Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Kora witaj, przykro mi że Cię to spotkało. Ja też mam za sobą 2 niepowodzenia, teraz już staramy się ponownie. Na pewno znajdziesz tu wsparcie i zrozumienie, trzymaj się dzielnie!
16.01.2017 [*] (11tydz)
12.05.2017 [*] (8tydz)
26.11.2018 Wojtuś
23.06.2020 [*] (8tydz) -
aLunia wrote:Zrobiłam dziś test i oczywiście negatywny
Przykro miA kiedy termin miesiączki? Może jeszcze za wcześnie po prostu?
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Kor_a wrote:I ja do Was dołączam.
Mam prawie 3-letnią córkę i dwie ciąże zakończone niepowodzeniem. W lipcu ciąża obumarła (10 tydzień) - poronienie zatrzymane i łyżeczkowanie, tydzień temu poronienie samoistne w 6 tygodniu (pierwszy cykl starań po poronieniu). Dzisiaj robię kontrolną betę, a jutro wizyta u ginekologa. Może zleci mi jakieś badania, bo poza progesteronem nic nie robiłam.
Liczę, że znajdę u Was wsparcie i zarazicie mnie pozytywnym nastawieniem.
Straszne, co musiałaś przeżyćJa jestem po jednej stracie, ale po dwóch to już Cię pewnie lekarz wyślę na więcej badań, żeby znaleźć przyczynę.
Kor_a lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
Może trochę...... Ja cały czas powtarzam, że chyba wolałabym nie zajść w ogóle niż własnie to serduszko zobaczyć..... To był koszmarny moment, jak zobaczyłam ten rozmyty obraz na USG, bez akcji serduszka
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
Sprawdziłam znowu progesteron tydzień po owu. Jest 28,8ng/ml! Jak z tego znowu ciąży nie będzie, to ja już nie wiem ;P
baljov lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
Masz rację. O pierwsze dziecko starałam się 4 cykle i wydawało mi się że to wieczność! Ale to było niczym przy tym co przechodzimy teraz. Dobrze, że mam wsparcie w Mężu, choć jemu też jest trudno i nie zawsze wie jak się zachować.... nawet ja sama nie wiem jak się zachować....
-
Czarnulka miło że pytasz co u nas. U mnie na razie starania bez efektów ale udało mi się przekonać męża do starań więc jest postęp i szansa na pozytywne zakończenie. Mam nadzieję że do nowego roku będę w ciąży, zwłaszcza że u mnie w firmie coś ostatnio wirus ciążowy panuje i już dwie dziewczyny dopiero co zaszły więc może mi też się udzieli
Napisz kochana co u Ciebie i chłopców. Mam nadzieję że z dnia na dzień jest tylko lepiej i że mali bohaterowie dzielnie walczą pod okiem dzielnych rodziców. Trzymam za was kciuki i często o Was myślę. Pozdrawiam serdecznieGenshirin lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Kora współczuję bardzo. Pierwsza ciąża bezproblemowa?
Termin mam na jutro. Ale jakoś nie wierzę, że coś może być z tego.Kor_a lubi tę wiadomość
-
@ przyszła dzisiaj
Bardzo mi przykro Kora, ja przeżyłam jedno poronienie i bezskutecznie staram się już 5 cykl. Tym bardziej jest mi przykro, że Ciebie to nieszczęście spotkało już 2 razy. Myślę, że znajdziesz tu pomoc i wsparcie. Rozgość się, ale nie za bardzo żebyś nie tkwiła tu zbyt długo i przeniosła się wkrótce do bardziej radosnych wątków.
Kaczuszko??? Jeszcze dwupak czy rozpakowujesz się?
Jacqueline, a co Ty tak ucichłaś ostatnio? Jak samopoczucie?
Edzia, jak u Ciebie po tym stresie i pobycie na IP?
Kor_a lubi tę wiadomość
2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
Ania jestem na sali przed porodowej ale z ktg zero skurczy a szyjka trzyma jak zaklęta. Dziś już nie rozmawiałam z żadnym lekarzem pewnie jutro będą po obchodzie badać i cokolwiek się dowiem. Myślę że opuszcze szpital już z synem. Jedyne co jak położna oceniala szyję przed przyjęciem to po badaniu mam plamienia
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Kora przytulam mocno. Ja jestem po 2 duch poronieniach i jednym przedwczesnym porodzie w 22 Tc i jednak na tle wydarzeń po tym wysokim poronieniu te wczesne wydają się być błahe ale zawsze gdzieś w pamięci pozostaje.
Na pocieszenie napisze ze jestem w 41+0 z terminu z usg i w bez problemów ciąży jak do tej pory choć szyję miałam "wzmocniona" szwem szyjkowymKor_a lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Współczuję Kora, ja widziałam bijące serce, ale od początku biło słabiutko. Straciłam ciąże w 10 tygodniu i chociaż wmawiałam sobie że od początku akcja serca była za słaba to chyba i tak łatwiej przez to nie było.
U mnie już na dobre rozkręcona kolejna @, dzisiaj to mnie tak brzuch boli i jakaś taka depresja mnie dopadła. Że znowu się nie udało a przecież miałam taki piękny płodny śluz. Badania w normie itd. Jeszcze dzisiaj mój partner ma urodziny i gdzieś tam marzyłam żeby zrobić mu taki prezent na 31 urodziny i powiedzieć że zostanie ojcem ale no widzicie. Jak chcesz rozbawić Pana Boga to powiedz mu o swoich planach. Z drugiej strony też jakaś złość mnie na niego bierze bo powiedział że na badania pójdzie dopiero w styczniu. Kolejny nieudany cykl, piąty pp.Kor_a lubi tę wiadomość
Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
L + H 05.09.2018
On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
Ja: adenomioza, endometrioza I
Kir AA, NK 17%
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
8.11.2019 ket 3BB 🙁
01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
Szczepienia limfocytami
11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼 -
Fajnie tu u Was - przyjęłyście mnie bardzo ciepło.
