Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Hefe Autorytet
    Postów: 279 181

    Wysłany: 19 września, 00:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mnie dzisiaj pokusiło żeby sprawdzić co u Was... jakbyś mnie tu baksia ściągnęła swoimi myślami- żebym przeczytała taka pozytywna wiadomość! Trzymam mocno kciuki żeby tym razem było idealnie🥰❤️

    baksia lubi tę wiadomość

    Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • baksia Autorytet
    Postów: 897 459

    Wysłany: 19 września, 07:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe ❤️
    Często myślę co u Ciebie 😁 jak Zuzia? 😘

    w4sqyx8dlk81tgct.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • Wombat Autorytet
    Postów: 1014 1343

    Wysłany: 19 września, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baksia, gratulacje! Bardzo się cieszę <3

    baksia lubi tę wiadomość

    qb3c20mm8gig3vkj.png
    Starania od 6.2017
    2xHSG - niedrożność jajowodów
    11.2018 - laparoskopia
    10.03.2019 - ivf start
    25.03.2019 - transfer 4.2.2
    1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane :(
    24.09.2019 - transfer 4.2.2
  • Natikka123 Autorytet
    Postów: 1702 1103

    Wysłany: 19 września, 23:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja to juz powoli trace nadzieje ze sie kiedykolwiek uda. Dzis mam termin porodu wiec to pewnie tez wplywa na samopoczucie. Ten cykl to porazka. Libido minimalne cos tam było. Ogolnie jak na złość ból piersi wymioty teraz po ❤ krew a dzis 22 dc. Juz nic nie wiem ale nie mam zamiaru biegac i robic testy no to na tym etapie bezsensu

    09.2016 poronienie samoistne 7 tydzień
    09.2017 2630 g 48 cm szczęścia Amelka ❤
    10.2019 ciąża obumarla 8 tydzień lyzeczkowanie
    02.2020 ciąża obumarla 10 tydzien lyzeczkowanie

    Potwierdzone:
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinoopornosc
    Niski progesteron
    Pai homo
    Mthfr herero
    MTHFR C 677 hetero
    24.08.2020 wizyta u genetyka

    Leki:
    Eutyrox 75
    Metformax 2x500
    Kwas foliowy allines
    Femibion 0
    D3 2000
    Selen
    Berberyna
  • joanien1104 Autorytet
    Postów: 303 112

    Wysłany: 20 września, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baksia, bardzo ładnie Ci ta beta rośnie :) trzymam kciuki dalej

    Ja coś mocno czuję jajniki, mam wrażenie, że to na owulację się zapowiada i jak na złość - chyba zaczyna mi się infekcja :( upławów nic nie mam, ale strasznie mnie piecze przy wejściu do pochwy. Dziewczyny, co mogę kupić na szybko bez recepty, by się poratować ?
    Mam w domu clotrimazol i 2 tabletki nystatyny dopochwowej, ale jak okaże się, że jest owu to nie chcę jej stracić przez tą głupią infekcję :( do lekarza ciężko mi się będzie dostać, moja ginka na urlopie do środy :(

    Stosowała któraś z was gynoxin w maści lub w globulkach ? co lepsze o ile miałyście z tym do czynienia ?

    Jak pech to pech

    ona 30 lat, on 36 lat , Toruń,
    starania od 04.2018

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHFR 1298C homo.
    Partner zdrowy.
    kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
  • Zula36 Autorytet
    Postów: 609 119

    Wysłany: 20 września, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien1104 wrote:
    Baksia, bardzo ładnie Ci ta beta rośnie :) trzymam kciuki dalej

    Ja coś mocno czuję jajniki, mam wrażenie, że to na owulację się zapowiada i jak na złość - chyba zaczyna mi się infekcja :( upławów nic nie mam, ale strasznie mnie piecze przy wejściu do pochwy. Dziewczyny, co mogę kupić na szybko bez recepty, by się poratować ?
    Mam w domu clotrimazol i 2 tabletki nystatyny dopochwowej, ale jak okaże się, że jest owu to nie chcę jej stracić przez tą głupią infekcję :( do lekarza ciężko mi się będzie dostać, moja ginka na urlopie do środy :(

    Stosowała któraś z was gynoxin w maści lub w globulkach ? co lepsze o ile miałyście z tym do czynienia ?

