Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2019, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombat napewno bedzie dobrze 😘😘😘

    Alunia nie znam sie na becie na takim etapie ciazy, ale slyszalam ze na tym etapie tak nie rosnie..

    Oby Malina tak bylo.. dziekuje 😘choc za taki mały prezent na swieta tez nie obrazilabym sie.. slub dokladnie 26.12 😁 a co u Ciebie??

  • Malina Autorytet
    Postów: 323 101

    Wysłany: 7 listopada 2019, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To taki idealny prezent na dwa w jednym, mam nadzieję że się uda. No inaczej być nie może🥰 Święta to magiczny czas, oby nam wszystkim się udało🤞

    Asia dziękuję chyba dobrze🤔U mnie 23dc, 5 dni do @, temperatura od ovu koło 37 choć dziś idealnie 37. Ale chyba nie trafiliśmy w te 35%, bo dziś bolą piersi jak na okres😔 Glucophage nie wzięłam, dalej modlę się nad nimi🙈 chyba zacznę brać już od nowego cyklu🤔

    Alunia tez słyszałam, że przy dużych wartościach beta rośnie wolniej. Wg mnie jest bardzo ładna☺️

    joana_aska89 lubi tę wiadomość

  • Ewelina26 Ekspertka
    Postów: 308 83

    Wysłany: 7 listopada 2019, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombat wrote:
    Ewelina i Ewa przykro mi bardzo :(
    Ewelina a dlaczego piszesz o in vitro? Udaje Ci sie zachodzic w ciaze. Chyba, ze myslisz o badaniu zarodkow. Ale to tez jest wskazane jak okaze sie, ze ktorys z partnerow ma zly wynik kariotypu.

    A ja juz po wizycie. Serduszko bije prawidlowo. Moje bilo 110/min i z tego wszystkiego w ogole nie zapytalam ile cm ma juz dzidzius. Za to lekarz powiedzial, ze ciaza jest mlodsza o 2-3 dni. Ale to moze byc blad pomiaru i ze wszystko jest w porzadku. Ale jak to uslyszalam, to juz o niczym innym nie mysle i nie czuje sie spokojna. Eh.

    Myślalam o inseminacji albo o in vitro bo jeżeli okaże się że to jednak wina słabego nasienia lub fragmentacji DNA bo u nas jest 20 % plemników z uszkodzonym DNA i do tego teratozoospermia 97% to już wolę żeby lekarz wybrał najlepsze plemniki i zapłodnił komórki jajowe bo jak będziemy tylko liczyć na ten szczęśliwy jeden plemnik z pośród tyłu uszkodzonych a do tego jeszcze z uszkodzonym DNA to możemy nigdy się nie doczekać :( .Jak bym miała gwarancję że ciąża się przyjmie i będzie prawidłowo rozwijać to już bym robiła in vitro tylko że takiej gwarancji nie mam bo zawsze może się okazać że za te poronienia odpowiada coś innego .

    Starania od 07.07.2018
    Aniołek 25.11.18 [*]5/9tc
    Aniołek 13.12.19[*]6/9tc
    ON: 2% ,3%,9% prawidłowego nasieniaDFI:20%
    ONA: mutacja genu MTHFR heterozygota 1298 AC , 677 CT, dodatnie ANA 1 miano 1:160
    AMH:3,82,HSSG-jajowody drożne
    Kariotypy : ok
    Histeroskopia - wycięty mały zrost .Wszystko ok
    **Problemy immunologiczne :(
    Okolice Lublina
  • Ewelina26 Ekspertka
    Postów: 308 83

    Wysłany: 7 listopada 2019, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana-aśka

    U mnie po poronieniu przez parę miesięcy ovu nie wychodziła na testach chyba wtedy miałam cykle bezowulacyjne bo po paru miesiącach już ładnie wychodziły kreski na testach a do tego doszedł ból jajnika i już wiedziałam kiedy mam owulacjię i potwierdził ja 2 x lekarz więc miałam pewność .

    joana_aska89 lubi tę wiadomość

    Starania od 07.07.2018
    Aniołek 25.11.18 [*]5/9tc
    Aniołek 13.12.19[*]6/9tc
    ON: 2% ,3%,9% prawidłowego nasieniaDFI:20%
    ONA: mutacja genu MTHFR heterozygota 1298 AC , 677 CT, dodatnie ANA 1 miano 1:160
    AMH:3,82,HSSG-jajowody drożne
    Kariotypy : ok
    Histeroskopia - wycięty mały zrost .Wszystko ok
    **Problemy immunologiczne :(
    Okolice Lublina
  • trodde Autorytet
    Postów: 313 216

    Wysłany: 7 listopada 2019, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombat tym razem na pewno wszystko będzie dobrze :)

    Joana pęcherzyk już nie pęknie, jak mi powiedziała ma 2,7cm, pęcherzyk przetrwały czyli torbiel czynnościowa, wg wielkości powinien był pęknąć co najmniej dwa dni wcześniej więc by się zgadzało z moimi obserwacjami... no tylko że coś nie poszło :/ Ale mówiła że torbielka powinna się wchłonąć z pomocą dupka, więc mam nadzieję, że tak będzie.
    Po zagłębieniu się w temat i przekopaniu połowy internetu okazuje się, że taki pęcherzyk też może produkować progesteron, więc temperatura rośnie mimo braku prawidłowej owulacji. Chyba lepiej mi się żyło w nieświadomości :( Teraz zastanawiam się ile już było u mnie takich owulacji/nie owulacji gdzie wydawało mi się że jest ok, a tu dupa. Trochę mnie to wczoraj podłamało... No i dzisiaj też się trochę gryzę, czarnowidztwo i takie tam.

    Malina trzymam kciuki, żebyś jednak się znalazła w tych 35% ;)
    A jeśli nie to masz rację, Święta to magiczny czas, oby się udało :)

    Malina lubi tę wiadomość

    Starania od 07.2018, 36 lat
    10.2018 - poronienie 9 tc
    02.2019 - poronienie 6 tc
    12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
    Lublin
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2019, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina trzymam caly czas mocno kciuki zebys byla w tych 35% 😁🤞 u mnie akurat piersi to byl pierwszy objaw w ciąży 😊😁🤞

    Trodde przykro mi 😫 ale napewno dupek pomoze, zeby sie wchlonelo... u mnie tak bylo.. a teraz w kolejnych cyklach bedziesz umawiala sie tez na sprawdzenie czy owu bylo??

    Jak nie to jak mowilyscie 😊 swieta to magiczny czas i wtedy spelniaja sie marzenia 🤞🤞🤞

    U mnie testy wychodza pozytywne w okolicy owu i nawet jest skok temp więc bym jutro zobaczyla piękna temperaturke ❤

  • Bella01 Autorytet
    Postów: 778 431

    Wysłany: 7 listopada 2019, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombat, super wiadomość. Jest wszystko dobrze ☺️

    Alunia, beta będzie w tym okresie i przy takich wartosciach wolniej rosła. Moim zdaniem jest dobrze 👍

    Natikka, nic się nie stało. Czasem fajnie porozmawiać na inne tematy 😌

    Witam nowe dziewczyny. Za każdą tu trzymam kciuki 🤞

    Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15).
  • VianEthel2 Autorytet
    Postów: 1901 1180

    Wysłany: 7 listopada 2019, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia teraz juz chyba nie ma sensu badac bety. Tylko sie bedziesz stresowac przyrostami. Wiem, ze te przyrosty zwalniaja, tylko na poczatku sa 2x co 48h. Wierz w Kropka 😊
    Jessli chodzi o kase i dzieci, wydaje mi sie że nie ma idealnego momentu. Jestem za tym, żeby sie starać a nie czekac az się uzbiera jakas sumka, bo nigdy nie wiadomo jak te starania beda wyglądać.

    My wdrozyliśmy teraz plan regularnego oszczedzania. Ciekawa jestem co nam z tego wyjdzie 😊 poki co mnie to cieszy, a nie spodziewałam się, że będzie.

    Malina lubi tę wiadomość

    Ona: Fertilcare + wit.C 1000mg + wit.D 4000mg + EuthyroxN25
    On: Fertilman + wit.C 1000 mg + wit.D 4000mg + maca + orzechy brazylijskie
    Badania: (02.2020)TSH-2,08ulU/ml; (02.2020) HPA-1a-dodatni,
    Plan: 16 kwiecień 2020 -gin - posiewy
    Zielone światło: maj 2020
    Weronika: 08.06.2019-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • aLunia Autorytet
    Postów: 2983 1590

    Wysłany: 7 listopada 2019, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombat 2-3 dni go naprawdę może być błąd pomiaru, trzymam kciuki żeby do samego końca było dobrze.

    Malina dzięki za Twój wpis, jakoś mi lżej. Ja też czasem myślę, że mnie spotka kara za takie myślenie... Ale nic na to nie poradzę.

    Aśka jak fajnie, piękne chwile was czekają.

    Witam nowe dziewczyny, przykro mi że tutaj trafiliście.

    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Może faktycznie tak jest.

    Malina lubi tę wiadomość

    ex2bmg7ye6gbok7t.png
    3i49df9hy6z4ginm.png
    9947693082.png

    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kinga28 Koleżanka
    Postów: 92 16

    Wysłany: 7 listopada 2019, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze strasznie to głupie, ale wczoraj zobaczyłam na jakimś portalu ze Lewandowska w ciazy i zrobiło mi sie smutno. I cały dzień w radiu tez bylo o tym wspominane i trabione i czuje sie chyba pierwszy raz po usłyszeniu takiej nowiny zle....

  • AsiaKK Autorytet
    Postów: 421 185

    Wysłany: 7 listopada 2019, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga28 wrote:
    Kurcze strasznie to głupie, ale wczoraj zobaczyłam na jakimś portalu ze Lewandowska w ciazy i zrobiło mi sie smutno. I cały dzień w radiu tez bylo o tym wspominane i trabione i czuje sie chyba pierwszy raz po usłyszeniu takiej nowiny zle....


    Mam to samo...

    Starania od 06.2019
    Długie cykle 34-36 dni
    3 cs ciąża - 10.2019 poronienie, puste jajo

    Obecnie 5 cs po poronieniu

    Wyniki 02.2020 3dc:

    Ferrytyna: 24.4 ng/ml (13.0 - 150.0)
    TSH: 1.58 (0.27 - 4.20)
    Estradiol: 26 pg/ml
    FSH: 6.50 mlU/ml
    Prolaktyna: 29.3 ng/ml (4.7 - 30.6)
    SHBG: 66.7 (18.0 - 114.0)
    AMH: 4.82 ng/ml (1.20 - 9.05)
    Testosteron: 0.30 ng/ml (0.08 - 0.48)
    FAI: 1.57 <3.50
    DHEA-S: 241.00 ug/dl (98.80 - 340.00)
    Androstendion: 2.41 ng/ml (0.4 - 3.4)
  • trodde Autorytet
    Postów: 313 216

    Wysłany: 7 listopada 2019, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga28 wrote:
    Kurcze strasznie to głupie, ale wczoraj zobaczyłam na jakimś portalu ze Lewandowska w ciazy i zrobiło mi sie smutno. I cały dzień w radiu tez bylo o tym wspominane i trabione i czuje sie chyba pierwszy raz po usłyszeniu takiej nowiny zle....

    I ja też podobnie...

    Starania od 07.2018, 36 lat
    10.2018 - poronienie 9 tc
    02.2019 - poronienie 6 tc
    12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
    Lublin
  • ELA_L Koleżanka
    Postów: 80 13

    Wysłany: 7 listopada 2019, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga28 wrote:
    Kurcze strasznie to głupie, ale wczoraj zobaczyłam na jakimś portalu ze Lewandowska w ciazy i zrobiło mi sie smutno. I cały dzień w radiu tez bylo o tym wspominane i trabione i czuje sie chyba pierwszy raz po usłyszeniu takiej nowiny zle....

    Ja to samo.. Ja tu czekam żeby zacząć krwawic, a wszędzie trąbia jak to dobrze i miło jak się rodzina powiększa..

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2019, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mamy tak wszystkie chyba... ja tez...
    To okropne ale doslownie poczulam zazdrosc i przykrosc do mojego losu.. eh...

    Alunia zadnej z nas nie spotkało to za kare.. ani nie spotka... tak mialo byc.. a w Twoim przypadku bedzie dobrze 😘😘😘

  • AsiaKK Autorytet
    Postów: 421 185

    Wysłany: 7 listopada 2019, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie wiedzieć, że jest nas więcej... jakkolwiek to nie brzmi. Ja na szczęście za granicą, chociaż w Niemczech też coś tam mówią, jednak na pewno mniej niż w Polsce. To mnie ratuje. W ogóle dziewczyny z Polski to ja wam trochę współczuję... jak jestem w Polsce same dzieci dookoła, albo brzuchatki, albo nowinki "a wiesz, że ta jest w ciąży... a ta już urodziła... a teraz na dniach urodzi". Wiadomo pięćset plus zrobiło robotę a i moja sytuacja teraz (czas starań) powoduje, że te wszystkie dzieci i kobiety w ciąży wszędzie widzę. W Niemczech oczywiście też je widzę, nie mniej jednak większość kobiet (przynajmniej z mojego otoczenia) ma tutaj dzieci po 30 - najczęściej ok. 35 roku życia. Trochę mnie to pociesza, że "mam jeszcze czas".
    Mnie wszyscy straszyli, jak czekałam z ciążą, że jak będę czekać to się nie doczekam, bo im starsza tym gorzej. Owszem, jeśli mówimy o 45 letnich kobietach to może tak. U mnie w pracy same zdrowe ciąże i dzieciaki.

    Ale się rozpisałam :D

    Starania od 06.2019
    Długie cykle 34-36 dni
    3 cs ciąża - 10.2019 poronienie, puste jajo

    Obecnie 5 cs po poronieniu

    Wyniki 02.2020 3dc:

    Ferrytyna: 24.4 ng/ml (13.0 - 150.0)
    TSH: 1.58 (0.27 - 4.20)
    Estradiol: 26 pg/ml
    FSH: 6.50 mlU/ml
    Prolaktyna: 29.3 ng/ml (4.7 - 30.6)
    SHBG: 66.7 (18.0 - 114.0)
    AMH: 4.82 ng/ml (1.20 - 9.05)
    Testosteron: 0.30 ng/ml (0.08 - 0.48)
    FAI: 1.57 <3.50
    DHEA-S: 241.00 ug/dl (98.80 - 340.00)
    Androstendion: 2.41 ng/ml (0.4 - 3.4)
  • Kinga28 Koleżanka
    Postów: 92 16

    Wysłany: 7 listopada 2019, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi Dzisiaj te testy owulacyjne z allegro, spróbuje tej metody z czestszym robieniem zobaczymy co wyjdzie....

  • aLunia Autorytet
    Postów: 2983 1590

    Wysłany: 7 listopada 2019, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doskonale was rozumiem, ja nie mogłam patrzeć na kobiety w ciąży. Pamiętam jak kilka miesięcy po poronieniu zobaczyłam sąsiadkę w ciąży z 4 dzieckiem, tak na nią spojrzałam i ona to wyłapała... Tylko, że ja z zazdrości i poczucia niesprawiedliwości, że ja nie mogę mieć 2 a ona pewnie inaczej to odebrała.

    Malina masz racje, ale człowiek tak głupio myśli.

    ex2bmg7ye6gbok7t.png
    3i49df9hy6z4ginm.png
    9947693082.png

    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Pyratka4 Autorytet
    Postów: 428 394

    Wysłany: 7 listopada 2019, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to, że przechodzę poronienia tam dobrze psychicznie zawdzięczam chyba mojemu podejściu i motto "Nic nie dzieje się bez przyczyny". We wszystkim staram się znaleźć jakiś sens.

    Malina lubi tę wiadomość

    2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

    9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • Malina Autorytet
    Postów: 323 101

    Wysłany: 7 listopada 2019, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga28 wrote:
    Kurcze strasznie to głupie, ale wczoraj zobaczyłam na jakimś portalu ze Lewandowska w ciazy i zrobiło mi sie smutno. I cały dzień w radiu tez bylo o tym wspominane i trabione i czuje sie chyba pierwszy raz po usłyszeniu takiej nowiny zle....

    🙈 widzę, że nie tylko ja miałam dziś fatalny dzień.
    Asia jak u lekarza? Mam nadzieje, że wszystko dobrze i ovu przed Wami😉

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2019, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina wizyta dopiero ma być w następną środę 😊❤ pewnie zakrecilam podczas tlumaczdnia ktory dc cyklu 😊 dzis jest 12 a wizyta wypada na 18dc chyba.
    Jajniki bola od dwoch dni jak cholera.. na zmiane, ale szczegolnie prawy.. dzis to mialam taki jakby skurcz prawego ze az usiadlam.

‹‹ 3109 3110 3111 3112 3113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)