Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
inessa wrote:Hej kochane
Witaj Iwanna wspołczuje straty a tutaj dziewczyny sa kochane i naprawde daja duzo wsparcia
Co do objawow w ciazy to pamietajcie,ze nie zawsze one musza wystapic ale tez czasami zaczynaja sie najczesciej ok 7-8 tc i wtedy daja popalic bo jest najwiekszy przyrost bety i progesteronu!!!!
M@linko prosze nie rob bety bo ona teraz rosnie sobie juz jak chce, rozumiem stres naprawde ale po co sie jeszcze bardziej stresowac. Mnie np piersi do tej pory roznie bola( na poczatku wogole mnie nie bolały) - mam dni,ze masakrycznie ale mam dni,ze wogole. Pytałam i dziewczyn a nawet ginekolog i wszyscy mowia to samo,ze to normalne iż objawy raz sa a raz nie ma bo to wina hormonów ciazowych.
Aga22 to czekamy na bete
mi testy ani razu nie pokazaly porzadnych dwóch kresek a specjalnie zrobiłam juz po zobaczeniu synka w 9 tc i druga była ledwo, ledwo widoczna.
Najwazniejsze i tak jest potwierdzenie w USG!!!
Blondyna powiem tak lacze sie z Toba w bolu bo tez z mezem marzymy o osobnym zamieszkaniu niestety nas na to nie stac no ale cóz trzeba jak piszesz dac sobie luz. Choc nie powiem,ze mi akurat łatwo to przychodzi za duzo rzeczy mnie jeszcze denerwuje!!!
Wspieram
Jagna to oby szybko mineły te dni do testowania a na koncu aby był radosny wynik
Wspieram kazda z Was i sle moja pamiec oraz zycze spokojnego weekenduinessa, Arleta lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
blondyna5555 wrote:To znaczy wizytę u ginekologa mam 20 kwietnia, ta w poniedziałek to jest wizyta typowo po receptę do lekarki a przy okazji podpatrzenie jak mała wygląda, bo ta lekarka nie ma tak dobrego sprzętu jak ginekolog, ale za to wypisuje recepty na leki za które nie płacę 100%
Nawet zadzwoniłabym do niego i uprzedziła ze przyjdziesz z tesciowà ktora ma problem ze zrozumieniem tego jaką ciąze przechodzisz i ze najchętniej to by cie do pola wygoniła do orki he heblondyna5555, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlondyna mysle,ze to dobry pomysł abys wzieła tesciowa na wizyte !!!!!!!
a ja znowu mam lezec ale najczesciej ja robie obiady tesciowa pozmywa chociaz i wiesz nam nie mowi,ze ja czegos nie robie ale czasami juz wolalabym aby mowiła bo jak widze zachowania czy miny to........
no i ta kasa - niestety słabo radzi sobie z zarzadzaniem nia a wcale małej emerytury nie ma jak na polskie warunki.
ALe co tam teraz mamy cieszyc sie,ze nam sie udalo i robic wszystko aby dotrwac do dnia rozwiazania a co dalej bedzie i tak czas pokaze
a moze jak wnuki pojawia sie w domu cos sie zmieni
JagnaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 16:35
Foto_Anna lubi tę wiadomość
-
Czesc, moja tesciowa jest straszna, nie lubi mnie i uwaza, ze zniszczylam mojemu mezowi zycie, gdyby nie ja to pewnie by skonczyl studia, ztobil kariere... Nie lubie babska i tyle. Strasznie chce sie wtracac w wychowanie mojego syna, ja jej na to nie pozwalam. Wiem dziewczyny co czujecie
-
laski, my od roku wolni od tescióww !!!! jest bosko...strach przed kredytem wielki ale kurde blogi stan ! warto ! a tez nie zarabiamy kokosów !!! trzymam kciuki za plany na przyszlosc , mieszkania, kredyty i nasze kochane przyszle dzieciątka !!!!!!
