X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego nie biorę, lekarz nie zlecił mi badań przed ciążą -obudził się w trakcie i czekam na wyniki ANA. Ale myśle, że to poprostu pech.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A konsultowałas swoje straty z endokrynologiem (kojarzę ze mamy tego samego, co konsultuje przez neta tez:)), on mi zlecił ANA, MTHFR itd, ginekolog ( z tej samej kliniki co Twoja ale nie Twój) nie zlecił mi tego... Ani ANA, ani krzywej cukrowej, ani MTHFR itd

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wizytę u endo dopiero czekam. ANA sobie zrobiłam i czekam na wyniki. A ile kosztuje to MTHFR?

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej M@linko, poprzedni przyrost na prawdę nie był zły, a teraz ... :( Trzymaj się mocno i daj znać :* Co by się nie działo, trzymam za Ciebie kciuki <3

U mnie badanie (w ALAB) : Wykrywanie obecności polimorfizmu c.677C>T oraz c.1298A>C w genie reduktazy metylenotetra-hydrofolianowej (MTHFR) metodą Real Time PCR - kosztuje 270zł przy płatności internetowej.

Zapisałam się do poradni genetycznej w Łodzi, wizyta 1 sierpnia. Tylko hmm kobietka przez telefon powiedziała mi, że kontrakt mają do czerwca i na razie nie wiadomo czy przedłużą, kazała dzwonić co jakiś czas i pytać się czy zwolni się miejsce może. Ale mam nadzieję, że kontrakt im przedłużą, bo nie widzi mi się czekać do 2017 roku (w IMiDz w Wa-wie :/ Zresztą o Łodzi krążą lepsze opinie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 19:01

M@linka lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko musiałabys wejsc na forum o in vitro bo ta dziewczyna nie prowadzi pamietnika a wiele przeszla i strat i walki w koncu jak sie udało to miała cyrki z beta ale jej spadała na jednym z etapow a potem troche rosła a za kilka dni spadała a nie pamietam kiedy ale chyba dopiero ok 8-9 tc zaczeła rosnac ale lekarz nie kazał Jej juz badac bo na USG serduszko było a do tego jeszcze plamiła, moze kojarzysz - Anko:-)
    było jeszcze kilka kobietek tutaj niestety teraz nie znajde ich wpisów bo kazde w roznym czasie ( chodzi mi od 2013 stycznia jak tu jestem)
    a tempertaura tez juz jest niemiarodajna w ciazy bo wystarczy,ze nawet sie odkryjesz i moze spasc no i jak mierzy sie w pochwie lekarze odradzaja na czas ciazy mierzenie bo mozna nabawic sie szybciej infekcji bo jest tam wszystko wrazliwsze.

Co do sterydów ( ja brałam do połowy ciazy cos podobnego do encortonu) kazdy lekarz ma inna opinie i trzeba bardzo sie słuchac bo one czasami moga wiecej szkody narobic niz pomoc dlatego steryd = zalecenie tylko od lekarza.
    Co do MTHFR warto zrobic u genetyka po 2 poronieniu na NFZ sie juz nalezy ( dokładniejsze sa z krwi niz te na patyczek jak ja to mowie) ale juz ostatnio hematolog mi mowił,ze odchodzi sie powoli od tych badan poniewaz np mutacje heterozygotyczne ma ok 40 % ludzkosci i wcale nie musza oznaczac,ze przez nie sie roni i np prz heterozygotycznych hematolodzy odchodza od podawania heparyny bo zwykle heparyne podaje sie przy APS czy zakrzepicy no i nawracajacych poronieniach.

M@linko wspieram bardzo mocno <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 19:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline <3 <3 <3

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Na wizytę u endo dopiero czekam. ANA sobie zrobiłam i czekam na wyniki. A ile kosztuje to MTHFR?

Ja robiłam to badanie przy użyciu wymazu z policzka ze strony testdna.pl

Powiem Ci ze ten nasz endokrynolog ( G.) zaimponował mi, bo zlecił prawie takie same badania po poronieniu jak słynna dr Jerzak, ja konsultowałam sie u niej i u endo - głownie przez tsh ale zapytałam o poronienia a tu nagle zlecił mi wszystkie specjalistyczne badania, których nie dostałam u ginekologa

2fwaugpjrxudygqa.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko dziękuję.

Niebieskaa zobacze co mi powie w maju :) mam nadzieję, że również będę zadowolona :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie nie życzę Ci żadnych badań więcej i mam nadzieje, ze tak nie bedzie, ale ja sama uczę sie podchodzić do tego troche jak do zadania: min. miesiąc brania leków to tak robię, zakaz samolotu to kombinuje podróże autem i pociągiem itd... Robię co mogę, reszta niezależna ode mnie... Bedzie co bedzie choć to trudne to moze być rożnie

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Jagna,
    Na pewno wieczorem nie będzie za późno ;-)
    Niedawno działaliście, więc tam armia się jeszcze kotłuje w środku. Będzie dobrze :-D
    Z pewnoscià mała armia nie bedzie bo wczoraj z rana i wieczora no i dzis...wlasnie leze z nogami do góry he he,polecenie męza

annak, M@linka, gama, osa lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja jestem przykładem na to, że miałam cykl bezowulacyjny, po clo jajeczka nie urosły- potwierdzone to monitoringiem a jestem w ciąży

Beta pow 1000 przyrasta znacznie wolniej i mój gin mówił, że najważniejszy jest obraz usg, M@linka trzymam kciuki...

Trzymam kciuki za staraczki i testujace <3
    To samo mi lekarz z kliniki mówił :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Z pewnoscià mała armia nie bedzie bo wczoraj z rana i wieczora no i dzis...wlasnie leze z nogami do góry he he,polecenie męza

Hehe, Jagna,
    Widzę ten obraz przed oczami :-D
    Ty z nogami w górze i z na komórce popitalasz wpisy na forum! :-D

Jak już dzieciaczek się urodzi, to masz mu powiedzieć, że ciotki z forum właściwie też uczestniczyły w tym akcie, hehe... ;-)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Inessko czytałam o betach i ja nie znalazłam w całym internecie postów żeby słaby przyrost bety zakończył się cudem - wręcz przeciwnie. Macie linki chętnie poczytam..
    Juz nic nie czytaj,spokoju teraz ci trzeba.
    Rozumiem twoje rozterki,ja juz boje sie zobaczyc dwie krechy na tescie,a kiedy to sie stanie pewnie podobnie bede sie zachowywac.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Hehe, Jagna,
    Widzę ten obraz przed oczami :-D
    Ty z nogami w górze i z na komórce popitalasz wpisy na forum! :-D

Jak już dzieciaczek się urodzi, to masz mu powiedzieć, że ciotki z forum właściwie też uczestniczyły w tym akcie, hehe... ;-)
    No dokladnie to tak wygląda :-) :-)
    Z pewnoscią bede pisac pamietnik i wspomne o forumowych ciotkach ❤❤

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Annak, tez jesteś pacjentka M.Jerzak?

Tak, jestem.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Ja placilam w diagnostyce 570zl za Termolabilny wariant MTHFR,Nadkrzepliwość wrodzona (Czynnik V Leiden+Mutacja 20210 G-A genu protrombiny),za dwa tyg wyniki mam

M@linka lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Jej M@linko, poprzedni przyrost na prawdę nie był zły, a teraz ... :( Trzymaj się mocno i daj znać :* Co by się nie działo, trzymam za Ciebie kciuki <3

U mnie badanie (w ALAB) : Wykrywanie obecności polimorfizmu c.677C>T oraz c.1298A>C w genie reduktazy metylenotetra-hydrofolianowej (MTHFR) metodą Real Time PCR - kosztuje 270zł przy płatności internetowej.

Zapisałam się do poradni genetycznej w Łodzi, wizyta 1 sierpnia. Tylko hmm kobietka przez telefon powiedziała mi, że kontrakt mają do czerwca i na razie nie wiadomo czy przedłużą, kazała dzwonić co jakiś czas i pytać się czy zwolni się miejsce może. Ale mam nadzieję, że kontrakt im przedłużą, bo nie widzi mi się czekać do 2017 roku (w IMiDz w Wa-wie :/ Zresztą o Łodzi krążą lepsze opinie :)
    To badanie w diagnostyce kosztuje chyba 250zl minus 5% z kartą stałego klijenta,ja je robiłam

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Tak, jestem.

Od razu rozpoznałam:) i jesteś zadowolona? Ja byłam tylko 2 razy, standardowy pakiet mam

2fwaugpjrxudygqa.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zalamana bylam na ip bo zauwazylam krew z sluzem teraz jest ok nic nir leci ale na usg widav tylko pechezyk bez zarodka i to na 4tydz5dzien a ja powinnam miec na 6i 1

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • annak Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda,
    Ale co powiedział lekarz?

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