Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Przy inseminacji czesto dostajesz leki na symulacje, które bierze się od 2-3 dnia cyklu, wiec lepiej przed @. Potem zazwyczaj od 8-10 dc monitoring
baljov lubi tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
vigry wrote:Karmelkova super wieści
Bajlov trzymam kciuki żeby było tak jak dziewczyny piszą, mam nadzieję że spotka Cię miła niespodzianka
U nas też wszystko ok, doktor dokładnie mówił co widzi, ale wolę swojego giną jednak;) mały waży 470g, wszystkie narządy ok, paluszków po 5 na każdej dłoni i stópce. Tylko twarzy nie chciał pokazać nasz wstydniś. Bardzo się cieszę i teraz liczę że będę spokojniejsza (zobaczymy jak długo;)
Vigry tak się cieszę, że twoja kropeczka tak pięknie się rozwija :*vigry lubi tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Alunia i jak, będziesz próbować umawiac termin na klinikach?
Ja też rodziłam na kamieńskiego córkę, teraz też chciałam bo mam dobre zdanie ale nie przeskocze tego.
Tak mam zamiar na kliniki pojechać się umówić.
Ty już wiesz że będzie CC?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 10:43
-
nick nieaktualnyGos77 wrote:Przy inseminacji czesto dostajesz leki na symulacje, które bierze się od 2-3 dnia cyklu, wiec lepiej przed @. Potem zazwyczaj od 8-10 dc monitoring
-
aLunia wrote:Ja też rodziłam na kamieńskiego córkę, teraz też chciałam bo mam dobre zdanie ale nie przeskocze tego.
Tak mam zamiar na kliniki pojechać się umówić.
Ty już wiesz że będzie CC?
Raczej tak. Musze sie tylko zglosic na kolejna wizyte do lekarza, ktory wyda wskazanie.
Ja z porodu na.Kamieńskiego bylam zadowolona (mialam wykupiona polozna), a z samej opieki poporodowej juz nie bardzo.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Vigry, Karmelkova, mozna odetchnac z ulga. Ciesze się, ze wszystko dobrze!
Ja prenatalne dopiero 10 sierpnia.
Bajlov, jezeli inseminacja miałaby pomoc chociażby przyspieszyc ten czas oczekiwania na dziecko, zdecydowalabym się szybko. Każdy woli tego unikac i życzę Ci tego, abys do inseminacji nie dotrwalabaljov, vigry lubią tę wiadomość
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Nie kazdy woli unikac iui my szybko sie zdecydowalismy na wsparcie medyczne, zeby zdjac sobie z glow troche to celowanie z seksem
baljov lubi tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
nick nieaktualnyBella01 wrote:Bajlov, jezeli inseminacja miałaby pomoc chociażby przyspieszyc ten czas oczekiwania na dziecko, zdecydowalabym się szybko. Każdy woli tego unikac i życzę Ci tego, abys do inseminacji nie dotrwala
Ja mam tylko taki dylemat ewentualnie, czy nie poczekać ze dwa cykle z uwagi na to, że mój partner niedawno skończył miesięczną kurację antybiotykami i nie wiem w jakim stanie są po niej jego plemniki. Z drugiej strony podobno w ciagu trzech cykli po hsg łatwiej zajść. No i się zastanawiam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 12:27
-
nick nieaktualnyGos77 wrote:Nie kazdy woli unikac iui my szybko sie zdecydowalismy na wsparcie medyczne, zeby zdjac sobie z glow troche to celowanie z seksem
-
Współczuję z tym myśleniem o sexach ja to nigdy nie planowałam kiedy co nawet jak miałam stymulację to olałam temat ... miałam w nosie , u nas i tak było często kiedy nam się chciało ile razy nam się chciało , a akurat zawsze co do @ się baraszkwało. Bez celowania w owulację ... bo ja nie chciałam tak .
Oczywiście gdyby były wskazania , że trzeba w " te dni " to pewnie bym musiała , ale mąż problemów nie ma , ja w zasadzie też pod tym względem , to obyło sie bez "planowania " podeszłam do tego jak ma być to bedzie , no i chciałam to było ... ale guzik jak leciało jedno za drugim także wiecznie coś , albo żeby załapać , albo żeby utrzymać ... starania są trudne a wydaje się , że wszyscy dookoła wpadają i to takie młodzianki eh
Siostry koleżanka ma synka 7 miesięcy i z drugim juz w 5 miesiacu 19lat ... czasami odwiedza siostrę , to racjonalnego myślenia 0 , i takie mają lolbaljov lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
nick nieaktualnyKarmelkova zazdroszczę, że takie podejście skutkowało u Ciebie ciążami. U nas niestety dużo i często nie robiło ciąży nawet na początku, kiedy nie myśleliśmy o dziecku. Więc chcąc niechcąc człowiek zastanawia się kiedy najlepiej, planuje, myśli, urolog zaleca np pięciodniową przerwę przed staraniami co dla mnie już jest kosmos, bo nigdy nie wiem przecież kiedy ona nadejdzie... Mnie to wszystko strasznie fustruje i niestety odejmuje chęci. Nawet łapie się na tym, że w niepłodnym czasie mam większą ochotę...
