Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • vigry Autorytet
    Postów: 259 326

    Wysłany: 15 sierpnia 2018, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro, Admiralka tak się cieszę Z Waszych pozytywnych wieści z wizyt :-)

    Sansivieira super - gratulacje! Oby już teraz wszystko było dobrze!

    Ja wierzę że wszystkie na tym wątku doczekamy się szczęścia, tylko niestety niektóre muszą trochę dłużej poczekać... Trzymam za Was kciuki Kochane!!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 08:59

    Karolcia89, Sansivieria lubią tę wiadomość

    c55f3e3k5o4odzq4.png
    16.01.2017 [*] (11tydz)
    12.05.2017 [*] (8tydz)
    26.11.2018 Wojtuś <3
    23.06.2020 [*] (8tydz)
  • bbeczka91 Autorytet
    Postów: 853 1376

    Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/74794531cb64.jpg
    Wczoraj byłam na wizycie, maluszki rosną zdrowo, szyjka w porządku. Bardzo się stresowałam przed tą wizyta, bo dla mnie te tygodnie to takie bardzo niepewne. Jak już będę mogła wyłapać maluszki detektorem tętna, to będę dużo spokojniejsza, ale to jeszcze pewnie z tydzień muszę poczekać.

    Paula_071, Karolcia89, Sansivieria, Nadzieja22, Bella01, admiralka, sAnsa_28, Applejoy, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

    syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9023 5569

    Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle tu dobrych wieści dziewczyny że mam nadzieję, że się zarażę ciążowymi wirusami :) Jak na razie u mnie owulacja pogrywa sobie nieźle. W 13-14 dc miałam mega bóle po prawej stronie, które przeszły w trakcie <3. Ale temperatura daje wiele do życzenia. Dzisiaj 19 dc, w poprzednich cyklach na CLO (w tym udanym) miałam owulację właśnie w 18 dc, więc jutro liczę na wzrost. Bo śluz mnie zalewa. Tylko te bóle wtedy dziwne były, teraz nic nie boli. Chciałabym, żeby się teraz udało. Teraz mam urlop do końca sierpnia, a później jak dobrze pójdzie nowa praca. Najważniejsze, że z obecnej się zwolniłam i mniej stresu na pewno będzie :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 10:13

    Karolcia89 lubi tę wiadomość

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • Paula_071 Autorytet
    Postów: 6493 7109

    Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, u mnie bez zmian, caly czas mnie boli jajowod. 1 pazdziernika ide na laparoskopie. Dzisiaj robimy urodziny mlodego, jutro jade nad morze.

    wff2x1hpqpzjp32o.png
    82doj44j1y4t9kiw.png
  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 4130 3189

    Wysłany: 15 sierpnia 2018, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella01 dziękuję za kciuki :* Niech mała rośnie dalej zdrowo :)

    admiralka dziękuję za kciuki i cieszę się,że z małą wszystko w porządku i że nie musisz się już stresować tak tą taśmą :*

    KaroKaro gratuluję pięknej dzidzi-niech rośnie zdrowo :)

    Paula_071 no to masakra jakaś :/ Mam nadzieję, że w końcu znajdą przyczynę-ileż może Cię to tak boleć :( Dla synusia wszystkiego co najlepsze a najlepiej braciszka hihi :D Fajnie,że jedziecie nad morze-wypoczynij ile się da :)

    Sansivieira gratuluję serdecznie-oby wszystko było dobrze :) Daj znać po wizycie :)

    bbeczka91 ale śliczne maluchy ♡ marzą mi się bliźniaki :D U mnie był jeden pęcherzyk graffa- co w sumie mnie zdziwiło,bo myślałam,że więcej wyhoduję no ale lepsze to niż nic :P Dziś 5dpo na objawy oczywiście za wcześnie-jedynie śluzu białego mam dużo i chyba tak jakby więcej... Trochę to jest męczące- cały cykl mokra :P

    Znowu znajoma w ciąży-dowiedziała się w 16tyg. Aż sie wierzyć nie chce,że to możliwe :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 17:59

    Sansivieria, Bella01, Paula_071 lubią tę wiadomość

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡ 2918gr.
    nqtkgu1r1k33fjx3.png
    ⏸️18.10.2018 12dpo. 15,5m.KPI
    zrz6anlionghan5t.png
    ⏸️17.12.2020 9dpo. mm

