X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No leżę leżę .. wstalam tylko na chwilkę. . Acardu dziś nie biorę mam nadzieje że odstawienie go zakonczy moje problemy z krwawieniem. Bo jak nie to trzeba będzie zejść na clexane 0.4 a tego się boję ze względu na moje przeciwciała przeciw jądrowe

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Gaduaa,
    Dawno się nie odzywałaś.
    Co u Ciebie? Przygotowania do komunii tak Cię pochłonęły?
    Hejooo ;) Komunia była wczoraj... od środy wieczorem miałam rodziców... cały czas mocno napięty grafik.. opowiem więcej jutro, bo dziś bardzo mało spałam, rodzice pojechali i ledwie zipie :)
    Dzięki za pamięć :)

Ikarzyca, M@linka, Jacqueline, ana167, Caro, Genshirin, Koteczka82, Dorola31, czarnulka24, Asia87, Elmo13 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Caro Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Caro - oczywiście, że pamiętamy :) Wreszcie wpadłaś :) Jak tam u ciebie teraz? Krwawienia już nie nawiedzają? :) Napisz coś więcej :)

Dziękuję Dziewczyny :*
    A no Mała Istotka się zdecydowała zamieszkać, chociaż walka o nią trwa od samego początku. Choć pod serduchem rośnie silna babeczka i twardo się tam trzyma :-) Brałam od samego początku Clexane 0,4mg ale również od początku towarzyszą Nam krwiaki. Dwie wizyty w szpitalu, ciągłe plamienie na zmianę z krwawieniem. Leżę już 11 tygodni ;-) Po konsultacji z hematologiem trudna decyzja o całkowitym odstawieniu Clexane w 14tc i (nie zapeszajać) od ponad dwóch tygodni jest spokój choć nadal jest jeden krwiak 33x10mm.

Jacqueline no właśnie jest spokój :-D A na ostatniej wizycie dowiedzieliśmy się, że będzie córeczka <3 Schizuje czy z szyjką w porzadku albo przeżywam że coś zaboli. Nadal leżakuje. Mam nadzieję, że najgorsze za Nami i teraz krwiak się wchłonie i będę jeszcze śmigać po sklepach :-D A jak u Ciebie?

czarnulka kurczę znowu krwawisz? Do łóżka a nie fotki strzelac ;-) Dobrze, że odstawiasz ten Acard. Wydaje mi się, że u Ciebie może się dziać to samo co u mnie.. I skonsultowałabym to z hematologiem Kochana.

Annak z tej całej nerwówki z ostatnich tygodnie nawet nie wiem jak znalazłam się w 17tc ;-) A jak dowiedziałam się, że to dziewczynka, córeczka, to dopiero wszystko stało się takie mega realne :-)

Gaduua widziałam fotki na FB, Maminka kwitnąca <3 A Fabian rośnie na przystojniaka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 21:21

czarnulka24, Gaduaaa lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka leż kochana. Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwa!

Ja mam jakąś dziwną fazę na liczenie ;-P liczę kiedy powinnam dostać teraz okres kiedy będę miała ovu, kiedy powinnam mieć okres w czerwcu i kiedy ovu pod koniec czerwca normalnie masakra a teraz jeszcze policzyłam że jeśli by mi się udało zajść na wyjeździe to mogę testować w rocznicę ślubu bo w moje urodziny będzie za wcześnie chyba wraca mi coraz większa chcę znowu spróbować.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko, trzymam kciuki za ciebie!

Koteczko, może nie rozkminiaj tyle... będzie, co ma być, a życie, jak zwykle lubi zaskoczyć.
    Powiem Ci, że troszkę mnie zaniepokoił kierunek waszych wczasów, Tunezja jakoś nie kojarzy się ostatnio, jako raj dla turystów. Można wiedzieć, skąd ten kierunek wyjazdu?

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    No leżę leżę .. wstalam tylko na chwilkę. . Acardu dziś nie biorę mam nadzieje że odstawienie go zakonczy moje problemy z krwawieniem. Bo jak nie to trzeba będzie zejść na clexane 0.4 a tego się boję ze względu na moje przeciwciała przeciw jądrowe

Czarnulko ! LEŻENIE PLACKIEM I TYLKO SIKU I SZYBKI PRYSZNIC! Ja krwawiłam tylko ciut! i plamiłam potem i leżałam DOSŁOWNIE 2,5 tygodnia ciągle !!

a acard nie przestaje działać odrazu po odstawieniu. działa jeszcze kilka dni.

