X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    To wazne teraz zebys brala wieksza dawke kwasu foliowego i witaminy B6,B12…lekarz na pewno zadba o dalszy plan. Dziewczyny z foroum majace te mutacje biora tez clexane, a Ty Jagna masz to przepisane?
    Niestety nic jeszcze,wczoraj przyszedł wynik.Napisałam do lekarza ale nie wiem czy dzis da znac,jutro bede dzwonic.Wiem tylko to ze bierze sie zmetylowaną forme kwasu foliowego i duzą dawke zwyklego.Jakie jeszcze leki wdroźy dowiem sie.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Dostaliśmy zielone światło na starania. Po następnej @ zaczynamy.

Biorę acard 75 mg, femibion i od 1 dnia po @ clexane 40
    Oby zielone swiatło zamieniło sie w zieloną kropke.
    Masz tez te mutacje tyle ze ja hetero...

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Oby zielone swiatło zamieniło sie w zieloną kropke.
    Masz tez te mutacje tyle ze ja hetero...

No niestety.... ale wiem tez ze jak tylko skonczy sie @ to zaczynam sie kloc clexane, jak beda dwie krechy szybko do lekarza i dostane sterydy. Robimy wszystko zeby ciaza byla utrzymana i po 9 miesiacach, krzyczaca, kupkujaca :)

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie czym się różni tam mutacja homo od hetero?

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    homo jest "gorsza"

Info z genetyki :

Heterozygota - osobnik posiadający różne allele danego genu w chromosomach homologicznych; wytwarzają gamety zróżnicowane względem składu genetycznego; powstała z gamet przeciwstawnych; produkuje dwa rodzaje gamet: 50% dominujących i 50% recesywnych.

Homozygota - osobnik posiadający jednakowe allele danego typu genu w chromosomach. Może być dominująca lub recesywna.; wytwarza zawsze jeden rodzaj gamet jest więc czystą, zawsze przekazuje identyczną cechę w to samo pokolenie.

A tu fajne rady:

http://www.mthfr.pl/mthfr/mutacja-mthfr-zalecenia/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 10:10

M@linka lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    A wiecie czym się różni tam mutacja homo od hetero?
    M@linka ha ha,ja nawet nie wiem ale czytam i czytam i czekam na wiesci od jednej dziewczyny.
    Tyle tylko wiem ze problem z kwasem foliowym i chyba z witD.
    Wyczytałam tez ze jesli ktos choruje na niedoczynnosc to aktywnosc enzymu Mthfr jest zmniejszona

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    No niestety.... ale wiem tez ze jak tylko skonczy sie @ to zaczynam sie kloc clexane, jak beda dwie krechy szybko do lekarza i dostane sterydy. Robimy wszystko zeby ciaza byla utrzymana i po 9 miesiacach, krzyczaca, kupkujaca :)
    Encorton czy cos innego?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dobrej niedzieli zycze kazdej z Was❤❤❤ Jagna masz najlzejsza forme mutacji ktora posiada ok 40% populacji. Zwykle zwieksza sie dawke kw.foliowego a wit. B tylko wtedt gdy w wynikach wyjdzie b.obnizona.Clexane zwykle sie nie podaje przy takiej mutacji ale jestes po stratach i moze wtedy ginekolog czy hematolog zdecydowac o podaniu. Niestety bez refundacji bo na mutacje nie ma. Dopiero jqk wyjdzie cos dodatkowego. Ja mam heterozygote w obu mutacjach MTHFR i genetyk tez mowila ze juz jest gorsza niz pojedyncza ale lepsza niz homozygota. Wit.z grupy b mam zalecone ale dopiero po wyniku badania z krwi wit.b12 inaczej hematolog powiedzial ze z ta witamina trzeba bardzo uwazac bo jak za duze dawki sie bierze mozna zabic zelazo w organizmie. Ja mam zaburzenia wchlaniania zelaza ale musialam brac b12 a teraz tylko raz na miesiac biore ale w zastrzykach no i wtedy musze sprawdzac poziom zelaza. Ojej znoe sie rozpisalam przepraszam. Sle buziaki dla kazdej z Was❤❤❤

