X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha,widzisz,bo moja lekarka przyjmuje juto i w poniedziałek i właśnie niewiem co zrobić,chyba im wcześniej tym lepiej,nie?
    a dajesz radę z tymi zastrzykami?kto ci pierwszy pokazał jak robić?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta jutro będzie za wcześnie jak pójdziesz do lekarza tym bardziej ze termin @ jeszcze Ci nie minął, a ginekolog i tak nic nie zobaczy. Ja bym poczekała co poniedziałku.
    Z zastrzykami jakoś daje radę nie mam wyjścia, nie jest lekko bo jednego dnia jest ok a innego tak boli ze masakra. Zastrzyki robi mi mąż, codziennie wieczorem, ja jakoś nie mogę sama sobie robic.
    Nikt mu nie pokazywał jak robić, przeczytał na ulotce jak się robi i jakoś mu to wychodzi, choć wraz ze wzrostem brzucha który coraz bardziej się naciąga ciężko jest chwycić fald skóry i to nie jest przyjemne, ale wtedy zamykam oczy zaciskam zęby i myślę o córeczce :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 21:22

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Dziewczyny - ja niestety nie dołączę do grona zafasolkowanych... :( Właśnie zaczęłam plamić a u mnie to oznaka, że będą dwa trzy dni plamienia a potem @... Czemu dziewczyny skoro jestem zdrowa i mąż też to nie możemy mieć dziecka? :( :( :(
    kochana,przykro mi,jednak moze organizm jeszcze nie był gotowy,kazda z nas pragnie zdrowej ciązy i zdrowego dziecka,czas tylko na naszą korzysc teraz płynie.Po poronieniu pierwszą @ dostałam w 51dc,czekanie troche dobijało,ale wytłumaczyłam sobie ze ten czas mój organizm wykorzystuje by sie dobrze zregenerował.Zaczynam w tym cyklu,ale tez nie nastawiam sie ze sie od razu uda,zblizają sie dni serduszkowania a ja mam tyle bojączków.Poprostu boje sie zobaczyc dwie kreski,boje sie powtórki..mysle ze kazda z nas bedzie juz miała takiego stracha..
    będzie dobrze,kazdej z nas sie uda,tylko wszystko w swoim czasie.Trzymam kciuki,nowy cykl-nowe nadzieje.Pamiętaj ze jesli raz sie udało to i drugi raz tez sie uda

laila_25 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Ja jutro bede w labolatorium zeby oznaczyc TSH, prolaktyne i zrobic morfologie. Może skusze sie i na bete :P Chociaz z drugiej strony i tak widze juz cos na testach a mam ich jeszcze wiele :)

Kurcze dziewczyny ciesze sie ze sie udaje! że zaczyna sie wam ukladac wiem jak dlugo i dzielnie niektore z was sie staraja o maleństwo :) super super!

Słuchajcie to czekamy na relacje z wizyt gin!
    jesli okaze sie ze jestes w ciązy to prolaktyny nie badaj bo ona rosnie w góre w ciązy

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze ja mialam wyciek z brodawki ostatnio wiec i tak musze zbadac ;/ To zalezy od poziomu prolaktyny. Mnie interesuje aby nie wybiegala zbyt wysoko bo mam mocne zawroty głowy i teraz ten mlekotok 1 stopnia obawiam sie o jakiegos gruczolaka i musze to skontorlowac poki co ;/;/ no i moje poronienie..

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Arleta nie chce robić Ci nadziei ale według mnie beta 14,5 to już wczesna ciąża, z tego co się orientuje ciąża jest powyżej 5, a wiadomo ze beta zawsze pokazuje wcześniej ciążę niż testy ciążowe. Poczekaj jeszcze kilka dni albo w dniu planowanej @ zrób test ciążowy. Trzymam kciuki <3
    ciąza moze byc,jednak wazne by rosła.Przed swietami kolezanka z clo robiła bete 13,8 ale nastepne dwie juz malały...warto poczekac nawet ze trzy cztery dni by zrobic następną i cieszyc sie wyzszą betą.Druga kolezanka miała powyzej 14 i jej beta przyrasta więc....trzymam kciuki Arleta by biegła w góre ta twoja beta

Arleta lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    jeszcze nie dziękuję :p dopiero po wizycie u lakarza, chce jak najszybciej iśc. A któraś z Was może mi polecić jakieś witaminki jakie warto brać teraz?

wit E TOKOVIT, to postac naturalna, niesyntetyczna, lepiej sie wchlania
    a wit E jest antyporonna.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 21:41

palma lubi tę wiadomość

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka czekamy....... :) chyba, ze cos przeoczyłam.....?

