X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma jestem w permamentnym strachu który żeby nie świrować to staram się wypierać

Jagna nie robiłam progesteronu- jutro na wizycie wiele sie okaże boje sie ze mam porozwarstwiane endo biorę teraz lutke i dupka

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było tak dobrze wczoraj a dzisiaj znowu zaczął się strach o maleństwo.
    Chyba musiało coś mnie przewiac i teraz strasznie boli mnie gardło, drapie mnie i suszy cały czas. Pomału dochodzi do tego katar, choć do końca niewiem bo zawsze rano mam zatkany nos, ale z tym gardłem to się boję żeby z tego angina nie wyszła albo zapalenie gardła :-(
    Walczyłam prawie 6 miesięcy żeby nie być chorym, unikałam ludzi chorych a tu masz,przez tą pogodę raz ciepło raz zimno, masakra i dopadło i mnie.
    Pisałam już do mojej lekarki, to napisala ze mam brać Tantum Verde i Prenalen syrop a jak po 24h nie pomoże to będziemy musiały się spotkać :-(
    Oby mi przeszło po tych lekach, nie chce brać antybiotyków czy nie wiadomo jakie leki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 09:29

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane po wizycie
    Z prawej strony dwa jajca po 15mm 
    endo 7,pojutrze z rana ovitrelle,niedziela wieczorem upojne wybryki a w poniedzialek z rana i popoludniu/wieczorem poprawka a potem od srody dupek 2 razy dziennie.
    Kurczaczki piekny dublet bylo widac,jeden obok drugiego jak papuzki nierozłaczki.Wreszcie do przodu.
    A co do moich wyników ANA ktore wyszly dodatnie to powiedzial ze troche moze byc problem z zagniezdzeniem

M@linka lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

dawno się nie odzywałam, ale Was podczytuję. gratuluję nowych ciąż!
    nie ukrywam, że jestem zazdrosna:)

u mnie niestety po staremu - czyli jestem jedno wielkie chodzące nieszczęście.

Powiedzcie mi czy to normalnie, że rok po łyżeczkowaniu nadal mam plamienia 4-5 dni przed okresem takie brązowo brunatną wydzieliną? Biorę pół roku castagnus i nic mi nie pomógł. hormony w normie.
    przed ciążą nigdy nie miałam takich plamień.

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 23 tygodniu :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3feea76ea812.jpg

Dziewczynki gratuluję z całego serca i trzymam kciuki za Was i maleństwa.
    Za staraczki trzymam jeszcze mocniej kciuki, żeby Wam jak najszybciej się udało.

U mnie nie wesoło, od tyg chodzę z dziwnymi plamami czerwonymi na skórze, ogólnie wygląda to nie ciekawie, byłam u rodzinnej ale ona nie wie czy to stan zapalny skóry czy uczulenie, dermatolog najwcześniej priv w piątek za tydz.
    A leków żadnych mi rodzinna nie dała bo jestem w ciąży... wapno nie pomaga.
    Skóra piecze itp eh

Edit...

Udało mi się załatwić dziś wizytę priv u dermatolog jakoś mnie wcisnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 10:19

blondyna5555, s1985, Magdzia88, M@linka, Jagna 75, Jacqueline, Niebieskaa, maggda, inessa, kkkaaarrr, osa lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko, piekny brzuszek :-)

Martynka30 lubi tę wiadomość

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dopiero mam 5dpo jak u was o Martynka dzidzia rośnie :)

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Cieszę się bardzo z dobrych wieści po wizytach :) :)

Maggda - wiem, że masz stracha, ale jestem zdania jak dziewczyny, nie każde plamienie oznacza to najgorsze ;) U jednych przy nawet mocym krwawieniu nic z ciążą się nie stanie, a u drugich może nie być nawet żadnych symptomów, że coś jest nie tak :/ Dla przypomnienia - ja w ciąży z córką miałam jednorazową akcję w 11 tygodniu - podcieram się po siku a tam normalna żywa czerwona krew jak przy @, ale brzuch nic nie bolał czy coś, poleciało prawie na raz tak na 2 wkładki, dostałam wtedy Duphaston 2x1, na drugi dzień plamiłam trochę na brązowo i więcej plamień nie było :) Krwawienie nie wiadomo skąd było.
    Trzymam kciuki za bąbelka i za Ciebie, stres tylko szkodzi, postaraj się jakoś spróbować uspokoić :)

oska - samopoczucie ostatnio trochę do kitu u mnie, mam wrażenie, że wszyscy na około nagle w ciąży :/ Ale dziś idę na wizyte żeby doktorek wpisał wynik histopatologii w kartę, zobaczymy co mi powie ;)