    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5527 4506

    Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dziewczyny jestem z Wami codziennie, choć piszę bardzo rzadko. Dziś jednak postanowiłam się "ujawnić", bo od niedzieli wiem, że dołączyłam do tych, którym udało się po poronieniu ponownie zajść w ciążę. Jestem w ciąży!!! Długie 14 cykli od poronienia czekałam na nasz kolejny Cud i wreszcie się stało! W niedzielę moja beta wynosiła 1839, a dziś po 48h wynosi 4024:-) Ciągle jestem w szoku i nawet zapominam, że tak wiele się zmieniło, bo poza zawrotami głowy nie czuję się inaczej.
    Piszę o tym, żeby dodać otuchy tym, które jeszcze czekają - czasami trzeba poczekać dłużej...ale walczcie cierpliwie Kochane!!!
    Z całego serca gratuluję i trzymam kciuki by wszystko było dobrze

    Sansivieria lubi tę wiadomość

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5527 4506

    Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w poniedziałek punkcje w końcu. Ok 18 pęcherzyków urosło i już bolą mnie jajniki coraz bardziej ale dam radę. Transfer odroczony bo znowu mam ryzyko hiperki :-( ale muszę być cierpliwa. Miłego wieczoru dziewczyny, ja lecę na nocke zaraz. Gratuluję wszystkim którym się udało :-)

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • Sansivieria Autorytet
    Postów: 1224 1391

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Dziewczyny za wszystkie miłe słowa. Ciągle to do mnie nie dociera. Tym razem daleko mi do euforii z pierwszej ciąży, czuje ciągły dystans i ostrożnie podchodzę do tej nowiny. Lekarza mam dopiero 28 sierpnia bo jest na urlopie. Ale włączyłam sobie 3×50 luteiny jak miałam zalecone w pierwszej ciąży i pozostaje mi czekać.
    Paulcia-miałam trzy pełne procedury ivf więc rozumiem Cię doskonale i zaciskam kciuki żeby się udało u Ciebie!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 07:25

    3i49tv73teescjl1.png
  • admiralka Autorytet
    Postów: 1992 3383

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, za wszystkie punkcje, starania i ciążę zaciskam z całych sił kciuki! <3

    Paulcia28, Lady_Dior, Karolcia89 lubią tę wiadomość

    atdc9vvjhr7v1l6t.png

    h84f9vvj1bgblfir.png

    03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 5980 6496

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 00:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria cudowna wiadomosc <3 Pamiętam, ze razem bylysmy na styczniowkach 2018...
    Duzo, duzo dobrego, żeby tym razem Kropuś zostal w brzuszku tyle ile trzeba :*

    Sansivieria lubi tę wiadomość

    atdc2n0aqc09psg2.png

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
  • Ani1234 Autorytet
    Postów: 324 202

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    U nas czas mija leniwie, czekam do kolejnej wizyty która mam 1 września.

    Przede mną picie glukozy - którego się trochę boję, z pierwszej ciąży nie wspominam tego badania dobrze.
    Byłyście już na tym badaniu?

    Powoli rozglądam się za wyprawką, odważyłam się kupić dopiero 3 bodziaki.

    Sara daje znać o sobie codziennie, zwłaszcza jak jestem głodna :)

    U mnie 8 kg na plusie , z tego co patrzyłam do karty ciąży przybywa mnie identycznie jak w pierwszej ciąży z synem, więc nastawiam się nawet na 20 kg...
    Ale to nie jest najważniejsze, byle malutka była zdrowa :)

    Piszcie co u was! jak samopoczucie? wyprawki?



    5.05.2010 - mój największy Skarb
    01.2018 - Aniołek, 8 tydz. na zawsze pozostaniesz w moim sercu.
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dziękuję Wam Dziewczyny za wszystkie miłe słowa. Ciągle to do mnie nie dociera. Tym razem daleko mi do euforii z pierwszej ciąży, czuje ciągły dystans i ostrożnie podchodzę do tej nowiny. Lekarza mam dopiero 28 sierpnia bo jest na urlopie. Ale włączyłam sobie 3×50 luteiny jak miałam zalecone w pierwszej ciąży i pozostaje mi czekać.
    Paulcia-miałam trzy pełne procedury ivf więc rozumiem Cię doskonale i zaciskam kciuki żeby się udało u Ciebie!
    Trzymam kciuki, żeby maluch rozgościł się na 9 miesięcy!

    Widzę w twojej stopce, że korzytałaś z naprotechnologii. Możesz polecić te metodę? Obecnie rozważam każdą opcję, która mogłaby nam pomóc

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Gos77 Autorytet
    Postów: 722 694

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani1234 wrote:
    Przede mną picie glukozy - którego się trochę boję, z pierwszej ciąży nie wspominam tego badania dobrze.
    Byłyście już na tym badaniu?

