Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny dzięki za kciuki.
My już po prenatalnych.
Na usg nie widać żadnych nieprawidłowości. Czekam jeszcze do piątku na wyniki pappa, ale NT mamy 2.03, kość nosowa obecna a tego się bałam. Wg lekarza na usg nie ma się do czego przyczepić
No i mamy potwierdzonego chłopczyka
Termin porodu zmieniony z 13.06. na 08.06.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 13:17
aLunia, baksia, Foto80, Lady_Dior, Natka95, Zula36, Breath_less, agulineczka, Annamaria, Ewelina26, Annie1981, Żonkil, joanien1104 lubią tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Trodde gratuluję udanej wizyty☺️ Mam nadzieję, że jesteś już spokojniejsza. Niech synuś rośnie dalej zdrowo☺️
Zula36 widzisz ja zawsze myślałam, że ciemna krew nie oznacza jeszcze nic złego ale widzisz sama-nigdy nie wiadomo.No ale tak czy siak chyba lepiej brązowy kolor niż żywa czerwień.
Zula36 a czemu musisz nospę brać całą ciążę ❓ Ja mam córkę z obniżonym napięciem mięśniowym i mam nadzieję, że Was to ominie, bo to jest straszne... -
Nie no rozumiem Zula36 jak mus to mus ale jak będziesz na wizycie, to możesz to omówić jeszcze z lekarzem. Wiem, że łatwo nie jest-najważniejsze, żeby dzidzia rosła zdrowo 😌
Ja czekam na owulację-dzus 12dc i mało śluzu płodnego - może to przez to, że piję mało wody... Jednak w poprzednich 2cyklach śluz pojawiał się juz od 9dc a teraz dopiero w 11dc i to znikome ilości. Pewnie owulka będzie później albo wcale. Liczę jednak na tłuste krechy za 4dni na owulaku😀Musialabym przestać pić kawę, bo to dodatkowo odwadnia ale nie mogę się oprzeć-tak mi smakuje. Piję 2 dziennie 🙈 -
Trodee
Super wiadomości 😄💗bardzo się cieszę 😄gratulacje .
Dziewczyny ja już po wizycie 😊gin powiedział że prawy jajnik widać że powiększony i pracuje ,coś jeszcze mówił o jakimś podwórku że też widać że pracuje🤷♀️. W każdym razie ponoć owu ma być w ciągu 24-36 godz i mamy działać 💗.Przed wizyta zdążyłam zrobić test owu i był pozytywny więc zgadzało by się 😄prawy jajnik trochę mnie pobolewa więc też się zgadza .W piątek idę w 18dc i mam nadzieje ze do tego czasu pęcherzyk pęknie i będzie wszystko dobrze 😊
Zula36, agulineczka, Foto80, baksia, Lady_Dior lubią tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Trodde gratulacje, teraz możesz odetchnąć
Lady Dior ja przed ciążą z córką na sluz plodny piłam siemię lniane (mielone, zalane wodą) i brałam wiesiolek. Teraz podczas starań tylko wiesiołek, ale sluz zdecydowanie lepszy miałam po siemieniu. Także polecam. U mnie z piciem wody też niestety słabo, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym mogę cały dzień na 1 szklance przetrwać. Do tego duża kawa do poludnia, 2-3 herbaty.
Co do nospy to juz kiedyś pisałam, żeby uważać z jej braniem na wszelakie "ciagniecia". Wiadomo U Ciebie Zula to mus teraz, trzeba się słuchać lekarza, ale później w miarę możliwości ja bym starała się z niej schodzić.Lady_Dior lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ewelina super wiadomosc! To teraz trzymam kciuki aby 18dc już nie było pęcherzyka ✊🏻 a Wy działajcie 😈❤️
Ewelina26 lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
p/ciała antykardiolipinowe IgG
1.9GPLU/ml
-Wynik ujemny: poniżej 10 GPL-U/ml Wynik dodatni: od 10 GPL-U/ml
Negatywny
p/ciała antykardiolipinowe IgM
0.6MPLU/ml
Wynik ujemny: poniżej 7 MPL-U/ml Wynik dodatni: od 7 MPL-U/ml
Negatywny
-Test przesiewowy w kierunku ANA
ujemny
Dziewczyny co sądzicie? -
trodde wrote:Dziewczyny dzięki za kciuki.
My już po prenatalnych.
Na usg nie widać żadnych nieprawidłowości. Czekam jeszcze do piątku na wyniki pappa, ale NT mamy 2.03, kość nosowa obecna a tego się bałam. Wg lekarza na usg nie ma się do czego przyczepić
No i mamy potwierdzonego chłopczyka
Termin porodu zmieniony z 13.06. na 08.06.
Trodde cudowna wiadomośćBardzo trzymam kciuki za Was !
PS. mamy tego samego dnia urodziny -
Baksia. Trodde.
Gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków 🙂
Ewelina26. Wspaniałe wieści. Trzymam kciuki 🙂
Ja też na śluz płodny piłam siemię lniane. Działało o wiele lepiej niż tabletki z wiesiołka.baksia lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Hej dziewczyny,
Chyba się udało... Nie wierzę jeszcze. Bardzo się cieszęTeraz pozostaje mi się modlić, żeby tym razem wszystko było ok.
https://naforum.zapodaj.net/b02345a67374.jpg.html
Zula36, baksia, Natka95, Annamaria, Foto80, Ślimak, Breath_less, Annie1981 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