Karolcia89 lubi tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Raczej tak. Musze sie tylko zglosic na kolejna wizyte do lekarza, ktory wyda wskazanie.
Ja z porodu na.Kamieńskiego bylam zadowolona (mialam wykupiona polozna), a z samej opieki poporodowej juz nie bardzo.
Też właśnie miałam i ta sama mi pomagała po porodzie. A mogę zapytać o powód? Może pisałaś, przepraszam jak przeoczyłam.
Ja jeszcze po cichu licze,że jednak się obróci. No ale termin CC warto mieć zaklepany. W tym tyg sobie daruję bo tam sezon urlopowy, nie wiem jak w przyszłym mi się uda bo nie mam za bardzo co z córka zrobić a nie chce jej po szpitalach wozić. -
baljov wrote:Karmelkova zazdroszczę, że takie podejście skutkowało u Ciebie ciążami. U nas niestety dużo i często nie robiło ciąży nawet na początku, kiedy nie myśleliśmy o dziecku. Więc chcąc niechcąc człowiek zastanawia się kiedy najlepiej, planuje, myśli, urolog zaleca np pięciodniową przerwę przed staraniami co dla mnie już jest kosmos, bo nigdy nie wiem przecież kiedy ona nadejdzie... Mnie to wszystko strasznie fustruje i niestety odejmuje chęci. Nawet łapie się na tym, że w niepłodnym czasie mam większą ochotę...
Rozumiem doskonale i wyobrażam sobie jaka to męczarnia odliczać od do
Ale mam nadzieję i 3 mam mocno kciuki , że wszystko się w końcu zgra jak trzeba , i będzie z tego mały bobas wysiłku trzeba dużo czy od tej czy od innej perspektywy , ale warto się namęczyć .
Jak coś warto zmienic lekarza , albo zasięgnać opinii innego .
Może załapac się na jakies metody dostępne w medycynie żeby było " łatwiej "Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 14:38
baljov lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
baljov wrote:Karmelkova zazdroszczę, że takie podejście skutkowało u Ciebie ciążami. U nas niestety dużo i często nie robiło ciąży nawet na początku, kiedy nie myśleliśmy o dziecku. Więc chcąc niechcąc człowiek zastanawia się kiedy najlepiej, planuje, myśli, urolog zaleca np pięciodniową przerwę przed staraniami co dla mnie już jest kosmos, bo nigdy nie wiem przecież kiedy ona nadejdzie... Mnie to wszystko strasznie fustruje i niestety odejmuje chęci. Nawet łapie się na tym, że w niepłodnym czasie mam większą ochotę...
My też zdecydowaliśmy się na insiminacje, ponieważ u mojego męża z nasieniem nie za dobrze. Mamy wizytę za miesiąc W klinice. Ja będę musiała mieć badanie drożności jajowodow i prawdopodobnie będziemy się przygotować...baljov lubi tę wiadomość
05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
nick nieaktualnySansivieria wrote:Bajlov jak Twój mąż znosił kurację antybiotykami? Nie było żadnych przykrych skutków ubocznych? Pytam bo my akurat w trakcie...ja 2 tyg a mąż 4 tyg..
-
nick nieaktualnyKarolcia89 wrote:Baljov, jak ja Cię dobrze rozumiem. U nas to też niestety zazwyczaj tak wygląda, że ja zazwyczaj czuję bardzo kiedy zbliża się owulacja i chcąc nie chcąc ciągle o tym myślę i akurat w te dni naciskam że musimy... to mnie bardzo frustracje i co miesiąc obiecuje sobie "wrzucić na luz", ale później mimo wszystko jakoś nie wychodzi.
My też zdecydowaliśmy się na insiminacje, ponieważ u mojego męża z nasieniem nie za dobrze. Mamy wizytę za miesiąc W klinice. Ja będę musiała mieć badanie drożności jajowodow i prawdopodobnie będziemy się przygotować...Karolcia89 lubi tę wiadomość