X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda fantastycznie :)

maggda lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie badania z Waszego doświadczenia warto zrobić na samym początku ciąży?
    W styczniu robiłam cały pakiet i wszystko było w porządku.

f2w343r8au6frwux.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Czesc dziewczyny, wizytę przełożyłam na piątek na 20:00, bo dziś o 19:00 lekarz nie mógł jednak a ja za to nie mogę wcześniej. Mam nadzieję, że będzie coś widać bo to już będzie czas na pęcherzyk w macicy.

Jagna - trzymam kciuki za jutro za piękne jajo a nawet dwa ;)

Kkaarr - daj znać po wizycie, wow to już 11 tydzień

laila skąd masz takie fajne info o kategori leków? Gdzie to można sprawdzić?

Evita - przykro mi, tym bardziej, że zrobiło sie tu "euforycznie" ostatnio ale jak pisze Jagna "nowy cykl nowe szanse" ... Powodzenia Kochana!
    Z pewnoscią cos uwidzi bo bete bedziesz miec powyzej tysiac,u mnie bylo widac plamke dlatego lekarz mogl stwierdzic ze wybrał dobrą miejscówke :-)
    A ja jutro wizyte 2 godz wczesniej,wlasnie dzwonili z kliniki,wiec moze kolo 9ej bede po wizycie...coraz bardziej sie boje

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Ale tu naprawde zielono sie zrobilo :) ioby tak dalej <3

Ja juz po wizycie lekarz potwierdził ciąże i dał skierowanie na badania i lutke. Za 2tyg znowu wizyta :)
    Super,zdrowej ciązy kochana

maggda lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wit E wyczytałam co następuje:
    1) Poprawia płodność. Należy sobie uświadomić, że witamina E jest najlepsza do profilaktyki. Oznacza to, że lepsze efekty osiągniemy stosując mniejsze dawki codziennie niż większe, gdy już nas coś „dopadnie”. Szczególnie, gdy mówimy tu o poczęciu dziecka. Lepiej jeszcze przez ciążą przyjmować witaminę E, aby nasycić nią wątrobę i krew.
    2) Zapobiega poronieniom. Jest to obok cynku jedyna witamina, która skutecznie może uchronić kobietę przed tym bolesnym ciosem. Kobiety, które przygotowywały się do ciąży i na kilka miesięcy przed poczęciem przyjmowały cynk 50mg i witaminę E w dawce 200IU, nie mają się, czego obawiać. Jeśli natomiast kobieta już kiedyś poroniła i istnieje zagrożenie, że kolejnym razem też tak będzie warto zwiększyć dawkę witaminy E do 400IU dziennie.
    3) Zapobiega uszkodzeniom płodu. Tym razem witamina E powinna współdziałać z kwasem foliowym. Ten duet chroni płód przed wadami rozwojowymi układu nerwowego, szczególnie w pierwszych tygodniach ciąży. Może, więc warto przygotować się na nadchodzące 9 miesięcy. 400 mg kwasu foliowego i 400mg witaminy E to skuteczna dawka ochronna.
    4) Zapobiega zgonom dzieci po urodzeniu. Badania przeprowadzone w Stanach Zjednoczonych pokazały, że podawanie 400 IU witaminy E kobietom ciężarnym na trzy tygodnie przez porodem, zmniejsza o 30% śmiertelność noworodków. ...................

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 16:01

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    całosc artykułu tutaj

http://www.eioba.pl/a/1u5r/witamina-e-ta-od-spraw-bardzo-osobistych

zawsze mozna dopytac lekarza

ja gdzies na forum ginekologicznym wpadłam na trop wit E
    tyle ze wit E witaminie E nierówna i w tym caly szkopuł chyba

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz to taka strona, że nawet autora artykułu nie widze.. Oczywiscie ze jest potrzebna wit E, tylko najczesciej jest ona juz w preparatach dla kobiet wciazy ktore wszystkie przyjmujemy. Dlatego dodatkowe dawki zalecam skonsultowac jednak z lekarzeem. W koncu to nasza wyczekana ciaza :) Wszystkie witaminki sa potrzebne ale wodpowiednich dawkach nie za duzo nie za malo :P W nadmiernych ilosciach staja sie trucizna.
    Tokovit ma w opisie : Ciąża i karmienie piersią - wyłącznie z przepisu lekarza.

