WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b6 b12 i foliany. tylko uważaj z b6 bo może w zbyt dużych dawkach być toksyczna

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • AnnaZ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, chyba w kolejnym cyklu wezmę jednak acard. To, co piszecie rozwiało moje wątpliwości

2013 Córka - największa miłość
    7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
    12.2017 cp
  • Mandyczka Debiutantka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Straciłam maluszka w 7 tygodniu ciąży w czerwcu tego roku, po następnym cyklu we wrześniu będę mogła zacząć starania, choć boję się.
    Robię badania i szukam przyczyny, a może po prostu jestem za stara i dlatego mój organizm odrzucił maleństwo.
    Mam 3 dzieci, które urodziłam przed 30 rokiem życia, no i jednego aniołka.
    Staram się pozytywnie myśleć, tylko ciągle walczę z anemią i plamieniami między cyklami.

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    No tak mi się właśnie wydawało że za wysoki jest to wynik.
    Jacqu no właśnie nie zlecili mi MTHR. Tylko v-leiden i genu protrombiny. Zaskoczona tym byłam, zwłaszcza że w wywiadzie wspominałam o tym, że brałam kiedyś zastrzyki z wit.B12.
    Nosz do jasnej Anielki! Jakim cudem oni zrobili Ci tylko dwie mutacje? Przecież są jeszcze dwa warianty MTHFR i PAI i one też mogą narobić problemów w ciąży. Ja bym mimo wszystko zrobiła te badania na własną rękę bo wiele dziewczyn nawet przy jednej mutacji MTHFR bierze Clexane w ciąży nie mówiąc już o bardziej złożonych problemach jak 2xMTHFR lub MTHFR+PAI...
    Przecież u nas na wątku jest sporo takich dziewczyn, które przy MTHFR lub PAI donosiły ciążę (najprawdopodobniej) dzięki Clexane: Annak, Coconue, Jagna75, Martynka30, Niebieska...

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Elcia0211 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline o syna staraliśmy się z mężem 3 miesiące dopiero w 4 cyklu zaszłam, chociaż po tych 3 miesiącach byłam już wyczerpana psychicznie i myślałam, że coś jest ze mną nie tak bo ciągle nic. Dopiero jak właśnie odpuściłam i powiedziałam trudno widocznie tak musi być udało się. Do dziś pamiętam tą radość z tych dwóch kresek. Z tą ciążą było inaczej udało się zaraz w pierwszym cyklu. Ucieszyłam się ale z tyłu głowy przeleciała mi myśl, że chyba będzie coś nie tak, szybko jednak zganiłam się w duchu i zaczęłam cieszyć.

agulineczka będę trzymała kciuki za starania, oby udało się jak najszybciej ;). Mój Wojtuś skończy 2 latka w październiku ;)

j36ru6bdwo6ym1wy.png
    f2wlx1hpdrzu3h27.png
    m3sxyx8d169h0t8d.png
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Jestem po wczorajszej wizycie, ale późno wróciłam i nie miałam już siły pisać.

A więc szyjka przez tydzień nie skróciła się wcale i ma 29mm! Co oczywiście bardzo mnie cieszy :)
    Niestety ciśnienie zaczęło skakać ale zaraz jadę do apteki po dopegyt i mam nadzieję, że się wszystko unormuje.
    Nasz Michaś waży już 2250!!!Kawał chłopa z niego i ma śliczny zadarty nosek :)
    Nawet gin się śmiał, że Michael Jackson musiał tyle kasy na operacje wydać żeby mieć taki nos a nasz maluch ma sam z siebie ;)
    Wstępnie umówiliśmy się już na 28 - 29 września na cc. Więc zostało mi jakieś 5 tygodni :D

Yoselyn82, Monika1357, Witch15, sylvuś, Mamaokruszka, Natikka123, Edyśka82, Koteczka82, Edzia1993, Genshirin lubią tę wiadomość

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Elcia0211 Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola to cudowne wieści. Nie martw się tym ciśnieniem. Ja przy synu również musiałam brać dopegyt i było wszystko dobrze po nim ;). Jak synek się urodzi to będziesz miała co nosić ;). Od jutra miesiąc do porodu ;) Jakiś stresik jest przed cc?? Ja urodziłam syna siłami natury ;).

j36ru6bdwo6ym1wy.png
    f2wlx1hpdrzu3h27.png
    m3sxyx8d169h0t8d.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi po poronieniu zlecono badania na : antygen Chlamydia , mycoplasma/ureo ; wymaz z pochwy ; toksoplazma ,;CMV, P/c p jądrowe (ANA) .
    A witaminy mam brać omegamed optima start lub smmavit .

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia0211 wrote:
    Dorola to cudowne wieści. Nie martw się tym ciśnieniem. Ja przy synu również musiałam brać dopegyt i było wszystko dobrze po nim ;). Jak synek się urodzi to będziesz miała co nosić ;). Od jutra miesiąc do porodu ;) Jakiś stresik jest przed cc?? Ja urodziłam syna siłami natury ;).

Troszkę się już zaczynam stresować. Co prawda pierwszego synka też urodziłam przez cięcie ale to było niespodziewanie i nawet nie miałam czasu się stresować. A teraz już zaczynam myśleć jak to będzie. Na szczęście mój gin póki co nic mi jeszcze nie mówi o cesarce, o znieczuleniu itp więc staram się nie nakręcać :)

Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno temu pisałam na tym watku, czytam go nadal mniej lub bardziej regularnie :)
    Ze względu na to, że mało jest informacji na temat samego PAI, chciałam podzielić się z Wami moja historia.
    Jestem po dwóch poronieniach - pustym jaju płodowym i obumarciu dzieciatka w 8 tygodniu. Z badań wyszła jedynie mutacja genu PAI. We wrześniu zaszłam w ciażę i od poczatku do 14 tygodnia łykałam acard i robiłam zastrzyki clexane, następnie do 37 tygodnia zostałam na samym acardzie. W czerwcu zostałam mama zdrowego chłopczyka :) Myślę, że na samym acardzie też by się udało ponieważ wstrzykiwałam jedynie clexane 0,2. Pamiętam, że Niebieska przy samym PAI miała dużo więcej leków, dlatego się cieszę, że przy mniejszych ilościach również da się donosić ciażę z tym ustrojstwem i dlatego chciałam o tym napisać :) Mi zależało na tym, żeby było ich mniej i się udało.

Gratuluję wszystkim brzuchatkom :) Trzymam za wszystkie dziewczyny kciuki i boli mnie, gdy ktoś tu dołacza, ale wierzę, że każda w końcu zostanie mama, bo w końcu skoro jest ciaża to zawsze jest nadzieja na szczęśliwy koniec :)

VR, Monika1357 lubią tę wiadomość

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia87 fajnie, że się odezwałaś!

Serdecznie gratuluję :)

Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Kilka dni temu miałam tak dziwny sen, że nie mogę o nim przestać myśleć do teraz...Śniło mi się,że byłam w jakimś domu(nieznanym mi) i kiedy się odwróciłam w stronę wyjścia z salonu nagle zrobiło się ciemno i do pokoju wszedł Anioł w pomarańczowej poświacie,trzymając na rękach dziecko.Było to dziecko już starsze,nie noworodek. Podszedł do mnie,a kiedy ja wyciągnęłam ręce po dziecko,On wyszedł z pokoju,zabierając je ze sobą. Poczułam ogromny smutek,ale za moment wszedł znów z dzieckiem na rękach(nie wiem czy tym samym,bo nie widziałam twarzy tego dziecka) i kiedy mi je wręczał nagle sen się urwał i przez moment zobaczyłam twarz dziewczynki,kilkuletniej. Pamiętam dokładnie Jej twarz,miała długie, czarne, proste i cienkie włosy.Pamiętam,że pomyślałam w tym śnie, że nie jest podobna ani do mnie ,ani do mojego męża,miała tylko moje włosy.Była śliczna i wciąż mam przed oczami Jej buzię. Uśmiechnęła się do mnie i koniec.
    Od kiedy straciłam dziecko,modliłam się każdego wieczoru, żeby przyszło do mnie we śnie. Jednak ani razu nie miałam snu, związanego z tą sytuacją. W piątek byłam tak zmęczona, że nie zdążyłam o tym pomyśleć. Od kiedy się obudziłam wciąż o tym myślę. Czy ktoś chce mi dać jakiś znak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 19:50

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może właśnie przyszło do Ciebie to dziecko, które stracilas i chciałaś zobaczyć albo zobaczylas dziecko które dopiero do Ciebie przyjdzie.

Monika widziałam że pytalas o mnie.
    U nas na razie nic się nie zmieniło. I w sumie co raz bardziej nie wiem czego chcę :-( bardzo chciałam żeby mój mąż się zgodził na drugie dziecko a teraz kiedy się zgodził nie jestem pewna czy chcę przez to wszystko przechodzić. Z jednej strony nadal bardzo pragnę dziecka z drugiej zaś boję się że to wszystko zepsuje. Że coś się stanie złego albo że między nami nie będzie już dobrze.
    Mąż jak na razie nie zmienił zdania i czeka na moją decyzję o rozpoczęciu starań. Teoretycznie rozmawialiśmy że wrzesień/ październik zaczynamy ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Ten cykl odpuscilismy bo mam trochę problemów ze swędzeniem we wiadomym miejscu i muszę się wyleczyć. Dodatkowo musiałam odstawić acard bo po miesiącu brania zaczęły mi krwawic dziąsła i robić wylewy na nogach.
    Czekam na wizytę u gina ale termin mam dopiero na 14 września. Cykle też bardzo mi się skrocily z 31/32 a czasem więcej do 25/26 i nie czuję kiedy mam ovu.
    Za chwilę powinnam mieć kolejny @ zobaczymy jaki będzie. Wracamy też za tydzień do Łodzi i więcej będziemy z mężem razem. Zobaczymy co przyniesie czas. Na te chwilę nadal nie biorę tabsow ani nie używamy żadnych innych środków więc w sumie może być wszystko ;-)

