Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój ma problem z morfologią. Jedynie 3%. Ogólnie ilość plemników w nasieniu wyszło 366 ml przy normie od 39ml, więc lekarz twierdzi, że z takim wynikiem można zostać ojcem. Ale my już nie chcemy się ciągle starać i próbować. Pragniemy dziecka jak niczego na świecie, dlatego zdecydowaliśmy się na inseminacje, bo jeśli można sobie pomóc w spełnieniu marzenia, to dlaczego nie?!
Ja za Was również trzymam mocno kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 21:00
baljov lubi tę wiadomość
05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
nick nieaktualnyKarolcia89 wrote:Mój ma problem z morfologią. Jedynie 3%. Ogólnie ilość plemników w nasieniu wyszło 366 ml przy normie od 39ml, więc lekarz twierdzi, że z takim wynikiem można zostać ojcem. Ale my już nie chcemy się ciągle starać i próbować. Pragniemy dziecka jak niczego na świecie, dlatego zdecydowaliśmy się na inseminacje, bo jeśli można sobie pomóc w spełnieniu marzenia, to dlaczego nie?!
Ja za Was również trzymam mocno kciuki!
Także myślę, że w waszym przypadku antybiotyki na pewno pomogąWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 08:05
Karolcia89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolcia tak dla Twojej informacji mój partner miał morfologię 8% jeszcze w 2016 roku, 18% na początku 2017 a w tym roku 25%. Gdzieś w międzyczasie brał antybiotyki i to musiało pomóc, bo nic innego nie brał, nawet żadnych suplementów. Tak że trzymam kciuki
Karolcia89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już po wizycie jak na razie wszystko jest w porządku to znaczy jest pęcherzyk w macicy Lekami zostałam obstawiona, a i dostałam kod na udział w bezpłatnym badaniu V Leiden. Kolejna wizyta 3 sierpnia, może coś więcej się pokarze wtedy
Nadzieja22, vigry, Karolcia89, KaroKaro, Paula_071, Bella01, Gos77, agulineczka, bbeczka91, baljov, jatoszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lili90 wrote:Ja już po wizycie jak na razie wszystko jest w porządku to znaczy jest pęcherzyk w macicy Lekami zostałam obstawiona, a i dostałam kod na udział w bezpłatnym badaniu V Leiden. Kolejna wizyta 3 sierpnia, może coś więcej się pokarze wtedy
Super ! czekamy żeby człowieczek się pokazał i serdusio z badań skorzystaj , bo są drogie też mam 3ciego wizytę" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Witam dziewczyny (Karolcia89 miło,że pytasz :* ) trochę zaniedbałam wątek ale to tylko dlatego,że naprawdę nawał pracy miałam.Od tygodnia jestem w Pl a jutro nad polskie morze na 10dni Owulację ostatnio miałam dość późno bo w 20dc ehhh...Współżyliśmy idealnie ale oczywiście ciąży brak.Faza lutealna jak poprzednio-12dni.Oczywiscie wykorzystałam to,że jestem w Pl i od razu poszłam do ginekologa.Chciałam,żeby przepisał mi coś na symulację cyklu,bo te późne owulki mnie zaczynają irytować..Dostałam CLO 1tabl.od 5-9dc.Myślałam,że zacznę od razu od kolejnego cyklu ale zrobiłam dziś badania hormonów (2dc) i jak zwykle mam zawyżoną prolaktynę grrrrrr.Czuję,że to ta prolaktyna mi tu miesza,bo w grudniu zażywałam bromergon i od razu zaszłam i tak samo w maju.Postanowiłam,że odpuszczę sobie na razie CLO (zwłaszcza,że pozostałe hormony mam ok) a wrócę do bromergonu.Mam nadzieję,że to dobry trop-naprawdę myślę,że to ta prolaktyna opóźnia mi owulkę no ale muszę trochę pozażywać ten bromergon,by zobaczyć,czy są jakieś rezultaty.Mam też guzka na tarczycy,który cały czas rośnie i teraz ma 18mm-jak wrócę z nad morza,to skontaktuję sie z moim endo.Moj Pan zrobił badania i posiew nasienia i wydaje się być ok-ruchliwość i ilość naprawdę super tylko morfologia trochę słaba-5% Mamy wizytę 10sierpnia w klinice,to zobaczymy co lekarz powie.