    Ja właśnie wypilam, jeszcze 45 do pobrania po godzinie. Niedobrze mi po tej ilości cukru....

    7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • Ani1234 Autorytet
    Postów: 324 202

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos77 wrote:
    Ja właśnie wypilam, jeszcze 45 do pobrania po godzinie. Niedobrze mi po tej ilości cukru....



    Daj znać jak przetrwałaś!

    5.05.2010 - mój największy Skarb
    01.2018 - Aniołek, 8 tydz. na zawsze pozostaniesz w moim sercu.
  • Sansivieria Autorytet
    Postów: 1224 1391

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Widzę w twojej stopce, że korzytałaś z naprotechnologii. Możesz polecić te metodę? Obecnie rozważam każdą opcję, która mogłaby nam pomóc
    U mnie nie poskutkowało ani iui ani ivf. Dopiero napro zaowocowało ciąża (W sumie dwiema). W napro bardzo dokładnie czytają badania i jeśli wyniki są w górnej albo dolnej granicy normy to już sa nieprawidłowe. Bardzo też zwracają uwagę na diete. Najwięcej kontrowersji budzi model Craightona bo to sporo kosztuje a polega na obserwacji śluzu każdego dnia cyklu. I tak badania, zabiegi, Creighton, dieta, leki składają się na naprotechnologie. Ja polecam. Czuje się ogólnie zdrowsza dzięki tej metodzie.

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

    3i49tv73teescjl1.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    U mnie nie poskutkowało ani iui ani ivf. Dopiero napro zaowocowało ciąża (W sumie dwiema). W napro bardzo dokładnie czytają badania i jeśli wyniki są w górnej albo dolnej granicy normy to już sa nieprawidłowe. Bardzo też zwracają uwagę na diete. Najwięcej kontrowersji budzi model Craightona bo to sporo kosztuje a polega na obserwacji śluzu każdego dnia cyklu. I tak badania, zabiegi, Creighton, dieta, leki składają się na naprotechnologie. Ja polecam. Czuje się ogólnie zdrowsza dzięki tej metodzie.
    Długo się leczyłaś zanim udało Ci się zajść w ciążę? Ja jestem bardzo niecierpliwa. Chciałabym już zacząć działać, a muszę czekać na @. Straciłam ciążę po 3 latach starań i chciałabym uniknąć kolejnych lat leczenia, tym bardziej, że mam dość niskie amh jak na swój wiek.

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Gos77 Autorytet
    Postów: 722 694

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś ta glukoze przeżyłam. Wrocilam do domu, zjadłam mega śniadanie i pospalam :)

    Czekam na wyniki! ;)

    Ani1234, bbeczka91 lubią tę wiadomość

    7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • admiralka Autorytet
    Postów: 1992 3383

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja krzywą glukozową robiłam już na końcu pierwszego trymestru przez ten mój podwyższony cukier na czczo. Przynajmniej mam już z głowy :P

    Gos, daj znać jak wyniki :)

    Gos77 lubi tę wiadomość

    atdc9vvjhr7v1l6t.png

    h84f9vvj1bgblfir.png

    03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Sansivieria Autorytet
    Postów: 1224 1391

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Długo się leczyłaś zanim udało Ci się zajść w ciążę? Ja jestem bardzo niecierpliwa. Chciałabym już zacząć działać, a muszę czekać na @. Straciłam ciążę po 3 latach starań i chciałabym uniknąć kolejnych lat leczenia, tym bardziej, że mam dość niskie amh jak na swój wiek.
    Jeśli chodzi o naprotechnologię to pierwsza ciąża pojawiła się po 4 miesiącach leczenia, a nawet nie, bo zaczęłam w styczniu 2017, a w połowie kwietnia już byłam w pierwszej ciąży. Ale znów po poronieniu trwało to 14 cykli zanim wreszcie zaskoczyło.
    Na wcześniejsze metody poświęciłam 5 lat i co najgorsze nie przyniosły one wymarzonego efektu. Ale to akurat w moim przypadku, bo tutaj na owu jest mnóstwo dziewczyn, którym udało się i po inseminacjach, i po ivf.
    Wiem jedno - w leczeniu niepłodności cierpliwość jest bardzo bardzo mile widziana ;-)

    3i49tv73teescjl1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    baljov mam nadzieję,że jednak partner zmieni zdanie co do inseminacji.
    Czy mogę spytać,gdzie robiliście badanie nasienia? My w klinice niepłodności :)
    My robiliśmy w laboratorium, gdzie wstępnie coś tam robią i zdjęcia wysyłają do klniki niepłodności.

‹‹ 2955 2956 2957 2958 2959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego