Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
M@linka wrote:Laila - hmm czytałam że pęcherzyk widać przy becie 1000 a wczesniej może byc nie widoczny... hmm..pomyślę...może zostawię decyzje lekarzowi co do jutrzejszego ewentualnego usg
Laila - ja mam jakieś obicia na ekranie i nie wiem czy to to, czy jakaś poświata. W każdym razie trzymam kciuki. kiedy masz termin @?
Jagna, SylaAntoś IVF,Julisia natural
-
laila_25 wrote:M@linko zrob usg nawet jesli bedzie sam pecherzyk. Wykluczysz dzieki temu ciaze pozamaciczna i potwierdzisz prawidłowe położenie pecherzyka ciążowego i pcherzyka żółtkowego
U mnie dzis tak:
http://s22.postimg.org/llows6j3l/12895448_1159553100722640_1709855652_n.jpg
Widzicie cos tam?Antoś IVF,Julisia natural
-
Jejku jak tu optymistycznie wiosennie i milo się zrobiło
Gratuluje serdecznie zafasolkowanym strasznie sie cieszę, że zaczęła się kolejna fala dobrych wiadomości A starające proszę o bycie na fali i intensywne serduszkowanie, żeby kwiecień przyniósł kolejne pozytywne wieści
Annak Za Ciebie to tak kciuki trzymam że już zsiniały Także zlituj sie i daj się zarazić
Osa, Blondyna Super, że u Was wszystko dobrze
U mnie wszystko ok, Franek ćwiczy w brzuchu sztuki walki jak starsze rodzeństwo Wyniki mi trochę spadły, więc biorę Actiferol Forte, na twardnienie brzucha Aspargin 3x2 i do przoduosa, s1985 lubią tę wiadomość
-
Jagna jutro rano znow robie sikacza bo taki ze mnie desperat,że dzien w dzien lecą
To prawda w realu lepiej widac. U mnie dopiero 25 dzien cyklu wiec ma prawo tak wychodzic Życz mi szzcescia dam znac jak cos sie bardziej pojawi chociaz ja i tak widze ze pojawia sie kreska wczensiej byla jasnorozowa rozmyta plama... widzialam ją juz ze 3 dni temu mam jakies turbo oko albo turbo testy
aniołek 01.02.2016r -
No M@linka inaczej być nie mogło!
Ja mam nadzieję że w czwartek betka mi podskoczy i będziemy znów razem na innym forum:)
Zastanawiam się tylko,od kiedy te zastrzyki zacząć,bo recepty nie mam,M@linka robisz sobie już?M@linka lubi tę wiadomość
-
Laila w naszej sytuacji to te testy mogą róznie reagować ja wczoraj widziałam BIAŁĄ ledwo widoczną drugą kreskę! pierwszy raz tak miałam,dlatego poszłam na tą betę,no i zobaczymy co dalej..
Dziewczyny forum zaczyna działać!zaczynamy się zarażaćM@linka, s1985 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny - ja niestety nie dołączę do grona zafasolkowanych... Właśnie zaczęłam plamić a u mnie to oznaka, że będą dwa trzy dni plamienia a potem @... Czemu dziewczyny skoro jestem zdrowa i mąż też to nie możemy mieć dziecka?Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Ja jutro bede w labolatorium zeby oznaczyc TSH, prolaktyne i zrobic morfologie. Może skusze sie i na bete Chociaz z drugiej strony i tak widze juz cos na testach a mam ich jeszcze wiele
Kurcze dziewczyny ciesze sie ze sie udaje! że zaczyna sie wam ukladac wiem jak dlugo i dzielnie niektore z was sie staraja o maleństwo super super!
Słuchajcie to czekamy na relacje z wizyt gin!s1985 lubi tę wiadomość
aniołek 01.02.2016r -
Laila nie robiłam - miałam robić jutro ale nie zdążyłam testu kupić... Nie czuję też ciążowych objawów takich jak miałam w pierwszej ciąży stąd wnioskuję że się znów nie udało... załamkę mam szczerze mówiąc...Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
laila_25 wrote:Jagna jutro rano znow robie sikacza bo taki ze mnie desperat,że dzien w dzien lecą
To prawda w realu lepiej widac. U mnie dopiero 25 dzien cyklu wiec ma prawo tak wychodzic Życz mi szzcescia dam znac jak cos sie bardziej pojawi chociaz ja i tak widze ze pojawia sie kreska wczensiej byla jasnorozowa rozmyta plama... widzialam ją juz ze 3 dni temu mam jakies turbo oko albo turbo testyAntoś IVF,Julisia natural
-
annak wrote:Mam pytanie do dziewczyn doświadczonych z Clexane:
- czy ważność recepty na Clexane to również 30 dni, czy może (jakimś cudem) więcej?
- jaki jest koszt 10 zastrzyków (mniej więcej)?
- jak długą ważność mają te zastrzyki?
Będę ogromnie wdzięczna za informację.