Cieszę się,że u zaciążonych mam wszystko dobrze-oby tak dalej Mam nadzieję,że w krótce pojawią się kolejne podwójne kreski Cały czas trzymam kciuki-musi się w końcu udaćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 22:07
Bella01, Lili90, Paula_071, Karolcia89, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Witaj lady Dior:) po pierwsze życzę Ci miłego urlopu. Wypocznij jak najwięcej, bo to też bardzo ważne dla ciąży:) fajnie, że udalo Wam się zrobić już kilka badań. Widzę, że u Twojego faceta podobny problem jak u mojego. Wszystkie parametry bardzo dobre, tylko ta niska morfologia.
Trzymam kciuki żeby zbicie tej prolaktyny pomogło i żebyś za kilka tygodni pochwaliła się przyrastającą betą05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
Obniżone białko Z -
Karolcia89 dziękuję bardzo :* Dużo już nas nie zostało W końcu i do nas się szczęście uśmiechnie Ja tak się jeszcze zastanawiam,czy nie spróbować tego CLO-kusi mnie trochę Tą morfologią na razie nie zwracam sobie głowy-zwłaszcza,że mieści się w normie a koncentrację mamy 136mln.więc jest dużo dobrych plemników Ta prolaktyna mnie zastanawia-czemu cały czas jest ponad normę...Mam nadzieję,że to nie guz przysadki ale chyba nie,bo bym musiała mieć dużo ponad normę a mam 29ng.
Karolcia89 który masz dzień cyklu? U mnie 3dc i jeszcze mam czas 2dni na zastanowienie się,czy zażyć CLO
Dziewczyny starające się (I nie tylko) piszcie co u WasKarolcia89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLady dior ja odkąd biorę dostinex pół tabletki raz na tydzień, mam o wiele szybciej owulacje. Nie wiem czy to z powodu prolaktyny, ale też miewałam bardzo późne. Czy była w tym cyklu będę sprawdzać poziomem progesteronu, bo lekarka miała wątpliwości, ale to byłaby moja rekordowa owu w 11dc... Wprawdzie jeszcze nie zaszłam ale to nasz pierwszy cykl starań po przerwie spowodowanej antybiotykami i HSG.
Trzymam kciuki za Ciebie -
nick nieaktualny
-
baljov miło,że się odezwałaś Prolaktyna nie musi blokować owulacji ale może obniżać jej "jakość " więc myślę,że jak najbardziej powinnyśmy obniżać jej poziom.Super,że tak szybko miałaś owu-marzę o tym Ja już się umówiłam do ginekologa tu nad morzem (Koszalin) na monitoring w 11dc Chyba poproszę go o dostinex bo nie chce mi się codziennie łykać tyle tabletek Powodzenia baljov-trzymam kciuki za 2kreski
baljov lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Karolcia89 dziękuję bardzo :* Dużo już nas nie zostało W końcu i do nas się szczęście uśmiechnie Ja tak się jeszcze zastanawiam,czy nie spróbować tego CLO-kusi mnie trochę Tą morfologią na razie nie zwracam sobie głowy-zwłaszcza,że mieści się w normie a koncentrację mamy 136mln.więc jest dużo dobrych plemników Ta prolaktyna mnie zastanawia-czemu cały czas jest ponad normę...Mam nadzieję,że to nie guz przysadki ale chyba nie,bo bym musiała mieć dużo ponad normę a mam 29ng.
Karolcia89 który masz dzień cyklu? U mnie 3dc i jeszcze mam czas 2dni na zastanowienie się,czy zażyć CLO
Dziewczyny starające się (I nie tylko) piszcie co u Was
Wyśle Ci zaproszenie, to może popiszemy na priv?05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
Obniżone białko Z -
Hej dziewczyny. U mnie 2 dc, leje się jak z kranu i umieram normalnie. Od 4 dc znowu czeka mnie CLO właśnie, tylko po nim mam owulację. Może się uda, to będzie 2 cykl z CLO po poronieniu. Mam nadzieję że nowa praca od wrzesnia sprawi że przestanę myśleć o ciąży i mąż we wrześniu zejdę. A jutro składam wypowiedzenie w obecnej pracy.
Powiem szczerze że już powoli znowu tracę nadzieję na ciążę z moimi przypadlosciami. Chyba okresowy dół mnie złapał. Jak wy sobie z tym radzicie dziewczyny?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Karolcia89 odebrane :*
alex0806 powiem Ci,że ja się jakoś trzymam.Trochę bolesne jest patrzeć na pojedynczą kreskę ale nadal mam dużo wiary i siły.Caly czas wierzę, że szczęście jest blisko Wiem,że muszę trochę dłużej poczekać na to szczęście i o dziwo jestem cierpliwa.Raz się poplakałam-w 2 miesiącu starań hehe
baljov czy Ty nadal bierzesz dostinex?Karolcia89 lubi tę wiadomość