    Jak pech to pech
    Clotrimazol niestety odpada. Ja zawsze na zapas mam przepisywany pimafucin (Natamycinum w składzie). Gynoxin w globulkach mnie mocno podrażnił ale wtedy ciąży jeszcze nie planowałam. W pierwszej ciąży kojarzę, ze chyba w 8 tyg miałam nystatyne, w drugim trymestrze clotrimazol .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 14:00

    💔09.04.2020 ❤️🧒🏼Zosia 28.06.2018
  • Foto80 Autorytet
    Postów: 543 192

    Wysłany: 20 września, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanien,
    Ja stosowałam Gynoxin i polecam, teraz jest w sprzedaży UNO 600 i jest jedna tabl wiec duża dawka na jeden raz, wcześniej było w tej dawce na receptę. Jest szansa, ze pomoże. Kupiłam sobie tez ten krem, żeby móc smarować zewnętrznie, bo tez mnie piekło i swędziało. Działaj, żeby szybko się tego pozbyć i móc działać w tym cyklu, musi się udać! 💪

    PS pan Tabletka poleca Gynoxin, szczególnie, że to lek.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 14:32

    niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    09/2013 [*] 6tc
    03/2020 [*] 8tc

    PAI-1 4G homo
    MTHFR_677C T, 1298A C hetero
    ANA dodatnie 1:160 typ świecenia ziarnisty
    Kariotypy OK
    AMH - 1.3
    Homocysteina - 8.16 umol/L
    B12 - 456 pg/ml
    Kwas foliowy - 25,7 ng/ml
    TSH 2.7
    Glukoza 84
  • Annie1981 Autorytet
    Postów: 6200 5474

    Wysłany: 20 września, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Annie1981 dziękuję - chyba nawet kiedyś czytałam ten artykuł... Bierzesz dawkę 75mg czy 150❓ Karmisz jeszcze❓
    Ginekolog zleciła mi 75mg plus heparyna i tak biorę. Cały czas karmię, ale w tym wieku to już tylko raz dziennie.

    joanien1104. Ja w szczęśliwym cyklu też miałam infekcje. Wzięłam Clotrimazol globulkę, bo w UK nic innego nie przepisują. Byłam pewna, że przez to cykl pójdzie na straty a tu taka niespodzianka 🙂

    sxTSp1.png
    7+0 - serduszko 💜💜💜😍
    5+0 - pęcherzyk
    4+0 - Beta 616
    💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
    ♥️Córeczka 2017 r.♥️
    _____________
    ❌MTHFR C677T hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❎AMH - 0.36 ng/ml
  • Kika Autorytet
    Postów: 390 340

    Wysłany: 21 września, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byliśmy dzisiaj na wizycie u dr w klinice i w nadchodzącym cyklu możemy podejść do IUI 😀 Zrobiliśmy badania, które straciły ważność i dostałam aromka. Jedyne co mnie martwi to cienkie endometrium (6,5mm w 21dc). Doktor mówił że aromek może pomóc.. No zobaczymy. Będę jeść orzechy brazylijskie, migdały i ewentualnie czerwone wino. Macie jeszcze jakieś pomysły na polepszenie endometrium?

    Wrogi śluz
    03.06.20 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    MTHFR_677 i PAI-1 4G - hetero
    homocyseina - 9,3 umol/l
    kwas foliowy 12,1 ng/ml
    TSH - 2,49 uIU/ml
    wit B12 - 480,80 pg/ml
    15.10 - 2 IUI 🍀🙏
  • Natka95 Autorytet
    Postów: 546 420

    Wysłany: 21 września, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) jestem po wizycie, a więc tak jak myślałam nie dostałam heparyny.... lekarz wgl zdziwiony, że po jednym poronieniu już te badania zrobiłam 🤷‍♀️ stwierdził, że gdyby zbadal teraz wszystkie kobiety jakie ma w poczekalni to co drugiej by wyszły te mutaje co mi, albo i gorsze.

    Acard mogę brać, nie zaszkodzi...

