X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyników bety oczywiście złośliwie jeszcze nie ma :/ za to jest wynik tsh i oczywiście nie jest dobry - 2,790 super, super, super Miesiąc temu lekarz mnie zapewniał, że moje rosnące z miesiąca na miesiąc konsekwentnie tsh nie jest żadnym problemem a tymczasem ono urosło sobie od stycznia z 1,510 do prawie 3! Jodid sobie mój gin może w d,,, wsadzić w moim przypadku. A mówiłam mu miesiąc temu jak tsh było już 2,440 że niepokoi mnie to, że ono rośnie.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka, a byłaś u endokrynologa? Taki wzrost faktycznie niefajnie wygląda.

• M@linka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endo prywatnie mam dopiero na maj

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• sy__la Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma - gratulacje!!! wow... ile pozytywnych wieści :) szczęśliwej ciąży życzę!

M@linka - ja też czekam z niecierpliwością na wynik Twojej bety, jednak mam jakieś dobre przeczucia ;) trzymam kciuki mocno!! <3

palma lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Palma - gratulacje!!! wow... ile pozytywnych wieści :) szczęśliwej ciąży życzę!

M@linka - ja też czekam z niecierpliwością na wynik Twojej bety, jednak mam jakieś dobre przeczucia ;) trzymam kciuki mocno!! <3

Syla dobrze, że kochana Ty choć masz dobre przeczucia bo ja już po wyniku tsh i tym długim oczekiwaniu na bete zaczynam odchodzić od zmysłów...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• sy__la Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Syla dobrze, że kochana Ty choć masz dobre przeczucia bo ja już po wyniku tsh i tym długim oczekiwaniu na bete zaczynam odchodzić od zmysłów...

M@linka z tego co tutaj dziewczyny na forum piszą, to nawet jak jest ciąża i wyższe TSH to można to jakoś zbić w trakcie ciąży, tak żeby było wszystko ok... Nie znam się, ale tak mi się wydaje, że gdzieś o tym pisały :) także głowa do góry, myśl pozytywnie i wspieram :)

M@linka lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin w ciąży, jak tsh wyszło 3,38 zapisał euthyrox 50. Z dostępem do endo jest ciężko, nawet prywatnie. Muszę jechać 70 km do takiego, gdzie są terminy.

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka trzymam kciuki!

Palma gratulacje!piekne krechy! Zaopatrz sie koniecznie w preparaty z DHA i porownaj dawki kwasu foliowego w preparatach czasem jest 400 czasem 600 lepiej wybrac te z wieksza dawka. Ja biore DHA mama activ Dopel Hertza juz od dawna ( starając sie zaczelam uzupelniac).

Ale sie dzis postow posypało!

U mnie zaczyna formowac sie jasna cieniutka kreseczka ^^, ciesze sie w glebi ducha masakrycznie chociaz boje sie zeby do terminu miesiaczki jeszcze dotrwac :P bo jakos wczesnie to wychodzi na tescie u mnie...

Co do TSH to powinno w ciazy i przy staraniach o dziecko byc ponizej 2,5. Jesli jest wieksze podaje sie hormony, czasem w ciazy pojawia sie niedoczynnosc i sie to uzupelnia wlasnie hormony tarczycy T3iT4 a nie zbija samo tsh ;)

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie Arleta, Syla, Gama i reszta, która mam kibicuje - beta 664,90. Jejku jaki kamień z serca- kolejny krok do przodu zaliczony :) Dzwoniłam do gina jutro jadę po eurytrox. Chyba nie zgodzę się na usg bo może nie być nic widać a po co się stresować, ja już chce to serduszkowe :) tzn. chce poczekać na serduszkowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 19:30

Jacqueline, osa, s1985, sy__la, Evita, palma, blondyna5555, Elaria, maggda, gama, kkkaaarrr, inessa lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieknieee!!!

M@linko…jakie bierzesz leki i suplementy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 19:25

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@liinka - myślałam, że jajko zniosę czekając na wynik :P Ale się cieszę, GRATULACJE <3 <3

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, za to, że ze mną jesteście :)

Biorę acard, clexane 0,4, kwas foliowy, jodid, femitrilcare (witaminy prenatalne), luteine dopochwowo, duphaston

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 19:28

Niebieskaa lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• osa Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, dzięki za miłe słowa, powoli właśnie robię listę wyprawkową. Trzymam kciuki za Ciebie, oby te jajeczka były dobrze poświęcone ;)

Gama, kciuki zaciśnięte, czekamy na info jutro. :)

Niebieskaa, ma być pozytywny kop, poza tym w tym wątku strasznie dużo ciążowych wirusów jest ;)

Blondyna, a jeszcze niedawno się zastanawiałyśmy czy uda się zajść w ciążę, a tutaj 6 miesiąc... Super plany na kolejne miesiące. Co do szkoły rodzenia to ja nie miałam zbytnio wyboru - zapisali mnie na czerwiec, ale u nas jest projekt unijny i trafiłam na darmowy rzut.