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Kciuki za wyniki! Poniedziałek? To już jutro?
    Tak, właśnie jutro do popołudnia mam mieć wyniki na meilu, jak wszystkie mi przyjdą to do gina... Za 5 dni powinnam mieć @ pytanie czy będzie czy za ciosem się uda np..... ale lepiej w sumie żeby po wynikach była już ciąża...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    A co do fb - w tajnej grupie i przy jednomyślnej decyzji ja też pod swoim nazwiskiem bez problemu wystąpię ;)
    Tylko jeśli mogę wtrącić, żeby nazwa grupy nie kojarzyła się była "neutralna" bo nawet jak mamy zamkniętą to jak znajdę grupę po nazwie to widzę członków grupy, a mi nie pasuje żeby to było widać jak będzie sugestywna nazwa, nie cierpię ekshibicjonizmu na fb

Koteczka82, M@linka lubią tę wiadomość

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Czarnulko, trzymam kciuki za ciebie!

Koteczko, może nie rozkminiaj tyle... będzie, co ma być, a życie, jak zwykle lubi zaskoczyć.
    Powiem Ci, że troszkę mnie zaniepokoił kierunek waszych wczasów, Tunezja jakoś nie kojarzy się ostatnio, jako raj dla turystów. Można wiedzieć, skąd ten kierunek wyjazdu?

Elaria to liczenie jest odruchowe i silniejsze ode mnie ale podchodzę do tego na luzie bawi mnie to.
    Co do wyjazdu to patrzylismy różne kierunki, ceny i bezpieczeństwo. Mąż sprawdzał alerty i na ten czas jest tam bezpieczniej niż w Turcji czy Egipcie a już na pewno bezpieczniej niż we Francji. Pytaliśmy też znajomej która pracuje w biurze podróży i powiedziała że jest ok w kurortach jest bezpiecznie. Ja lubię ciepło i egzotycznie ;-) myślę że będzie dobrze. Miło że się mną przejmujesz.

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczko, my mieliśmy jechać do Czarnogóry w tym roku, a teraz to nie wiem, kiedy pojedziemy na jakieś wakacje, bo nie jestem fanką wyjazdów z niemowlakami. Nawet nad morze raczej się nie wybierzemy we czwórkę w tym roku, mimo że mamy relatywnie blisko, bo plażowanie z takim maluszkiem wydaje mi się męczące dla wszystkich z dzieciątkiem na czele.
    Wiem, że podejścia są różne, często widać rodziny z maluchami w nosidłach, chustach, wózkach, ale te upały, tłumy turystów, wszędzie kolejki, zmiana miejsca, odejście od stałego planu dnia, niemożność przewinięcia/ nakarmienia w sprawdzonych warunkach zniechęca mnie od planowania takich eskapad. Często widać, że i maluchy są tym zmęczone, a i rodzice niewiele wypoczywają. Trochę szkoda mi starszej córki, na pewno jedzie na 2 tygodnie w góry z chrzestną, a poza tym będę ją wysyłać na basen z tatą, na konie.

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Koteczko, my mieliśmy jechać do Czarnogóry w tym roku, a teraz to nie wiem, kiedy pojedziemy na jakieś wakacje, bo nie jestem fanką wyjazdów z niemowlakami. Nawet nad morze raczej się nie wybierzemy we czwórkę w tym roku, mimo że mamy relatywnie blisko, bo plażowanie z takim maluszkiem wydaje mi się męczące dla wszystkich z dzieciątkiem na czele.
    Wiem, że podejścia są różne, często widać rodziny z maluchami w nosidłach, chustach, wózkach, ale te upały, tłumy turystów, wszędzie kolejki, zmiana miejsca, odejście od stałego planu dnia, niemożność przewinięcia/ nakarmienia w sprawdzonych warunkach zniechęca mnie od planowania takich eskapad. Często widać, że i maluchy są tym zmęczone, a i rodzice niewiele wypoczywają. Trochę szkoda mi starszej córki, na pewno jedzie na 2 tygodnie w góry z chrzestną, a poza tym będę ją wysyłać na basen z tatą, na konie.

