Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jacqueline wrote:Edyś - hop hop, gdzieś ty? Jak u ciebie?
Bo dawno się nie odzywałaś
Niestety u mnie porażka i kolejna tragedia. Dziś akurat mija 2tyg od poronienia i zabiegu. 6 czerwca byłam na wizycie kontrolnej i okazało się że serduszko się zatrzymało i już nie bije. Nie mogę tego zrozumieć dlaczego tak się stało. Czułam się dobrze, nie plamiłam, wyniki dobre, luteinę na wszelki wypadek dostałam od razu na wizycie już 15maja. No i tu taki zonk. Psychicznie dziś już lepiej, wizytę kontrolną mam w piątek i wtedy popytam lekarza co dalej.
-
Edyśka82 - jakbym czytała o sobie.Ja poroniłam 1 czerwca. Też było dla mnie totalnym zaskoczeniem, że Zarodek przestał się rozwijać w 7tc, bo absolutnie nic mnie nie niepokoiło. Dowiedziałam się na usg, że od 1.5 tyg nasz Dzidziuś nie żyje. Szok. Byłam na L4 2 tyg. ale już jestem w pracy i nabieram tepma...
Z dnia na dzień jest coraz lepiej.
Życzę Ci zdrowia i wytrwałości!! -
Dziewczyny mialam dokladnie tak samo, wszystko bylo dobrze, beta ladnie rosla, serduszko bilo a tu poszlam na kolejna wizyte bo konczylo mi sie l4 i lekarka mowi ze serduszko nie bije.. bylam w takim szoku ze nie umialam nic powiedziec. Żadnych dolegliwosci nie mialam, czasem wiadomo czulam brzuch troche, plamien nie bylo ani bolesci plecow, po prostu nic. Biust wrazliwy byl ale pewnie tez wina byla progesteronu i nagle maluszek sie zatrzymal!
Musimy walczyc dalejMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Sansivieria, dziękuję za życzenia i Tobie również życzę wszystkiego dobrego.
U mnie też okazało się że bobas już od tygodnia nie żyje. Tak samo jak u Ciebie przeżyłam szok. Tak bardzo się cieszyłam, że to serduszko biło, myślałam że już będzie "z górki".
Ale tak jak piszesz, z dnia na dzień jest lepiej. Czekam na wyniki histopatologiczne i na spadek bety(dziś 68).
Sansivieria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam po dłuuugim czasie!
Moje życie pędzi w zawrotnym tempie. Nie mam czasu podrapać się po nosie, ani na internety. Odzywam się, by dać znać, że żyję. Tadek jutro kończy 6 tygodni, zdrowo się rozwija. Nie daje pospać tyle, co córka, ale nie jest zbyt uciążliwy. Bardzo, ale to bardzo pozdrawiam wszystkie dziewczyny!Edyśka82, Genshirin, Justa87, Sansivieria, Natikka123, sylvuś, ana167, Dorola31, Dooti, Koteczka82, Monika1357, Asia87, Kaczuszka86 lubią tę wiadomość
-
Mamookruszka ostatnio tlumaczylas mi wyniki aptt i inr i mam pytanie,moze wiesz:)
Wskaznik protrombinowy mam 107%,zakes normy jest normalny(80-120)i terapeutyczny(30-50)z tego co rozumiem my chyba powinnysmy patrzec na terapeutyczny bo clexsne bierzemy?inr.mam 0,91, norma normalna 0,9-1,3 ;terapeutyczny 2-4,4...dbre wyniki?Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Roma Elaria!!
Jak fajnie, że się odezwałyście do nas - miło zobaczyć dobrze znane nam nicki i avatary
Mam nadzieje, że u Was wszystko dobrze.
Tadzio to już całkiem spory chłopak
Miłego dnia dla wszystkichroma lubi tę wiadomość
Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Edyś, Sansivieria - strasznie mi przykro dziewczyny
Myślałam, że milczenie wiąże się po prostu no nie wiem, że jesteście zajęte życiem i nie ma czasu na forum w ogóle, a tu...U mnie za każdym razem coś się działo, tak samo jak w zdrowej ciąży jak i w tych poronionych, więc teoretycznie jakieś symptomy, że może być źle, miałam.