    Nie wiem co z tą heparyną, w sumie na pewno miliony kobiet nie wie o swoich mutacjach i rodzi normalnie dzieci... może nie ma co panikowac...

    Starania od luty 2020
    8.2020 👼
    💁‍♀️ 25 lat
    Czynnik V (R2), MTHFR 667C>T, PAI-1 4G heterozygota ❌💊 Folian, Acard 75, witamina D3, Miovelia, Q10, Omega 3
    TSH - 1,22 uIU/ml (Euthyrox 50/75), FT3 - 4.3 pmol/l n. 3.1-6.8, FT4 - 18.1 pmol/l n. 12-22, Prolaktyna - 19,01 ng/ml n. 4,79-23,3,FSH - 4.8 mIU/ml n. 1,2 - 12, LH - 5,0 mIU/ml n. 1,2 - 8
    Testosteron - 0.52 ng/ml 0.23 - 0.73, Estradiol - 46,3 pg/ml n. 18-147, Witamina B12 - 593,3 pg/ml n. 191,0-663,0, Kwas foliowy - ↑ > 20,0 ng/ml n. 4,6-18,7 ❌, Ferrytyna - 37,51 ng/ml n. 13,0-150, Żelazo - 17,0 µmol/l n. 6,6 — 26,0, Witamina D3 - 23,6 ng/ml ❌,Homocysteina 7,85 µmol/l, Progesteron (7dpo) - 25,88 ng/ml

    🙋‍♂️28 lat
    💊 FertilMan Plus, Maca, Q10, L-glutation, Koncentracja - 89,4 mln/ML --> 126mln/ml, Całkowita liczba - 491,9 mln ---> 655,2 mln/ml,Żywotność- 75% --- > 88%, Ruch postępowy - 54% ---> 71%,Morfologia - 2% brak poprawy ❌SDF - 8%
  • Natka95 Autorytet
    Postów: 546 420

    Wysłany: 21 września, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Natka95 mutacja genu protrombiny jest wskazaniem do zażywania heparyny. Ryzyko zakrzepicy nie jest może zwiększone tak jak w przypadku V Leiden ale jednak.

    Ja nie mam mutacji protrombiny (czynnik II) - ten mam prawidłowy... tylko V (R2) w heterozygocie

    Starania od luty 2020
    8.2020 👼
    💁‍♀️ 25 lat
    Czynnik V (R2), MTHFR 667C>T, PAI-1 4G heterozygota ❌💊 Folian, Acard 75, witamina D3, Miovelia, Q10, Omega 3
    TSH - 1,22 uIU/ml (Euthyrox 50/75), FT3 - 4.3 pmol/l n. 3.1-6.8, FT4 - 18.1 pmol/l n. 12-22, Prolaktyna - 19,01 ng/ml n. 4,79-23,3,FSH - 4.8 mIU/ml n. 1,2 - 12, LH - 5,0 mIU/ml n. 1,2 - 8
    Testosteron - 0.52 ng/ml 0.23 - 0.73, Estradiol - 46,3 pg/ml n. 18-147, Witamina B12 - 593,3 pg/ml n. 191,0-663,0, Kwas foliowy - ↑ > 20,0 ng/ml n. 4,6-18,7 ❌, Ferrytyna - 37,51 ng/ml n. 13,0-150, Żelazo - 17,0 µmol/l n. 6,6 — 26,0, Witamina D3 - 23,6 ng/ml ❌,Homocysteina 7,85 µmol/l, Progesteron (7dpo) - 25,88 ng/ml

    🙋‍♂️28 lat
    💊 FertilMan Plus, Maca, Q10, L-glutation, Koncentracja - 89,4 mln/ML --> 126mln/ml, Całkowita liczba - 491,9 mln ---> 655,2 mln/ml,Żywotność- 75% --- > 88%, Ruch postępowy - 54% ---> 71%,Morfologia - 2% brak poprawy ❌SDF - 8%
  • Annie1981 Autorytet
    Postów: 6200 5474

    Wysłany: 21 września, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika. Trzymam kciuki za iui 🙂
    Słyszałam, że Resveratol jest dobry na endo.

