X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Laila - hmm czytałam że pęcherzyk widać przy becie 1000 a wczesniej może byc nie widoczny... hmm..pomyślę...może zostawię decyzje lekarzowi co do jutrzejszego ewentualnego usg

Laila - ja mam jakieś obicia na ekranie i nie wiem czy to to, czy jakaś poświata. W każdym razie trzymam kciuki. kiedy masz termin @?

Jagna, Syla <3
    do wizyty beta podrosnie,albo bedzie widac albo nie,warto spróbowac i usłyszec pierwsze dobre wiesci oczywiscie drugie po becie

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka jak masz w cenie to rob! Oceni gin tez endometrium. Pozatym jutro twoja beta skoczy do gory ;)

Aj bo to taka kreska ze fotke ciezko zrobic :P a cykam telefonem ;/

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    M@linko zrob usg nawet jesli bedzie sam pecherzyk. Wykluczysz dzieki temu ciaze pozamaciczna i potwierdzisz prawidłowe położenie pecherzyka ciążowego i pcherzyka żółtkowego ;)

U mnie dzis tak:
    http://s22.postimg.org/llows6j3l/12895448_1159553100722640_1709855652_n.jpg

Widzicie cos tam? :D
    na moim kompie ja nic nie widze,byc moze któras zobaczy cos na swoim monitorze,moze w realu lepiej widac.Najlepiej powtórzyc za dwa trzy dni

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak tu optymistycznie wiosennie i milo się zrobiło :D <3
    Gratuluje serdecznie zafasolkowanym :) strasznie sie cieszę, że zaczęła się kolejna fala dobrych wiadomości :) A starające proszę o bycie na fali i intensywne serduszkowanie, żeby kwiecień przyniósł kolejne pozytywne wieści :)

Annak Za Ciebie to tak kciuki trzymam że już zsiniały ;) Także zlituj sie i daj się zarazić ;)

Osa, Blondyna Super, że u Was wszystko dobrze :)

U mnie wszystko ok, Franek ćwiczy w brzuchu sztuki walki jak starsze rodzeństwo ;) Wyniki mi trochę spadły, więc biorę Actiferol Forte, na twardnienie brzucha Aspargin 3x2 i do przodu :D

osa, s1985 lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna jutro rano znow robie sikacza bo taki ze mnie desperat,że dzien w dzien lecą :D
    To prawda w realu lepiej widac. U mnie dopiero 25 dzien cyklu wiec ma prawo tak wychodzic ;) Życz mi szzcescia :P dam znac jak cos sie bardziej pojawi chociaz ja i tak widze ze pojawia sie kreska wczensiej byla jasnorozowa rozmyta plama... widzialam ją juz ze 3 dni temu mam jakies turbo oko albo turbo testy :D

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No M@linka inaczej być nie mogło!

Ja mam nadzieję że w czwartek betka mi podskoczy i będziemy znów razem na innym forum:)

Zastanawiam się tylko,od kiedy te zastrzyki zacząć,bo recepty nie mam,M@linka robisz sobie już?

M@linka lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila w naszej sytuacji to te testy mogą róznie reagować:) ja wczoraj widziałam BIAŁĄ ledwo widoczną drugą kreskę! pierwszy raz tak miałam,dlatego poszłam na tą betę,no i zobaczymy co dalej..
    Dziewczyny forum zaczyna działać!zaczynamy się zarażać:)

M@linka, s1985 lubią tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Evita Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - ja niestety nie dołączę do grona zafasolkowanych... :( Właśnie zaczęłam plamić a u mnie to oznaka, że będą dwa trzy dni plamienia a potem @... Czemu dziewczyny skoro jestem zdrowa i mąż też to nie możemy mieć dziecka? :( :( :(

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro bede w labolatorium zeby oznaczyc TSH, prolaktyne i zrobic morfologie. Może skusze sie i na bete :P Chociaz z drugiej strony i tak widze juz cos na testach a mam ich jeszcze wiele :)

Kurcze dziewczyny ciesze sie ze sie udaje! że zaczyna sie wam ukladac wiem jak dlugo i dzielnie niektore z was sie staraja o maleństwo :) super super!