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej! Dobrej niedzieli zycze kazdej z Was❤❤❤ Jagna masz najlzejsza forme mutacji ktora posiada ok 40% populacji. Zwykle zwieksza sie dawke kw.foliowego a wit. B tylko wtedt gdy w wynikach wyjdzie b.obnizona.Clexane zwykle sie nie podaje przy takiej mutacji ale jestes po stratach i moze wtedy ginekolog czy hematolog zdecydowac o podaniu. Niestety bez refundacji bo na mutacje nie ma. Dopiero jqk wyjdzie cos dodatkowego. Ja mam heterozygote w obu mutacjach MTHFR i genetyk tez mowila ze juz jest gorsza niz pojedyncza ale lepsza niz homozygota. Wit.z grupy b mam zalecone ale dopiero po wyniku badania z krwi wit.b12 inaczej hematolog powiedzial ze z ta witamina trzeba bardzo uwazac bo jak za duze dawki sie bierze mozna zabic zelazo w organizmie. Ja mam zaburzenia wchlaniania zelaza ale musialam brac b12 a teraz tylko raz na miesiac biore ale w zastrzykach no i wtedy musze sprawdzac poziom zelaza. Ojej znoe sie rozpisalam przepraszam. Sle buziaki dla kazdej z Was❤❤❤
    Rozpisuj sie rozpisuj :-) :-)
    Dzięki,zobaczymy co mój doktorek powie.
    Czekam jeszcze na wyniki z dwóch mutacji(po niedzieli powinny byc) a koncem miesiàca jeszcze czekajà mnie badania bo tak na raty robie :-(

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna mam nadzieje, że gin powie, że to nie jakas wieksza sprawa i sie wam uda trzymam kciuki!

U mnie sprawa wyjasniona..@ przyszła. Może miałam ta ciaze biochemiczna..w pewnym momencie serio widzialam te kreski a pozniej zniknely. Juz nie ważne co bylo..nowy cykl nowe starania...

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Jagna mam nadzieje, że gin powie, że to nie jakas wieksza sprawa i sie wam uda trzymam kciuki!

U mnie sprawa wyjasniona..@ przyszła. Może miałam ta ciaze biochemiczna..w pewnym momencie serio widzialam te kreski a pozniej zniknely. Juz nie ważne co bylo..nowy cykl nowe starania...
    Dobrze ze juz jest i nowe nadzieje,trzymam kciuki za owocny cykl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 14:07

laila_25 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym coś mądrego napisać o tych wynikach genetycznych, ale nie znam się. Pozdrawiam zatem!

Bomblica lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:

laila - oby @ sprawnie minęła, ładnego jajeczka i owocnego cyklu zakończonego zieloną kropeczką :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila może właśnie biochemiczna.. Skoro jakieś kreski tam widziałaś. Ja miałam biochemiczną właśnie i przez tydzień miałam bladziochy a potem zniknęły, zaczęłam plamić i w szpitalu beta poniżej 10 a o tym czasie powinna być dużo wyższa
    Poniżej 5 to chyba w ogóle nie jest ciąża, wszelkie normy zaczynają się od 5 z groszami

Miałam bardzo intensywne ostatnie pare dni, bo robiłam podwójną imprezę urodzinową, dzis jedziemy na imieniny jeszcze..
    Skonsumowałam 5 kawałków placka bo tak mi się chciało, zmierzyłam cukier z ciekawości a tam tylko 110. Córa już wszystko wyssała ;)
    Brzuch rośnie, waga nie.. Trzeba będzie dokończyć wyprawkę i spakować torbę do szpitala, przezorny zawsze ubezpieczony ;)

Co do alko na początku - nie ma problemu, na początku dziecko i tak korzysta tylko z żółtka, łożysko tworzy się później :)

Co do objawów - raz są raz nie ma, normalne ;) cycki są najbardziej chwiejne chyba pod tym względem ;)

Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was!

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety musze czekać na @ dziewczyny ja juz nie mam sił walczyć o ciążę; (

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Encorton czy cos innego?

Chyba encorton

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:

Aga, padamy po ty aby wstać. Człowiek jest w stanie znieść o wiele więcej dla upragnionego celu. Oczywiście życzę Ci, aby Twoja droga była jak najkrótsza. Teraz pewnie widzisz wszystko w czarnych barwach, ale zobaczysz, że otrzepiesz się i będziesz działać dalej.

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga popieram Elarie bardzo dobrze to ujela. Przykro mi,że nic z tego :( u mnie też lipa :( musisz znalezc w sobie ta sile i nadzieje jeszcze!

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    alez musisz,wszystkie tutaj tworzymy jednosc.Bądz silna,cierpliwa,przyjdzie na ciebie kolej.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Chyba encorton
    czasem dziewczyny biorą juz przed zajsciem w ciąze..
    A co było powodem ze masz przepisane clexane i encorton,te trzy poronienia i mutacja czy cos jeszcze?

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