Mam jedną receptę wystawioną przez lekarkę na wszelki wypadek, gdyby tak udało mi się zajść w ciążę. Dzisiaj kończy się ważność tej recepty (30 dni). Nie wiem, czy wykupić, czy nie... Nie wiem przecież kiedy (i czy) będę w ewentualnej ciąży. Ale z kolei jak tego nie zrobię i potem ciąża mnie zaskoczy, a ja będę bez zastrzyków, to będę się stresować. Hmm... Taka zagwozdka
Czy kobieta starająca się zawsze musi mieć jakieś dylematy...?
Ja co prawda mam Clexane 0.2 ale moje pytanie to co masz wogole wpisane na recepcie, chodzi mi o to ze jeżeli masz 100 % to zapłacisz wiadomo normalnie za zastrzyki za 0.2 to jest koszt 60 złoty a za 0.4 z tego co ostatnio słyszałam to około 115 złoty za 10 zastrzyków. Wiadomo im większa dawka tym więcej się płaci. Ja na szczęście płace 10 złoty za 10 zastrzyków ale to dlatego że mam wpisane ryczałt na recepcie, chodzę do lekarki która rozumie ze wszystko jest drugie i wpisała mi ze mam ciążę wysokiego ryzyka i musze leżeć, dlatego tak mało płace, dzięki Bogu ze takie osoby jeszcze istnieją na świecie. Niestety mało kto wpisuje zniżki na te zastrzyki i z tego co wiem większość kobiet płaci normalnie, to jest chore moim zdaniem, cała ciążę trzeba robić te zastrzyki, codziennie, potrzebujesz 30 zastrzyków na miesiąc gdzie jedno pudełko to 10 zastrzyków i w zależności od dawki są bardzo drogie. Dlaczego nie są refundowane, dlaczego wszytko nam utrudniają, jakbyśmy i tak miały mało wydatków i problemów z ciążą. Dostępność w aptekach tych zastrzyków tez graniczy z cudem. Kupuje na zapas żeby mi przypadkiem nie zabrakło, ale i tak muszę czekać bo w aptekach przeważnie mają tylko dwa pudełka i muszą zamawiać.
Osa ja też mam za darmo szkołę rodzenia na szczęście, chciałam iść wcześniej ale na kwiecień nie ma już miejsc, będę czekała za planem zajęć na maj i chyba się zapisze, tylko ze bym chciała z mężem chodzić a to wcale nie łatwe przez jego zmiany w pracy. Zobaczymy.
M@linka piękna beta gratuluję
-
laila_25 wrote:M@linko zrob usg nawet jesli bedzie sam pecherzyk. Wykluczysz dzieki temu ciaze pozamaciczna i potwierdzisz prawidłowe położenie pecherzyka ciążowego i pcherzyka żółtkowego
U mnie dzis tak:
http://s22.postimg.org/llows6j3l/12895448_1159553100722640_1709855652_n.jpg
Widzicie cos tam?2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
blondyna5555 wrote:Ja co prawda mam Clexane 0.2 ale moje pytanie to co masz wogole wpisane na recepcie, chodzi mi o to ze jeżeli masz 100 % to zapłacisz wiadomo normalnie za zastrzyki za 0.2 to jest koszt 60 złoty a za 0.4 z tego co ostatnio słyszałam to około 115 złoty za 10 zastrzyków. Wiadomo im większa dawka tym więcej się płaci. Ja na szczęście płace 10 złoty za 10 zastrzyków ale to dlatego że mam wpisane ryczałt na recepcie, chodzę do lekarki która rozumie ze wszystko jest drugie i wpisała mi ze mam ciążę wysokiego ryzyka i musze leżeć, dlatego tak mało płace, dzięki Bogu ze takie osoby jeszcze istnieją na świecie. Niestety mało kto wpisuje zniżki na te zastrzyki i z tego co wiem większość kobiet płaci normalnie, to jest chore moim zdaniem, cała ciążę trzeba robić te zastrzyki, codziennie, potrzebujesz 30 zastrzyków na miesiąc gdzie jedno pudełko to 10 zastrzyków i w zależności od dawki są bardzo drogie. Dlaczego nie są refundowane, dlaczego wszytko nam utrudniają, jakbyśmy i tak miały mało wydatków i problemów z ciążą. Dostępność w aptekach tych zastrzyków tez graniczy z cudem. Kupuje na zapas żeby mi przypadkiem nie zabrakło, ale i tak muszę czekać bo w aptekach przeważnie mają tylko dwa pudełka i muszą zamawiać.
Osa ja też mam za darmo szkołę rodzenia na szczęście, chciałam iść wcześniej ale na kwiecień nie ma już miejsc, będę czekała za planem zajęć na maj i chyba się zapisze, tylko ze bym chciała z mężem chodzić a to wcale nie łatwe przez jego zmiany w pracy. Zobaczymy.
M@linka piękna beta gratuluję2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Arleta nie chce robić Ci nadziei ale według mnie beta 14,5 to już wczesna ciąża, z tego co się orientuje ciąża jest powyżej 5, a wiadomo ze beta zawsze pokazuje wcześniej ciążę niż testy ciążowe. Poczekaj jeszcze kilka dni albo w dniu planowanej @ zrób test ciążowy. Trzymam kciuki
Arleta, M@linka lubią tę wiadomość
-
s1985 wrote:Mi Lekarka do póki nie dałam papierka że mam mutacje to nie chciała słyszeć o refundacji, że niby sprawdzają itp itd