Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Koteczka, oby to bylo TO!!!!
Dzięki za kciuki! Wczoraj mieliśmy inseminacje ostatniej szansy. Potem już tylko in vitro...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 18:01
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Koteczka82 wrote:Hej dziewczyny.
Nadzieja gratuluję z całego serduszka i trzymam kciuki żeby wszystko było ok!!!
Gos kciuki za Ciebie też trzymam!!!
Ja z moją hiper wysoką prolaktyna i wynikami tsh byłam u endokrynologa. I doktor pierwsze o co zapytał to czy ja nie jestem w ciąży a ja mówię, że według testów nie- test z dzisiaj rano też cień cienia cienia- a doktor na to, że testy mogą nie wyjść a ciąża może być. I jeśli nie dostanę okresu do poniedziałku to rano mam zrobić betę. Dzisiaj mam 30dc żadnych specjalnych oznak na @ ani na ciążę. Troszkę bolą mnie piersi, ale w porównaniu do poprzednich cykli to nie bolą mnie wcale. I teraz siedzę jak na szpilkach czekając do poniedziałku, żeby sprawdzić czy doktor jednak miał rację.
Jakie wysokie tsh masz? Nie wiem czy wkoncu pisalas, musialo mi to umknac. Podwyzszyl Ci euthyrox?Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
nick nieaktualnyKoteczka, trzymam kciuki!!! No to masz spokojny weekend
Ja wróciłam od hematolożki. Ogólnie potwierdziła wskazania ginekologa. Z tym, że powiedziała, że jak zacznę brać heparynę, to acard odstawić. Dziwne, bo z tego co czytam, to raczej wszyscy biorą acard razem z heparyna... No i u mnie acard już na stałe, nawet po ciąży, jeśli nie ma przeciwwskazań.
Mówiła, żeby się nie przejmować przekroczonym kwasem foliowym, że ważna jest homocysteina.
No i mam brać żelazo, bo 30 przy niepłodności to za mało, docelowo powinno być 50. -
Tsh mam 0,76 uIU/ml 0,270 - 4,200 i tu jest ok w dwa miesiące spadło z 3,29 i na razie zostaję na euthyrox 50.
Natomiast prolaktyna jest
961,9 uU/ml
Kobiety nie będące w ciąży 102 - 496
Czyli dużo ponad normę a w poprzednim miesiącu była dużo niższa.
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Paula_071 wrote:Ja dalej bez okresu. Kupilam test ciazowy a tam dwa puste pola, nasikalam a wyglada jak nowy. Badziewie.
Koteczka, nasikaj rano jeszcze raz na testTy jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
nick nieaktualny
-
Gos i Koteczka kciuki!!!!
Mamaaniolka, a dlaczego macie czekac kolejny miesiac? Metylokobalamina to metylowana wit B12, a ja masz troszkę za niska.
Baljov mi hematolog tez kazala brac zelazo. U mnie zelazo lekko ponad 50, ale ferrytyna czyli magazyn zelaza tylko 8 (norma 13-130). Hemoglobina tez lekko ponizej normy, ale u mnie prawie zawsze jest w okolicy 12 lub nizej. Wlasnie ferrytyna jest duzo wazniejszym badaniem niz sam poziom zelaza, bo ten moze byc w normie, a magazyny wyczerpane. Po 3 m-cach zazywania tardyferonu mam powrorzyc morfologie i ferrytynePaula_071, baljov lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Mamaaniolka wrote:No nie wiem bo ten kwas foliowy taki duzy tzn ze mi sie nie przyswaja? I nie chce zeby dzieciotko nie mialo za malo i zeby roznych wad nie mialo
Kwas masz za duzy, bo Twoj organizm zle przyswaja syntetyczny kwas. W prenatal uno masz 400mcg folianow i 400mcg zwyklego kwasu (podobnie jak w femibionie, pol na pół). Ja jak bralam femibion to kwas mialam prawie 40. Po zejsciu na 400mcg folianu ze Swansona kwas spadl do 17.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:Kwas masz za duzy, bo Twoj organizm zle przyswaja syntetyczny kwas. W prenatal uno masz 400mcg folianow i 400mcg zwyklego kwasu (podobnie jak w femibionie, pol na pół). Ja jak bralam femibion to kwas mialam prawie 40. Po zejsciu na 400mcg folianu ze Swansona kwas spadl do 17.Mutacja Mthfr A1289c heterozygota
Mutacja Pai 1 homozygota
Aniołek córeczka -
I w jakich dawkach bo przegladam i jest duzy wybor tych witamin
I jeszcze mi sie przypomnialo ze bbralam do wczoraj heviran w tabletkach bo mialam opryszczke. Moze to wplynac na wynik tych badan?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 22:04
Mutacja Mthfr A1289c heterozygota
Mutacja Pai 1 homozygota
Aniołek córeczka -
Widzicie a ja przy femibion 0 mam wszystkie wyniki ok i bądź tu mądry... Kupilam swanson 0,4 wiec go dołożę do femibionu. A jak zaczelabym brac b12 metylowana to.homocysteina mi nie spadnie? Bo mam ładna..
-
nick nieaktualnyagulineczka wrote:Baljov mi hematolog tez kazala brac zelazo. U mnie zelazo lekko ponad 50, ale ferrytyna czyli magazyn zelaza tylko 8 (norma 13-130). Hemoglobina tez lekko ponizej normy, ale u mnie prawie zawsze jest w okolicy 12 lub nizej. Wlasnie ferrytyna jest duzo wazniejszym badaniem niz sam poziom zelaza, bo ten moze byc w normie, a magazyny wyczerpane. Po 3 m-cach zazywania tardyferonu mam powrorzyc morfologie i ferrytyne