Pierwsza ciąża właściwie bezproblemowa. W 7 miesiącu zaczęła się skracać szyjka i wtedy musiałam leżeć plackiem przez 2 tygodnie, a potem wszystko wróciło do normy i urodziłam 3 dni po terminie.
W maju tego roku trochę niespodziewanie zaszłam w ciążę, ale ucieszyliśmy się bardzo! Cały czas miałam plamienia i brałam duphaston. W połowie czerwca trafiłam do szpitala z rozpoznaniem obumarłej ciąży. Na badaniu usg okazało się, że serduszko bije! Wprawdzie nie tak szybko jak powinno, ale kazali się nie martwić. Wypuścili mnie do domu z zapasem duphastonu i po dwóch tygodniach miałam iść na kontrolę. Na kontroli rozmyty obraz usg - kolejne skierowanie do szpitala i zabieg. Tutaj obwiniam ten progesteron, bo od kiedy po pierwszym porodzie wrócił mi okres to miałąm 2 dni plamień przed, ale pomyślałam, że tak mi się to zmieniło po ciąży i tak pewnie już będzie.... nie drążyłam tematu...
W październiku pierwszy cykl starań - od razu się udało. Dwie pierwsze bety super. Wizyta u lekarza - już wiedziałam, że pęcherzyk jest za mały. Kolejna beta dużo niższa nawet od tej pierwszej i zaczęłam krwawić. Ot tyle..... dzisiaj czekam na wynik bety i idę na usg.
Po samoistnym poronieniu kiedy zaczęłyście się znowu starać??
-
Witaj Kora, po samoistnym poronieniu podobno mozna się starac od razu. Zycze aby tym razem zakonczylo sie dopiero po 9 miesiącach z maluszkiem w Twoich ramionach
Przytulam wszystkie dziewczyny do których przyszła wredna @. Oby tym razem byla pierwszym dniem ciazy :*2 Aniołki [*] 05.06.2016r., 17.11.2016r.
MTHFR, Vleiden, IO, ANA2,ANA3
-
Kora witaj
przykro mi ze musialas to przechodzić, ale tutaj wrocisz do zycia szybciej niz myslisz. Dziewczyny tu sa kochane
Aniu dziękuję że pytasz - a ja sie dlugo pajacami nie przejmuje. Szkoda mi go że nie wie co to jest bezwarunkowa miłość do kogos, ze chrzani takie rzeczy, ale nie moj w tym problem. Nasze Maleństwo jest Kochane od kiedy jeszcze nie bylo w brzuszku, a teraz, teeeeraz tooooo hooooo juz mu, albo jej kupiliśmy zakopianskie spodeneczki.
Nie wiem czy pisalam, ale mieliśmy w nd rocznice pierwszą, M zrobil mi pierwszy raz śniadanie do łóżka - szoking - zabral mnie w góry, do restauracji i chodzilisny cały dzien, a na koniec masaż - ja z Fasolem byliśmy zachwyceni
W ogole moj M ostatnio bardzi sie zmienił, zawsze uważałam ze jest wspaniały, ale nie wiedzialam ze ciąża wplynie na Niego tak pozytywnie. M bardzo sie przede mna teraz otwiera, przynaje do błędów, przeprasza, stara sie nie załościc z byle powodu, zaczal bardziej nad soba panować i strasznie o mnie dba. Mam nadzieje ze po porodzie mu sie to utrzyma, a nie jest wynikiem Fasola w brzuchu
W każdym razie bardzo sie do siebie zblizylismy, M nie rozmawialam za bardzo o uczuciach musialam to z Niego wydobywac, a teraz sam zaczyna mowic o nas, jak mu dobrze - kurczę chwilami czuje sie jak w romansidle. Jesli macie takie doswiadczenia mam nadzieje ze po porodzie sa równie silne?
Ja dzisiaj na 13:20 mam prenatalne razem juz z wynikami krwi, ale jakos na spokojnie podchodze do rzeczy
Czarnulko - co u Ciebie i Chłopców? Cudownie ze napisalas, ale szkoda ze nic o Was
Kaczuszko - ekscytuje sie tym ze juz tam jestes i ze masz rodzic! Jejku cudnie, cudownie ze to juz tak blisko))) Kochana bolec bedzie wiec zycze zeby poszlo szybko!
sylvuś lubi tę wiadomość
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
nick nieaktualny
-
Blue00 - myślę, że każdy organizm reaguje inaczej. Ja po zabiegu miałam baaardzo obfite miesiączki (dotychczas miałam skąpe, więc dla mnie to nowość).
Zobaczymy jak będzie teraz... choć chciałabym, żeby spełniły się życzenia Stokrotki i żeby kolejna @ się nie pojawiła. -
Edzia to ja czekam na wieści .
Kaczuszko to weekend będzie Wasz . Byleby poszło szybko może zacznij po schodach chodzić szpitalnych.
Nowe dziewczyny witam i życzę by te ponowne starania trwały jak najkrócej. -
Ja już mam plamienia więc pewnie jutro @ się rozkreci. Ale nawet mi ułożyło bo mam angine ropna i antybiotyk
w drugiej ciąży ciągle byłam chora i prawdopodobnie przez to poronilam. Teraz boję się tych chorób brr