WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Witam sie w 34 tygodniu ciazy :-)

Dziewczyny pomocy. Mam straszny katar, bol zatok, okropny bol zebow. Po prostu plakac mi sie chce. Wyczytalam na internecie, ze to moze byc zapalenie zatok. Chce isc rano do lekarza i pewnie dostane antybiotyk. Myslicie, ze powinnam brac? Czy moze cos innego polecacie? Chociaz od poczatku tygodnia walcze z tym i nic.

Współczuje złego samopoczucia i gratuluje 34tc ;) niestety nie pomogę co można by było brać ;(

Monika1357 lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:

Dziewczyny pomocy. Mam straszny katar, bol zatok, okropny bol zebow. Po prostu plakac mi sie chce. Wyczytalam na internecie, ze to moze byc zapalenie zatok. Chce isc rano do lekarza i pewnie dostane antybiotyk. Myslicie, ze powinnam brac? Czy moze cos innego polecacie? Chociaz od poczatku tygodnia walcze z tym i nic.
    Monia, ja na początku ciąży miałam zapalenie zatok, da się to wyleczyć bez antybiotyku ale to droga przez mękę, jeśli nie masz tak jak ja alergii na penicyliny i możesz brać te najbezpieczniejsze leki to ja wybrałabym antybiotyk. Tydzień i po sprawie. Pod warunkiem, że to faktycznie infekcja bakteryjna bo zapalenie zatok najczęściej zaczyna się od wirusa. Możesz też spróbować sposobów naturalnych, ale nastaw się, że to może potrwać, u mnie tydzień wychodzenia z najgorszych objawów i potem 2-3 tygodnie doleczania. Z naturalnych i bezpiecznych masz: inhalacje wodą z solą, nebulizacje solą fizjologiczną, płukanie zatok (np. Irigasin), spray do nosa Prenalen, Sinupret, ciepłe okłady na bolące miejsca, duuuuużo wydmuchiwania nosa, żeby pozbyć się wydzieliny i nie dopuścić do zaognienia stanu zapalnego. Jeśli masz gorączkę to koniecznie paracetamol, nie wolno dopuścić do temperatur powyżej 39 stopni, jeśli stan podgorączkowy to chłodne okłady lub chłodny prysznic powinny dać radę.

Zdrówka Kochana!

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:

Współczuję bardzo, ja co prawda nie w ciazy, ale jak karmiłam piersia dostałam ostrego zapalenia zatok. Skonczylo sie na antybiotyku - Augmentin. Mozna go brac rowniez w ciazy, tym bardziej, ze jestes juz w III trymestrze. Na zatoki bardzo pomocny tez jest sinupret (lyka sie po 2 tabletki i mozna brac w ciazy).

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • miczelina Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszko, właśnie planuje się zapisać na wizytę. Chciałabym żeby wypadła mniej więcej w połowie cyklu żeby sprawdzić jak tam z moją owulacją. Może to przez upały i stres (obrona pracy mgr) ten cykl się rozregulował. A poza tym ciągle z tyłu głowy mam czarne myśli związane z ciążą..

Dziewczyny, ten pakiet badań, który polecacie Edzi, to powinna wykonać tylko kobieta? Czy mój M. również?

luty 2016 :( cb
    luty 2017 :( cb
    sierpień 2017 :( cb
    sierpień 2018 :( cb
    wrzesień 2020 :( cp - usunięty prawy jajowód

Grudzień 2021 zaczynamy IVF
    27.01.2021 Transfer przebadanego zarodka 5.1.1
    7dpt - beta 0.6 ;(

Endometrium polipowate
    Mutacja pai-1 4g heterozygota
    od lutego 2020 - dieta bezglutenowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Byłam wczoraj do kontroli, torbiel nie urosła ale też nic się nie zmniejszyła, dalej ma ok. 6 cm. Muszę brać tabletki antykoncepcyjne na pewno 2 cykle:(

