Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś po wizycie, maluchy rosną zdrowo, na pokładzie mamy jednego pana, drugi bobas się nadal ukrywa Za 4 tyg. następna wizyta, za 6 tyg połówkowe
Trzymam kciuki za Wasze maluszki w brzuchach i za staraczki, żeby jak najszybciej uwiły sobie gniazdko na 9 miesięcyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 14:18
Sansivieria, admiralka, Nadzieja22, vigry, Bella01, Karolcia89, KaroKaro, aLunia, bondzik007, Applejoy lubią tę wiadomość
-
bbeczka gratuluję udanej wizyty no i jednego synka. Córeczka już jest, takze drugi bobas to już chyba zupełnie obojętne. Najważniejsze, że póki co wszystko ok.
Ja też już po wizycie, wszystko w porządku Szyjka krótsza, ale nadal dłuuuga, bo 4,2cm. Miałam tez wczoraj pierwsze ktg. Serduszko, przepływy, ilość wód w normie. No i wg usg waży już 2014g - ponoć idealnie z wiekiem ciążowymKarolcia89, Bella01, Sansivieria, vigry, Paula_071, KaroKaro, Nadzieja22, aLunia, admiralka, bbeczka91, bondzik007 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
bondzik007 wrote:No i my po wizycie! Hubi ma 1175g j około 37cm wymiarami na 28tc około a główka 31tc :o będzie wielkoglowy? podobno wzorowo komory boczne mózgu się zmniejszyły i mam sie nie martwić bo główka większa to i komory są okej TAKŻE JEST OKEJ. Fiknal sobie i znowu mamy główkę u dołu ale podobno to się zmienia jak w kalejdoskopie 28 września odstawiamy Acard i zostajemy na samym clexane o który walczę w aptekach
Mam nadzieję, że nie ten Clexane:
https://www.rp.pl/Zdrowie/309279953-Lek-przeciwzakrzepowy-Clexane-wycofany-z-obrotu.html13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
agulineczka wrote:bbeczka gratuluję udanej wizyty no i jednego synka. Córeczka już jest, takze drugi bobas to już chyba zupełnie obojętne. Najważniejsze, że póki co wszystko ok.
Ja też już po wizycie, wszystko w porządku Szyjka krótsza, ale nadal dłuuuga, bo 4,2cm. Miałam tez wczoraj pierwsze ktg. Serduszko, przepływy, ilość wód w normie. No i wg usg waży już 2014g - ponoć idealnie z wiekiem ciążowym
Jakie dobre wieści Masz bardzo długą szyjkę! Moja nigdy tyle nie miałaagulineczka lubi tę wiadomość
-
Agulineczko, u nas wszystko dobrze, Antoś ładnie przybiera i goni rówieśników. Za nami już praktycznie wszystkie wizyty u specjalistów i jest dobrze. Dodatkowo musimy tylko odwiedzić chirurga, gdyż Antoś ma sporego, wypukłego naczyniaka na prawej dłoni. Istnieje ryzyko że będzie mu przeszkadzał a szanse na samoistne wchłonięcie są małe. Z uwagi na umiejscowienie naczyniaka Antoś ma szansę na terapię doustnym lekiem, ale jest to lek nasercowy, dlatego czekają nas konsultacje i być może pobyt w szpitalu.Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Gratuluję udanych wizyt.
Jak się czujecie dziewczyny?
Paula cały czas sprawdzam co u Ciebie, mocno trzymam kciuki.
U nas jest dobrze, Wiki ma już 4 tygodnie i dalej jest taka spokojna i dużo śpi. Czasem aż nie wierzę w to szczęście. Starsza córka nie jest zazdrosna a wręcz bardzo kocha siostrę. Jedynie czasem snu brakuje, mimo że córka w nocy raz wstaje (godzina schodzi to karmienie, odbicie, przewinięcie i) ale jeddnak to jest sen przerywany.bbeczka91 lubi tę wiadomość
-
Alunia cudownie się czyta takie wiadomości Mnie ostatnio synek rozczula, ma 2,5 roczku, a wydaje się już taki mądry. Codziennie rano przybiega i wita się z siostrzyczką całując brzuszek. Często mówi moja kochana... DO mnie też ostatnio przed zaśnięciem powiedział kocham Cię mamusiu najmocniej na świecie Tak sam od siebie, nie jako odpowiedź na pytanie czy moje wcześniejsze wyznanie
Mam nadzieję, że równie dobrze zareaguje na rodzeństwo jak już Mała będzie na świecie.
