Luty miesiącem miłości

Tylko w OvuFriend mamy dla Ciebie Walentynkowy prezent w miejscu, które z całego serducha polecamy!

ODBIERZ AŻ 50% ZNIŻKI
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Bella01 Autorytet
    Postów: 864 518

    Wysłany: 6 listopada 2018, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    I jeszcze Vigry i Bella :) Co tam u Was dziewczyny?

    Dzieki, ze pytasz. Jak juz wczesniej wspominalam, ja na swieta sie szykuje. Powoli kazda z nas bedzie zwalniac brzuchy :)
    Tak ten czas zlecial.. Im blizej tym wiekszy strach. Strach jak z 2ka sobie poradze.

    A Bajlov, jak u Ciebie?
    J.J. mam nadzieje, ze nie tracisz nadziei.
    No i moja wisienka, Lady Dior :) jak Ty sie czujesz? Kiedy wizyta u lekarza?

    Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15).
  • JJ. Autorytet
    Postów: 705 352

    Wysłany: 6 listopada 2018, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka by nadzieja nie była...zawsze gdzieś głęboko w sercu się tli, może kiedyś się rozpali albo całkowicie zgaśnie. Dzięki, że o mnie myślisz i pytasz :)

    JJ.

    - 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

    - Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

    08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

    ...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 listopada 2018, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :) Ja rowniez zaczynam starania- poronienie w lipcu 2018. Nie sadzilam, ze bedzie to tak straszliwie stresujace, zwlaszcza, ze testy owulacyjne wychodza negatywne...

  • vigry Autorytet
    Postów: 259 326

    Wysłany: 6 listopada 2018, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    I jeszcze Vigry i Bella :) Co tam u Was dziewczyny?
    Dzięki za pamięć:*
    Byłam dziś na wizycie, młody 2880g ale nadal ułożony pośladkowo więc mam się nastawić na cc... za 2 tygodnie wizyta i wtedy albo będzie obrocony albo skierowanie na 28.11.
    Więc walczę teraz z różnymi ćwiczeniami ułatwiającymi obrót ;)
    Agulineczka u Ciebie to już naprawdę na dniach, wow. I zaraz potem Admiralka, Gos i pewnie moja kolej a potem Belli. Kciuki dziewczyny!!
    Starającym się dużo wiary i siły, myślę o Was ciepło dziewczyny!

    c55f3e3k5o4odzq4.png
    16.01.2017 [*] (11tydz)
    12.05.2017 [*] (8tydz)
    26.11.2018 Wojtuś <3
    23.06.2020 [*] (8tydz)
  • aLunia Autorytet
    Postów: 4138 2235

    Wysłany: 6 listopada 2018, 23:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się już doczekać waszych dzieciaczków! Tak bardzo za was trzymam kciuki. Brzuszki zwolnicie i kolejne dziewczyny przejmą, oby się tak udało jak u was hurtowo.
    Zdrówka :)

    vigry lubi tę wiadomość

    3i49df9hy6z4ginm.png

    ex2bdf9h3wcvr2ut.png

    zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2018, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że tu już przygotowania do porodów. Życzę Wam szczęśliwych! :-) U mnie trzy torbiele się zrobiły, więc nie można mnie stymulować póki co. IUI odłożona...

  • Bella01 Autorytet
    Postów: 864 518

    Wysłany: 7 listopada 2018, 08:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajlov, przykro mi, że ciągle coś na przeszkodzie stoi...
    Bardzo Ci kibicuję i mam nadzieję, że grudzień wkoncu będzie bardziej laskawy!

    baljov lubi tę wiadomość

    Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15).
  • admiralka Autorytet
    Postów: 1992 3383

    Wysłany: 7 listopada 2018, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    vigry wrote:
    Dzięki za pamięć:*
    Byłam dziś na wizycie, młody 2880g ale nadal ułożony pośladkowo więc mam się nastawić na cc... za 2 tygodnie wizyta i wtedy albo będzie obrocony albo skierowanie na 28.11.
    Więc walczę teraz z różnymi ćwiczeniami ułatwiającymi obrót ;)
    Agulineczka u Ciebie to już naprawdę na dniach, wow. I zaraz potem Admiralka, Gos i pewnie moja kolej a potem Belli. Kciuki dziewczyny!!
    Starającym się dużo wiary i siły, myślę o Was ciepło dziewczyny!