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajlov szkoda, ze torbiel sie nie zmniejszyla, ale i tak w zaleceniach zazwyczaj trzeba odczekac 3 cykle. 1 juz za Toba, trzymam kciuki aby 2 kolejne minely jak najszybciej i zebys dostala zielone swiatlo na kolejne starania. Ja tez zaczynam najwczesniej w drugiej polowie wrzesnia..

baljov lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za rady. Bol jest nie do opisania, jakby to byly bole porodowe to juz bym miala za soba.
    Bylam u lekarza, zapalenie zatok mam i antybiotyk dostalam. Doktorka powiedziala, ze lepiej antybiotyk niz czekac, az sie jeszcze bardziej rozwinie, a i tak juz jest i na uszach i na zebach i na gardle. Takze mam lykac 7 dni oczywiscie z probiotykiem.

Baljov ja na torbiel w listopadzie stosowalam orgametril i od razu po 5 dniach torbiela nie bylo. W grudniu juz bylam w ciazy wiec mnie lekarz nie kazal nic czekac. Mija kolezanka co prawda ona miala duzo wiekszy torbiel niz ja i tez przez ten lek sie go pozbyla i zaraz byla w ciazy.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baljov wrote:
    Hej dziewczyny. Byłam wczoraj do kontroli, torbiel nie urosła ale też nic się nie zmniejszyła, dalej ma ok. 6 cm. Muszę brać tabletki antykoncepcyjne na pewno 2 cykle:(
    Ja na torbiel brałam duphason 2 tabletki dziennie 5dni j do tego czopki odbytniczenie ale nie pamiętam dokładnie nazwy. Torbiel ładnie się wchłonęla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 14:11

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko - dziewczyny tam pisały coś o kilku dniach do tygodnia. Ale nie wiem czy to tak wiesz, że zalecają, ale nie trzeba czy jak, wiesz, jak z lekami czasem, że jeden lekarz uważa to a drugi co innego.

A więc dziecię nie chciało się ujawnić, odwrócone plecami, miało nas w poważaniu, nie dało się pomierzyć ;) Szyjka długa 4,5cm ponad jak to lekarz określił - jak stąd do Warszawy :P Kolejna wizyta 16 sierpnia dopiero prywatnie bo wcześniej cały tydzień po urlopie ma zajęty już. 17 do poradni, choć i tak przepisze tylko z tej prywatnej wizyty, ale chcę mieć porządny pomiar a nie na tym lichym sprzęcie ;)

Szczęśliwa Mamusia, Genshirin, Monika1357, Edyśka82 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej koteczki :-* :-* :-* :-*.

Oj dawno mnie u was nie było , a co u Nas tak w skrócie :-P . Ania ma już 3 msc leci ten czas jak szalony kolki już dawno minęły za to chyba zaczęło się ząbkowanie , dziąsła ma białe napuchnięte trochę , nie gorączkuje , ślini się na potęgę i strasznie marudzi , karmię ją głównie mm moja mleczna mleczarnia splajtuje i cyc jest tylko wieczorem . Chrzciny planujemy ale nie wiem kiedy jeszcze nawet , u proboszcza nie byłam . Dostaliśmy zaproszenie na ślub moja 3 siostra wychodzi za mąż , 23 Września o 16.00 . A tak to dzieci zdrowe , my też tylko szkoda , że ten czas tak szybko mija .

A to nasza Ania :-* :-* :-* :-* .

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6337fdb5a9ba.jpg

Na tym zdjęciu jest , nasz synek Grześ i Ania :-* :-* :-* :-* :-* .

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3325cf97d878.jpg

Na tym zdjęciu są nasze córeczki Marysia , ta po lewej z dłużymi włosami , po środku Ania i po prawej Gabrysia :-* :-* :-* :-* .