Rozumiem że wyjazd z niemowlęciem to problem. My na pierwsze wakacje w Polsce pojechaliśmy jak młody miał ponad 3 lata i to było nad jeziorem 100 km od domu. Rok później to samo miejsce. A trochę dalej (250km) jak miał 5 lat. Dwa lata temu kaszuby + Łeba a w zeszłym roku Bułgaria autokarem ( 24 h w autokarze ja zmęczona a moje dziecko w siódmym niebie ;-)) Jak był zupełnie malutki to siedzieliśmy na działce 20 km od Łodzi i też było ok. moje dziecko od małego kocha podróże i jest na nich super nigdy nie marudzi po prostu wszędzie można z nim jechać.
    Czarnogóre też patrzylismy ale nie było dobrej oferty i alerty bardziej ostrzegały niż w Tunezji.
    Zdaję sobie sprawę że wyjazd do egzotycznych zakątków świata niesie pewne ryzyko ale części zagrożeń można uniknąć np. problemów z przewodem pokarmowym stosując odpowiednie środki zapobiegawcze.

Poza tym jeśli w niedalekiej przyszłości zajde w ciążę to na następne parę lat mamy z głowy wyjazdy zagraniczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 00:04

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• sy__la Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh... napisałam się, naprodukowałam (oczywiscie na raty) wchodzę na tel ponownie aby dokończyć a tu bach! Strona się zaktualizowała i cały elaborat poszedł w pi*** ;-(
    Jutro tzn. juz dziś napiszę raz jeszcze, ale już na netbooku... także dajcie mi jeszcze chwilkę a opis będzie gotowy :)

Witam Was wszystkie po 2 tyg przerwie od forum.. starałam się Was nadrobić i dopiero dziś mi się to udało. Mam nadzieję teraz być już na bieżąco. Nasza mała Księżniczka jest tak wspaniała, że nie mogę się napatrzec na nią i nadziwić że to wszystko co mnie teraz otacza to rzeczywistość. Swiat się zmienił o 180 stopni. Dopiero dziś też porządnie odespalam bo ból głowy mnie dopadł.

Chciałam pogratulować wszystkim z Was, które spodziewają się Dzieciątka <3 serce się raduje, gdy czytam takie wspaniałe wieści z wizyt, o bijacych serduszkach, o pozytywnych testach. Nie ukrywam że najbardziej mnie cieszy fakt, iż nasze Dinozaurzyce zaciążają jedna po drugiej... jeszcze Aliska i Evitka i to chyba będzie finito że starej Gwardii?!

Czaenulko muszę się odnieść do Ciebie - leż leż i jeszcze raz leż!! Silne masz te Dzieciaczki, widać że pragną żyć, chcą z Tobą zostać ;)

Niestety były też i smutne wieści, jak to w życiu bywa, ale mysle ze nie ma co dawać za wygraną. Jeszcze wszystko się ułoży. Bardzo jest mi przykro, że ciągle ktoś musi przeżywać straty, żałobę :-(

czarnulka24, Niebieskaa, M@linka, Asia87 lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka - tez mam takie czasem odczucia ..
    Annak tez chce nalezec do tej grupy na FB

Jacqu odezwe sie jak bede miala 3 sekundy ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 05:52

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również bylabym chetna jeśli by się pojawiła zamknięta grupa na fb. Ovu mnie troszkę przeraża tym, że każdy może wejść i czytać tak bardzo osobiste rzeczy. Z drugiej strony gdyby tak nie było nie byłoby mnie tutaj.

Sy_la, ja z niecierpliwością czekam na Twoją relację.