Np pochodne witaminy A tzw.retinoidy sa bardzo silnie teratogenne. A niby tez pochodne witaminy...

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Magdzzia pewnie dostalas azytromycynę jest to lek kategori B w ciazy. No-spa ma kategorie C czyli jest bardziej niebezpieczna niz ten antybiotyk ktory dostalas. Dla pewnosci podaj nazwe. Mysle,ze nie masz sie zupelnie czym martwi .

Antybiotyk to AZYCYNA 500. ale no mysle ze juz do staran wypedze z organizmu bakterie i jego dzialanie ;)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 Czyli jest dokładnie tak jak ci mowilam :P Bez obaw :)

Aha ja dzis byłam oznaczyc TSH i prolaktyne i wyniki w normie... a z brodawki dalej wyciek mleczny... lol..mial ktos tak na poczatku ciazy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 18:18

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Magdzia88 Czyli jest dokładnie tak jak ci mowilam :P Bez obaw :)

Aha ja dzis byłam oznaczyc TSH i prolaktyne i wyniki w normie... a z brodawki dalej wyciek mleczny... lol..mial ktos tak na poczatku ciazy?

Niee... ja nic takiego nie mialam... ;/ po za bolem plcow brzucha...nic wiecej....a cycki jedrniejsze reszty brak :(

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u siebie zauwazylam przypadkiem, zrobila mi sie taka sucha skorka na brodawce chcialam ją urwac i zlapalam za brodawke i..wydawalo mi sie ze z niej cos wystrzelilo...LOL...zaczelam sie przygladac sciskac... i okazalo sie ze jest wyciek... na dodatek tylko z 1 piersi...

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila czyli na betę się nie skusiłaś? :) Twarda sztuka z Ciebie ;) a jak dzisiejsze testowanko? mam nadzieję ze krecha ciemnieje :)

ps, apropo jakiś wyciekow to coś słyszałam, ze moga sie zdarzac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 18:52

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kreska dopiero staje sie niteczką :P może jutro cos sie pojawi tak zeby pokazac juz nie moge sie doczekac az mąż powie że też ją widzi :P
    Dzis 26 dzien cyklu... w poprzedniej ciazy przed samym terminem @ dopiero mialam taka normalna kreske :P
    Na bete sie nie skusilam bo jeszcze jestem przed terminem@... mam wiele obaw ze moge stracic wszystko, staram sie nie przywiazywac poki co do tego co widze na tescie..mam rozkminy ze moze mi sie wydaje.. i po poprzedniej stracie wiem ze 2 kreski nie oznaczaja malego slodkiego bobaska niestety :( z dystansem podchodze..moze po usg bym byla pewniejsza..
    Niestety chyba mi sie jakas infekcja przyplatala... aby tylko nei miala wplywu na moje wymarzone 2 kreseczki..;/
    ten wyciek mnie martwi..;/

M@linka a ty jak sie czujesz?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 19:12

M@linka lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam małą prośbę do Was, bo już sama nie wiem czy coś się dziwnego nie dzieje...Jakbyście mogły zerknąć na mój wykres i zobaczyć moje notatki z ostatnich dni (tam opisałam moje uwagi, niepokoje)... czy to możliwe, że dopiero za drugim wzrostem temp. była owulacja?? od 14 dc mnie lewy jajnik pobolewa ;-(
    Z góry dzięki za komentarze z Waszej strony <3