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9db07f28d21a.jpg

Genshirin, Monika1357, czarnulka24, Edyśka82, Natikka123, Aga22 lubią tę wiadomość

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miczelina wrote:
    Dziewczyny, ten pakiet badań, który polecacie Edzi, to powinna wykonać tylko kobieta? Czy mój M. również?
    Do ciąży tylko Twoje wyniki mają znaczenie bo te mutacje powodują nadkrzepliwość a nadkrzepliwość prowadzi do poronień. U mężczyzn jest sens robić te badania gdy np. dochodzi do zakrzepicy albo w rodzinie było dużo przypadków tego typu chorób bo trombofilia jest zagrożeniem przy długim unieruchomieniu: po operacjach, złamaniach, w długich podróżach, szczególnie samolotem.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • asia-bez Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak z torbielą w ciąży? Leczy się to jakoś? Mam 5 cm :(

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3ougpjyjxzxjth.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia-bez z tego co zrozumialam tjak lekarz mi mowil to w cuazy nie, dopiero po ciazy. Podobno czesto w ciazy sie wchlania.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Bajlov szkoda, ze torbiel sie nie zmniejszyla, ale i tak w zaleceniach zazwyczaj trzeba odczekac 3 cykle. 1 juz za Toba, trzymam kciuki aby 2 kolejne minely jak najszybciej i zebys dostala zielone swiatlo na kolejne starania. Ja tez zaczynam najwczesniej w drugiej polowie wrzesnia..
    Dzięki za pocieszenie :-) Mam nadzieję, że zajdziemy równocześnie ;-)
    czarnulka24, Monika1357 - dzieki za rady dot. torbieli. Spróbuję to skonsultować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 22:02

czarnulka24, Monika1357 lubią tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-bez wrote:
    Dziewczyny, a jak z torbielą w ciąży? Leczy się to jakoś? Mam 5 cm :(
    Jest granica do iluś cm . Ale nie pamiętam do ilu. Jak się nie powiększa to jest oki. Ale kontroluj to . Moja siosta miała w ciazy torbiel dość spory ale nie mam pojęcia na ile cm to lekarz jej mówił ze jak się nie wchłonie to będzie musiał usunąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 22:26

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta jestes jeszcze na forum??? Mam pytanie odnośnie pessara czy ty tez po założeniu czułaś jakby twardniał ci brzuch i ciągnął w dół?

07.06.2019 synek

• Arleta Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Czarnulka witaj w gronie spesarowanych :) ja nic nie odcczuwałam po założeniu,brzuch nie twardniał ale teraz niekiedy możemy te delikatne skurcze braxtona i to jest normalne..nie mogą być one za długo i nie za długo,wiadomo
    Ale dobrze że ci w końcu założyli :)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    lekarz nic nie wspominał o leżeniu ale ja leżę wstaję tylko zjeść posiłki i do toalety ;) a ile tak trzeba leżec? we wtorek lekarz kazał przyjść na kontrolę , da sie to sprawdzić czy pessar sie zassał i czy szyjka się nie skraca dalej?

Ja nie miałam zalecenia leżenia a wręcz pprofesor mówił że pesar jest zakładany po to żeby można było w miarę normalnie funkcjonować...na wizytach będą tylko sprawdzać czy dobrze siedzi,szyjki już nie sprawdzą jak jest..ale jest to jakby jej zamknięcie także napewno będzie dobrze wszystko
    a bierzesz jakieś globulki teraz?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

Dawno NAS nie było. U nas oki rośniemy 21 tydzień już prawie kończymy, na plusie dopiero albo aż 1,7kg więc mało co widać :)
    rano jak wstaję, płaska jak decha jestem, popołudniu się namyśli i trochę widać :)

A no i najważniejsze u Nas synek :)

Mamaokruszka, Kaczuszka86, Genshirin, Monika1357, Arleta, Dorola31, Szczęśliwa Mamusia, Edyśka82, Natikka123, sylvuś, Asia87, Koteczka82 lubią tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobito ja już mam +7 i ogromna piłkę z przodu :) a jestem tylko kilka tyg dalej. Ale co tam ważne że synus wygląda ok i rośnie :)

O jak wiadomo już kto mieszka w brzuszku to zaraz pewnie planowanie wyprawki u imienia

Monika1357, Szczęśliwa Mamusia, sylvuś lubią tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
‹‹ 2403 2404 2405 2406 2407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