Elaria, mam podobne podejście do Twojego w kwestii podróżowania z niemowlakiem. My pojechaliśmy z Olgą pierwszy raz na wakacje gdy miała 1,5 roku. Wcześniej bym się nie odważyła, bo mój mały dziad jako niemowlę nie spał w ogóle w aucie, powiem więcej, darł się od momentu wsadzenia do fotelika az do chwili wyjęcia z niego. Brrrrr, na samo wspomnienie robi mi się słabo. Na szczęście teraz jest pierwsza do wyjazdów, kocha hotele i śniadania hotelowe ;)

Koteczko, czyli Wasz wyjazd juz za chwilę. Zazdroszczę. My niestety od 2 lat nie byliśmy nigdzie poza krotkimi pobytami, bo wszystko było podporządkowane in vitro, druga sprawa, ze cała kasa szła na to. Obiecalismy sobie, ze od początku przyszłego roku zmieniamy to. Będziemy 2 razy do roku gdzies wyjeżdżać na minimum tygodniowy wypoczynek. Na początek marzy nam się Toskania :)

Evita, myślę dziś od rana o Tobie i zaciskam kciuki za wizytę. Mam nadzieję, ze lekarz spełni oczekiwania i zaproponuje jakieś obiecujące rozwiązanie.

Czarnulko, leż plackiem. Wiem jakie to trudne, bo w tej ciąży w styczniu miałam krwawienie i leżałam, po 3 dniach wszystko mnje bolało od tego leżenia, myślałam, ze zwariuję. Ratuj się filmami, książkami i forum :) Twoje dzieci pokazały, że mają ogromną wolę walki.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety przeżywam straszne zmęczenie staraniami, lekami, tym wszystkim :( Praktycznie od ponad roku biorę kosmiczne ilości leków, ciągle odczuwam jakieś ich działania niepożądane, az boję się myśleć jakie długofalowe konsekwencje będzie to miało dla mojego organizmu. Od 4 dni biorę glucophage i od 4 dni boli mnie głowa :/ Poza tym encorton zaczyna się dawać we znaki, a po transferze dawka będzie jeszcze większa niż teraz. W najbliższą środę czeka mnie kolejny wlew z intralipidu. Gdy sobie przypomnę poprzednie zakładanie wenflonu, kiedy pękły mi 3 żyły zanim się udało to mam dreszcze. Jestem naprawdę silną fizycznie osobą, nie przeraża mnie ból, narkozy, zabiegi medyczne, ale to wszystko po prostu już za długo trwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 07:54

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita, myślami i wszystkimi kciukami jestem dzisiaj z Wami!

Niech ta wizyta będzie początkiem wielkich zmian w Waszym życiu :)

Evita lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi - któraś z Dziewczyn mu tutaj napisała że im dłużej się staramy i de facto im bardziej mamy tego dość tym bliżej celu jesteśmy. Chciałabym żeby tak było też u Ciebie, żeby to zmęczenie, te wszystkie wysiłki podejmowane teraz już były tak totalnym dnem, że można się z nich już tylko odbić niemal prosto w górę.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean - grupa może być "tajna' i nazwa może być jaka chcemy. Nikt z twoich znajomych czy postronnych osób nie zobaczy, że jesteś w tej grupie. Takiej grupy nie znajdziesz w wyszukiwarce jeśli do niej nie należysz. Dołączyć można tylko przez zaproszenie administratora na maila ;)

Caro - no masz przeboje w tej ciąży. Ale bardzo się cieszę, że wreszcie jest spokój :) :) I mam nadzieję, że będziesz mogła niedługo normalniej funkcjonować jakby to tak określić ;) A u mnie hmm no krwawień jako takich nie było, w terminie @ najwięcej plamienia było, bardziej różowo lekko czerwonawe, potem tak w kratkę, czasem dzień spokoju albo jakieś pojedyncze nitki czerwone, trochę różowe coś, ostatnio jest więcej trochę tego spokoju i jak już coś się pojawia to przeważnie koloru brązowego ;) Także mimo wszystko jest na plus, plamienia znikome jakieś. Pare dni ostatnio mam bardziej uczucie hmm niestrawności czy lekkich mdłości oprócz tych przy myciu zębów, z czego się bardzo ciesze, bo mdłości jako takie miałam tylko w ciąży z córką ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 10:49

• roma Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitka, dziś myślami z Tobą! Kciuki kochana! Niech ta wizyta napełni Cię wiarą i optymizmem.

Evita lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
‹‹ 2301 2302 2303 2304 2305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