Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadhuri wrote:tak jak Ulli88 napisala, normalna homocysteina nie wyklucza mutacji. moja homocysteina jest w normie i mimo tego mam mutacje MTHFR heterozygotyczna 1298ac, czyli podobno lagodniejsza.
a jesli chodzi o badania, to tam gdzie ja robilam swoje, mutacja MTHFR jest w pakiecie badan na trombofilie. W moim pakiecie bylo 6 roznych mutacji: mutacje czynnik V Leiden i genu protrombiny, mutacje C677T i A1298C MTHFR, PAI-1 oraz VR2. -
Ikarzyca, bardzo mnie to cieszy, że dobrze się czujesz i rośniecie w siłę. Ciągle myśl pozytywnie, zobacz jak daleko Cię to zaprowadziło.
Madhuri, a czy możesz zadzwonić do tego ginekologa i powiedzieć, że to Cię dręczy i prosić go o odpowiedź? W internecie wszystko możesz dopasować do swoich negatywnych myśli. Mój lekarz zawsze mi mówił, że zamiast szukać w internecie i denerwować siebie i dziecko, mam do niego zadzwonić. Wiesz nie wydaje mi się, żeby lekarz, który zna Twoją historię poronień, rutynowo podchodził do tematu, zwłaszcza, że jak piszesz, zajmuje się poronieniami. Jeśli zaniepokoiłoby go tętno,na pewno powtórzyłby badanie. Nie nakręcaj się niepotrzebnie. Stres to ostatnie czego potrzebujesz.
2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
AnnaZ wrote:Ikarzyca, bardzo mnie to cieszy, że dobrze się czujesz i rośniecie w siłę. Ciągle myśl pozytywnie, zobacz jak daleko Cię to zaprowadziło.
Madhuri, a czy możesz zadzwonić do tego ginekologa i powiedzieć, że to Cię dręczy i prosić go o odpowiedź? W internecie wszystko możesz dopasować do swoich negatywnych myśli. Mój lekarz zawsze mi mówił, że zamiast szukać w internecie i denerwować siebie i dziecko, mam do niego zadzwonić. Wiesz nie wydaje mi się, żeby lekarz, który zna Twoją historię poronień, rutynowo podchodził do tematu, zwłaszcza, że jak piszesz, zajmuje się poronieniami. Jeśli zaniepokoiłoby go tętno,na pewno powtórzyłby badanie. Nie nakręcaj się niepotrzebnie. Stres to ostatnie czego potrzebujesz.
Dzieki AnnaZ, troche mnie uspokoilas tym, ze na pewno by sprawdzil tetno jeszcze raz, gdyby mial watpliwosci!!!Tak, jutro bede dzwonic, zeby zapisac sie na nastepne usg i zapytam, czy wszystko wg niego jest naprawde ok. Zaluje, ze nie zapytalam o to na wizycie, ale moj maz wygladal na spanikowanego i juz chcialam sobie i jemu oszczedzic drazenia tematu. No i teraz mam dopiero stres...
Mam nadzieje, ze sie dodzwonie jutro i lekarz mi cos rozjasni.
-
Witam się w 35 tc (34+0) Już bliżej niż dalej do mojego szkraba
Ikarku kciuki za wizytę. Czekam na wieści jak maluszek się ma
Gratuluje nowych II kresek wszystkim i mocno trzymam kciuki za spokojne i nudne ciąże
Mamookruszka, Jaqu jak tam u was?
Jagna dałabyś znać co i jak, bo ty już raczej po porodzie
Miłego dnia wszystkimMonika1357, Edyśka82, czarnulka24, Ikarzyca, Szczęśliwa Mamusia, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Madhuri - tak właśnie zaczyna bić serce i na dobę przyspiesza o około 3ud/min, sięga wartości nawet 180 około w 10tc a potem zwalnia na 140 gdzieś do 15tc i tak zostaje do końca
Genshirin - dzięki, że pytaszupał dziś i już mi źle. A jeszcze dodatkowo dość różowy śluz był rano jak brałam Luteine, różowego nic nie miałam od 7tc a cały czas byłam na dowcipnej z wyjątkiem kuracji wtedy byla doustną, ale to już 10-ty dzień znowu dopochwowej, mam nadzieje, że to tylko podrażnienie, bo od seksu celibat od początku. Martwię sie czy mi brzuch nie twardnieje bo czasem taka kula twarda się robi, coś częściej mi sie to w tygodniu robiło, ale może to dziecko tak sie upycha tylko choć towarzyszy temu dyskomfort ucisku przeważnie, a pare dni teraz czuje rano i wieczorem bardziej ruchy, więc mam nadzieje, że to tylko sprawka Truskawki a nie co poważnego
A ty jak sie czujesz? To już niemal ostatnia prosta do spotkania
Zamówiłam poduchę ciążową, może zacznę sie wysypiać wreszcieGenshirin lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jaqu jak jest chłodno lub wietrzne to całkiem nieźle z samopoczuciem, ale jak jest gorąco to pocę się strasznie. Przy obracaniu się lub wstawaniu są problemy, ale na szczęście nie mam dużego brzuszka
Mały się już bardziej wyciąga/rozpycha niż kopie/robi koziołki
Ja już się nie mogę doczekać tego spotkania już wszystko przygotowane pokoik, sprzęty itp. Teraz zostało mi tylko poranie i poprasowanie wszystkiego oraz spakowanie torby do szpitala i czekamy, aż Konrad się zdecyduje wyjść
Cała rodzina już czeka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 13:52
-
Genshirin, dziękuję, że pytasz
U nas już prawie połowa, młode szaleje, kopie i fika jak szalone. Niestety ostatnio mocne twardnienia brzucha się pojawiają, było podejrzenie skracania się szyjki, na szczęście to był fałszywy alarm, czekam na wyniki wymazu bo chyba jakaś infekcja się przyplątała, lekarz podejrzewa, że to może być przyczyna stawiania się brzucha. Póki co dużo leżę, odpoczywam, biorę zlecone leki i jakoś leci
Kurczę, Ty za moment już rodziszAleż to zleciało!