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga mały ten przyrost ale mysle,ze za mało godzin minelo od poprzedniej bety albo jest to b.wczesny etap zagniezdzania sie . Ja bym poczekala jeszcze kilka dni i powtorzyłabadanie jeszcze raz. Nie prowadzisz wykresu wiec tez nie wiem ktory to dzien cyklu( przepraszam jezeli pisałas ale nas troche tu jest i porpostu nie zapamietałam) i tak naprawde kiedy była owulacja. A tak naprawde wazniejszy niz owulka jest moment zagniezdzenia a zagniezdzenie moze trwac nawet do 12 dpo!
-
Blondyna współczuję teściowej -wiem o czym piszesz bo moja jest też mega toksyczna, dlatego nie utrzymuję z nią już od kilku lat kontaktu.
Laila - kurczę - przykro mi. Życzę cudu i jednak dwóch kresek a jak nie to bynajmniej szybkiej @
Aga przyrost małoobiecujący lecz Tobie również życzę II kreseczek lub szybkiej @
Ineska, Jagna - nie nie bety robić nie będę, tak jak piszecie...no i do gina też szybciej iść wolałabym nie...bo jeszcze się załamie wizytą bo czegoś tam nie będzie widać
Iwanna - witaj wśród nas
-
Aga nie wiem ile po owulacji pewnie około 15 dni . @ miała byc juz dawno 5-6 dni temu.
Też juz miałam taki normalny swój okres i było wszystko ok...a teraz cos sie podiabliło jak sie na dniach nie pojawi czeka mnie wizyta u gin. Z tym ze mierze temp. co prawda z dolotu ale caly czas jest powyzej 37. Myslalam, że moze jakis spadek zapowie krwawienie ale nie spada teraz 37,22 jak mierzylam. Ostatnio kochalismy sie 17 dni temu pozniej mialam wiekszego focha wiec szansa jest tylko z 20 dnia cyklu najpozniej.
Dzis 36ty dzien cyklu. Moj wykres mozna podejrzec. Ja juz trace nadzieje...dzis rano prawie sie zbełtałam ale to chyba jakas inna przyczyna musiala byc..w tamtej ciazy ciagnelo mnie w brzuchu, bolaly piersi..teraz nic.. Co prawda mojej siostrze do 10 tyg ciazy test wychodzil ujemny
aniołek 01.02.2016r -
Może to też być tzw. ciąża biochemiczna, że coś tam się zadziało, ale nic dalej nie będzie lub (odpukać) jakiś stan chorobowy. Nie tylko w ciąży wydziela się HCG.
Co by to nie było trzeba zbadać, bo jest trochę podwyższone HCG. Więc ja bym skontrolowała za 2-3 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 21:33
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
własnie weszłam na diagnostyke i mam juz jedne wyniki,drugich nie mam jeszcze.CHyba musze pędzic do kliniki...
Termolabilny wariant MTHFR Mutacja genu MTHFR C677T Dodatni
Wykazano obecność mutacji C677T w jednym z alleli genu MTHFR (w układzie heterozygotycznym).
Badania wykonano metodami reakcji łańcuchowej polimerazy (PCR) i analiz restrykcyjnych.
Jako matrycy użyto genomowego DNA izolowanego z krwi pełnej.
Mutacja genu MTHFR A1298C Ujemny
Nie wykazano obecności mutacji A1298C w genie MTHFR.
Badania wykonano metodą reakcji łańcuchowej polimerazy w czasie rzeczywistym (real time PCR) w obecności allelospecyficznej sondy znakowanej fluorescencyjnie.
Jako matrycy użyto genomowego DNA izolowanego z krwi pełnej.
-
Jagna 75 wrote:własnie weszłam na diagnostyke i mam juz jedne wyniki,drugich nie mam jeszcze.CHyba musze pędzic do kliniki...
Termolabilny wariant MTHFR Mutacja genu MTHFR C677T Dodatni
Wykazano obecność mutacji C677T w jednym z alleli genu MTHFR (w układzie heterozygotycznym). (...)
.
Jagna, napisałam Ci pod Twoim wykresem wiadomość