Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
Nadzieja beta super rośnie czekam na wieści z wizyty
Admiralka super brzusio zgrabniutka jesteś u mnie też już tak widać i nie mam w czym chodić czekam na wypłate i musze pozamawiać leginsy jakieś ciązowe
Julka coraz bardziej puk puk robi ... zaczyna się stresik przed połówkowymi mam 24lipca
Wszystkim staraczkom życzę powodzenia :*Karolcia89, admiralka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Bella dziękuję że pytasz i wielkie gratulacje dla Ciebie! jak ten czas leci! :*
Ja mam wizytę za tydzień i mam nadzieję, że usłyszę same dobre wieści.
W końcu mdłości odpuściły, tylko czasem wieczorem zemdli, ale do przeżycia
Admiralka jaka zgrabnicha! Pięknie wyglądasz z brzuszkiem! :*
Mój to na razie taki jakby wzdęty/ spożywczy dlatego czasem się martwię, bo przecież maluch już spory i gdzie tam niby się mieści Wagę utrzymuję na razie, mam ruchome 0,5kg w dół i 0,5kg w górę zależy od dnia zobaczymy jak będzie dalejBella01 lubi tę wiadomość
-
lilly. wrote:Hej dziewczyny,
Wszystkim w ciąży gratuluje z całego serducha :** mam nadzieje ze to będzie nudne 9 miesięcy
U mnie niestety po raz dugi skończyło się poronieniem. Rozpoczynam diagnostykę. Czy któraś z dziewczyn jest z Poznania i ma dobrego lekarza od poronień? Umówiłam się do dr Jerzak z Wawy, jednak ciagle dojazdy mogą być męczące.
Lilly współczuję i trzymaj się :* Ja chodzę do dr Kubiaczyk i bardzo ją sobie chwalę. W MedART bardzo dobry jest też dr Bręborowicz -
bondzik007 wrote:Lilly współczuję i trzymaj się :* Ja chodzę do dr Kubiaczyk i bardzo ją sobie chwalę. W MedART bardzo dobry jest też dr Bręborowicz
Bondzik dziękuje :*
Proszę powiedz mi czy już po pierwszym poronieniu lekarka zaleciła Ci badania i leki?
U mnie nawet nikt się nie przejął bo stwierdzili ze się zdarza. Tez w pierwsza zaszłam w pierwszym cyklu.
Teraz staraliśmy się 12 cykli i znów to samo. Dopiero teraz mam zlecone badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 14:40
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Bondzik dziękuje :*
Proszę powiedz mi czy już po pierwszym poronieniu lekarka zaleciła Ci badania i leki?
U mnie nawet nikt się nie przejął bo stwierdzili ze się zdarza. Tez w pierwsza zaszłam w pierwszym cyklu.
Teraz staraliśmy się 12 cykli i znów to samo. Dopiero teraz mam zlecone badania.
Poszłam do niej z wynikami z testdna I powiedziałam że poroniłam tylko raz, to pogratulowała mi że mimo krążących wiadomosci żeby badać/sprawdzać przyczynę poronienia po 3 razach ja zadzialalam juz po pierwszym. Zrobiła jeszcze mnóstwo badań i mimo że wyszła mi tylko jedna mutacja homo to mialam nieciekawe wyniki krzepliwości krwi co było wskazaniem do heparynylilly. lubi tę wiadomość
-
Ja się tak uparłam dlatego, ze u mnie w rpdzinie było bardzo dużo poronień..
