, Koteczka82, Dorola31, Monika1357, Niebieskaa, Asia87, Gaduaaa, Szczęśliwa Mamusia, Arleta, czarnulka24, MonaLiza, Edyś82, sylvuś, Elmo13, Evita, sy__la lubią tę wiadomość
-
Skrzacik sie ciesze ze Twoj maluszek pieknie rosnie
Ja mam jutro wizyte i zaczynam sie juz stresowac i schizowac... boje sie jej...mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze. Z jednej strony mysle ze czemu mialoby sie to skonczyc, zadnych objawow nie mam ze cos nie tak jest, z drugiej strony mysle ze wcale nie musi byc tych objawow ze cos sie dzieje...
chyba zwariuje od tego myslenia... !!skrzat1988 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Arleta, Czarnulka, Skrzacie, same cudowne wiadomości
Niech do końca roku tylko takie się tu pojawiają
Zdrówka dla Waszej trójki i Waszych maluchów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 10:53
skrzat1988, czarnulka24, Arleta lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
skrzat1988 wrote:Ikarku czujesz jakieś objawy? Wiem, że człowiek sobie potrafi wkręcać różne rzeczy przed terminem @ i często jest to niemiarodajne, ale może akurat...
)
Objawów oczywiście masa, na wszystkie za wcześnie więc to tylko moja wyobraźnia (he he he... ). A tak generalnie nic nie czuję, nie czuję też podświadomie ze ciąża jest, więc raczej nie mam za dużo nadziei na ten cyklale dzięki za wszystkie kciuki - bardzo doceniam
A tak w ogóle to niesamowicie mnie ucieszyła informacja od Ciebiegratuluję pięknego Malucha i oby tak dalej
a w przyszły czwartek czekam na tak samo dobre wiadomości po prenatalnych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 11:05
skrzat1988 lubi tę wiadomość