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz po wizycie :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e004f7f1d785.jpg
    Jestem szczęśliwa bo malutka szybko rosnie ma już 450 gram ( prawie pół kg ;-))
    Wszystko dobrze, pomału mam odstawić kwas foliowy i juz nie brać Encortonu, ginekolog mówił ze na tym etapie może zaszkodzić niż pomóc wiec mam już nie brać. Pytałam się go o witaminy czy mam brać jakieś w ciąży, to mi powiedział ze to jak ja chce, mogę a nie musze.
    Za trzy tygodnie kontrola i mam zrobić obciążenie glukoza :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:27

maggda, laila_25, kkkaaarrr, s1985, M@linka, Jacqueline, osa, inessa lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna5555 - super wieści :) cieszę się, że z małą wszystko OK, oby do szczęśliwego rozwiązania :)

Sorki za wcześniejszy post... przecież miałam się nie nakręcać... ale już jest OK, przestawiam w mózgu na inne myślenie i spokojnie czekam tydzień-półtora na testowanie!

blondyna5555 lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Dziewczyny ja juz po wizycie :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e004f7f1d785.jpg
    Jestem szczęśliwa bo malutka szybko rosnie ma już 450 gram ( prawie pół kg ;-))
    Wszystko dobrze, pomału mam odstawić kwas foliowy i juz nie brać Encortonu, ginekolog mówił ze na tym etapie może zaszkodzić niż pomóc wiec mam już nie brać. Pytałam się go o witaminy czy mam brać jakieś w ciąży, to mi powiedział ze to jak ja chce, mogę a nie musze.
    Za trzy tygodnie kontrola i mam zrobić obciążenie glukoza :-(
    piękna spiąca królewna...tak miło popatrzec,az dumna z ciebie jestem Blondyna :-)

blondyna5555 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Blondyna5555 - super wieści :) cieszę się, że z małą wszystko OK, oby do szczęśliwego rozwiązania :)

Sorki za wcześniejszy post... przecież miałam się nie nakręcać... ale już jest OK, przestawiam w mózgu na inne myślenie i spokojnie czekam tydzień-półtora na testowanie!
    to normalne ze swirujesz,najgorsze to czekanie od ovu do terminu @,nie przejmuj sie,po to wątek by wyrazac swe nadzieje,obawy,doswiadczenia.
    Trudno mi czytac z czyjegos wykresu,ja czytam ze swego ciała choc kiedys mierzyłam tempke ale zaprzestałam bo przy równych cyklach moja ovu wypadała mniej więcej tego samego dnia cyklu.A ze podczas staran wyszło ze nie dochodzi do ovu to monitoruje cykl i zastrzyk pomaga w ovu,wtedy dokładnie wiem kiedy serduszkowac.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    po poprzedniej stracie wiem ze 2 kreski nie oznaczaja malego slodkiego bobaska niestety :(

Niestety, bardzo to się to podejście zmienia po poronieniu. Też kiedyś myślałam, że dwie kreski to bobas, jak malowany. :(

laila_25 lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się pochwalę dzisiejszą wizytą :D Bąbelek rośnie jak na drożdżach, jest 4 dni starszy (11t4d) i ma już 4,79cm wzrostu. Doktorek zmierzył dzisiaj też główkę i BPD wyszło 1,86cm co odpowiada 11t6d, jak nic rośnie nam mały intelektualista :D
    Do pierwszego mierzenia siedział spokojnie, a potem zaczął się ślicznie wspinać po ścianie pęcherza, wyglądało to cudownie. Ma już wszystko na swoim miejscu, doktorek powiedział, że od biedy mogliśmy dzisiaj zrobić usg genetyczne, ale stwierdził, że lepiej poczekać jeszcze ze 2 tygodnie i wtedy pomiary będą dokładniejsze jak Bąbelek jeszcze troszkę podrośnie, no więc czekamy!

M@linka, blondyna5555, Jacqueline, Niebieskaa lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