X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha,widzisz,bo moja lekarka przyjmuje juto i w poniedziałek i właśnie niewiem co zrobić,chyba im wcześniej tym lepiej,nie?
    a dajesz radę z tymi zastrzykami?kto ci pierwszy pokazał jak robić?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta jutro będzie za wcześnie jak pójdziesz do lekarza tym bardziej ze termin @ jeszcze Ci nie minął, a ginekolog i tak nic nie zobaczy. Ja bym poczekała co poniedziałku.
    Z zastrzykami jakoś daje radę nie mam wyjścia, nie jest lekko bo jednego dnia jest ok a innego tak boli ze masakra. Zastrzyki robi mi mąż, codziennie wieczorem, ja jakoś nie mogę sama sobie robic.
    Nikt mu nie pokazywał jak robić, przeczytał na ulotce jak się robi i jakoś mu to wychodzi, choć wraz ze wzrostem brzucha który coraz bardziej się naciąga ciężko jest chwycić fald skóry i to nie jest przyjemne, ale wtedy zamykam oczy zaciskam zęby i myślę o córeczce :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 21:22

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Dziewczyny - ja niestety nie dołączę do grona zafasolkowanych... :( Właśnie zaczęłam plamić a u mnie to oznaka, że będą dwa trzy dni plamienia a potem @... Czemu dziewczyny skoro jestem zdrowa i mąż też to nie możemy mieć dziecka? :( :( :(
    kochana,przykro mi,jednak moze organizm jeszcze nie był gotowy,kazda z nas pragnie zdrowej ciązy i zdrowego dziecka,czas tylko na naszą korzysc teraz płynie.Po poronieniu pierwszą @ dostałam w 51dc,czekanie troche dobijało,ale wytłumaczyłam sobie ze ten czas mój organizm wykorzystuje by sie dobrze zregenerował.Zaczynam w tym cyklu,ale tez nie nastawiam sie ze sie od razu uda,zblizają sie dni serduszkowania a ja mam tyle bojączków.Poprostu boje sie zobaczyc dwie kreski,boje sie powtórki..mysle ze kazda z nas bedzie juz miała takiego stracha..
    będzie dobrze,kazdej z nas sie uda,tylko wszystko w swoim czasie.Trzymam kciuki,nowy cykl-nowe nadzieje.Pamiętaj ze jesli raz sie udało to i drugi raz tez sie uda

laila_25 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Ja jutro bede w labolatorium zeby oznaczyc TSH, prolaktyne i zrobic morfologie. Może skusze sie i na bete :P Chociaz z drugiej strony i tak widze juz cos na testach a mam ich jeszcze wiele :)

Kurcze dziewczyny ciesze sie ze sie udaje! że zaczyna sie wam ukladac wiem jak dlugo i dzielnie niektore z was sie staraja o maleństwo :) super super!

Słuchajcie to czekamy na relacje z wizyt gin!
    jesli okaze sie ze jestes w ciązy to prolaktyny nie badaj bo ona rosnie w góre w ciązy

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze ja mialam wyciek z brodawki ostatnio wiec i tak musze zbadac ;/ To zalezy od poziomu prolaktyny. Mnie interesuje aby nie wybiegala zbyt wysoko bo mam mocne zawroty głowy i teraz ten mlekotok 1 stopnia obawiam sie o jakiegos gruczolaka i musze to skontorlowac poki co ;/;/ no i moje poronienie..

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Arleta nie chce robić Ci nadziei ale według mnie beta 14,5 to już wczesna ciąża, z tego co się orientuje ciąża jest powyżej 5, a wiadomo ze beta zawsze pokazuje wcześniej ciążę niż testy ciążowe. Poczekaj jeszcze kilka dni albo w dniu planowanej @ zrób test ciążowy. Trzymam kciuki <3
    ciąza moze byc,jednak wazne by rosła.Przed swietami kolezanka z clo robiła bete 13,8 ale nastepne dwie juz malały...warto poczekac nawet ze trzy cztery dni by zrobic następną i cieszyc sie wyzszą betą.Druga kolezanka miała powyzej 14 i jej beta przyrasta więc....trzymam kciuki Arleta by biegła w góre ta twoja beta

Arleta lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    jeszcze nie dziękuję :p dopiero po wizycie u lakarza, chce jak najszybciej iśc. A któraś z Was może mi polecić jakieś witaminki jakie warto brać teraz?

wit E TOKOVIT, to postac naturalna, niesyntetyczna, lepiej sie wchlania
    a wit E jest antyporonna.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 21:41

palma lubi tę wiadomość

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka czekamy....... :) chyba, ze cos przeoczyłam.....?

M@linka lubi tę wiadomość

jox6h3714iyy07ei.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    M@linka czekamy....... :) chyba, ze cos przeoczyłam.....?
    Przeoczyłas beta ponad 600 ;)

gama lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • annak Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondynka,
    Dziękuję za info w sprawie Clexane.
    Ja mam receptę na 0,4, bez refundacji. Refundacja oczywiście mi nie przysługuje, bo mam "tylko" dwie mutacje i nic poza tym :-/

Maggi,
    Dziękuję za kciuki! <3
    Jak już mi się uda zajść w ciążę, to się będę zastanawiać, czy to bardziej zasługa męża, czy Twoja ;-)

M@linka,
    Ale cudowna wiadomość!!
    Gratulacje! :-)

M@linka, Maggi-P lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku jejku co się tu wyprawia?! Gratuluje zaciążonym i oby was rzyganie i zgaga szerokim łukiem omijały :)

Melduję się posłusznie, zaczynamy 28tc.
    Córa dziś matki nie oszczędza i tak wali tymi małymi kopytkami..

Powoli domykamy wyprawkę, na szczęście , będę spokojniejsza.
    U mnie generalnie codzienna walka z mega zgagą :( wieczory i noce najgorsze.. Jeszcze 3 miesiące niecałe i mam nadzieję że ta zgaga się skończy

Dla mamusiek rada: Nie wierzcie w zabobony i bierzcie się za wyprawkę ;) bo to troche trwa i kosztuje przede wszystkim, nie wszystko jest od ręki..

Powodzenia starającym!

P.S. W suwaczku napisano, ze powinno być min. 10 ruchów na godzinę. U nas to jest 10 na minutę.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 22:10

osa, M@linka, Maggi-P lubią tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • gama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Słuchajcie Arleta, Syla, Gama i reszta, która mam kibicuje - beta 664,90. Jejku jaki kamień z serca- kolejny krok do przodu zaliczony :) Dzwoniłam do gina jutro jadę po eurytrox. Chyba nie zgodzę się na usg bo może nie być nic widać a po co się stresować, ja już chce to serduszkowe :) tzn. chce poczekać na serduszkowe

ahhhhhhhale byłam w tyle:) juuuuuhuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    huuuurrrrraaaaa!!!!!!!!!!!!!

s1985, M@linka lubią tę wiadomość

jox6h3714iyy07ei.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko póki Cie nie mdli - bierz sobie wit E ten Tokovit, co juz wspominalam

jox6h3714iyy07ei.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    wit E TOKOVIT, to postac naturalna, niesyntetyczna, lepiej sie wchlania
    a wit E jest antyporonna.....
    dzięki za porade :* i to mogę na legalu sobie brać jak kwas foliowy?

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tokovitu to "Brak danych potwierdzających bezpieczeństwo stosowania α-tokoferolu w ciąży i w okresie karmienia piersią."
    Pozatym biorac preparat multiwitaminowy najprawdopodobniej zalecana dawka juz tam jest ujeta. Witaminy rozpuszczalne w tluszczach czyli A D E K można przedawkowac doprowadzajac do hiperwitaminozy.
    Ja bym tego nie brala na wlasna reke bez konsultacji z lekarzem bedac w ciazy. Poradz sie prowadzącego.
    Cytuje:
    Przeciwwskazania:
    Nadwrażliwość na którykolwiek składnik preparatu. Z powodu braku danych dotyczących bezpieczeństwa stosowania nie zaleca się podawania dużych dawek wit. E w okresie ciąży i karmienia piersią.
    Nie stosować z innymi preparatami zawierającymi tokoferol ze względu na możliwość wystąpienia hiperwitaminozy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 23:13

palma lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    Ojejku jejku co się tu wyprawia?! Gratuluje zaciążonym i oby was rzyganie i zgaga szerokim łukiem omijały :)

Melduję się posłusznie, zaczynamy 28tc.
    Córa dziś matki nie oszczędza i tak wali tymi małymi kopytkami..

Powoli domykamy wyprawkę, na szczęście , będę spokojniejsza.
    U mnie generalnie codzienna walka z mega zgagą :( wieczory i noce najgorsze.. Jeszcze 3 miesiące niecałe i mam nadzieję że ta zgaga się skończy

Dla mamusiek rada: Nie wierzcie w zabobony i bierzcie się za wyprawkę ;) bo to troche trwa i kosztuje przede wszystkim, nie wszystko jest od ręki..

Powodzenia starającym!

P.S. W suwaczku napisano, ze powinno być min. 10 ruchów na godzinę. U nas to jest 10 na minutę.. ;)
    no masakra,27 tydzien!Ale pędzisz z kalendarzem kochana,nie nadązam za wami,pare dni ciszy a suwaczek przesuwa sie o tygodnie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie razem z wami... i powodzenia !!!!!!mam nadzieje ze niedlugo dołączę..

M@linka lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm muszę się z kimś tym podzielić bo mama wrażenie, że zwariuję. Straciliśmy Kropka 20.02 6/7 tydzień. Poronienie samoistne. A dzisiaj znów dwie kreski na teście:) Myślałam, że zwariowałam ale mąż też je widzi. Koktajl emocji tylko zastanawiam się czy to możliwe? Tydzień temu był ujemny bo sprawdzałam w oczekiwaniu na @.

Magdzia88, M@linka, Evita, Foto_Anna, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

f2w343r8au6frwux.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju co tu sie wyprawia, kolejna dodatnia!!!!! ;);););)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 23:35

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe :D Grateczki!

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