Malinka, czekamy, czekamy, czekamy... Co do TSH to mi skoczyło w ciązy do 3,6, ale gin powiedział, że nie atakujemy tarczycy hormonami (nie byłam przekonana co do takiego wyjścia, ale postanowiłam zaufać), teraz zrobiłam w połowie ciąży i okazało się, że jest 2,34 czy 2,37, gdzie norma ta bardziej restrykcyjna dla II trymestru jest do 3,0.
    EDYCJA: Gratulacjeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! :) :) :)

Palmaaaaaaaaa, wow, ależ piękne krechy! Gratulacje! Ja brałam i biorę teraz Femibion ze względu na lepiej przyswajalną formę kwasu foliowego i polecam.

Annak, dobry poczatek wiosny, trzeba tradycję kontynuować ;)

Jacq, jak samopoczucie?

Evita, a który masz dzień cyklu?

Arleta, wynik bardzo obiecujący, raczej już beta powinna spaść od stycznia, ale zrób drugi wynik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 19:32

M@linka, blondyna5555, gama lubią tę wiadomość

3jvzi09k998ztm99.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko zrob usg nawet jesli bedzie sam pecherzyk. Wykluczysz dzieki temu ciaze pozamaciczna i potwierdzisz prawidłowe położenie pecherzyka ciążowego i pcherzyka żółtkowego ;)

U mnie dzis tak:
    http://s22.postimg.org/llows6j3l/12895448_1159553100722640_1709855652_n.jpg

Widzicie cos tam? :D

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    M@liinka - myślałam, że jajko zniosę czekając na wynik :P Ale się cieszę, GRATULACJE <3 <3
    kurcze ale super,az mnie spanie złamało i poszłam się z dzemnąc ale i to nie pomogło,dopiero teraz ten wynik.Pięknie pięknie [email protected] martw sie tsh,ja zaszłam w ciąze z wynikiem 3,8 a moja przyjaciółka przeszła zapalenie tarczycy wynik 4,7 i zaliczyła wpadke bo odstawiła na dwa cykle antykoncepcje,tobie gin powinien teraz zlecic wyzszą dawke niekoniecznie musisz leciec do endokrynologa.
    Najwazniejsze teraz to to,ze beta potwierdziła swieżą ciąze,bardzo sie ciesze,teraz to tylko zdrowej ciązy zyczyc

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka - no to teraz już Gratulacjeeeee pełną parą! <3 Widzisz... mówiłam Ci, że to 120 nie może być starą betą, tylko nowym życiem :) za dużo było na starą...
    No to teraz tylko szczęścia w donoszeniu i dbaj o siebie i Maluszka :) dawaj znać jak się czujesz.

W ogóle wszystkie zaciążone Kobitki dawajcie znać co tam u Was, Palma - świeżaczku :-P piękne krechy :)

Ja codziennie Was czytam no i oczywiście też po cichu liczę na ten cykl, że się zazieleni ;-D choć jak pisałam 1,5 miesiąca temu... nie chce się za bardzo nakręcać, ale przy takich dobrych wieściach tutaj od Was, aż chce się dostać również dobre wieści u siebie :) aż zatestuje za jakieś 1,5 tygodnia...

M@linka, palma lubią tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Dziewczyny ale się tu dzieje dziś łaaaa emocje i nerwy
    Ja dziś też poszłam na betę,nie wytrzymałam,teraz właśnie był wynik: 14,5 co o tym sądzicie bo niewiem czy mam sobie robić nadzieję..test jak narazie negatyw,do miesiączki 5 dni..

do tego progesteron 20,to też chyba niezawiele,ale biorę duphaston,on nie jest wykrywalny we krwi,nie?

teraz to i tak muszę isc jeszcze we czwartek na powtórkę,ale jak sądzicie,może być dobrze przy takim wyniku?

M@linka wierzę że zobaczysz dziś wysoką trzycyfrową wysoką liczbę,albo czterocyfrową,jak wolisz
    Ciesze sie,mam nadzieje ze przyrost bedzie duzy i ty równiez zaskoczysz nas cyfrą.Oby wszystko szło ku zdrowej ciązy,ciche gratki

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila - hmm czytałam że pęcherzyk widać przy becie 1000 a wczesniej może byc nie widoczny... hmm..pomyślę...może zostawię decyzje lekarzowi co do jutrzejszego ewentualnego usg

Laila - ja mam jakieś obicia na ekranie i nie wiem czy to to, czy jakaś poświata. W każdym razie trzymam kciuki. kiedy masz termin @?

Jagna, Syla <3

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Słuchajcie Arleta, Syla, Gama i reszta, która mam kibicuje - beta 664,90. Jejku jaki kamień z serca- kolejny krok do przodu zaliczony :) Dzwoniłam do gina jutro jadę po eurytrox. Chyba nie zgodzę się na usg bo może nie być nic widać a po co się stresować, ja już chce to serduszkowe :) tzn. chce poczekać na serduszkowe
    zrób usg,bedzie choc widoczna plamka i powie gin czy w macicy prawidłowo sie znajduje,potem mozesz sobie czekac do serduszkowej wizyty,choc wątpie bys chciała czekac

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mnie przekonałyście - zobaczę co powie ginekolog. I tak będe płacić za wizytę w której cenie jest usg.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