    Natka95. Ja bym szukała innego lekarza. Wolałabym brać heparynę nawet na wyrost, byle tylko nie przechodzić kolejnego poronienia.
    Niektóre statystyki mówią o 50% poronień, więc to by się pokrywało z tym, że połowa społeczeństwa ma te mutacje, jednak nic z tym nie robi i tak się kończy. Oczywiście nie musi być taka przyczyna, bo często płód jest chory, ale coś w tym może być.

    Kika lubi tę wiadomość

    sxTSp1.png
    7+0 - serduszko 💜💜💜😍
    5+0 - pęcherzyk
    4+0 - Beta 616
    💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
    ♥️Córeczka 2017 r.♥️
    _____________
    ❌MTHFR C677T hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❎AMH - 0.36 ng/ml
  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 3072 1946

    Wysłany: 21 września, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 tak,właśnie widzę, że pomyliłam te mutacje ale tak czy siak VR2 jest mutacją, która zwiększa ryzyko zakrzepicy. Heparyna nie jest tylkopo to, by donosić ciążę ale przede wszystkim ma rozrzedzić Twoją krew (która swoją drogą w ciąży szybciej krzepnie), by nie dopuścić do zakrzepicy-mało, które staraczki o tym pamiętają...
    Zrób sobie jeszcze profil krzepnięcia - ja mam wszystkie wyniki w dolnej granicy, więc krew mi szybko krzepnie. Może Ty będziesz mieć lepsze wyniki i acard wystarczy. Moja mama po porodzie miała zator płucny i ledwo ją odratowali, dlatego ja przy mojej mutacji bez heparyny bałabym się ciąży...

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡
    a1eb6d63d1.png
    KPI 15.5m
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
    3cs o rodzeństwo...
  • Hefe Autorytet
    Postów: 279 181

    Wysłany: 22 września, 01:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    Hefe ❤️
    Często myślę co u Ciebie 😁 jak Zuzia? 😘

    Baksia ja o Tobie tez myśle, jakoś zapadlas mi w głowie i zawsze wchodząc na forum liczę na dobre wieści od Ciebie, nie rzucam jeszcze fajerwerków ale mocno liczę na to ze tym razem to będzie Twój czas❤️ Kciuki mocno zaciśnięte... będę teraz częściej śledzić forum 😊😊
    Zuzia dobrze, dziękuje... mamy roczek! Nie wiem kiedy, nie wiem jak🙈ale z dnia na dzień jest coraz więcej miłości... coraz więcej zrozumienia... Jutro lecę do Polski na tydzien, to już nasz drugi lot... pierwszy był super 😊Zuzia dalej cycusia a ja jestem z tego powodu szczesliwa😁 z żalem oddaje znajomej rzeczy po Zuzi, chciałabym jeszcze kiedyś dzidzi ale nie liczę na to ze się uda tym bardziej ze mój mąż jeszcze nie jest gotowy... wiec stwierdziłam ze nie warto kolekcjonować... tak czy inaczej jestem wdzięczna za ten rok mimo ze to był najbardziej wymagający, najcięższy rok jaki miałam w życiu 🙈
    8b3399f1c45b.jpg

    Lady_Dior, trodde, Annie1981, Foto80, baksia, Pati96, Bella01 lubią tę wiadomość

    Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 3072 1946

    Wysłany: 22 września, 07:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe 100lat dla Księżniczki 😘 Dużo zdrówka i oby jej dzieciństwo było kolorowe jak tęcza 😁

    Hefe lubi tę wiadomość

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡
    a1eb6d63d1.png
    KPI 15.5m
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
    3cs o rodzeństwo...
  • Annie1981 Autorytet
    Postów: 6200 5474

    Wysłany: 22 września, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe. Najlepszego na roczek 🙂

    Hefe lubi tę wiadomość

    sxTSp1.png
    7+0 - serduszko 💜💜💜😍
    5+0 - pęcherzyk
    4+0 - Beta 616
    💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
    ♥️Córeczka 2017 r.♥️
    _____________
    ❌MTHFR C677T hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❎AMH - 0.36 ng/ml
  • Ewelina26 Autorytet
    Postów: 592 198

    Wysłany: 22 września, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe
    Wszystkiego najlepszego dla córci na roczek 🎂😀
    Ja też wrześniowa właśnie 28 stuknęło😉.

    U mnie przeziębienie atakuje 🤦‍♀️i już temp mi szaleje😏36.3 , 36.3 ,36.2 ,36.1 ,36.5 ,36.4 ( przedział od 9dc do 14 dc) i ten skok to nie owu .

    Hefe lubi tę wiadomość

    Starania od 07.07.2018
    Aniołek 25.11.18 [*]5/9tc
    Aniołek 13.11.19[*]6/10tc
    ON: 2% ,3%,9% prawidłowego nasieniaDFI:20%
    ONA: mutacja genu MTHFR heterozygota 1298 AC , 677 CT, dodatnie ANA 1 miano 1:160
    Kariotypy : ok
    Histeroskopia - wycięty mały zrost .Wszystko ok
    **Problemy immunologiczne :(
    *Szczepienia limfocytami męża

    Okolice Lublina
  • Mona894 Koleżanka
    Postów: 85 15

    Wysłany: 22 września, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wynik po histwroskopii i jest napisane ze był pobrany wycinek i opis: polipowaty fragment endometrium w fazie proliferalnej. Co to znaczy? Jesteśmy w trakcie starań.... Czemu babka która robiła histeroskopie nie widziała tego polipa?

  • Żonkil Ekspertka
    Postów: 276 99

    Wysłany: 22 września, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Hej :) jestem po wizycie, a więc tak jak myślałam nie dostałam heparyny.... lekarz wgl zdziwiony, że po jednym poronieniu już te badania zrobiłam 🤷‍♀️ stwierdził, że gdyby zbadal teraz wszystkie kobiety jakie ma w poczekalni to co drugiej by wyszły te mutaje co mi, albo i gorsze.

    Acard mogę brać, nie zaszkodzi...

    Nie wiem co z tą heparyną, w sumie na pewno miliony kobiet nie wie o swoich mutacjach i rodzi normalnie dzieci... może nie ma co panikowac...


    Ja też tak czasem myślę. Mój doktorek zalecił tą heparynę, ale fakt u mnie było poronienie i wcześniej jeszcze biochemiczna. Na konsultacji genetyczka z kolei mówiła, że to losowy temat z tą heparyną. Jedne pomimo mutacji dotrzymują ciążę inne bez haparyny nie dotrzymają. Chyba kwestia tego profilu krzepnięcia, o którym pisze Lady_Dior. Dobrze wiedzieć, może i ja zrobię. Tak serio, to wolę się obwarować wszystkim co się da, byleby zmniejszyć ryzyko poronienia.

    Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

    04.2020:
    TSH - 4,1 mU/l ❌
    wit D - 43 ❌
    05.2020
    TSH - 3,1 mU/l ❌; ATG - <10 IU/ml ✅ ; ATPO - <9 IU/ml ✅
    LH 6,81 ✅; FSH 6,27 ✅ Estradiol 117pmol/l ✅
    Prolaktyna 332 mU/I ✅ (po teście z metoclopramidem 11148 mU/I ❌)
    07.2020
    Homocysteina 6,6 nmol/l✅
    B12 509 pg/mol ✅; wit D 83,30 ✅
    TSH 2,83❌
    MTHFR 1298A>C homo❌
    PAI-1 4G hetero ❌
  • Foto80 Autorytet
    Postów: 543 192

    Wysłany: 22 września, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina,
    Najlepsze życzenia urodzinowe ☺ spełnienia marzeń!

    Hefe,
    Piękna córeczka, buziaki urodzinowe dla Niej! 😚

    Hefe lubi tę wiadomość

    niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    09/2013 [*] 6tc
    03/2020 [*] 8tc

    PAI-1 4G homo
    MTHFR_677C T, 1298A C hetero
    ANA dodatnie 1:160 typ świecenia ziarnisty
    Kariotypy OK
    AMH - 1.3
    Homocysteina - 8.16 umol/L
    B12 - 456 pg/ml
    Kwas foliowy - 25,7 ng/ml
    TSH 2.7
    Glukoza 84
‹‹ 3285 3286 3287 3288 3289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego