X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Bella01 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, oo jak madrze piszą dziewczyny.
    To fakt, na karierę zawsze jest czas, na dzieci nie koniecznie. I fakt, że jak już sie je ma, to najcudowniejszy jest ich usmiech czy calus. I to fakt, że priorytety wtedy się zmieniają, bo nic nie jest wazniejsze od wlasnego dziecka. Nagle tok rozumowania sie zmienia, a z nim piorytety.
    I też powtórzę z chęcią, podążaj za marzeniami. Niby kompromis, a tak naprawdę każdy ma inne oczekiwania. Podziwiam Cie, naprawdę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 23:00

Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15).
  • Bella01 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia, cieszę się, że dzidziuś ładnie rośnie ☺️
    Który to już tydzień? Kiedy masz prenatalne? O jaka jestem ciekawa któż taki mieszka w brzuszku 😊

• aLunia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella wg USG juz nawet 11 tydzień 😱 prenatalne przed samymi świętami robię w okolicy 19.12 muszę się umówić.
    Ja również jestem ciekawa i jak wiadomo zdrowie najważniejsze ale jednak bardzo bym chciała synka ;)

Betti37, Bella01 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia szok! U Was tak z dnia na dzień można się na prenatalne umawiać? Tutaj ze 2-3 tygodnie wcześniej.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    aLunia szok! U Was tak z dnia na dzień można się na prenatalne umawiać? Tutaj ze 2-3 tygodnie wcześniej.

Wiesz aż sprawdzę jak u niego z terminami, ale zazwyczaj nie było problemu przynajmniej w poprzednich ciążach. Ja we Wrocławiu mieszkam to może jakoś łatwiej bo jest ich więcej 🤔

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i po kontroli po zabiegu.
    Wszystko ok.
    Wynik badania histopatologicznego wskazuje że dziecka w badanym materiale nie było (pewnie podczas krwawienia się usunął...)
    tylko kosmki łożyska z cechami zwłóknienia ale to normalne po poronieniu...

Dziś 9 dc więc ciężko stwierdzić który pęcherzyk dominujący będzie ale lekarz mówil że najprawdopodobniej w prawym...
    czyli jak zawsze. a że prawy jajowod niedrożny to nie ma na co liczyć w tym miesiącu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 20:37

• Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti
    To tak jak u mnie z badaniem genetycznym z zarodka:/ wszystko ładnie pobralam a oni mi mówią że badania nie da się zrobić bo nie odnaleziono zarodka i kosmówki no szlak by to trafił :/ i cała nadzieja że czegoś się dowiem poszła się j**** ehh .
    Betti a ty już będziesz się starać? bo ja to na razie nie mam odwagi będę czekać do lutego na wizyte
    u immynologa a potem zobaczymy ale nie wiem czy starczy mi odwagi :( tobie życzę szybkiej ciąży:)

Dziewczyny u mnie dziś 25 dni od poronienie i pojawiła się owulacjia:D bałam się że po poronieniu nie będę wiedziała kiedy będę miała owu ale tego bólu z niczym bym nie pomyliła;)
    zrobiłam test i dwie mocne krechy. Czyli za 2 tygodnie pierwszy okres po poronieniu :)

aLunia
    Nudnej ciąży życzę:)

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:
    Betti
    To tak jak u mnie z badaniem genetycznym z zarodka:/ wszystko ładnie pobralam a oni mi mówią że badania nie da się zrobić bo nie odnaleziono zarodka i kosmówki no szlak by to trafił :/ i cała nadzieja że czegoś się dowiem poszła się j**** ehh .
    Betti a ty już będziesz się starać? bo ja to na razie nie mam odwagi będę czekać do lutego na wizyte
    u immynologa a potem zobaczymy ale nie wiem czy starczy mi odwagi :( tobie życzę szybkiej ciąży:)

Dziewczyny u mnie dziś 25 dni od poronienie i pojawiła się owulacjia:D bałam się że po poronieniu nie będę wiedziała kiedy będę miała owu ale tego bólu z niczym bym nie pomyliła;)
    zrobiłam test i dwie mocne krechy. Czyli za 2 tygodnie pierwszy okres po poronieniu :)

aLunia
    Nudnej ciąży życzę:)

ja nie mam na co czekać. przed 40 już z porodem się nie wyrobie ale mam nadzieję że chociaż zajdę do tych 40 urodzin czyli do lipca
    już jedna miesiączka za mną, wszystko wygojone, gin nie widzi przeciwwskazań...
    tyle że czy uda się nam choć ze dwa razy w tym mcu i to najlepiej w dni płodne to nie wiem...
    dziś były przytulasy no ale 9 dc to gdzie do owu...
    a jeszcze jak z prawego będzie to nie ma nawet na co liczyć...

