Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Aha,widzisz,bo moja lekarka przyjmuje juto i w poniedziałek i właśnie niewiem co zrobić,chyba im wcześniej tym lepiej,nie?
a dajesz radę z tymi zastrzykami?kto ci pierwszy pokazał jak robić?
-
Arleta jutro będzie za wcześnie jak pójdziesz do lekarza tym bardziej ze termin @ jeszcze Ci nie minął, a ginekolog i tak nic nie zobaczy. Ja bym poczekała co poniedziałku.
Z zastrzykami jakoś daje radę nie mam wyjścia, nie jest lekko bo jednego dnia jest ok a innego tak boli ze masakra. Zastrzyki robi mi mąż, codziennie wieczorem, ja jakoś nie mogę sama sobie robic.
Nikt mu nie pokazywał jak robić, przeczytał na ulotce jak się robi i jakoś mu to wychodzi, choć wraz ze wzrostem brzucha który coraz bardziej się naciąga ciężko jest chwycić fald skóry i to nie jest przyjemne, ale wtedy zamykam oczy zaciskam zęby i myślę o córeczce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 21:22
-
Evita wrote:Dziewczyny - ja niestety nie dołączę do grona zafasolkowanych... Właśnie zaczęłam plamić a u mnie to oznaka, że będą dwa trzy dni plamienia a potem @... Czemu dziewczyny skoro jestem zdrowa i mąż też to nie możemy mieć dziecka?
będzie dobrze,kazdej z nas sie uda,tylko wszystko w swoim czasie.Trzymam kciuki,nowy cykl-nowe nadzieje.Pamiętaj ze jesli raz sie udało to i drugi raz tez sie udalaila_25 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
laila_25 wrote:Ja jutro bede w labolatorium zeby oznaczyc TSH, prolaktyne i zrobic morfologie. Może skusze sie i na bete Chociaz z drugiej strony i tak widze juz cos na testach a mam ich jeszcze wiele
Kurcze dziewczyny ciesze sie ze sie udaje! że zaczyna sie wam ukladac wiem jak dlugo i dzielnie niektore z was sie staraja o maleństwo super super!
Słuchajcie to czekamy na relacje z wizyt gin!Antoś IVF,Julisia natural
-
Tylko ze ja mialam wyciek z brodawki ostatnio wiec i tak musze zbadac ;/ To zalezy od poziomu prolaktyny. Mnie interesuje aby nie wybiegala zbyt wysoko bo mam mocne zawroty głowy i teraz ten mlekotok 1 stopnia obawiam sie o jakiegos gruczolaka i musze to skontorlowac poki co ;/;/ no i moje poronienie..
aniołek 01.02.2016r -
blondyna5555 wrote:Arleta nie chce robić Ci nadziei ale według mnie beta 14,5 to już wczesna ciąża, z tego co się orientuje ciąża jest powyżej 5, a wiadomo ze beta zawsze pokazuje wcześniej ciążę niż testy ciążowe. Poczekaj jeszcze kilka dni albo w dniu planowanej @ zrób test ciążowy. Trzymam kciuki
Arleta lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
palma wrote:jeszcze nie dziękuję :p dopiero po wizycie u lakarza, chce jak najszybciej iśc. A któraś z Was może mi polecić jakieś witaminki jakie warto brać teraz?
wit E TOKOVIT, to postac naturalna, niesyntetyczna, lepiej sie wchlania
a wit E jest antyporonna.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 21:41
palma lubi tę wiadomość
08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
Blondynka,
Dziękuję za info w sprawie Clexane.
Ja mam receptę na 0,4, bez refundacji. Refundacja oczywiście mi nie przysługuje, bo mam "tylko" dwie mutacje i nic poza tym
Maggi,
Dziękuję za kciuki!
Jak już mi się uda zajść w ciążę, to się będę zastanawiać, czy to bardziej zasługa męża, czy Twoja
M@linka,
Ale cudowna wiadomość!!