M@linka lubi tę wiadomość

jox6h3714iyy07ei.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    M@linka czekamy....... :) chyba, ze cos przeoczyłam.....?
    Przeoczyłas beta ponad 600 ;)

gama lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • annak Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondynka,
    Dziękuję za info w sprawie Clexane.
    Ja mam receptę na 0,4, bez refundacji. Refundacja oczywiście mi nie przysługuje, bo mam "tylko" dwie mutacje i nic poza tym :-/

Maggi,
    Dziękuję za kciuki! <3
    Jak już mi się uda zajść w ciążę, to się będę zastanawiać, czy to bardziej zasługa męża, czy Twoja ;-)

M@linka,
    Ale cudowna wiadomość!!
    Gratulacje! :-)

M@linka, Maggi-P lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku jejku co się tu wyprawia?! Gratuluje zaciążonym i oby was rzyganie i zgaga szerokim łukiem omijały :)

Melduję się posłusznie, zaczynamy 28tc.
    Córa dziś matki nie oszczędza i tak wali tymi małymi kopytkami..

Powoli domykamy wyprawkę, na szczęście , będę spokojniejsza.
    U mnie generalnie codzienna walka z mega zgagą :( wieczory i noce najgorsze.. Jeszcze 3 miesiące niecałe i mam nadzieję że ta zgaga się skończy

Dla mamusiek rada: Nie wierzcie w zabobony i bierzcie się za wyprawkę ;) bo to troche trwa i kosztuje przede wszystkim, nie wszystko jest od ręki..

Powodzenia starającym!

P.S. W suwaczku napisano, ze powinno być min. 10 ruchów na godzinę. U nas to jest 10 na minutę.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 22:10

osa, M@linka, Maggi-P lubią tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • gama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Słuchajcie Arleta, Syla, Gama i reszta, która mam kibicuje - beta 664,90. Jejku jaki kamień z serca- kolejny krok do przodu zaliczony :) Dzwoniłam do gina jutro jadę po eurytrox. Chyba nie zgodzę się na usg bo może nie być nic widać a po co się stresować, ja już chce to serduszkowe :) tzn. chce poczekać na serduszkowe

ahhhhhhhale byłam w tyle:) juuuuuhuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    huuuurrrrraaaaa!!!!!!!!!!!!!

s1985, M@linka lubią tę wiadomość

jox6h3714iyy07ei.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko póki Cie nie mdli - bierz sobie wit E ten Tokovit, co juz wspominalam

jox6h3714iyy07ei.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    wit E TOKOVIT, to postac naturalna, niesyntetyczna, lepiej sie wchlania
    a wit E jest antyporonna.....
    dzięki za porade :* i to mogę na legalu sobie brać jak kwas foliowy?

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tokovitu to "Brak danych potwierdzających bezpieczeństwo stosowania α-tokoferolu w ciąży i w okresie karmienia piersią."
    Pozatym biorac preparat multiwitaminowy najprawdopodobniej zalecana dawka juz tam jest ujeta. Witaminy rozpuszczalne w tluszczach czyli A D E K można przedawkowac doprowadzajac do hiperwitaminozy.
    Ja bym tego nie brala na wlasna reke bez konsultacji z lekarzem bedac w ciazy. Poradz sie prowadzącego.
    Cytuje:
    Przeciwwskazania:
    Nadwrażliwość na którykolwiek składnik preparatu. Z powodu braku danych dotyczących bezpieczeństwa stosowania nie zaleca się podawania dużych dawek wit. E w okresie ciąży i karmienia piersią.
    Nie stosować z innymi preparatami zawierającymi tokoferol ze względu na możliwość wystąpienia hiperwitaminozy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 23:13

palma lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    Ojejku jejku co się tu wyprawia?! Gratuluje zaciążonym i oby was rzyganie i zgaga szerokim łukiem omijały :)

Melduję się posłusznie, zaczynamy 28tc.
    Córa dziś matki nie oszczędza i tak wali tymi małymi kopytkami..

Powoli domykamy wyprawkę, na szczęście , będę spokojniejsza.
    U mnie generalnie codzienna walka z mega zgagą :( wieczory i noce najgorsze.. Jeszcze 3 miesiące niecałe i mam nadzieję że ta zgaga się skończy

Dla mamusiek rada: Nie wierzcie w zabobony i bierzcie się za wyprawkę ;) bo to troche trwa i kosztuje przede wszystkim, nie wszystko jest od ręki..

Powodzenia starającym!

P.S. W suwaczku napisano, ze powinno być min. 10 ruchów na godzinę. U nas to jest 10 na minutę.. ;)
    no masakra,27 tydzien!Ale pędzisz z kalendarzem kochana,nie nadązam za wami,pare dni ciszy a suwaczek przesuwa sie o tygodnie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie razem z wami... i powodzenia !!!!!!mam nadzieje ze niedlugo dołączę..

M@linka lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm muszę się z kimś tym podzielić bo mama wrażenie, że zwariuję. Straciliśmy Kropka 20.02 6/7 tydzień. Poronienie samoistne. A dzisiaj znów dwie kreski na teście:) Myślałam, że zwariowałam ale mąż też je widzi. Koktajl emocji tylko zastanawiam się czy to możliwe? Tydzień temu był ujemny bo sprawdzałam w oczekiwaniu na @.

Magdzia88, M@linka, Evita, Foto_Anna, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

f2w343r8au6frwux.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju co tu sie wyprawia, kolejna dodatnia!!!!! ;);););)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 23:35

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe :D Grateczki!

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