-
bondzik007 super że u Ciebie wszystko dobrze
Karmelkovaa mam pytanie:czy po Lameccie miałaś też ovritelle? Chciałabym choć raz spróbować tej Lametty.Mam nadzieję,że lekarz mi przepisze-akurat będę w Pl i mam w planach to namówić.Fajnie by było mieć owulke w 13dc A nie 18 -
Lady_Dior wrote:bondzik007 super że u Ciebie wszystko dobrze
Karmelkovaa mam pytanie:czy po Lameccie miałaś też ovritelle? Chciałabym choć raz spróbować tej Lametty.Mam nadzieję,że lekarz mi przepisze-akurat będę w Pl i mam w planach to namówić.Fajnie by było mieć owulke w 13dc A nie 18
Tak miałam tylko u mnie w pierwszym cyklu nawał leków jeszcze nie zadziałał jak trzeba dopiero w 2 jak zaszłam , ale miałam ovitrelle no i teraz chyba lamette wycpfali jest cos innego zamiennego zamiast tego" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
lilly. wrote:Bondzik dziękuje :*
Teraz staraliśmy się 12 cykli i znów to samo. Dopiero teraz mam zlecone badania.
U mnie było to samo zaszłam w pierwszym cyklu a po poronieniu prosze prbowac dalej... zrobiłam wtedy hormony tylko po 2 całą diagnostyke po 4 koniec końców prkocim mi został takze chyba każda z nas ma takie etapy nic sie nie stało i nie chcemy wierzyc ze cos jest nie tak ... ja dopiero po 2 stracie tak naprawde wybadałam sie i 2 ciaze poleciały na żelaznym zestawie , dopiero teraz dostałam odpowiednie leki dla mnie" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Bondzik cieszę się ze już zadziałas po pierwszej bo nie wiadomo co by było teraz. Trzymam kciuki!!! :***
Karmelkowa no masz racje Kochana.. czyli Ty po 2 poronieniach miałaś żelazny zestaw a on i tak nie dał rady? Dobrze Cię zrozumiałam? A teraz jakie inne leki masz ze jest ok?bondzik007 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Lily tak bo u mnie we wszystkich wynikach nic szczególnego nie wychodziło , po 2 poronieniach miałam encorton clexan acard metylki ale nie pomogło , dlatego kolejne 2 to bezzarodkowe ciąże . Dopiero mój lekarz odkrył co nie tak po badaniach w prokocimiu i teraz było na zasadzie albo sie uda z tym co medycyna oferuje obecnie na próbe albo nigdy sie nie uda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 10:10
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
alex0806 wrote:Lekarz czekać nie kazał. Wyczytałam że te badania robi się właśnie do 6 tygodni po poronieniu, żeby były na świeżo. Nie wiem, może powtórzę za jakiś czas. Reszta badań jest w porządku z immunologii też, jedynie podwyższone ANA ale nieznacznie.
Ja robilam 6 tyg po poronieniu, później hematolog kazała mi powtórzyć za kolejny miesiąc, żeby było około 10 tyg po poronieniu. U mnie wyszedł niedobór białka S i po 4tyg wyszło go nawet ciut mniej, więc od razu decyzja o heparynie.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
U mnie samopoczucie ok, ale dość często niestety boli mnie głowa. Bolala mnie 10 dni z rzędu, później 5 dni cudownej przerwy od bólu i dzisiaj znowu wstałam z bólem głowy.
A to mój brzuszek w 20 tyg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab91f8ef64f9.jpg
W przyszłym tygodniu połówkowe, też sie trochę stresuję, bo nie widziałam maleństwa 3 tyg, ale już odczuwam pierwsze ruchy - wczoraj poczuł tatuś poraz pierwszy pukanie z brzuszka, więc staram się być dobrej myśliWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 13:42
Karmelkovaa, bbeczka91, Lili90, Tosia2323, Bella01, lilly., Nadzieja22, Karolcia89, sAnsa_28, admiralka, sylvuś lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Hej dziewczyny. Ja sie mało udzielam, bo u mnie bez zmian...
Ostatia wiZyta (bez usg) byla 18 czerwca i wtedy slyszalam tetno Malucha, detektorem
Polowkowe mam 11 lipca. Niestety nie.potrafie wyluzowac... brzuch mam caly czas maly, malo kto wierzy, ze jestem w 5 tygodniu... piersi jakby mniej nabrzmiale. No i nie wyczuwam jeszcze zadnych ruchow kiedy czulyscie ruchy w.pierwszych ciazach?
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane