Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
A konsultowałas swoje straty z endokrynologiem (kojarzę ze mamy tego samego, co konsultuje przez neta tez:)), on mi zlecił ANA, MTHFR itd, ginekolog ( z tej samej kliniki co Twoja ale nie Twój) nie zlecił mi tego... Ani ANA, ani krzywej cukrowej, ani MTHFR itd
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Jej M@linko, poprzedni przyrost na prawdę nie był zły, a teraz ... Trzymaj się mocno i daj znać :* Co by się nie działo, trzymam za Ciebie kciuki
U mnie badanie (w ALAB) : Wykrywanie obecności polimorfizmu c.677C>T oraz c.1298A>C w genie reduktazy metylenotetra-hydrofolianowej (MTHFR) metodą Real Time PCR - kosztuje 270zł przy płatności internetowej.
Zapisałam się do poradni genetycznej w Łodzi, wizyta 1 sierpnia. Tylko hmm kobietka przez telefon powiedziała mi, że kontrakt mają do czerwca i na razie nie wiadomo czy przedłużą, kazała dzwonić co jakiś czas i pytać się czy zwolni się miejsce może. Ale mam nadzieję, że kontrakt im przedłużą, bo nie widzi mi się czekać do 2017 roku (w IMiDz w Wa-wie Zresztą o Łodzi krążą lepsze opinieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 19:01
M@linka lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyM@linko musiałabys wejsc na forum o in vitro bo ta dziewczyna nie prowadzi pamietnika a wiele przeszla i strat i walki w koncu jak sie udało to miała cyrki z beta ale jej spadała na jednym z etapow a potem troche rosła a za kilka dni spadała a nie pamietam kiedy ale chyba dopiero ok 8-9 tc zaczeła rosnac ale lekarz nie kazał Jej juz badac bo na USG serduszko było a do tego jeszcze plamiła, moze kojarzysz - Anko:-)
było jeszcze kilka kobietek tutaj niestety teraz nie znajde ich wpisów bo kazde w roznym czasie ( chodzi mi od 2013 stycznia jak tu jestem)
a tempertaura tez juz jest niemiarodajna w ciazy bo wystarczy,ze nawet sie odkryjesz i moze spasc no i jak mierzy sie w pochwie lekarze odradzaja na czas ciazy mierzenie bo mozna nabawic sie szybciej infekcji bo jest tam wszystko wrazliwsze.
Co do sterydów ( ja brałam do połowy ciazy cos podobnego do encortonu) kazdy lekarz ma inna opinie i trzeba bardzo sie słuchac bo one czasami moga wiecej szkody narobic niz pomoc dlatego steryd = zalecenie tylko od lekarza.
Co do MTHFR warto zrobic u genetyka po 2 poronieniu na NFZ sie juz nalezy ( dokładniejsze sa z krwi niz te na patyczek jak ja to mowie) ale juz ostatnio hematolog mi mowił,ze odchodzi sie powoli od tych badan poniewaz np mutacje heterozygotyczne ma ok 40 % ludzkosci i wcale nie musza oznaczac,ze przez nie sie roni i np prz heterozygotycznych hematolodzy odchodza od podawania heparyny bo zwykle heparyne podaje sie przy APS czy zakrzepicy no i nawracajacych poronieniach.
M@linko wspieram bardzo mocnoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 19:13
-
nick nieaktualny
-
M@linka wrote:Na wizytę u endo dopiero czekam. ANA sobie zrobiłam i czekam na wyniki. A ile kosztuje to MTHFR?
Ja robiłam to badanie przy użyciu wymazu z policzka ze strony testdna.pl
Powiem Ci ze ten nasz endokrynolog ( G.) zaimponował mi, bo zlecił prawie takie same badania po poronieniu jak słynna dr Jerzak, ja konsultowałam sie u niej i u endo - głownie przez tsh ale zapytałam o poronienia a tu nagle zlecił mi wszystkie specjalistyczne badania, których nie dostałam u ginekologa
-
Oczywiscie nie życzę Ci żadnych badań więcej i mam nadzieje, ze tak nie bedzie, ale ja sama uczę sie podchodzić do tego troche jak do zadania: min. miesiąc brania leków to tak robię, zakaz samolotu to kombinuje podróże autem i pociągiem itd... Robię co mogę, reszta niezależna ode mnie... Bedzie co bedzie choć to trudne to moze być rożnie
-
annak wrote:Jagna,
Na pewno wieczorem nie będzie za późno
Niedawno działaliście, więc tam armia się jeszcze kotłuje w środku. Będzie dobrzeannak, M@linka, gama, osa lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Martynka30 wrote:Ja jestem przykładem na to, że miałam cykl bezowulacyjny, po clo jajeczka nie urosły- potwierdzone to monitoringiem a jestem w ciąży
Beta pow 1000 przyrasta znacznie wolniej i mój gin mówił, że najważniejszy jest obraz usg, M@linka trzymam kciuki...
Trzymam kciuki za staraczki i testujaceAntoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Z pewnoscià mała armia nie bedzie bo wczoraj z rana i wieczora no i dzis...wlasnie leze z nogami do góry he he,polecenie męza
Hehe, Jagna,
Widzę ten obraz przed oczami
Ty z nogami w górze i z na komórce popitalasz wpisy na forum!
Jak już dzieciaczek się urodzi, to masz mu powiedzieć, że ciotki z forum właściwie też uczestniczyły w tym akcie, hehe...Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
M@linka wrote:Inessko czytałam o betach i ja nie znalazłam w całym internecie postów żeby słaby przyrost bety zakończył się cudem - wręcz przeciwnie. Macie linki chętnie poczytam..
Rozumiem twoje rozterki,ja juz boje sie zobaczyc dwie krechy na tescie,a kiedy to sie stanie pewnie podobnie bede sie zachowywac.
-
annak wrote:Hehe, Jagna,
Widzę ten obraz przed oczami
Ty z nogami w górze i z na komórce popitalasz wpisy na forum!
Jak już dzieciaczek się urodzi, to masz mu powiedzieć, że ciotki z forum właściwie też uczestniczyły w tym akcie, hehe...
Z pewnoscią bede pisac pamietnik i wspomne o forumowych ciotkach ❤❤Antoś IVF,Julisia natural
-
M@linka wrote:Na wizytę u endo dopiero czekam. ANA sobie zrobiłam i czekam na wyniki. A ile kosztuje to MTHFR?
M@linka lubi tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Jej M@linko, poprzedni przyrost na prawdę nie był zły, a teraz ... Trzymaj się mocno i daj znać :* Co by się nie działo, trzymam za Ciebie kciuki
U mnie badanie (w ALAB) : Wykrywanie obecności polimorfizmu c.677C>T oraz c.1298A>C w genie reduktazy metylenotetra-hydrofolianowej (MTHFR) metodą Real Time PCR - kosztuje 270zł przy płatności internetowej.
Zapisałam się do poradni genetycznej w Łodzi, wizyta 1 sierpnia. Tylko hmm kobietka przez telefon powiedziała mi, że kontrakt mają do czerwca i na razie nie wiadomo czy przedłużą, kazała dzwonić co jakiś czas i pytać się czy zwolni się miejsce może. Ale mam nadzieję, że kontrakt im przedłużą, bo nie widzi mi się czekać do 2017 roku (w IMiDz w Wa-wie Zresztą o Łodzi krążą lepsze opinieAntoś IVF,Julisia natural