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie dziś słodko-gorzki dzień.

Pół roku temu przegrałam z własnym ciałem walkę o opóźnienie porodu. Pomimo wyciszenia skurczy postępował i ze względów bezpieczeństwa rano miałam cc. Weronika przyszła na świat o 10:40, lecz tego dnia widziałam ją tylko na zdjęciach.
    Mam nadzieję, że z okazji ukończenia pół roku ma tam z innymi aniołkami świetną imprezę. My spędziliśmy przy niej dziś troszkę czasu i byliśmy tam o 10:40. Zapaliliśmy światełka i zostawiliśmy zabawkę.

Ja dziś rano nie radziłam sobie najlepiej. Przypomniała mi się ta przegrana walka z własnym ciałem, które uważam, że zawiodło mnie na całej linii w momencie, gdy tak istotne rzeczy od tego zależały. Presja, by zrobić wszystko tak, by nikt nie mógł się przyczepić i oczywiście decyzje, które trzeba było podjąć, a na które wtedy nie byłam gotowa. Teraz mogę powiedzieć, że uważam, że podjęłam słuszne decyzje. Życie nie zawsze przybiera taki obrót jak chcemy, ale ja zrobiłam wszystko co mogłam, aby zakończenie było szczęśliwe. Los zdecydował inaczej.

Z drugiej strony to też przełomowy dzień, bo oficjalna połowa do teoretycznych starań, chociaż niby lekarka pozwoliła wcześniej. Wyżaliłam się też mężowi jak ciężko mi było wtedy w szpitalu. Trochę porozmawialiśmy i wiem, że zastanawia się jak ja psychicznie zniosę kolejną ciążę.

Betti37 lubi tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Okolice Warszawy
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Dla mnie dziś słodko-gorzki dzień.

Pół roku temu przegrałam z własnym ciałem walkę o opóźnienie porodu. Pomimo wyciszenia skurczy postępował i ze względów bezpieczeństwa rano miałam cc. Weronika przyszła na świat o 10:40, lecz tego dnia widziałam ją tylko na zdjęciach.
    Mam nadzieję, że z okazji ukończenia pół roku ma tam z innymi aniołkami świetną imprezę. My spędziliśmy przy niej dziś troszkę czasu i byliśmy tam o 10:40. Zapaliliśmy światełka i zostawiliśmy zabawkę.

Ja dziś rano nie radziłam sobie najlepiej. Przypomniała mi się ta przegrana walka z własnym ciałem, które uważam, że zawiodło mnie na całej linii w momencie, gdy tak istotne rzeczy od tego zależały. Presja, by zrobić wszystko tak, by nikt nie mógł się przyczepić i oczywiście decyzje, które trzeba było podjąć, a na które wtedy nie byłam gotowa. Teraz mogę powiedzieć, że uważam, że podjęłam słuszne decyzje. Życie nie zawsze przybiera taki obrót jak chcemy, ale ja zrobiłam wszystko co mogłam, aby zakończenie było szczęśliwe. Los zdecydował inaczej.

Z drugiej strony to też przełomowy dzień, bo oficjalna połowa do teoretycznych starań, chociaż niby lekarka pozwoliła wcześniej. Wyżaliłam się też mężowi jak ciężko mi było wtedy w szpitalu. Trochę porozmawialiśmy i wiem, że zastanawia się jak ja psychicznie zniosę kolejną ciążę.
    Kochana...
    na pewno nie możesz się obwiniać o nic.
    ściskam Cię mocno

• aLunia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel nie wyobrażam sobie nawet tego co przeżyłaś i dalej przeżywasz... Trzymaj się 😙

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel
    Wsplczuje Ci kochana nie trafię sobie wyobrazić co musiałaś przeżyć i co nadal czujesz.
    [*] światełko dla Twojego aniołka .

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa śpieszę się pochwalić, że wczoraj mieliśmy z mężem rozmowy na poważne tematy i udało mi się go przekonać do starań jak tylko będzie można. Także wracamy do gry 🙂

joana_aska89, aLunia, Betti37, baksia, Bella01, agulineczka, Pati96, fiorella82, Natikka123 lubią tę wiadomość

Okolice Warszawy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian bardzo cieszę sie, że udało się przekonać męża ❤😘😁

VianEthel2 lubi tę wiadomość

• Bella01 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel, ja wczoraj również miałam na koniec dnia wielki smutek. Tak ryczalam, ze kolejne dzieciatko na raka umarło. I choc osobiscie nie znalam jej, nie moge myslami o niej zapomniec 😪
    Często pomagam jak moge na siepomagam i kiedy widze czarnobiale zdjecie, to cos we mnie peka 😪
    I kazdej mamie, jak i tacie, Tobie Vian.. Bardzo wspolczuje, bo to jest cos z czym chyba nigdy do konca sie czlowiek nie pogodzi.
    Swiatelko dla Twokej kruszynki [*]

• Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupiłam siemię lniane i od dziś będę sobie jadła ku zdrowotności no i na śluz oczywiście ;) dodaje sobie trochę suszonej żurawiny i od razu mi lepiej smakuje :).
    Zostało mi parę dni zwolnienia więc zmobilizowałam się i umyłam już wszystkie okna i upralam i zmieniłam firanki więc najgorsza część sprzątania już mam z głowy;) .

Jutro wizyta u naprotechnologa, trochę się martwię czy nie zapisałam się za wcześnie w końcu to 27 dni od poronienie, okres za jakieś 12 dni dopiero, hormony pewnie rozregulowane więc nawet gdyby lekarz kazał mi robić poziom hormonów to wynik może być nie miarodajny :/ .Ciekawa jestem co mi powie i czy coś mi doradzić. Mam nadzieję że lekarz nie wyśle nas na szkolenia z obserwacji płodności i prowadzenia kalendarzyka bo mój mąż chyba tego nie wytrzyma;) już i tak marudzi że zapisałam nas do jakiego znachora ;).Też do końca nie jestem przekonana :/ no ale coś trzeba robić i gdzieś szukać pomocy najwyżej to będzie kolejny odhaczony lekarz na mojej liście.

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:
    Dziewczyny kupiłam siemię lniane i od dziś będę sobie jadła ku zdrowotności no i na śluz oczywiście ;) dodaje sobie trochę suszonej żurawiny i od razu mi lepiej smakuje :).
    Zostało mi parę dni zwolnienia więc zmobilizowałam się i umyłam już wszystkie okna i upralam i zmieniłam firanki więc najgorsza część sprzątania już mam z głowy;) .

Jutro wizyta u naprotechnologa, trochę się martwię czy nie zapisałam się za wcześnie w końcu to 27 dni od poronienie, okres za jakieś 12 dni dopiero, hormony pewnie rozregulowane więc nawet gdyby lekarz kazał mi robić poziom hormonów to wynik może być nie miarodajny :/ .Ciekawa jestem co mi powie i czy coś mi doradzić. Mam nadzieję że lekarz nie wyśle nas na szkolenia z obserwacji płodności i prowadzenia kalendarzyka bo mój mąż chyba tego nie wytrzyma;) już i tak marudzi że zapisałam nas do jakiego znachora ;).Też do końca nie jestem przekonana :/ no ale coś trzeba robić i gdzieś szukać pomocy najwyżej to będzie kolejny odhaczony lekarz na mojej liście.
    oj bez kart obserwacji u napro to nic nie zaczną robić. Oni dodatkowo są mocno religijni także tego...

• baksia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina jak dobrze pamiętam to pisałaś, że jesteś umówiona do Malinowskiego?

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    Ewelina jak dobrze pamiętam to pisałaś, że jesteś umówiona do Malinowskiego?

Tak do niego też;) tylko że dopiero na luty :( więc chciałam coś jeszcze podziałać z badaniami za nim wybierzemy się do Malinowskiego i teraz nie wiem czy to nie będzie zmarnowany czas

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

• baksia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:
    Tak do niego też;) tylko że dopiero na luty :( więc chciałam coś jeszcze podziałać z badaniami za nim wybierzemy się do Malinowskiego i teraz nie wiem czy to nie będzie zmarnowany czas

No ja też chciałabym się do niego umówić ale od kilku dni nie mogę się dodzwonić tam do przychodni 😑 a dni uciekają a i tak wiem, że będę musiała czekac kilka tyg na wizytę.. Udało Ci się dodzwonić tam czy jak się umawialas?

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
‹‹ 3140 3141 3142 3143 3144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