Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
I ja Was Witam dziewczyny w drugim trymestrze
Piekne wiadomosci tu czytam, za te przy nadziei zycze wszystkiego dobrego!
Powodzenia dla pozostalych. Wciaz czekam na nowe piekne wiadomosci!Nadzieja22, Lady_Dior, Karolcia89, baljov, aLunia, agulineczka, admiralka, Paula_071 lubią tę wiadomość
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
U mnie każda miesiączka po poronieniu była zwyczajna-no może dłuższa ciut.Natomiast zauważam różnicę po acardzie-mam ciut bardziej obfite ale to raczej na plus,bo miałam zawsze skąpe-tzn.krew taka gęsta A teraz widać,że rzadsze.
Nadzieja22 mam pytanie: czy te komórki nk i subpopulacje limfocytów można robić w obojętnie którym dc? -
Dziękuję Nadzieja22 :* Nie miałam o tym pojęcia zielonego a że będę w Pl to chciałabym zrobić jak najwięcej badań...
Bella01 super,że wszystko u Ciebie wg porządkuBella01, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Dziś byłam na typowaniu KIR, mąż jutro jedzie na fragmentacje DNA plemników i mam nadzieję, że to ostatni tysiąc zł, jaki przyszło nam wydać na diagnostykę.
Dziewczyny po lub w trakcie poronienia- badajcie płeć maluszka i starajcie się o pieniążki z ubezpieczenia, bo przydadzą się w diagnostyce. Pomimo, że dużo badań miałam na NFZ, to jednak wydaliśmy grubą kasę na badania, które niestety nic nie wniosły
-
Bella, to już drugi trymestr? Czas leci serdeczne gratulacje. Od początku wierzyłam w Twoją ciążę
Spokoju i zdrówkaBella01 lubi tę wiadomość
05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
nick nieaktualnybbeczka91 wrote:Dziś byłam na typowaniu KIR, mąż jutro jedzie na fragmentacje DNA plemników i mam nadzieję, że to ostatni tysiąc zł, jaki przyszło nam wydać na diagnostykę.
Dziewczyny po lub w trakcie poronienia- badajcie płeć maluszka i starajcie się o pieniążki z ubezpieczenia, bo przydadzą się w diagnostyce. Pomimo, że dużo badań miałam na NFZ, to jednak wydaliśmy grubą kasę na badania, które niestety nic nie wniosły
No niestety te badania strasznie dużo kosztują. My się nie zdecydowaliśmy na badanie płci, nie chciałam się za bardzo przywiązywać do tego dziecka. Wolę żeby zostało tak jak jest. Nigdy nie zapomnę o nim, ale wolę nie wiedzieć kto to był. Tak mi po prostu łatwiej. Ja dostałam trochę pieniędzy z ubezpieczenia za pobyt w szpitalu bo leżałam raz na początku ciązy i potem już przy poronieniu, także akurat miałam na badania. Oprócz tego dostałam karty apteczne, więc jak już wrócę do starań to leki też będą za darmo przez jakis czas -
nick nieaktualnywitam Panie
Kobietki czy wy wiecie może jak to jest z badaniem bakterii e coli ???
Jak już dostałam zielone światło na starania to wyszło, że w pracy mamy skażoną wodę własnie tą bakterią. Nie wiem czy jej nie złapałam da się to jakoś zbadać??? Oczywiście jak na razie nie mam żadnych objawów, które mogłyby wskazywać na jej obecność.
A tak w ogóle co tam słychać u Bondzika007 ??? Jakoś ostatnio nic się tu nie odzywa czy tylko jak przegapiłam wpisy?? -
alex0806 wrote:Mi przyszły właśnie kolejne wyniki:
Białko C 126,5 norma 70-140 %
BIALKO S 99.6 norma 60.1-113.6
W tej kwestii chyba wszystko mam w porządku?
Alex wyglada ok, a powiedz mi lekarze nie kazali czekać z immunologia?
Mi powiedzieli ze takie absolutne minimum to 4-6 tygodni.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
No wlasnie.... mi tez z bialkami lekarka kazala odczekac minimum 6 tygodni po poronieniu...
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
agulineczka wrote:Gos, Ani co tam u Was? Jak samopoczucie, brzuszki? Kiedy macie polowkowe? Wiecie juz kto mieszka w Waszych brzuszkach? Poki co Admirałka wie, ze oczekuje coreczki
Dzisiaj rozpoczęłam 19 tydzień, w poniedziałek popołudniu usg połówkowe.
Zaczynam się denerwować bo nie widziałam dzidziusia już prawie 3 tyg
Brzuch duży, chodzę od kilku dni w getrach ciążowych - z panelem, w nich się najlepiej czuje.
Poza tym nie jest źle, zwłaszcza że u nas prawie ciągle pada i jest chłodniej - wolę taką pogodę niż upały i duchoty.
Nieraz zakłuje mnie brzuch, nieraz boli dołem, ale lekarka mówi że to pewnie przez zrosty po cesarce.
Piszcie co u was?
Jak samopoczucie?5.05.2010 - mój największy Skarb
01.2018 - Aniołek, 8 tydz. na zawsze pozostaniesz w moim sercu. -
Lekarz czekać nie kazał. Wyczytałam że te badania robi się właśnie do 6 tygodni po poronieniu, żeby były na świeżo. Nie wiem, może powtórzę za jakiś czas. Reszta badań jest w porządku z immunologii też, jedynie podwyższone ANA ale nieznacznie.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Pokażę pierwszy raz tutaj mój brzuszek, zaczyna rosnąć
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99253aefc380.jpgBella01, Ani1234, Tosia2323, Karmelkovaa, Karolcia89, Paula_071, Applejoy, Szczęśliwa Mamusia, marcela123, Lili90, vigry, Nadzieja22, baljov, KaroKaro, agulineczka, sAnsa_28, MonaLiza, sylvuś lubią tę wiadomość