X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madhuri wrote:
    tak jak Ulli88 napisala, normalna homocysteina nie wyklucza mutacji. moja homocysteina jest w normie i mimo tego mam mutacje MTHFR heterozygotyczna 1298ac, czyli podobno lagodniejsza.

a jesli chodzi o badania, to tam gdzie ja robilam swoje, mutacja MTHFR jest w pakiecie badan na trombofilie. W moim pakiecie bylo 6 roznych mutacji: mutacje czynnik V Leiden i genu protrombiny, mutacje C677T i A1298C MTHFR, PAI-1 oraz VR2.
    Chyba muszę tam zadzwonić i spytać po prostu co ja mam robione, bo taka jestem myśląca, że nawet nie wzięłam żadnego papieru, żeby np. mojej gince pokazać co mam robione...

• AnnaZ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca, bardzo mnie to cieszy, że dobrze się czujesz i rośniecie w siłę. Ciągle myśl pozytywnie, zobacz jak daleko Cię to zaprowadziło.

Madhuri, a czy możesz zadzwonić do tego ginekologa i powiedzieć, że to Cię dręczy i prosić go o odpowiedź? W internecie wszystko możesz dopasować do swoich negatywnych myśli. Mój lekarz zawsze mi mówił, że zamiast szukać w internecie i denerwować siebie i dziecko, mam do niego zadzwonić. Wiesz nie wydaje mi się, żeby lekarz, który zna Twoją historię poronień, rutynowo podchodził do tematu, zwłaszcza, że jak piszesz, zajmuje się poronieniami. Jeśli zaniepokoiłoby go tętno,na pewno powtórzyłby badanie. Nie nakręcaj się niepotrzebnie. Stres to ostatnie czego potrzebujesz.

2013 Córka - największa miłość
    7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
    12.2017 cp
  • Madhuri Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaZ wrote:
    Ikarzyca, bardzo mnie to cieszy, że dobrze się czujesz i rośniecie w siłę. Ciągle myśl pozytywnie, zobacz jak daleko Cię to zaprowadziło.

Madhuri, a czy możesz zadzwonić do tego ginekologa i powiedzieć, że to Cię dręczy i prosić go o odpowiedź? W internecie wszystko możesz dopasować do swoich negatywnych myśli. Mój lekarz zawsze mi mówił, że zamiast szukać w internecie i denerwować siebie i dziecko, mam do niego zadzwonić. Wiesz nie wydaje mi się, żeby lekarz, który zna Twoją historię poronień, rutynowo podchodził do tematu, zwłaszcza, że jak piszesz, zajmuje się poronieniami. Jeśli zaniepokoiłoby go tętno,na pewno powtórzyłby badanie. Nie nakręcaj się niepotrzebnie. Stres to ostatnie czego potrzebujesz.

Dzieki AnnaZ, troche mnie uspokoilas tym, ze na pewno by sprawdzil tetno jeszcze raz, gdyby mial watpliwosci!!! :) Tak, jutro bede dzwonic, zeby zapisac sie na nastepne usg i zapytam, czy wszystko wg niego jest naprawde ok. Zaluje, ze nie zapytalam o to na wizycie, ale moj maz wygladal na spanikowanego i juz chcialam sobie i jemu oszczedzic drazenia tematu. No i teraz mam dopiero stres... :/ Mam nadzieje, ze sie dodzwonie jutro i lekarz mi cos rozjasni.

PuUcp1.png
    [*] 9tc/11tc, 9 stycznia 2017
    [*] 6tc, 31 marca 2017
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 35 tc (34+0) Już bliżej niż dalej do mojego szkraba :)

Ikarku kciuki za wizytę. Czekam na wieści jak maluszek się ma :D

Gratuluje nowych II kresek wszystkim i mocno trzymam kciuki za spokojne i nudne ciąże :)

Mamookruszka, Jaqu jak tam u was?

Jagna dałabyś znać co i jak, bo ty już raczej po porodzie ;)

Miłego dnia wszystkim :)

Monika1357, Edyśka82, czarnulka24, Ikarzyca, Szczęśliwa Mamusia, Koteczka82 lubią tę wiadomość

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madhuri ja mialam usg zarodek 2-3mm bicie serca 90.Rozbujalo sie i dziś 140pieknie bije;)

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madhuri - tak właśnie zaczyna bić serce i na dobę przyspiesza o około 3ud/min, sięga wartości nawet 180 około w 10tc a potem zwalnia na 140 gdzieś do 15tc i tak zostaje do końca :)

Genshirin - dzięki, że pytasz ;) upał dziś i już mi źle. A jeszcze dodatkowo dość różowy śluz był rano jak brałam Luteine, różowego nic nie miałam od 7tc a cały czas byłam na dowcipnej z wyjątkiem kuracji wtedy byla doustną, ale to już 10-ty dzień znowu dopochwowej, mam nadzieje, że to tylko podrażnienie, bo od seksu celibat od początku. Martwię sie czy mi brzuch nie twardnieje bo czasem taka kula twarda się robi, coś częściej mi sie to w tygodniu robiło, ale może to dziecko tak sie upycha tylko choć towarzyszy temu dyskomfort ucisku przeważnie, a pare dni teraz czuje rano i wieczorem bardziej ruchy, więc mam nadzieje, że to tylko sprawka Truskawki a nie co poważnego ;) A ty jak sie czujesz? To już niemal ostatnia prosta do spotkania ;)

Zamówiłam poduchę ciążową, może zacznę sie wysypiać wreszcie :)

