Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna masakra jakaś
daj znać jak się czujesz po wszystkim i co było przyczyną. Zdrówka!
Admiralka a ty jak tam?
Agulineczka jak u ciebie sytuacja? -
Dziewczyny czy któraś z Was jest lub była w trakcie starań na luteinie od owulacji. U mnie trwa to wszystko już tyle czasu. Mam dość tych leków i ciągłego zastanawiania się czy owulacja już była, czy nie , czy mam już brać leki. Męczy mnie to, bo nie mogę przestać myśleć o staraniach, dniach plodnych, za bardzo biorę to do siebie i się nakrecam. Zajście w pierwszą ciążę zajęło mi 10 cykli i teraz po poronieniu znowu wszystko od początku. Byłam wczoraj na kontroli, endometrium w 20 dc 9,1. Gin powiedziała, że przy niskim progesteronie zazwyczaj już na usg widać, że endo jest cienkie a u mnie wygląda to dobrze. Powtórzyłam badania bez leków żeby sprawdzić czy jest sens dalej to brać. Zapytałam też o owulacje czy była. Usłyszałam ze chyba tak bo nie widzi większego pęcherzyka, wszystkie takie same. Co mam przez to rozumieć?Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Ciąża pozamaciczna roniła do jamy brzusznej.Miałam krew w brzuchu.Wczorajszy ból podbrzusza skłonił mnie do przyjazdu na IP prosto z pracy.Natychmiast mnie operowali,żeby usunąć krwawienie z otrzewnej.Jajnik i jajowód są uratowane. Beta 1800 wiec sikaniec 13.11 mnie oszukał,pokazując negatyw,a potem krwawienie,które nie było jednak @.Tym samym odpuszczam sobie starania,bo więcej nie udźwignę.
2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
AnnaZ - o rany, ale przeżycia
Mogę się domyślać co czujesz. Ehhh
Trzymaj się jakoś
aLunia - u Agulineczki spadek bety
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
aLunia ja dziś otrzymałam wynik biopsji kosmówki, potwierdza trisomie chromosomu 18. Niczego innego się nie spodziewaliśmy, no ale
To tak strasznie boli...
Anna strasznie mi przykroWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 12:02
-
nick nieaktualny
-
Anna, strasznie Ci współczuję, to takie niesprawiedliwe że po przejściach jeszcze potrafi nam los dokopać...a ten lekarz z NFZ to powinien jakąś naganę dostać!!
Admiralka...ściskam....
Marcela, ja brałam duphaston na wyrównanie cyklu, ale liczyłam że może mi pomoże 'zaskoczyć'. Brałam 3 cykle i nic, teraz odpuszczam bo już też nie mam siły na myślenie czy brać kiedy brać itp itd. Jadę na jarmark do Berlina napić się wina, a w nowym roku wybiorę się do gina i spytam czy ma jakiś pomysł co dalej. Jak masz już dość to odpuść, Twoje zdrowie psychiczne jest najważniejsze.
16.01.2017 [*] (11tydz)
12.05.2017 [*] (8tydz)
26.11.2018 Wojtuś
23.06.2020 [*] (8tydz) -
Dzięki Vigry za odpowiedź. Muszę chyba odpuścić to wszystko bo w ten sposób to w ciążę nie zajde. A moja niecierpliwosc, ciążę wszystkich znajomych i maluszki które ostatnio się pojawiły dobijaja mnie jeszcze bardziej. A najbardziej mnie drażnią dobre rady typu: młoda jesteś, jeszcze zdążysz mieć dziecko. Gdyby wszystko bylo dobrze to dzisiaj zaczela bym 15 tydzieńAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Gdyby wszystko było dobrze za pierwszym razem, to ja za 3 miesiące bym rodziła
A gdyby teraz było dobrze to cieszyłabym się już z całych sił II trymestrem. Ale jak widać znów nie tym razem
-
Kochane tule każda z Was mocno, to straszne ile zlych wieści jednoczesnie sie tu pojawiło. Bardzo Wam współczuję i tule Was w sercu z calych sil.