-
Arleta co u Ciebie? Jak po połówkowych bo chyba miałaś wtedy co ja 5 lipca? Albo coś mi się pomyliło. .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 19:19
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Mamookruszka ja też miewam twardnia brzucha pierwsze się pojawiły coś około 17tc .. aa .. i wydaje mi się że że głównie jak biorę żelazo. .a czemu podejewasz infekcje? Masz jakieś dolegliwości? Ja też podejrzewałam że na stówę coś wyjdzie a tu miłe zaskoczenie. . Tylko flora naturalna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 19:22
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Jacqueline mam nadzieje że ten podbarwiony śluz na różowo to tylko jakieś podrażnienie.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Genshirin super że masz już prawie wszystko przygotowane :)teraz możecie spokojnie czekać na przyjście maluszka
ja jeszcze jakieś 17tyg bo ciąża bliźniacza jest rozwiązywana w 37tc jeżeli samo szybciej się nie zacznie ..
Genshirin lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
czarnulka24 wrote:Mamookruszka ja też miewam twardnia brzucha pierwsze się pojawiły coś około 17tc .. aa .. i wydaje mi się że że głównie jak biorę żelazo. .a czemu podejewasz infekcje? Masz jakieś dolegliwości? Ja też podejrzewałam że na stówę coś wyjdzie a tu miłe zaskoczenie. . Tylko flora naturalna
-
Mamookruszka ja juz mam trzeci raz infekcje:(teraz posiew zrobilam i wyszedl drozdzak a objawy takie jak Twoje,piecze,swedzi,biala wydzielina i zapach nijaki i jak okazuje sie to typowe objawy candidy!od dzis nowe tabletki i musze meza przebadać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 21:37
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
A ja dotrwałam do trzeciego trymestru
Brzuchem się chwalić nie będę bo mój mimo, że już duży to nie taki ładny jak Wasze...
Ale pochwalę się tym, co mi ostatnio zajmuje ten wolny czas w domku
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee752d3c588c.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/873397ba4b8c.jpg
Edit: Wiem, że koślawe trochę ale co tamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 09:35
Genshirin, Monika1357, Dooti, Edyśka82, Stokrotka0312, czarnulka24 lubią tę wiadomość
Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Czarnulka śliczny brzusio!!!! Powiedz mi kochana Ty w końcu na sterydzie czy bez? Jakie leki brałaś?
Ja mam ANA 2 i3 w mianie 1:1000, 2 poronienia, nikt mi nie chce wypisac sterydu.
Dorola śliczne cudeńkaczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Czarnulko, piękny brzuszek. Rośnij zdrowy i duży brzuszku, a w raz z nim chłopcy!
Dorola, Twój brzuch na pewno też jest piękny, bo każdy, zawierający w środku dzidziusia jest najpiękniejszy na świecie. Daj więc spokój z tą skromnością!
Cudne rzeczy robisz!Zdradzisz przepis na zająca i misia z M?? Wyglądają jak z super sklepu hand made :)Zdolna Mama
Mi wykryto tachykardię, tarczycowe ok, czekam na usg brzucha w celu zbadania hormonyów nadnerczy. Nie wykluczam, że ta tachykardia jest rezultatem poronienia, stresu i przeżyć z nim związanych. Wydawało mi się, że uporałam się z tym i idę do przodu. Ciągle to wszystkim mówiłam, pisałam tu na forum, ale podświadomie chyba nie. Dopadło mnie w zeszłym tygodniu takie kołatanie serca i duszność, że myślałam, że to jakiś stan przedzawałowy.Dostałam bardzo małą dawkę beta blokeru i na razie jest lepiej.czarnulka24 lubi tę wiadomość
2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
nick nieaktualny