Trzymam za Was kciuki dziewczyny, za wszystkie, żeby już więcej nic takiego Was nie spotkałoEdyśka82, Sansivieria lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Elaria najważniejsze ze u Was wszystko ok:)
Mamookruszka dziekuje:) zastanawia mnie to inr, ostatnio było 0,99 a teraz 0,91 a aptt lekko powyżej normy teraz spadło.... robisz anty xa? bo mój lekarz nie patrzy na te wyniki, kieruje się tylko przepływami w macicy, dobrze ze robi je co dwa tygodnie...Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
melduje @
ufffff
czyli wszytsko powinno się udać
dzwonie dzis do lekarza zapytac czy mam brac leki czy ten cykl odpuszczamy bo w sumie roznie lekarze mówiąjedni mówia żeby sie nie starac w cyklu hsg bo kontrast inni mówia że nie ma znaczenia-ja chyba wolałabym odczekać albo naturalnie spróbować tyle ze z kolei kolejny miesiac badan ucieka
jak myślicie ???
Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
Justa87 wrote:Elaria najważniejsze ze u Was wszystko ok:)
Mamookruszka dziekuje:) zastanawia mnie to inr, ostatnio było 0,99 a teraz 0,91 a aptt lekko powyżej normy teraz spadło.... robisz anty xa? bo mój lekarz nie patrzy na te wyniki, kieruje się tylko przepływami w macicy, dobrze ze robi je co dwa tygodnie... -
Jacqu idziesz dzisiaj na wizytę jeśli dobrze pamiętam ?
Jeśli termin aktualny to kciuki &&&&&
Miłego dnia wszystkim:)
Dziewczyny które mają IO , jaki miałyście wynik?
Ja idę dopiero za kilka dni do lekarza, ale chyba nie jest ok u mnie
Glukoza / Glucose - na czczo 83
Glukoza / Glucose - test obciążenia 75 g. glukozy po 1 godzinie 125
Glukoza / Glucose - test obciążenia 75 g. glukozy po 2 godzinach 96
Insulina / Insuline - na czczo 6,8
Insulina / Insuline - po 75g glukozy po 1 godzinie 47,4
Insulina / Insuline - po 75g glukozy po 2 godzinach 39,1
Chyba że podali inaczej bo nie ma objasnienia przy glukozie - jest odwrotnie
Insulina / Insuline - po 75g glukozy po 2 godzinach
Insulina / Insuline - po 75g glukozy po 1 godzinie
Insulina / Insuline - na czczo
Insulina Wartość 6,8 Jednostka µIU/ml Norma 2 - 25 W normie
Insulina 47,4 µIU/ml -
Insulina 39,1 µIU/ml
Jak to czytać?
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Stokrotka0312 wrote:Dziewczyny, na jakiej podstawie ustala się dawkę heparyny? Bo u mnie lekarz proponuje przy następnej ciąży 0,4 i boję się że to za mało..Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Stokrotko, ja od wielu lekarzy i od dziewczyn słyszałam, że przy złożonym problemie (MTHFR+ANA) powinno się startować z dawką 0.6 bo niższe są nieskuteczne. Mi też na początku proponowano 0.4 ale hematolog powiedział, że nie ma mowy, startujemy z 0.6 a jak będzie mało to zwiększymy w trakcie, więc co lekarz to opinia. Na pewno nie sugerowałabym się słowami tylko jednego lekarza, raczej poszłabym do hematologa, ginekologa od poronień lub immunologa i dopiero na tej podstawie dałabym sobie ustalać dawki.
Skąd jesteś? Może któraś z nas będzie w stanie doradzić Ci jakichś lekarzy? -
Cześć
witam sie w 30 tygodniu ciazy.
Wow juz 3 z przodu, ale leci szybko.
Uli przez pomylke wcisnelam lubie przy Twojej wiadomosci, chociaz lubie za ro, ze jestes pomocna i starasz sie odpowiadac na pytania dziewczyn.
A tak ogolnie to cxasami zapominam, ze jestem w ciazy. W ogole mam dziwne mysli np czy bede drugiego syna kochala tak jak pierwszego, albo czy tego pierwszego nie zaczne mniej kochac. Chyba przez te upaly mi sie cos w glowie przestawia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 13:49
Mamaokruszka, Genshirin, Szczęśliwa Mamusia, sylvuś lubią tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Sylvuś - dobrze pamiętałaś
U mnie w sumie ok, serduszko ładnie równo bije 154/minSzyjka długa ładna, ale nie wiem ile ma. Upławy troche mi się nie podobały i lekarzowi w sumie też, dał mi globulki i Luteina w tym czasie doustna ma być
Truskawka jest dość wysoko, 3 palce jakoś pod pępkiem
Następna wizyta dopiero 20 lipca
I wcześniej nigdzie nie będę szła jak nic niepokojącego nie będzie, to będzie 18t0d. Prywatnie później i tak na połówkowe pójdę bo na tym sprzęcie to hmmm szkoda gadać
Edyśka82, Yoselyn82, Dooti, Genshirin, Monika1357, Szczęśliwa Mamusia, sylvuś lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016