Gratulacje!M@linka, Maggi-P lubią tę wiadomość
-
Ojejku jejku co się tu wyprawia?! Gratuluje zaciążonym i oby was rzyganie i zgaga szerokim łukiem omijały
Melduję się posłusznie, zaczynamy 28tc.
Córa dziś matki nie oszczędza i tak wali tymi małymi kopytkami..
Powoli domykamy wyprawkę, na szczęście , będę spokojniejsza.
U mnie generalnie codzienna walka z mega zgagą wieczory i noce najgorsze.. Jeszcze 3 miesiące niecałe i mam nadzieję że ta zgaga się skończy
Dla mamusiek rada: Nie wierzcie w zabobony i bierzcie się za wyprawkę bo to troche trwa i kosztuje przede wszystkim, nie wszystko jest od ręki..
Powodzenia starającym!
P.S. W suwaczku napisano, ze powinno być min. 10 ruchów na godzinę. U nas to jest 10 na minutę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 22:10
osa, M@linka, Maggi-P lubią tę wiadomość
córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
M@linka wrote:Słuchajcie Arleta, Syla, Gama i reszta, która mam kibicuje - beta 664,90. Jejku jaki kamień z serca- kolejny krok do przodu zaliczony Dzwoniłam do gina jutro jadę po eurytrox. Chyba nie zgodzę się na usg bo może nie być nic widać a po co się stresować, ja już chce to serduszkowe tzn. chce poczekać na serduszkowe
ahhhhhhhale byłam w tyle:) juuuuuhuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
huuuurrrrraaaaa!!!!!!!!!!!!!s1985, M@linka lubią tę wiadomość
08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
Co do tokovitu to "Brak danych potwierdzających bezpieczeństwo stosowania α-tokoferolu w ciąży i w okresie karmienia piersią."
Pozatym biorac preparat multiwitaminowy najprawdopodobniej zalecana dawka juz tam jest ujeta. Witaminy rozpuszczalne w tluszczach czyli A D E K można przedawkowac doprowadzajac do hiperwitaminozy.
Ja bym tego nie brala na wlasna reke bez konsultacji z lekarzem bedac w ciazy. Poradz sie prowadzącego.
Cytuje:
Przeciwwskazania:
Nadwrażliwość na którykolwiek składnik preparatu. Z powodu braku danych dotyczących bezpieczeństwa stosowania nie zaleca się podawania dużych dawek wit. E w okresie ciąży i karmienia piersią.
Nie stosować z innymi preparatami zawierającymi tokoferol ze względu na możliwość wystąpienia hiperwitaminozy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 23:13
palma lubi tę wiadomość
aniołek 01.02.2016r -
Bomblica wrote:Ojejku jejku co się tu wyprawia?! Gratuluje zaciążonym i oby was rzyganie i zgaga szerokim łukiem omijały
Melduję się posłusznie, zaczynamy 28tc.
Córa dziś matki nie oszczędza i tak wali tymi małymi kopytkami..
Powoli domykamy wyprawkę, na szczęście , będę spokojniejsza.
U mnie generalnie codzienna walka z mega zgagą wieczory i noce najgorsze.. Jeszcze 3 miesiące niecałe i mam nadzieję że ta zgaga się skończy
Dla mamusiek rada: Nie wierzcie w zabobony i bierzcie się za wyprawkę bo to troche trwa i kosztuje przede wszystkim, nie wszystko jest od ręki..
Powodzenia starającym!
P.S. W suwaczku napisano, ze powinno być min. 10 ruchów na godzinę. U nas to jest 10 na minutę..Antoś IVF,Julisia natural
-
Hmmm muszę się z kimś tym podzielić bo mama wrażenie, że zwariuję. Straciliśmy Kropka 20.02 6/7 tydzień. Poronienie samoistne. A dzisiaj znów dwie kreski na teście:) Myślałam, że zwariowałam ale mąż też je widzi. Koktajl emocji tylko zastanawiam się czy to możliwe? Tydzień temu był ujemny bo sprawdzałam w oczekiwaniu na @.
Magdzia88, M@linka, Evita, Foto_Anna, kkkaaarrr lubią tę wiadomość