Słuchajcie to czekamy na relacje z wizyt gin!

s1985 lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita - przytulam :(

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita a robilas testy? Czasem i w ciazy jest plamienie..chyba ze ewidentnnie czujesz ze wykluwa sie @...

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Evita Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila nie robiłam - miałam robić jutro ale nie zdążyłam testu kupić... Nie czuję też ciążowych objawów takich jak miałam w pierwszej ciąży stąd wnioskuję że się znów nie udało... załamkę mam szczerze mówiąc...

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Jagna jutro rano znow robie sikacza bo taki ze mnie desperat,że dzien w dzien lecą :D
    To prawda w realu lepiej widac. U mnie dopiero 25 dzien cyklu wiec ma prawo tak wychodzic ;) Życz mi szzcescia :P dam znac jak cos sie bardziej pojawi chociaz ja i tak widze ze pojawia sie kreska wczensiej byla jasnorozowa rozmyta plama... widzialam ją juz ze 3 dni temu mam jakies turbo oko albo turbo testy :D
    własnie,moze kup rózne testy wtedy moze na któryms lepiej wyjdzie.Wierze ze cos widac,ja tez miałam bladziocha i kiedy zrobiłam fotke a było to wieczorem to na foto praktycznie nie było widac a w realu zupełnie inaczej.Trzymam kciuki...jesli faktycznie ma co ma byc to z kazdym dniem ta kreska bedzie coraz tłusciejsza :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn doświadczonych z Clexane:
    - czy ważność recepty na Clexane to również 30 dni, czy może (jakimś cudem) więcej?
    - jaki jest koszt 10 zastrzyków (mniej więcej)?
    - jak długą ważność mają te zastrzyki?

Będę ogromnie wdzięczna za informację.

Mam jedną receptę wystawioną przez lekarkę na wszelki wypadek, gdyby tak udało mi się zajść w ciążę. Dzisiaj kończy się ważność tej recepty (30 dni). Nie wiem, czy wykupić, czy nie... Nie wiem przecież kiedy (i czy) będę w ewentualnej ciąży. Ale z kolei jak tego nie zrobię i potem ciąża mnie zaskoczy, a ja będę bez zastrzyków, to będę się stresować. Hmm... Taka zagwozdka :-/

Czy kobieta starająca się zawsze musi mieć jakieś dylematy...?

Ja co prawda mam Clexane 0.2 ale moje pytanie to co masz wogole wpisane na recepcie, chodzi mi o to ze jeżeli masz 100 % to zapłacisz wiadomo normalnie za zastrzyki za 0.2 to jest koszt 60 złoty a za 0.4 z tego co ostatnio słyszałam to około 115 złoty za 10 zastrzyków. Wiadomo im większa dawka tym więcej się płaci. Ja na szczęście płace 10 złoty za 10 zastrzyków ale to dlatego że mam wpisane ryczałt na recepcie, chodzę do lekarki która rozumie ze wszystko jest drugie i wpisała mi ze mam ciążę wysokiego ryzyka i musze leżeć, dlatego tak mało płace, dzięki Bogu ze takie osoby jeszcze istnieją na świecie. Niestety mało kto wpisuje zniżki na te zastrzyki i z tego co wiem większość kobiet płaci normalnie, to jest chore moim zdaniem, cała ciążę trzeba robić te zastrzyki, codziennie, potrzebujesz 30 zastrzyków na miesiąc gdzie jedno pudełko to 10 zastrzyków i w zależności od dawki są bardzo drogie. Dlaczego nie są refundowane, dlaczego wszytko nam utrudniają, jakbyśmy i tak miały mało wydatków i problemów z ciążą. Dostępność w aptekach tych zastrzyków tez graniczy z cudem. Kupuje na zapas żeby mi przypadkiem nie zabrakło, ale i tak muszę czekać bo w aptekach przeważnie mają tylko dwa pudełka i muszą zamawiać.

Osa ja też mam za darmo szkołę rodzenia na szczęście, chciałam iść wcześniej ale na kwiecień nie ma już miejsc, będę czekała za planem zajęć na maj i chyba się zapisze, tylko ze bym chciała z mężem chodzić a to wcale nie łatwe przez jego zmiany w pracy. Zobaczymy.