Sansivieria, aLunia lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dooti wrote:Agulineczko, u nas wszystko dobrze, Antoś ładnie przybiera i goni rówieśników. Za nami już praktycznie wszystkie wizyty u specjalistów i jest dobrze. Dodatkowo musimy tylko odwiedzić chirurga, gdyż Antoś ma sporego, wypukłego naczyniaka na prawej dłoni. Istnieje ryzyko że będzie mu przeszkadzał a szanse na samoistne wchłonięcie są małe. Z uwagi na umiejscowienie naczyniaka Antoś ma szansę na terapię doustnym lekiem, ale jest to lek nasercowy, dlatego czekają nas konsultacje i być może pobyt w szpitalu.
Dooti cieszę się, że u Was już wszystko się wyprostowało. Właśnie zdałam sobie sprawę, że urodziłaś tydzień poźniej niż mój obecny miesiąc ciąży. Niesamowite.
Z naczyniaczkiem na pewno da się coś poradzić. Mój synek miał na powiece, ale płaskiego i wchłonął się po roczku. Z wypukłym jest gorzej ponoć, ale będę trzymać kciuki za powodzenie terapii.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dzięki, u mnie ok. Bety żadnej ani proga już nie robię, czekam na wizytę. Umówiona jestem na 5 października (6t3d), mam nadzieję, że zwolni się wizyta na 8.10, (6t6d), wtedy raczej powinno być serducho.
bondzik007, admiralka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Alunia, to juz miesiac. Pozazdroscic.. Mnie nachodza mysli czy dam sobie rade przy niespelna dwulatku. No i w ogole, czy mala bedzie rozdarciuchem, czy aniolkiem, jak Twoja Wiki
Doti, trzymam kciuki zeby naczyniak sie wchlonal sam.
Kate__ ja mialam raz w zyciu torbiel, wlasnie odrazu po poronieniu. Po @ sie wchlonalela.
Paula, czekamy tu na serduszkoKate_____, Nowakowa92 lubią tę wiadomość
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Kate_____ wrote:Cześć.. czy miała któraś z Was torbiele po poronieniu?
Po drugim poronieniu obyło sie bez leków.
A teraz miałam torbiele na macicy... Dostałam leki na złuszczenie endometrium i przy okazji torbiele znikły.
pytanie gdzie ta torbiel jest i jak duża.
Możesz też spróbować z ziołami kwiat jasnoty białej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 22:34
Kate_____ lubi tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Kate_____ wrote:Cześć.. czy miała któraś z Was torbiele po poronieniu?
Kate_____, ef36 lubią tę wiadomość
05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
Paula na szczęście nie to.. przyjmuję 0,4 a w artykule mowa o 0,6.
-
Wszystko u nas dobrze! Tosia zdrowo rośnie, ma już jakieś 1800g i włoski na głowie Jedyne co, to niestety wciąż uparcie leży pupą w dół - z rękami i nogami na głowie. I coś się zupełnie nie zanosi na tego fikołka w dół, wizja cc staje się coraz bardziej realna, a tak bardzo bym nie chciała
Teoretycznie jeszcze wszystko jest możliwe, a w praktyce to ona już od dobrych 3 miesięcy jest w tej jednej pozycji, a miejsca już malutko. Lekarz mówił też o tym, że przez nogi na głowie tym bardziej będzie jej ciężko się nimi odepchnąć.
No, ale to i tak nie jest najważniejsze, wiadomo. Najważniejsze żebyśmy doczekali się naszej zdrowej córeczkiNadzieja22, KaroKaro, agulineczka, bbeczka91, Bella01, vigry, bondzik007, Sansivieria lubią tę wiadomość