Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
gurgaon wrote:Tak, wszystko jest ok. Chyba zaczynam świrować
poczekam najpierw na okres.
Nadzieja 22 - gratulujeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 09:59
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
NAdzieja - gratulacje
Baljov - szczerze? wolałam nie wnikać, nie analizować. Troszke czytałam tylko, nie za dużo. Spotkałam gdzieś opinie, że może mieć wpływ na małą mase urodzeniową dziecka przy większych dawkach czy coś. Ale nie weryfikowałam tych informacji.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Nadzieja jak pięknie!
Dziewczyny napisałam wczoraj na grupie na fb żeby dowiedzieć się czegoś więcej może na temat mojej mutacji to kurde zostałam normalnie zjechanababka mi pisze ze mam jechać do lekarza do Łodzi do Pasnika, to jej odpisalam ze mam lekarza w Poznaniu gdyby moja gin sobie nie poradziła. No to jaka dostałam odpowiedź? Ze chyba czegoś nie rozumiem, ze do Pasnika kobiety z calej Polski jeżdżą i ze jak chce stracić kolejne ciążę to mam robić co chce - w tym sensie.
A zapytałam się tylko o te mutacje..
Tu jest o wiele przyjemniej z Wami.
No kurde. Przecież Paśnik to chyba nie jedyny mądry lekarz w całej Polsce? Zresztą on jest immunologiem, a wystarczy chyba też bardzo madry ogarnięty ginekolog co zna się na mutacjach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 10:14
-
Bondzik, szczerze, to wydaje mi sie, ze Twoja rodzina ma duzo racji. Nie ma co sie doszukiwac. Zapewne jakbym ja zrobila mutacje tez cos by mi wyszlo i mojej mamie, ktora 3ke ur pewnie tez... No bo jak inaczej. Co osoba, ktora sie bada cos ma?Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15).
-
Nadzieja22 super! A który to dzień po owu?
Zyczę Ci mocno, żeby tym razem ciąża trwała do samego listopada
Bondzik na wątku marcowym jest kilka dziewczyn, które jeżdżą do Paśnika, ale na pewno nie z samymi mutacjami, tylko z kilkoma dodatkowymi rzeczami. Jeśli ktoś już sporo zbadał i nie może bardzo długo zajść w ciążę lub ją traci mimo wdrożonego leczenia to na pewno warto wejść głębiej w immunologię. Nie sądzę, żeby sama mutacją MTHFR, która ma prawdopodobnie spora część społeczeństwa była wskazaniem. Ja też mutacje przecież mam od urodzenia, a jednak mam za sobą jedną zdrową ciążę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 11:44
baljov lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Tak Bella, masz rację. Ja jestem raczej niecierpliwa i nie chcialam czekac, bo może akurat w tym tkwił problem.
Agulineczka, no właśnie. Nie staram się Bóg wie ile żeby az tak się nakręcać i jeździć po niewiadomo jakich lekarzach. Oczywiście ze nie chcę zeby sytuacja sie powtórzyła, jak każda z nas tutaj ale nie można wariować.. -
Nadzieja22 gratuluję szczerze :* Oby więcej takich wiadomości hihi
Ja się dziś dowiedziałam,że moja koleżanka też zaszła w ciążę -
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Baljov - szczerze? wolałam nie wnikać, nie analizować. Troszke czytałam tylko, nie za dużo. Spotkałam gdzieś opinie, że może mieć wpływ na małą mase urodzeniową dziecka przy większych dawkach czy coś. Ale nie weryfikowałam tych informacji.
-
nick nieaktualnyA u mnie dziś, czyli 5 dpo, niewielkie brązowe plamienie. I wczoraj też troszeczkę. Podobnie jak w poprzednim cyklu. Dziwne... I wczoraj czułam takie delikatne jakby pieczenie, szczypanie w podbrzuszu.
A jeśli chodzi o mój wykres tutaj, to dziwnie mi pokazał owulację. Ja jednak obstawiam dwa dni później, czyli w 14 dc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 12:38
-
Baljov może i tym razem ciąża? Życzę Ci tego z całego serducha, tyle że tym razem żeby była szczęśliwa
:*
Paula_071, baljov lubią tę wiadomość
-
Baljov trzymam kciuki!
U mnie dalej klucia szczegolnie lewego jajnika. Czy ktoś tak aż tyle wcześniej przed owu miał? Zastanawiam sie czy to nie jakieś zapalenie jajników
Wizyte mam 7go dopiero.Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Bella ja tak mialam w zeszłym cyklu. Zreszta i przed owu i w trakcie i po bolały mnie jajniki. Miałam kłucia, ciągnięcia.. dziwne to bylo.
-
bondzik007 wrote:Bella ja tak mialam w zeszłym cyklu. Zreszta i przed owu i w trakcie i po bolały mnie jajniki. Miałam kłucia, ciągnięcia.. dziwne to bylo.
Byłaś jeszcze z tym u lekarza?Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15).