M@linka piękna beta gratuluję <3 <3 <3

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • osa Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitka, nie łam się. Co do plamień to ja plamiłam kilka dni (chyba z 5) w terminie przewidywanej @.

Laila, ja niestety nie widzę na teście nic, ale zrób betę :)

3jvzi09k998ztm99.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    M@linko zrob usg nawet jesli bedzie sam pecherzyk. Wykluczysz dzieki temu ciaze pozamaciczna i potwierdzisz prawidłowe położenie pecherzyka ciążowego i pcherzyka żółtkowego ;)

U mnie dzis tak:
    http://s22.postimg.org/llows6j3l/12895448_1159553100722640_1709855652_n.jpg

Widzicie cos tam? :D
    Ja też nic nie widzę ;(

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Ja co prawda mam Clexane 0.2 ale moje pytanie to co masz wogole wpisane na recepcie, chodzi mi o to ze jeżeli masz 100 % to zapłacisz wiadomo normalnie za zastrzyki za 0.2 to jest koszt 60 złoty a za 0.4 z tego co ostatnio słyszałam to około 115 złoty za 10 zastrzyków. Wiadomo im większa dawka tym więcej się płaci. Ja na szczęście płace 10 złoty za 10 zastrzyków ale to dlatego że mam wpisane ryczałt na recepcie, chodzę do lekarki która rozumie ze wszystko jest drugie i wpisała mi ze mam ciążę wysokiego ryzyka i musze leżeć, dlatego tak mało płace, dzięki Bogu ze takie osoby jeszcze istnieją na świecie. Niestety mało kto wpisuje zniżki na te zastrzyki i z tego co wiem większość kobiet płaci normalnie, to jest chore moim zdaniem, cała ciążę trzeba robić te zastrzyki, codziennie, potrzebujesz 30 zastrzyków na miesiąc gdzie jedno pudełko to 10 zastrzyków i w zależności od dawki są bardzo drogie. Dlaczego nie są refundowane, dlaczego wszytko nam utrudniają, jakbyśmy i tak miały mało wydatków i problemów z ciążą. Dostępność w aptekach tych zastrzyków tez graniczy z cudem. Kupuje na zapas żeby mi przypadkiem nie zabrakło, ale i tak muszę czekać bo w aptekach przeważnie mają tylko dwa pudełka i muszą zamawiać.

Osa ja też mam za darmo szkołę rodzenia na szczęście, chciałam iść wcześniej ale na kwiecień nie ma już miejsc, będę czekała za planem zajęć na maj i chyba się zapisze, tylko ze bym chciała z mężem chodzić a to wcale nie łatwe przez jego zmiany w pracy. Zobaczymy.

M@linka piękna beta gratuluję <3 <3 <3
    Mi Lekarka do póki nie dałam papierka że mam mutacje to nie chciała słyszeć o refundacji, że niby sprawdzają itp itd

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta nie chce robić Ci nadziei ale według mnie beta 14,5 to już wczesna ciąża, z tego co się orientuje ciąża jest powyżej 5, a wiadomo ze beta zawsze pokazuje wcześniej ciążę niż testy ciążowe. Poczekaj jeszcze kilka dni albo w dniu planowanej @ zrób test ciążowy. Trzymam kciuki <3

Arleta, M@linka lubią tę wiadomość

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta ja biore clexane od pozytywnego sikacza czyli juz 5 dni - gin mi tak kazał

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Mi Lekarka do póki nie dałam papierka że mam mutacje to nie chciała słyszeć o refundacji, że niby sprawdzają itp itd
    Ja miałam robione przeciwciała i później wyszło mi ze mam zespół antyfosfolipidowy a ze kierowała mnie akurat ta lekarka to nie musiałam jej nic pokazywać. Chodzę do niej prywatnie bo tylko tak przyjmuje, no ale to bardzo dobry lekarz, cały czas do niej chodzę i nie żałuję ani jednej złotówki wydanej u niej. Niestety w tych czasach mimo że jesteś ubezpieczony i sporo ci odciągaja co miesiąc na służbę zdrowia i do państwa to i tak musisz za wszystko osobno płacić.

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