Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_071 wrote:Ja zamawiałam z Gemini.
https://www.aptekagemini.pl/witamina-b12-aliness-100-kapsulek-weganskich.html
https://www.aptekagemini.pl/folina-metafolin-400mcg-x-50-tabl.htmlMutacja Mthfr A1289c heterozygota
Mutacja Pai 1 homozygota
Aniołek córeczka -
Kaassiia wrote:Dzięki za miłe słowa, chwilowo oswajam się z myślą straty i chce walczyć o kolejną dzidzia. W szpitalu mówili żebym się nie przejmowala tak się zdarza i z kolejną nie musi tak być. Ale ja się boję przez sam fakt że tyle czasu czekałam na tą ciążę, wszystko fajnie się zapowiadało i nagle taki cios:( a wy dziewczyny robiliście badania genetyczne płodu bo ja długo myślałam ale ostatecznie zrezygnowałam bo bym nie podobała chyba
Kasiu tak bardzo mi przykro. My tez o drugie dziecko dlugo walczylismy bo ponad 2 lata i gdy sie w koncu udało to okazało sie , że rozwój dziecka zatrzymał sie na 6 tygodniu - a powinnam byc w 10.
Teraz czekam na okres- pewnie jeszcze z 2-3 tygodnie. W zwiazku z tym ze mialam lyzeczkowanie i mam problemy z jajnikami, lekarz zaproponował mi antykoncepcje, na którą sie zgodzilam - lekarz prowadzi mnie juz pok 2 lat porobił mi sporo badań ii dzieki jego wiedzi w końcu się udało. Bardzo chcialabym zajsc w ciaze szybko, ale wiem, ze i tak musze poczekac ok 2 cykli, aby odbudowalo sie endometrium. On tez wie ze mamy "parcie" na drugie dziecko. Może to dobre rozwiązanie, ja poczekam ok 2-3 miesięce, cykl sie ureguluje, jajniki się nie zbuntują, my odpoczniemy psychicznie - damy sobie czas. Pewnie w czerwcu ruszymy pełna parą. Ja też nie robiłam bada n genetycznych dziecka, u nas nie podjelo pracy serduszko wiec pewnie była to jakas wada letalna.Zrobiłam sobie badania na trombofilę wrodzoną i czekam na wyniki, może to nam wyjaśni coś w perspektywie przyszlej ciązy.
PozdrawiamCórcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
nick nieaktualnyCo do tych badań genetycznych płodu, to mój obecny ginekolog nie zaleca tych badań, bo uważa, że one nic nie wnoszą. Jeśli była jakaś wada to i tak nie da się nic z tym zrobić. Lepiej zrobić badanie własnego kariotypu i partnera. A w kierunku trombofilii on i tak zaleca badania. Także dziewczyny, nie ma czego żałować, a mnie informacja, że kariotyp płodu był prawidłowy strasznie dobiła wtedy, bo strasznie się obwiniałam, że to mój organizm zawiódł...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 15:30
-
Dokładnie mój ginekolog tez mówil, ze skoro na takim wczesnym etapie ciąża przestaje sie rozwijac to najczęściej była to wada letalna, niestety organizm prowadzi selekcje naturalną. Ciezko jest sie z tym pogodzić szczególnie gdy czlowiek długo się starał o bobasa, ale czas troszke moze złagodzi ten ból....Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Aneta czas na pewno łagodzi ból.Kiedy się tu pojawiłam to było pierwsze moje pytanie,czy kiedyś będzie mniej bolało.Wtedy czułam jakby jakąś część ciała mi amputowano.Z perspektywy roku napiszę,ze boli mniej,ale nie zapomina się nigdy o tym utraconym dziecku.
Paula_071, Anet85, Ani1234 lubią tę wiadomość
2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
Agulineczka dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Co po niektóre hormony miałam robione przed ciąża, były ok jedynie prolaktyna podwyższona ale to przez moje zlekcewazenie zaleceń przed badaniem. A co do badań po straceniu myślę pierszorzednie zrobić te immunologicznego bo tu liczy się czas od straty, I powolutku do przodu.
Baljov uspokoiłas mnie troszkę tym że te badania genetyczne płodu wiele nie wnoszą bo się tym trochę zamartwiala.22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Dziewczyny, nie udzielam się ostatnio bo dosłownie na wszystko brakuje mi czasu :)Mam dużo pracy w pracy i po pracy ale cały czas staram się być na bieżąco z informacjami co u Was słychać
Co u mnie ? w zasadzie nic. Nawet nie wiem, który to dzień cyklu. Oczywiście cykl był stymulowany (mój lekarz zmienny jest) , miałam podany także ovitrelle ale coś czuję, że owulacja była dopiero po 2 dniach od padania zastrzyku czyli gdzieś w 17 dniu...tak późno owulki to ja dawno nie miałam.
Trzymam za wszystkie testujące i starające się ogromne kciukiii !!!!JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Anet mi tez sugerowano, ze pewnie wada genetyczna, ze to loteria. I w to wierzylam. Wolalam bynajmniej tak myslec, niz zyc w przekonaniu, ze to wina mojego organizmu. Ale pozniej kolejna strata i znow wpieranie lekarzy, ze to selekcja naturalna... Kolejny fatalny przypadek? Jeden po drugim? No nie sadze.
Zaczelam sie badac i wyszly problemy zw z trombofilia i zalecona profilaktyka antyzakrzepowa. Zgadza sie, ze wiekszosc poronien to przyczyna wad genetycznych, zlego podzialu komorek, ale wazne jest tez bycie czujnym i zapobieganie kolejnym ewentualnym stratom. Oby zadna z nas juz ich nie doswiadczyla.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 21:17
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Paula! A ktory to dzien po owu?? Ile do @?
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Paula jutro powtórz betę koniecznie i do lekarza. Wszystkp będzie wiadomo. Implantacja mogła być późno..
-
Dokladnie, powtórz koniecznie bete
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Paula_071 wrote:Beta wyszła 14,2... jakaś słabizna, raczej nic z tego nie będzie. Wszystko tak mnie potwornie boli... Oszaleje tak mnie rwie jajnik, paracetamol nie pomaga.
A czemu mówisz że raczej nic z tego nie będzie? Masz normy bety przy wyniku? Zaczynają się od bardzo małej z tego co pamiętam.golonat lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Beta wyszła 14,2... jakaś słabizna, raczej nic z tego nie będzie. Wszystko tak mnie potwornie boli... Oszaleje tak mnie rwie jajnik, paracetamol nie pomaga.
Paula, moim zdaniem implantacja pozno byla. Powtorz bete. Trzymam kciuki!Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15).