Chcialabym tu wejść i prZeczytać ze kazda jest w zdrowej cudownej ciazy
Admiralka ja od sierpnia mialabym Bobasa, a gdyby za drugim razem sie udało to za miesiac bym rodzila.
Szczesliwamama gratuluje po cichu. Taka gromada, musisz miec duzo cierpliwościSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Koniec roku jest naprawdę smutny... Każda z nas chyba liczyła jednak na inny koniec 2017. Ja w lipcu bym urodziła a do dzisiaj nic. W sobotę pochwałam tatę. Też mnie wszystko przerasta.
Ale musimy wierzyć i się nie poddawać. -
Odebrałam wyniki badań. Progesteron 15,30 ng/ml przy normach od 1'83 - 23.9 więc jest dobrze. Wygląda na to, że luteina była nie potrzebna. Ale prolaktyna 103, ostatnio Kiedy ją badałam przed lekami było 63 a od początku cyklu przyjmuje niepokalanka i bronergon co drugi dzień po polowie tab. Myślałam, że ta prolaktyna spadnie po lekach, chyba że po poronienie nie spadla, sama już nie wiem.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
Cześć,
Ja tydzień temu miałam zabieg, serduszko mojego aniołka przestało bić w 8tc do tej pory nie dochodzi to do mnie. Wszystko chyba przez to, że staraliśmy się z mężem od półtora roku o Kruszynke. Najpierw dlugo nie mogłam uwierzyć ze jestem w ciąży, zrobiłam chyba z 5 testów ale tak na prawdę zaczęłam się cieszyć gdy usłyszałam serduszko na pierwszym usg. To było coś niedoopisania; automatycznie pojawiły się łzy szczęścia. Natomiast po drugim usg mój świat zawalił się, nie wiem jak mam sobie radzić z tym wszystkim, odczuwam ogromną pustkę, a co gorsze po nocach sni mi się ten koszmar który przeszłam w szpitalu.
Być może zwariowalam ale o niczym innym nie mogę myśleć niż o tym by zajsc w kolejna ciaze. Jednak przeraża mnie myśl ile staraliśmy się o pierwszego aniołka i chyba teraz już zawsze będzie strach z tyłu głowy.
Czy to jest normalne że tak od razu myślę o wypełnieniu tej pustki?
Chciałabym zacząć starać się jak najszybciej. Tylko kiedy to jest to najszybciej? Ordynator mówi żeby poczekać aż będzie ciepło i miną infekcje, 4-5 miesięcy. Drugi lekarz mówi ze jak pojawi się @ to zacząć starać się W następnym cyklu. Ciekawe co we wtorek powie jesscze inny lekarz, bo idę na kontrolę.
Chciałabym pozbyć się tych wszystkich myśli z głowyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 00:56
-
nick nieaktualnyWitaj Nowakowa92. Przykro mi, że musisz przez to przechodzić. Wiem, że trudno Ci w to teraz uwierzyć ale z czasem poczujesz się lepiej. Dobrze, że tu trafiłaś, na pewno dostaniesz tu dużo wsparcia.
Ja starałam się o ciążę 3 lata, więc wiem co czujesz... Lekarka kazała mi odczekać 2 cykle ale też miałam chęć zajść jak najszybciej, tak jakby to mogła być kontynuacją tamtej ciążyMyślę, że na kontroli ustalicie co i jak. Trzymaj się!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 07:21
Nowakowa92 lubi tę wiadomość
-
Nowakowa witaj. Ja obecnie czekam na poronienie. To juz druga strata. W maju stracilismy fasolke w 9tc, serduszko przestalo bic. Teraz nawet nie dotrwalam do pierwszej wizyty, ktora mam w najblizszy poniedzialek. To normalne, ze chcesz jak najszybciej zapelnic te pustke. Ja tez tak mam. Sa tez dziewczyby, ktore potrzebuja przerwy. Kazda z nas jest inna.
Zakupilam wczoraj pakiet badan na mutacje na testdna za 330zl. Podrukowalam sobie liste zalecanych badan. Moze cos znajde, moze jest jakas przyczyna.
Baljov czy Ty ze wzgledu na V Leiden coś dostaniesz jesli uda Ci sie zajsc w ciaze?Nowakowa92 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