Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie ból piersi, ale to dopiero od kilku dni i delikatne mdłości, które miałam jeszcze przed pozytywnym testem, ale myślałam że jak zwykle sobie wkręcam. Dziś jeszcze mnie nie zemdliło od rana i już się martwię🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Hej dziewczyny. Może bedziecie mogły mi odpowiedzieć czy poronienie traktować mam jako początek nowego cyklu? Moja historia jest taka: dziś mam 9 dc a roniłam od 1 do 5 dc. Poroniłam samoistnie w 5tc. Powodem był zdecydowanie za niski progesteron - beta wyszla 20 a progesteron 4.
Wczoraj wyszedl mi test owulacyjny prawie dodatni, mocna kreska a ja zawsze owu mialam okolo 20 dc. Nie wiem czy to tak coś przyspieszyło?
Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
Hej dziewczyny,
Wszystkim w ciąży gratuluje z całego serducha :** mam nadzieje ze to będzie nudne 9 miesięcy
U mnie niestety po raz dugi skończyło się poronieniem. Rozpoczynam diagnostykę. Czy któraś z dziewczyn jest z Poznania i ma dobrego lekarza od poronień? Umówiłam się do dr Jerzak z Wawy, jednak ciagle dojazdy mogą być męczące.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Lucy2323 wrote:Hej dziewczyny. Może bedziecie mogły mi odpowiedzieć czy poronienie traktować mam jako początek nowego cyklu? Moja historia jest taka: dziś mam 9 dc a roniłam od 1 do 5 dc. Poroniłam samoistnie w 5tc. Powodem był zdecydowanie za niski progesteron - beta wyszla 20 a progesteron 4.
Wczoraj wyszedl mi test owulacyjny prawie dodatni, mocna kreska a ja zawsze owu mialam okolo 20 dc. Nie wiem czy to tak coś przyspieszyło?
Przykro mi :<
Nie nie poronienia nie wliczasz, czekasz na nowy cykl , zazwyczaj przed nim jest owulacja . Moja koleżanka tak sobie wpadła własnie po zabiegu zanim dostała 1 @Lucy2323 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Gratulacje dziewczyny rośnijcie zdrowo
Mnie dzisiaj mała o 2 40 obudziła na jedzonko ... małż poszedł płatki z mlekiem zrobić bo nie było siły trzeba było zjeść na pół śpiąco" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
KaroKaro wrote:U mnie ból piersi, ale to dopiero od kilku dni i delikatne mdłości, które miałam jeszcze przed pozytywnym testem, ale myślałam że jak zwykle sobie wkręcam. Dziś jeszcze mnie nie zemdliło od rana i już się martwię
Karo spokojnie ja narzekalam, ze cos mdlosci nie czuje i zaczely sir na dobre w 8tyg. Tez mialam 2-3 dni prawie bez i juz czarne mysli, by na nastepny dzien przytulac porcelane. Objawy nie musza występować codziennie.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Karmelkovaa wrote:Gratulacje dziewczyny rośnijcie zdrowo
Mnie dzisiaj mała o 2 40 obudziła na jedzonko ... małż poszedł płatki z mlekiem zrobić bo nie było siły trzeba było zjeść na pół śpiąco
Kochany mąż
lilly., Karmelkovaa lubią tę wiadomość
[/url] -
lilly. wrote:Hej dziewczyny,
Wszystkim w ciąży gratuluje z całego serducha :** mam nadzieje ze to będzie nudne 9 miesięcy
U mnie niestety po raz dugi skończyło się poronieniem. Rozpoczynam diagnostykę. Czy któraś z dziewczyn jest z Poznania i ma dobrego lekarza od poronień? Umówiłam się do dr Jerzak z Wawy, jednak ciagle dojazdy mogą być męczące.
Bardzo mi przykro
Ja jestem z Poznania i bardzo polecam mojego lekarza - dr. Pieńkowski, ale nie wiem, czy jako specjalistę od poronień. My nie robiliśmy jakieś bardzo szerokiej diagnostyki: jedynie nasienie, hormony, posiewy, kariotypy i mutacje. -
Lucy2323 wrote:Poroniłam samoistnie w 5tc. Powodem był zdecydowanie za niski progesteron - beta wyszla 20 a progesteron 4.
Applejoy wrote:Czy są tu dziewczyny które mają zespół antyfosfolipidowy i mogłyby opisać jak wyglada postępowanie w trakcie ciąży i przed nią?
Ja nie mam stwierdzonego zespołu, ale jestem traktowana jakbym miała, ze względu na to, że u przyczyny poronień nie znaleziono, a zespół często uaktywnia się dopiero w ciąży.
W trakcie starań, ze względu na podejrzenie zespołu, biorę acard, w razie ciąży dodaje neoparin.
Dziewczyny, ślicznie wyglądają te ciążowe suwaczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 18:07
-
admiralka wrote:Bardzo mi przykro
Ja jestem z Poznania i bardzo polecam mojego lekarza - dr. Pieńkowski, ale nie wiem, czy jako specjalistę od poronień. My nie robiliśmy jakieś bardzo szerokiej diagnostyki: jedynie nasienie, hormony, posiewy, kariotypy i mutacje.
Admiralka dziękuje.
Rozumiem, a czy coś wyszło?
Dostałaś jakiś żelazny zestaw leków na 3 ciąże?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Admiralka dziękuje.
Rozumiem, a czy coś wyszło?
Dostałaś jakiś żelazny zestaw leków na 3 ciąże?
Wyszła mutacja mthfr ale tylko ta jedna i tylko w wersji hetero, pai wyszedł homo - w związku z tym biorę acard, wskazań do heparyny nie było, choć trochę nad nią myśleliśmy.
Femibion zmieniłam na prenatal uno.
Kariotypy wyszły w porządku, hormony również.
U mnie w zasadzie żadnych większych problemów nie stwierdzono, walczyliśmy trochę z nasieniem męża, które przy pierwszej ciąży była fatalne (morfologia 0%) i też mogło przyczynić się do strat - jeżeli trafiło na plemniki z nieprawidłowym materiałem genetycznym.
U mnie podejrzewamy, że pierwsze niepowodzenie było przez jakiś mikro zator - stąd biorę acard już od starań o drugą ciążę i widać było już wtedy, że on mi wystarcza (heparyna niepotrzebna), bo ciąża się rozwijała.
Straciliśmy drugą ciążę przez wadę genetyczną, na szczęście nie dziedziczną po nas.
Trzecia, odpukać, wydaje się być zdrowa.
żelaznego zestawu leków nie mam, w ogóle nie biorę ich dużo, bo tak jak mówię u mnie nie znaleziono większego, konkretnego problemu.
Mam wrażenie, że trochę bez ładu i składu napisałamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 07:42
lilly. lubi tę wiadomość
-
Mamaaniolka, mi gin powiedział, że to bez znaczenia. Też o to pytałam, bo wizyta za tydzień na 9.
-
Cześć dziewczyny
Czy ktoś z was spotkał sie z sytuacją późna implantacja ok 14dtp wartość 100, później kolejne przyrosty prawidłowe przez 10 dni, zwolnienie i spadek....
Spotyka mnie to drugi raz. Tym razem dojechałam do bety 1500, wczesniej 400.
Zarodki przebadane PGS, najlepszej klasy blastocysty. Immunologicznie wszystko ok/nie badałam jeszcze KIR-ów/ale NK i cytokiny i cała reszta ok.
Intralipid, atosiban wzięty...
Boje sie tego poronienia...
Znów musze zaczynac od początku....Izka36
"Nie poddawaj się! przeważnie to ten ostatni klucz z pęku otwiera drzwi"