    Co te nasze Maluchy takie uparte! Też ubolewam nad tym ułożeniem Tosi i CC, ale co zrobić :(

    U Ciebie też już tylko chwila <3

    Baljov, znów coś :( Nie przestajemy za Was dziewczyny trzymać kciuków :* Mam nadzieję, ze to naprawdę tylko kwestia czasu, aż każda tutaj będzie szykować się na porodówkę.

    baljov lubi tę wiadomość

    atdc9vvjhr7v1l6t.png

    h84f9vvj1bgblfir.png

    03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 4295 3346

    Wysłany: 7 listopada 2018, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella01 wrote:
    No i moja wisienka, Lady Dior :) jak Ty sie czujesz? Kiedy wizyta u lekarza?

    Miło,że pytasz Bella01 :) Ja czuję się różnie-raz lepiej a za chwilę ledwo trzymam się na nogach.Często jest mi źle-nie są to mdłości ani nie wymiotuję ale źle się czuję.Nie wiem,czy to ciąża ma wpływ na takie złe samopoczucie,czy luteina dopochwowa.Mam niestety podwyższony cukier na czczo i tak się tego boję :/ Już zamówiłam glukometr a jutro idę na wizytę do ginekologa,by sprawdzić,czy ciąża się rozwija-to poproszę o skierowanie na krzywą cukrową.Już dziś miałam robić i nigdzie nie chcą zrobić bez skierowania.Trochę mnie to przerasta-te wszystkie leki i jeszcze dodatkowo ten cukier :( Jakoś będę ciągnąć-byle dziecko zdrowo rosło.

    Powodzenia i szybkich bezbolesnych porodów dziewczyny :)

    Vigry moja siostra od dawna była przygotowana na cesarkę,gdyż córa była ułożona pośladkowo.Zaczęły się skurcze,więc szybko do szpitala a tam inna lekarka mówi,że dziecko ma niewiele ponad 3kg,więc ma rodzić naturalnie.Siostra w szoku ale urodziła naturalnie.Czytałam,że to niebezpieczne i duże ryzyko,więc Bogu dziękujemy,że obyło się bez komplikacji.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 17:16

    Zosia ur. sn. 20.06.2019 o godz. 10.14
    age.png

    Sebuś ur. sn. 16.08.2021 o godz. 14.37
    age.png


    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Karolcia89 Autorytet
    Postów: 763 302

    Wysłany: 7 listopada 2018, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior, myślałam o Tobie, nawet pisałam do Ciebie :)
    Bądź dobrej myśli, wszystko będzie dobrze :) trzymam kciuki. Daj koniecznie znać po wizycie co i jak!!!

    05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
    21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
    14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP

    Obniżone białko Z
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9023 5570

    Wysłany: 7 listopada 2018, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mogę prosić o poradę? Bo wy ogarnięte w tym temacie jesteście. Wyniki z dzisiaj. Homocysteinę ostatnio miałam 10, a b12 około 500. TSH 1,89 więc spadło. I kwas foliowy też spoko, bo spadał z 40, później 19 i teraz 14. Tylko czemu ta B12 tak w kosmosie, skoro biorę metyle?

    Homocysteina 11,6 umol/l[5,1-15,4]~;
    Witamina B 12 943 pg/mL[211-911]H;
    Kwas foliowy 14,40 ng/mL[4,6-18,7]~;
    TSH 1,533 uIU/ml[0,38-5,33]~;
    FT3 3,69 pg/mL[2,5-4,3]~;
    FT4 0,95 ng/mL[0,65-1,48]~;

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • aLunia Autorytet
    Postów: 4138 2235

    Wysłany: 7 listopada 2018, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior wyjątkowo mocno trzymam za ciebie kciuki.