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Elcia0211 Znajoma

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola ja również urodziłam syna z zaskoczenia, nie miałam czasu na myślenie jak to będzie i chyba to było lepsze. Też jest inaczej bo jeśli ktoś już rodził to mniej więcej wie co go czeka. Wierzę jednak, że u Ciebie wszystko będzie dobrze ;). A nakręcać nie ma się co bo potem człowiek chodzi taki zestresowany a to szkodzi dzidziusiowi. Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie ;).

100krotka- myślę, że Bóg dał Ci znak, że może obdaruje Cie dzieckiem lub też wysłuchał Twojej modlitwy i pozwolił Ci się spotkać z Twoim dzieckiem chociaż na chwilę we śnie ;).

My za dwa tygodnie i 4 dni wyjeżdżamy z mężem i synkiem na wakacje. Pierwsze nasze wspólne wakacje z synem bo wcześniej jakoś nie było kiedy pojechać. Czekam teraz już na wrzesień jak na zbawienie. Akurat starania wypadną jak będziemy na wakacjach, powinnam już być wtedy po trzeciej @ ;). Mam nadzieję, że klimat coś podziała na nas ;)

j36ru6bdwo6ym1wy.png
    f2wlx1hpdrzu3h27.png
    m3sxyx8d169h0t8d.png
  • miczelina Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki bo dzisiaj mam wizytę o 15.30 :( ja niestety mam przeczucie, że znowu spotkało mnie to samo bo wczoraj wieczorem miałam plamienia i dzisiaj rano także. Poza tym ciągle mam suchość pochwy, a powinien być śluz. Oprócz bolących piersi nic nie wskazuje na ciążę. Naprawdę modlę się, abym się myliła.. :(

luty 2016 :( cb
    luty 2017 :( cb
    sierpień 2017 :( cb
    sierpień 2018 :( cb
    wrzesień 2020 :( cp - usunięty prawy jajowód

Grudzień 2021 zaczynamy IVF
    27.01.2021 Transfer przebadanego zarodka 5.1.1
    7dpt - beta 0.6 ;(

Endometrium polipowate
    Mutacja pai-1 4g heterozygota
    od lutego 2020 - dieta bezglutenowa
  • Elcia0211 Znajoma

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miczelina trzymam kciuki jak najmocniej się da. Jak wrócisz od gina daj znać.

j36ru6bdwo6ym1wy.png
    f2wlx1hpdrzu3h27.png
    m3sxyx8d169h0t8d.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miczelina, nie zakładaj najgorszego! Ja w tej ciąży miałam ogromne krwawienie, potem plamienia i Kuba ma się dobrze, Jacqueline krwawiła i plamiła na zmianę wiele wiele tygodni i jej dziecko też ma się ok! Annak też plamiła i krwawiła przez kilka tygodni i ma zdrową córę. Wymieniać dalej? :) A objawy to głupie mendy są! U mnie znikały i pojawiały się kiedy tylko chciały! Zobaczysz, że jest ok! Kciuki zaciskam i nie puszczam!

AnnaZ lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • AnnaZ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia, trzymam kciuki za Twój cykl. Mój stracony, dostałam dzisiaj @.
    Myślę, że u mnie może być problem z z zagnieżdżeniem. W pierwszej ciąży, lekarz powiedział, że trzeba trochę dopomóc, dał duphaston i po drugim opakowaniu była szczęśliwa ciąża, w poronionej udało się bez niczego i strata. Teraz celowaliśmy centralnie w ovu, 3 przed i 3 po i guzik, znowu przyszła @.

2013 Córka - największa miłość
    7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
    12.2017 cp
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miczelina - jak u ciebie kochana? <3

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaZ - dziękuję Kochana, byłoby cudownie, ale nie nastawiam się jak juz to wole sie pozytywnie zaskoczyć :) nawet nie wiem kiedy mam ovu i boje sie ze za szybko lykam lutke i ja powstrzymuje - zawszze mialam cykle 28dni ale ostatnia @ przyszla bardzo późno i sama nie wiem czy cykl mam inny, czy to jeszcze przez strate. 04.09 mam wizyte u gina, licze ze tym razem trafię na kogos konkretnego.
    Aniu moze w tym cyklu tez sie wspomozcie myślałaś o tym czy chcecie próbować bez?

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
‹‹ 2431 2432 2433 2434 2435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