Powiem Wam, że dziś mam trochę lepszy humor :) Prawdopodobnie pierwsza @ po zabiegu chce mnie powitać, no normalnie cieszę się jak nigdy z @ :P :D Robię myju myju przed wizytą, podcieram się, a tam krew na papierze, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, ale trochę zaczyna mnie w krzyżu "szczypać" więc to może to ;)
    Super kochana,szykuj sie bo ja zamierzam w kwietniu wirusy rozsylac,a moje to pewniaki,pewnie sie załapiesz

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    hej dziewczyny, Wy też miałyście takie napady strachu?
    strasznie się boje ze znowu cos jest nie tak bo nie mam zadnych objawow ciazy tak jak wczesniej...nie mam wolnej kasy zeby isc na bete teraz a lekarz za tydzien:(
    Ja to boje sie teraz zobaczyc dwie kreski,choc bardzo je pragne to normalnie trzęse gaciami

palma lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Palma jestem w permamentnym strachu który żeby nie świrować to staram się wypierać

Jagna nie robiłam progesteronu- jutro na wizycie wiele sie okaże boje sie ze mam porozwarstwiane endo biorę teraz lutke i dupka
    Musi byc dobrze,tez walcze ze strachem ale brne dalej.Co ma byc to bedzie i tak dalej bede walczyc o mojà kruszynke...a moze teraz o dwie :-)
    Moze za te cztery lata czekania i jednej straty Bóg wynagrodzi mi podwójnie.
    Pięknie wyglądaly te jajca tak obok siebie :-)

M@linka lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    U mnie było tak dobrze wczoraj a dzisiaj znowu zaczął się strach o maleństwo.
    Chyba musiało coś mnie przewiac i teraz strasznie boli mnie gardło, drapie mnie i suszy cały czas. Pomału dochodzi do tego katar, choć do końca niewiem bo zawsze rano mam zatkany nos, ale z tym gardłem to się boję żeby z tego angina nie wyszła albo zapalenie gardła :-(
    Walczyłam prawie 6 miesięcy żeby nie być chorym, unikałam ludzi chorych a tu masz,przez tą pogodę raz ciepło raz zimno, masakra i dopadło i mnie.
    Pisałam już do mojej lekarki, to napisala ze mam brać Tantum Verde i Prenalen syrop a jak po 24h nie pomoże to będziemy musiały się spotkać :-(
    Oby mi przeszło po tych lekach, nie chce brać antybiotyków czy nie wiadomo jakie leki...
    Trzymaj sie kochana,zycze aby choroba zginęla w zarodku

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Witamy się w 23 tygodniu :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3feea76ea812.jpg

Dziewczynki gratuluję z całego serca i trzymam kciuki za Was i maleństwa.
    Za staraczki trzymam jeszcze mocniej kciuki, żeby Wam jak najszybciej się udało.

U mnie nie wesoło, od tyg chodzę z dziwnymi plamami czerwonymi na skórze, ogólnie wygląda to nie ciekawie, byłam u rodzinnej ale ona nie wie czy to stan zapalny skóry czy uczulenie, dermatolog najwcześniej priv w piątek za tydz.
    A leków żadnych mi rodzinna nie dała bo jestem w ciąży... wapno nie pomaga.
    Skóra piecze itp eh

Edit...

Udało mi się załatwić dziś wizytę priv u dermatolog jakoś mnie wcisnie.
    Piękny brzusio :-)
    Oj,mam nadzieje ze to nic groznego,dsj znac po wizycie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Hej dziewczyny ja dopiero mam 5dpo jak u was o Martynka dzidzia rośnie :)
    To jeszcze piec i mozesz robic pierwsze podejscie do testu☺☺

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff u mnie sie uspokoilo po tym jednym razie nic wiecej sie nie dzialo :)
    Ale wieczorem i dzisiaj 3razy witalam sie z panem Kibelkiem :/
    Ale skoro cyce bola mdlosci wymioty tezq to jest ok. I jeszcze glowa boli.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka jaki ślicznusi brzusio,po prostu boski:)

Jagna jajeczka piękne,a na dodatek 2! ja nigdy dwóch nie miałam na monitoringu.Także jest podwójna szana!Trzymam kciuki za owocne igraszki!!!!!

