X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Jomi - ta kreseczka dzisiejsza ładna:-)
    Jeśli chodzi o testy ja osobiście używam tylko Bobo testów (tych żółtych).

Na spokojnie zrób sobie betę we wtorek:-)

Alisa, obecnie cokolwiek "na spokojnie" to abstrakcja totalna ;) A we wtorek na betę dopiero o 15 jadę, bo umówiłam wizytę na 17 od razu u mojego gina, żeby pogadać o nowym planie działania gdyby jednak była biochemiczna.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Alisa, obecnie cokolwiek "na spokojnie" to abstrakcja totalna ;) A we wtorek na betę dopiero o 15 jadę, bo umówiłam wizytę na 17 od razu u mojego gina, żeby pogadać o nowym planie działania gdyby jednak była biochemiczna.

Mam dokładnie tak samo (he he he ) przez takie posty już nawet zaczynam wierzyć, że u mnie też biochem jest niemal pewny skoro beta niższa niż u Ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 12:02

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Ja rozumiem ale Ikarek ma rację: co ma byc to będzie. Biegu rzeki nie zawrócicie:-)

To Ty dostaniesz wynik bety przed wizytą u gina? A skąd myśl o biochemie?

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Mam dokładnie tak samo (he he he ) przez takie posty już nawet zaczynam wierzyć, że u mnie też biochem jest niemal pewny skoro beta niższa niż u Ciebie.

Moja ciąża 3 dni starsza teoretycznie od Twojej,więc Twoja beta nie jest Ikarku niższa :)

Olga 05.01.2013
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Ja rozumiem ale Ikarek ma rację: co ma byc to będzie. Biegu rzeki nie zawrócicie:-)

To Ty dostaniesz wynik bety przed wizytą u gina? A skąd myśl o biochemie?

U mnie w klinice na betę czeka się maks 1,5h więc na pewno będzie wynik przed wizytą. A myśl o biochemie stąd, że przy pierwszym transferze miałam betę 40 w 11dpt, też kreski na testach jaśniały i w 13dpt była beta była już 18 :(
    U nas problem jest taki, że po pierwsze, mąż ma bardzo słabe nasienie, więc zarodki są kiepskie, a po drugie ja mam problemy immuno. Także ja na 3 transfery, 3 razy miałam dodatnią betę, ale niestety finał nie był szczęśliwy.

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi, nie łam się narazie - czekamy na wtorek. Miałaś wlewy, zrobiłaś tak wiele, żeby udało się teraz i czekamy :)

Jak to pięknie Aliska napisała biegu rzeki nie zawrócimy, ale nadzieja zawsze umiera absolutnie ostatnia.

SusannaDean lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem jak jest sama zamartwiałam się betą i moje przeczucia się potwierdziły, ale moja 13 dpo była ok 3,7 więc nie ma co opowiadać, ze wasze są kiepskie, co lepsze, moja rosła fajnie przez tydzień....a potem spadek, także znowu złe zagnieżdżenie.

Trzeba być dobrej myśli, ale chyba spokojnie podchodzić, na wzruszenia ze szczęścia przyjdzie czas za pare tygodni jak zobaczycie serducha na usg <3 <3

Tego wam życzę (i sobie też za jakiś czas :) )

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka bo na odklejające się łożysko nie ma nic innego. leki rozkurczowe najważniejsze, żeby nie było żadnych skurczy i leżenie. też mi zmienili dupka na luteine jak leżałam w szpitalu. mój ginek też zmianił mi na luteine dowcipną bo powiedział, że ona jest rekomendowana bo działa bezpośrednio na narządy rodne omijając układ pokarmowy :)) no i ja jak już trafiłam do domu i ciągle plamiłam odstawiłam acard i od tego czasu odpukać, ale miesiąc jest spokój. nie wiem czy to przypadek czy za dużo było tego rozrzedzenia.

Jomi co do testów... :D Laila i Gadułka są świadkami co ja odstawiałam po pozytywnym teście... robiłam 3 dziennie.. i codziennie.. i te rano nie zawsze były ciemniejsze.. w ogole moim zdaniem nie ciemniały.. więc zakładałam NAPEWNO biochem. lepiej raz zatestować zrobić dwie bety i tyle :) chociaż u mnie z betą też były jaja.. :D

a opowiem Wam co tam :D

moja pierwsza beta 600. wiec moj lekarz kazał zrobić drugą przez to że ciągle plamiłam. zrobiłam bete drugą w środę i pojechałam do kina z męzem. sprawdziłam wyniki na sali kinowej i.... 200.... no trudno.. napisałam do ginekologa.. ze odstawiam leki ze biochem ble ble.. potem wrocilismy do domu i weszłam jeszcze raz na wyniki a tam 1200 !! na telefonie ucieło mi jedynkę ... czaicie? zawał...

a mój lekarz do dziś ma mnie za wariatkę :D

promyczek 39, Genshirin, sylvuś lubią tę wiadomość

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem to wszystko, Wasze argumenty jak najbardziej do mnie trafiają, ale ostatni rok to najpierw dwie totalnie nieudane procedury in vitro, zero zarodków, potem trzecia, ekstremalnie długa i wyczerpująca, która dała 5 blastek i wielką nadzieję. No i potem pierwszy transfer - ciąża biochemiczna, drugi transfer - piękne bety, bijące serce i poronienie, a teraz trzeci transfer i beta duuuużo niższa niż w poprzednim na tym etapie. Ja mam już tak zryty beret, że niestety logiczne myślenie nie jest moją mocną stroną na ten moment :(

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    moja pierwsza beta 600. wiec moj lekarz kazał zrobić drugą przez to że ciągle plamiłam. zrobiłam bete drugą w środę i pojechałam do kina z męzem. sprawdziłam wyniki na sali kinowej i.... 200.... no trudno.. napisałam do ginekologa.. ze odstawiam leki ze biochem ble ble.. potem wrocilismy do domu i weszłam jeszcze raz na wyniki a tam 1200 !! na telefonie ucieło mi jedynkę ... czaicie? zawał...