Genshirin lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaqu jak jest chłodno lub wietrzne to całkiem nieźle z samopoczuciem, ale jak jest gorąco to pocę się strasznie. Przy obracaniu się lub wstawaniu są problemy, ale na szczęście nie mam dużego brzuszka ;) Mały się już bardziej wyciąga/rozpycha niż kopie/robi koziołki ;) Ja już się nie mogę doczekać tego spotkania już wszystko przygotowane pokoik, sprzęty itp. Teraz zostało mi tylko poranie i poprasowanie wszystkiego oraz spakowanie torby do szpitala i czekamy, aż Konrad się zdecyduje wyjść :D Cała rodzina już czeka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 13:52

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin, dziękuję, że pytasz :) U nas już prawie połowa, młode szaleje, kopie i fika jak szalone. Niestety ostatnio mocne twardnienia brzucha się pojawiają, było podejrzenie skracania się szyjki, na szczęście to był fałszywy alarm, czekam na wyniki wymazu bo chyba jakaś infekcja się przyplątała, lekarz podejrzewa, że to może być przyczyna stawiania się brzucha. Póki co dużo leżę, odpoczywam, biorę zlecone leki i jakoś leci :)
    Kurczę, Ty za moment już rodzisz :O Ależ to zleciało! :)

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) co tam u was słychać? ?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta co u Ciebie? Jak po połówkowych bo chyba miałaś wtedy co ja 5 lipca? Albo coś mi się pomyliło. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 19:19

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamookruszka ja też miewam twardnia brzucha pierwsze się pojawiły coś około 17tc .. aa .. i wydaje mi się że że głównie jak biorę żelazo. .a czemu podejewasz infekcje? Masz jakieś dolegliwości? Ja też podejrzewałam że na stówę coś wyjdzie a tu miłe zaskoczenie. . Tylko flora naturalna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 19:22

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline mam nadzieje że ten podbarwiony śluz na różowo to tylko jakieś podrażnienie.

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin super że masz już prawie wszystko przygotowane :)teraz możecie spokojnie czekać na przyjście maluszka :) ja jeszcze jakieś 17tyg bo ciąża bliźniacza jest rozwiązywana w 37tc jeżeli samo szybciej się nie zacznie ..

Genshirin lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Mamookruszka ja też miewam twardnia brzucha pierwsze się pojawiły coś około 17tc .. aa .. i wydaje mi się że że głównie jak biorę żelazo. .a czemu podejewasz infekcje? Masz jakieś dolegliwości? Ja też podejrzewałam że na stówę coś wyjdzie a tu miłe zaskoczenie. . Tylko flora naturalna :)
    U mnie te twardnienia były momentami bolesne, pojechałam na IP bo mój lekarz powiedział, że lepiej to sprawdzić, minęły po zastrzyku z papaweryny. Raczej nie jest to normalne... A infekcję podejrzewam bo od soboty ciągle swędzi i piecze i szczypie, wydzieliny w czort i jeszcze trochę... Niby żadnego "zapaszku" nie ma ale i tak... Kupiłam lactovaginal i dzisiaj zaczynam kurację, mam nadzieję, że przejdzie.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamookruszka ja juz mam trzeci raz infekcje:(teraz posiew zrobilam i wyszedl drozdzak a objawy takie jak Twoje,piecze,swedzi,biala wydzielina i zapach nijaki i jak okazuje sie to typowe objawy candidy!od dzis nowe tabletki i musze meza przebadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 21:37

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dotrwałam do trzeciego trymestru :D

Brzuchem się chwalić nie będę bo mój mimo, że już duży to nie taki ładny jak Wasze...
    Ale pochwalę się tym, co mi ostatnio zajmuje ten wolny czas w domku :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee752d3c588c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/873397ba4b8c.jpg

Edit: Wiem, że koślawe trochę ale co tam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 09:35

Genshirin, Monika1357, Dooti, Edyśka82, Stokrotka0312, czarnulka24 lubią tę wiadomość

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka śliczny brzusio!!!! Powiedz mi kochana Ty w końcu na sterydzie czy bez? Jakie leki brałaś?

Ja mam ANA 2 i3 w mianie 1:1000, 2 poronienia, nikt mi nie chce wypisac sterydu.

Dorola śliczne cudeńka

czarnulka24 lubi tę wiadomość

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • AnnaZ Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko, piękny brzuszek. Rośnij zdrowy i duży brzuszku, a w raz z nim chłopcy! :)

Dorola, Twój brzuch na pewno też jest piękny, bo każdy, zawierający w środku dzidziusia jest najpiękniejszy na świecie. Daj więc spokój z tą skromnością! :)
    Cudne rzeczy robisz!Zdradzisz przepis na zająca i misia z M?? Wyglądają jak z super sklepu hand made :)Zdolna Mama :)

Mi wykryto tachykardię, tarczycowe ok, czekam na usg brzucha w celu zbadania hormonyów nadnerczy. Nie wykluczam, że ta tachykardia jest rezultatem poronienia, stresu i przeżyć z nim związanych. Wydawało mi się, że uporałam się z tym i idę do przodu. Ciągle to wszystkim mówiłam, pisałam tu na forum, ale podświadomie chyba nie. Dopadło mnie w zeszłym tygodniu takie kołatanie serca i duszność, że myślałam, że to jakiś stan przedzawałowy.Dostałam bardzo małą dawkę beta blokeru i na razie jest lepiej.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

12.2017 cp
  • AnnaZ Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga 22, co z Tobą? Jak się czujesz??

12.2017 cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis, czyli w 33 dniu po łyżeczkowaniu, wyszła mi beta 11,54. Dwa tygodnie temu była ok. 32. Myślałam, ze dziś już będzie zero. Miesiączki brak w dalszym ciągu.

‹‹ 2391 2392 2393 2394 2395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