Skrzat1988 ja miałam dokładnie to samo po pierwszym poronieniu i bardzo mnie to niepokoiło,bo nigdy tak nie miałam.Dopiero po drugim zabiegu dostałam od razu piękną miesiączkę bez plamień.Niewiem od czego to zależy,może niedokładnie mnie wtedy wyłeżyczkowali,niewiem,pytałam się wtedy lekarza o to,ale nic nie powiedział.Wtedy dopiero w 4cyklu zaszłam i też się nie udało..zobaczymy jak teraz będzie..

Dziewczynki czekam dziś z niecierpliwością na 2-ą betkętest wyszedł bladzioch,a piersi jakoś przestałam odczuwać, i nie chcę się nakręcać bo jestem przed okresem i wiem,że wszysko się może jeszcze zdarzyć...ale trzymajcie kciuki,proszę Was>>

Martynka30, M@linka lubią tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie.

No więc tak, dostałam skierowanie do poradni genetycznej, lekarz trochę skiepścił sprawę bo obok rodzaju poradni wpisał IMiDz, więc muszę iść do rodzinnego i tak po skierowanie nowe dla mnie i dla męża, bo tam zapisy dopiero na, uwaga - 2017 rok...

Jakaś masakra :/

Nic mi o innych badaniach nie mówił, tylko kiedy będę miała pozytywny test to kazał się zgłosić bo będę miała pewnie z automatu Luteinę 2x1 od pozytywnego testu, o innych wspomagaczach nie chciał się wypowiadać teraz (pacjentek multum jak to na NFZ więc się nie dziwię).

Więc w poniedziałek/wtorek uderzam do lekarza rodzinnego po skierowanie :)

A z @ ciekawe co tam będzie czy się zjawi bo rano coś było trochę krwi przy podcieraniu, a lekarz jak mnie badał to tylko delikatnie śluz zabarwiony :/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy Dziewczyny <3

Jacq ja pisałam, że kolejki do poradni genetycznej są masakryczne

Proponuję Ci dzwonić na infolinię Nfz i dowiedzieć się gdzie kolejki są mniejsze, słyszałam, że w Łodzi są mniejsze....

Kochana a rozmawiałaś z lekarzem o clexane ? wiesz czasami badania mogą wychodzić dobre, a problem z krzepliwością może być ukryty, tak jak u mnie... żadnego śladu zespołu, mutacji von leiden, a w ciąży okazało się, że jest coś na rzeczy... i lekarz mi powiedział, że bez zastrzyków nie utrzymałabym ciąży tej. A tygodnie obumarcia były podobne jak u Ciebie.
    Może warto też na okres starań włączyć acard?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 13:11

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Uff u mnie sie uspokoilo po tym jednym razie nic wiecej sie nie dzialo :)
    Ale wieczorem i dzisiaj 3razy witalam sie z panem Kibelkiem :/
    Ale skoro cyce bola mdlosci wymioty tezq to jest ok. I jeszcze glowa boli.
    Skutki uboczne muszà byc,jak sie cod dzieje to jest ok,mnie cisza tez przeraźała,wolałam jak czułam brzuch

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Martynka jaki ślicznusi brzusio,po prostu boski:)

Jagna jajeczka piękne,a na dodatek 2! ja nigdy dwóch nie miałam na monitoringu.Także jest podwójna szana!Trzymam kciuki za owocne igraszki!!!!!

Skrzat1988 ja miałam dokładnie to samo po pierwszym poronieniu i bardzo mnie to niepokoiło,bo nigdy tak nie miałam.Dopiero po drugim zabiegu dostałam od razu piękną miesiączkę bez plamień.Niewiem od czego to zależy,może niedokładnie mnie wtedy wyłeżyczkowali,niewiem,pytałam się wtedy lekarza o to,ale nic nie powiedział.Wtedy dopiero w 4cyklu zaszłam i też się nie udało..zobaczymy jak teraz będzie..

Dziewczynki czekam dziś z niecierpliwością na 2-ą betkętest wyszedł bladzioch,a piersi jakoś przestałam odczuwać, i nie chcę się nakręcać bo jestem przed okresem i wiem,że wszysko się może jeszcze zdarzyć...ale trzymajcie kciuki,proszę Was>>
    Trzymam caly czas kochana

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko - tak w ogóle to piękny brzuszek :) :)

Dostałam tu na forum namiary na Łódź, na Pomorską, pisała dziewczyna, że 2 lata temu czekała tam 2 miesiące na wizytę i coś około miesiąca na wynik, więc gdyby teraz było nie gorzej, to super :) Więc będę wisieć na telefonie :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