X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati cudna coreczka ,sliczne zdjecie :*
    Zielona przykro mi :(

Natikka123 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikkka ale pieknosci:) Gratuluje , niech sie zdrowo rozwija.
    Skrzaciku Twoja historia napawa mnie nadzieją.
    Mamaokruszka a jak Ty sie czujesz? Malo zdajesz nam tutaj relacje. Jakie leki bierzesz?

Ja bylam dzis u gina. Wszystko jest w porzadku , nic sie nie dzieje. Nie to chcialam uslyszec.. W przyszłym miesiacu zrobie sobie pakiet 5 bakterii, za 230 zł. Dzis 27 dc wiec moze nic nie widac jeszcze. Betę zrobię zatem w przyszłym tygodniu o ile nie pojawi się @.. Wspomniał o inseminacji, ale ja teraz stoje przed decyzja o zmianie pracy, gdzie umowa będzie na pół roku. I to mnie mega wstrzymuje przed ta decyzja. W starej pracy jeszcze walczą o mnie... stresy, ale umowa stała.. Umre chyba zanim tą decyzję podejmę..

Natikka123 lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niełatwo masz, oj niełatwo.

Podziwiam za cierpliwość że masz 27 dc i jeszcze nie testujesz myslisz o becie dopiero w przyszłym tygodniu :)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyco no nie wiem a już by wyszła beta? Myślałam, że za wcześnie. Wyjątkowo brzuch mnie boli od samej połowy cyklu. Nigdy bety nie robiłam zresztą, ale teraz ze wzgledu na ewentualną zmiane roboty muszę wiedzieć jak najszybciej.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja jestem złym przykładem do pytania bo bym już leciała, testowala i co tylko.

Zależy jakie masz cykle i kiedy owu. Ale jak 28 dni to ja bym robiła i beta by mogła wyjść ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 18:32

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że to może nie najlepsze pytanie tu, ale na sierpniówkach mało dziewczyn z Katowic, ma któraś z was koleżanki lub sama może polecić jakąś szkołę rodzenia?

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Dziewczyny wiem, że to może nie najlepsze pytanie tu, ale na sierpniówkach mało dziewczyn z Katowic, ma któraś z was koleżanki lub sama może polecić jakąś szkołę rodzenia?

Ja Ci mogę polecić szkole z Pszczyny tylko, bo mamy tu prawdziwe anioły ;) ale popytaj w szpitalu w którym chcesz rodzic może w jakieś szkole w Kato pracują położne z tego szpitala - wtedy najlepiej do nich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 18:35

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattika gratulacje. Zdjęcie super!

Nie ma jak normalny lekarz, poszłam do mojej doktor pierwszego kontaktu i bez problemu dostałam skierowanie na tsh, tf3 i tf4 i receptę na żelazo :-)

Powiedzcie mi czy te badania robi się w jakimś konkretnym momencie cyklu?

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Ja Ci mogę polecić szkole z Pszczyny tylko, bo mamy tu prawdziwe anioły ;) ale popytaj w szpitalu w którym chcesz rodzic może w jakieś szkole w Kato pracują położne z tego szpitala - wtedy najlepiej do nas.

No właśnie w tym problem, że nie wiem w którym szpitalu rodzić. Tam gdzie pracuje moja lekarka nie mają znieczulenia zewnątrz oponowego, a chciałabym mieć chociaż możliwość zdecydowania czy chce takiego znieczulenia czy nie. I teraz się miotam czy jednak w tym szpistalu rodzić czy jednak w innym :(

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położne od nas pracują na Łubinowej i u Bonifratrów i tam też głównie rodziły moje koleżanki i polecają bardzo oba szpitale. Łubinowa wiadomo - tylko super zdrowe ciąże - ale opieka i warunki lux. Ja bym celowała w szkoły z tych dwóch szpitali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 18:59

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Położne od nas pracują na Lubinowej i u Bonifratrow i tam też głównie rodziły moje koleżanki i polecają bardzo oba szpitale. Lubinowa wiadomo - tylko super zdrowe ciążę ale opieka i warunki lux. Ja bym celowana w szkoły z tych dwóch szpitali.

Dziękuję za informację. Muszę się zastanowić bona razie czuję się strasznie skołowana tym wszystkim.

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:

Nie ma jak normalny lekarz, poszłam do mojej doktor pierwszego kontaktu i bez problemu dostałam skierowanie na tsh, tf3 i tf4 i receptę na żelazo :-)

Dzień cyklu bez znaczenia.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona Liza, dziękuję, że pytasz. U mnie w sumie nic się nie dzieje, dziś zaczęłam 8 tydzień, żyję od wizyty do wizyty, staram się jakoś przetrwać i za wiele nie myśleć. Objawów niewiele, tylko bóle miesiączkowe stale mi dokuczają a tak to cycki żyją swoim życiem i sporadycznie mam mdłości. I wstręt do mięsa, nie jestem w stanie na nie patrzeć.
    Z leków aktualnie mam Clexane 0,6, Acard 75, Letrox i Duphaston 3x1 i żelazo. No i oczywiście multum witamin.
    Oprócz tego przez 2 tygodnie łykałam masę naturalnych specyfików bo dopadło mnie zapalenie zatok i zaczynam świrować, czy to nie przez chorobę nie było ostatnio serduszka i czy w ogóle będzie... Oczywiście musiałam się rozchorować, przecież u mnie ciąża = choroba z wysoką gorączką :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 19:20

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Mona Liza, dziękuję, że pytasz. U mnie w sumie nic się nie dzieje, dziś zaczęłam 8 tydzień, żyję od wizyty do wizyty, staram się jakoś przetrwać i za wiele nie myśleć. Objawów niewiele, tylko bóle miesiączkowe stale mi dokuczają a tak to cycki żyją swoim życiem i sporadycznie mam mdłości.
    Z leków aktualnie mam Clexane 0,6, Acard 75, Letrox i Duphaston 3x1 i żelazo. No i oczywiście multum witamin.
    Oprócz tego przez 2 tygodnie łykałam masę naturalnych specyfików bo dopadło mnie zapalenie zatok i zaczynam świrować, czy to nie przez chorobę nie było ostatnio serduszka i czy w ogóle będzie... Oczywiście musiałam się rozchorować, przecież u mnie ciąża = choroba z wysoką gorączką :(

Eee okruszku mi piszesz codziennie ze masz mdlosci i Cie muli non stopa :) to jakie objawy od czasu do czasu? :) glowa do gory jest dobrze: )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 19:21

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:

Koteczka przy tych badaniach robisz w dowolnym dniu

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • AnnaZ Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam się,że po łyżeczkowaniu coś może być chyba nie halo.W pon.17 dni po zabiegu czułam się jak przed okresem,bolał brzuch miesiączkowo,pojawiła się żywa krew i leciała cały dzień,wieczorem 2 czarne skrzepy.Wczoraj i dziś czysto.Ale boli mnie podbrzusze i te cholerne plecy.Zastanawia mnie,jak szybko można dostać @ po łyżeczkowaniu i ile trwa?Czy ktoś potrafi odpowiedzieć na to pytanie?Jutro wieczorem mam wizytę,ale boję się,nie chcę znów​ przechodzić łyżeczkowania:(

2013 Córka - największa miłość
    7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
    12.2017 cp
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaZ wrote:
    Obawiam się,że po łyżeczkowaniu coś może być chyba nie halo.W pon.17 dni po zabiegu czułam się jak przed okresem,bolał brzuch miesiączkowo,pojawiła się żywa krew i leciała cały dzień,wieczorem 2 czarne skrzepy.Wczoraj i dziś czysto.Ale boli mnie podbrzusze i te cholerne plecy.Zastanawia mnie,jak szybko można dostać @ po łyżeczkowaniu i ile trwa?Czy ktoś potrafi odpowiedzieć na to pytanie?Jutro wieczorem mam wizytę,ale boję się,nie chcę znów​ przechodzić łyżeczkowania:(
    Przy drugiej ciąży @ dostałam 65 dnia po zabiegu @ bardzo obfita 7 dni.
    Przy trzeciej ciąży @ dostałam 23 dnia po zabiegu @ skąpa 3 dni .
    Niby @ powinna przyjść do 6 tyg po łyżeczkowaniu. .
    Wiele dziewczyn dostaje @ w normalnym przewidywanym terminie kiedy zawsze była @ przed łyżeczkowaniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 19:28

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Koteczka przy tych badaniach robisz w dowolnym dniu
    Nie to hormony tarczycy mozesz robic nawet dzisiaj. :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Mona Liza, dziękuję, że pytasz. U mnie w sumie nic się nie dzieje, dziś zaczęłam 8 tydzień, żyję od wizyty do wizyty, staram się jakoś przetrwać i za wiele nie myśleć. Objawów niewiele, tylko bóle miesiączkowe stale mi dokuczają a tak to cycki żyją swoim życiem i sporadycznie mam mdłości. I wstręt do mięsa, nie jestem w stanie na nie patrzeć.
    Czyli dobrze :) Te leki masz od gina z kliniki czy zwykłego jakiegoś?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Czyli dobrze :) Te leki masz od gina z kliniki czy zwykłego jakiegoś?
    Leki mam od ginekologa zwykłego ale zalecenia mam od immunologa, babka z Luxmedu dała mi zalecenia na papierze, elegancko z pieczątką, ginek jak zobaczył to nawet nie dyskutował tylko dał recepty :)

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
‹‹ 2247 2248 2249 2250 2251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