    Lady_Dior lubi tę wiadomość

    3i49df9hy6z4ginm.png

    ex2bdf9h3wcvr2ut.png

    zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2018, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakoś tak ciągle coś i nie może do tej inseminacji dojść. W tym cyklu staramy się naturalnie. Za tydzień we czwartek mam monitoring, a w ten piątek wizytę u immunologa od krzepliwosci, bo ginekolog mnie wysyła żeby jeszcze dawki heparyny ustalić, zwłaszcza że białko C czy S mialam na prawdę mocno obniżone.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 21:42

  • Bella01 Autorytet
    Postów: 864 518

    Wysłany: 7 listopada 2018, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior, ja juz zaciskam kciuki za jutrzejszą wizytę. Czuje, że bedzie dobrze :)
    Daj znać oczywiscie!

    Bajlov, moze w czw juz tych torbieli nie bedzie. Tegoz Ci zycze, no i wiesz czego najbardziej.

    Powodzenia dziewczyny!

    Lady_Dior, baljov lubią tę wiadomość

    Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15).
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 6031 6535

    Wysłany: 7 listopada 2018, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex co dokladnie lykasz?
    Tarczyca ok, ale ta homocysteina i b12 do zbicia.

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 6031 6535

    Wysłany: 8 listopada 2018, 00:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baljov kciuki za Ciebie! Szkoda, że znowu coś się poprzesuwalo.

    Jeszcze Bondzik mogłaby się odezwać :)

    baljov lubi tę wiadomość

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9023 5570

    Wysłany: 8 listopada 2018, 06:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Alex co dokladnie lykasz?
    Tarczyca ok, ale ta homocysteina i b12 do zbicia.
    Biorę complex samych metyle z Jarrowa. I z tych 3 nic więcej. Więc dziwi mnie to. Homocysteina mogła tak skoczyć jak przez tydzień po poronieniu nie brałam tych witamin? A b12 to nie wiem skąd taka. W sierpniu było 560. Niby nie jest toksyczna w nadmiarze ale kto ją tam wie.

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 7053 5334

    Wysłany: 8 listopada 2018, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Biorę complex samych metyle z Jarrowa. I z tych 3 nic więcej. Więc dziwi mnie to. Homocysteina mogła tak skoczyć jak przez tydzień po poronieniu nie brałam tych witamin? A b12 to nie wiem skąd taka. W sierpniu było 560. Niby nie jest toksyczna w nadmiarze ale kto ją tam wie.
    Alex, nie chciałam polubić, chciałam zacytować.
    Mój ginekolog mówi, że najnowsze badania pokazują, że B12 wysoko jest szkodliwa dla płodu.

    Zaraz znajdę Ci badanie, które u nas robiła Paula_071 (też się tu udziela) żeby lepiej ocenić poziom B12.

    💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet
    Postów: 6581 7139

    Wysłany: 8 listopada 2018, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Alex, nie chciałam polubić, chciałam zacytować.
    Mój ginekolog mówi, że najnowsze badania pokazują, że B12 wysoko jest szkodliwa dla płodu.

    Zaraz znajdę Ci badanie, które u nas robiła Paula_071 (też się tu udziela) żeby lepiej ocenić poziom B12.

    holotranskobalamina :) We Wrocławiu robią tylko w labolatorium Alab. To badanie sprawdza aktywny poziom b12 we krwi. Mi wyszedł dość wysoki, ja nie suplementuję b12 już, tylko kwas foliowy metylowany.

    Baljov - a próbowałaś kuć się heparyną od owulacji? Twój partner powtarzał badanie nasienia? Trzymam kciuki by się Wam udało!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 10:12

    13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9023 5570

    Wysłany: 8 listopada 2018, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a jak nie bierze się b12 to co z homocysteiną? Myślałam że trzeba brać b12 i p5p żeby spadła. Zapytam dzisiaj o to badanie w Opolu

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
‹‹ 2977 2978 2979 2980 2981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