Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Coconue nie mam żadnej diety, staram się tylko nie pić zielonej herbaty, bo ona zaburza wchłanianie kwasu foliowego.
Coconue lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Witam Was Kochane.
Matko ile nowych dziewczyn sie pojawiło... Przepraszam, ale nie jestem w stanie ogarnąć wszystkich
Jacquline tak mi przykro Kochana Przytulam Cię do serduszka i bardzo współczuję
Annak Jestem Kochana Dziekuję Ci bardzo za pamięć :* Trochę mnie nie było, ale po dziwnych wydarzeniach na czerwcowkach obraziłam się troszkę na Belly, a na Ovu jakby przy okazji ale już jestem (tylko na Ovu oczywiscie).
A co u mnie... Dzisiaj zaczęliśmy 24tc, Franiu kopie i fika i szaleje jak nie wiem, cały brzuch mi od tego skacze jak leżę Dzieki temu jestem zdecydowanie spokojniejsza między wizytami u gina, chociaż wiadomo, że zawsze znajdzie sie jakiś powód do zmartwienia (a to brzuch twardnieje, a to sie zastanawiam czy z szyjką wszystko ok), ale generalnie nie jest źle i cieszę się ciążą i każdym kopniaczkiem. Nawet zakupy dzidziusiowe zaczęłam już robić i powolutku wózek wybieram.
Niestety dopadło mnie przeziębienie, ale jakos domowe sposoby dają chyba radę
To tyle u mnie.
Trzymam za Was wszystkie kciuki i wierzę, że niedługo dołączycie do grona zaciążonych
o Waszych badaniach nie mam zielonego pojęcia więc niestety nie pomogę, a nawet nie będę sie wypowiadac
PS. A tak w ogóle Annak kiedy zaczynacie starania?
Buziaki 4 all
Edit: Widzę Martynko , że już myślisz nad imieniem Niełatwe to zadanieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 17:26
osa lubi tę wiadomość
-
Coconue wrote:Martynka a czy Ty wyeliminowałaś jakieś produkty z diety? trzymasz się jakiś zaleceń jakie są w mutacji MTHFR c677t tt?
Coco,
Ja mam zaleconą specjalną dietę w związku z mutacją.
Przy czym, jak dojdę do 12 tygodnia ciąży, to mam się ponownie zameldować do dietetyczki, więc być może wtedy wprowadza się jakieś zmiany.
A co do Clexane, to mi troje lekarzy powiedziało, że mam wprowadzić natychmiast w momencie testu ciążowego. Przed ciążą, w ramach przygotowań, mam brać Acard (i potem kontynuować go w ciąży również).Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 17:33
Coconue lubi tę wiadomość
-
Ja już w domu dziewczyny.
Położyłam się i córcia zaraz się do mnie przykleja, aż mam uśmiech na twarzy jak jest przy mnie
Przepraszam, że tak wam nie odpowiem wszystkim, ale nie dam rady...
Oczywiście, że zostanę tu z Wami, jesteście kochaneM@linka, gama, osa, Arleta, kkkaaarrr, Coconue lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Coconue wrote:Moja genetyczka powiedziala dokladnie to samo co ma zaproponowane Martynka. Zobaczymy co powie ginekolog.
Nie wiedzialam Martynka ze mamy to samo. Mi genetyczka powiedziala ze clecane to nawet jeszcze przed zajsciem w ciaze od owulacji.
Mi gin mówił że od pozytywnego testu a genetyczka mówiła, że przy tym rodzaju mutacji, niestety nie ma refundacji na zastrzyki z tym, że ja mam heterozygotę.
Maggi dla chłopca mieliśmy wybrane na początku ciąży, gorzej dla dziewczynki, ale chyba będzie Amelka.
Jeszcze nie wiemy co będzie u nas wizyta dopiero 22 marca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 19:05
Witam, wybaczcie - nie czytałam wczesniejszych postów.
Jutro idę na pierwszą wizytę po zabiegu... jestem ciekawa co nam lekarz powie... jakie leczenie wdroży itp.itd...
Dalej czekam na unormowanie cyklu - nadal szaleje..
dobrej nocy kobietki - ściskam Was
-
a ja zalatwilam sobie dzisiaj zastrzyki clexane…kamien z serca! bo lekarz w Polsce nie chcial mi ich przepisac jak nie bylam w ciazy… niosac ta wielka pake zastrzykow czulam sie jak lowca na polowaniu…albo szalone kobiety w lumpeksach w 1 dzien dostawy:) zajadam tez koenzym q10 tak jak mowilas Martynko30, dolozylam jeszcze wiesiolek
Martynka30 lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
witajcie kochane!
Jacqueline cały dzien o Tobie myslalam;(
mam nadzieje ze powoli bedziesz zbierac siły:) my Cii w tym pomozemy:) o tego tu jestesm nawzajem
M@linka pisz jutro jak bylo na wizycie:) ciekawa jestem:)
u mnie cisza jakby, nic nie czuje specjalnie, tempka ładna - a ja cierpliwie sobie czekam co bedzie08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
w zeszlym tygodniu zdecydowalam jednak, ze zrobie badanie krwi i wyrywczo sprawdze niektóre parametry
no i
toxo IgG wyszlo 30,6 czyli dodatni.....!?????
a toxo igM ujemny bo 0,15
no tsh troche spadlo na 1,826
a progesteron 16,77 to był chyba 5 dzien po owulacji
co o tym sadzicie? o tym toxo?
w necie pisze,ze oznacza ze przechodzilam kiedys toxo
ale czy to ma wplyw? czy mialo wplym na poronienie????????08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
annak wrote:Coco,
Ja mam zaleconą specjalną dietę w związku z mutacją.
Przy czym, jak dojdę do 12 tygodnia ciąży, to mam się ponownie zameldować do dietetyczki, więc być może wtedy wprowadza się jakieś zmiany.
A co do Clexane, to mi troje lekarzy powiedziało, że mam wprowadzić natychmiast w momencie testu ciążowego. Przed ciążą, w ramach przygotowań, mam brać Acard (i potem kontynuować go w ciąży również).
A masz wyeliminowany gluten? nabiał? produkty bogate w metioninę?Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Pati - gratulacje, widać bladzioszka
Gama - wynik wskazuje, że przechodziłaś już Toxo i nie zachorujesz ponownie IgM zbyt szybko nie spada przy świeżym zachorowaniu, więc taki poziom wskazuje, że przeszłaś Toxo raczej na pewno przed ciążąpati85, gama lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Pati ja też widzę gratulacje
Niebieska wiesiołek tylko do owulacji, potem wiesiołka można zastąpić siemieniem lnianym, a można też siemię wdrążyć od początku cyklupati85 lubi tę wiadomość
tak sie ciesze z waszych 2 kresek i rosnacych malenstw! ale musze przyznac ze tez troszke zazdroszcze, mam nadzieje ze i na mnie przyjdzie czas:) mam wrazenie ze przez te straty to milosc do tego babelka ktorego nawet jeszcze nie ma jest milion razy wieksza
Ja robilam wiele badan...maz badal nasienie itd. znalazlam informacje ze dziewczyny robil tez badanie przeciwcial przeciwplemnikowych i komorek NK...mam nadzieje ze to nie jest juz mi potrzebne, zaden lekarz nie wspomnial o tym...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 08:03
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017