Ruda, masz dziś status mojego miszcza :D Historia z betą piękna :)
    Ja bym chętnie zrobiła kolejną betę, nawet dziś, ale przez te cholerne święta do wtorku nie mam jej po prostu gdzie zrobić.

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:

Historia mistrz, musiałaś mieć zawał wtedy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Ja wiem to wszystko, Wasze argumenty jak najbardziej do mnie trafiają, ale ostatni rok to najpierw dwie totalnie nieudane procedury in vitro, zero zarodków, potem trzecia, ekstremalnie długa i wyczerpująca, która dała 5 blastek i wielką nadzieję. No i potem pierwszy transfer - ciąża biochemiczna, drugi transfer - piękne bety, bijące serce i poronienie, a teraz trzeci transfer i beta duuuużo niższa niż w poprzednim na tym etapie. Ja mam już tak zryty beret, że niestety logiczne myślenie nie jest moją mocną stroną na ten moment :(

No nie dziwię się, że masz dylematy, wcale. Ale każda ciąża jest inna, rozwija sie swoim tempem i miejmy nadzieję, że ta będzie dobra :)
    Wiecie jak to jest, nie zachodzimy to chcemy zajść, potem chcemy wierzyć że się uda itd na każdym etapie troski i zmartwienia, ale nie takie historie świat widział ! Będzie dobrze, nie dziś to jutro

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja sobie tylko usiadłam pòł siedzaco na chwile zjeść obiad i znów bardzo duże krwawienie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 13:12

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny ja sobie tylko usiadłam pòł siedzaco na chwile zjeść obiad i znów bardzo duże krwawienie :(
    :( Kurde

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:

To nie siadaj nawet troszke, poproś o taki kubek z dziubkiem do picia - dla pacjentów leżących na pewno takie mają w szpitalu. Widocznie pechowo się to łożysko odkleja przy naczyniu krwionośnym. Ale na tym etapie łożysko się formuje jeszcze więc jest spora szansa, że się przyklei. Ani trochę nie zazdroszczę Ci tej sytuacji, ale mimo wszystko są szanse więc nie tracimy nadziei!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 13:23

czarnulka24 lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Evita Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi toż tam jest piękna krecha. Pamiętaj, że każda ciąża jest inna, nawet własna jak mawiali starożytni. Także spokojnie czekamy :)

jomi81 lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko może i nie wygląda to zbyt dobrze ale ja mocno wierzę że wszystko będzie w porządku.

Jomi, kreseczka piękna ;)

U mnie @ rozkręciła się na dobre, póki co bardzo obfita...

jomi81, czarnulka24 lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko to nie siadaj nawet,wiem ze to trudne ,tzn domyslam sie ,ale masz jedyna okazje powalczyc o swoje malenstwa ,wiec walcz!Trzymam mocnO kciuki i wierze ze bedzie ok:*
    Ruda ale historia z ta beta ,nie dziwie sie ze lekarz mysli zes walnieta hihi :)
    jOmi po Twoich doswiadczeniach to faktycznie ..ciezko ,chyba my wszystkie tu mamy zryte berety troche ..ale kochana kazda ciaza to kolejny nowy poczatek,ja wierze w Twoja :*

Jacqueline, czarnulka24 lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje wam za slowa otuchy, chyba juz wyplakalam swoje chociaz dalej mi sie cisna lzy do oczu...musze jakos sie otrzasnac i zyc dalej, dojsc do siebie fizycznie i psychicznie. chociaz najgorze jeszcze przede mna...
    Wyszlam wczoraj ze szpitala i czekam w domu na... nie zgodzilam sie na zabieg, wole sama ale wiadomo roznie to moze byc. Gdyby cos sie dzialo: goraczka, silne bole brzucha, gdyby lalo sie jak z kranu to mam jechac do szpitala. Nie bardzo chcieli mnie wypuscic bo moge dostac krwotoku itp.. proponowali zabieg ale ja nie bylam przekonana do konca.

Zaczynam juz watplic we wszystko, juz nie wierze ze bedzie dobrze, za duzo tych przykrych rzeczy sie stalo, zebym inaczej myslala. Jestem tak wsciekla i nabuzowana na to wszystko ze gdyby ktos mnie teraz wkurwil to nie wiem co bym zrobila i powiedziala.

Czemu laski ktore nie chca dzieci, ktore cpaja, chleja i ktore zabijaja i bog wie co robia czemu one nie maja takich problemow zeby zajsc w ciaze i ja utrzymac! czemu to sie dzieje nam/ mnie osobie ktora by wszystko dala dziecku i dziecko mialoby kochajaca rodzine i dom!! Czemu patologia rozmnaza sie jak kroliki a ja nie moge miec i musze przechodzic kolejna strate?

Jakie to kurwa zycie niesprawiedliwe jest, po prostu brak slow na to wszystko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 14:18

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka trzymam kciuki za twoje maluszki..! mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy!

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 2273 2274 2275 2276 2277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