X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    To wazne teraz zebys brala wieksza dawke kwasu foliowego i witaminy B6,B12…lekarz na pewno zadba o dalszy plan. Dziewczyny z foroum majace te mutacje biora tez clexane, a Ty Jagna masz to przepisane?
    Niestety nic jeszcze,wczoraj przyszedł wynik.Napisałam do lekarza ale nie wiem czy dzis da znac,jutro bede dzwonic.Wiem tylko to ze bierze sie zmetylowaną forme kwasu foliowego i duzą dawke zwyklego.Jakie jeszcze leki wdroźy dowiem sie.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Dostaliśmy zielone światło na starania. Po następnej @ zaczynamy.

Biorę acard 75 mg, femibion i od 1 dnia po @ clexane 40
    Oby zielone swiatło zamieniło sie w zieloną kropke.
    Masz tez te mutacje tyle ze ja hetero...

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Oby zielone swiatło zamieniło sie w zieloną kropke.
    Masz tez te mutacje tyle ze ja hetero...

No niestety.... ale wiem tez ze jak tylko skonczy sie @ to zaczynam sie kloc clexane, jak beda dwie krechy szybko do lekarza i dostane sterydy. Robimy wszystko zeby ciaza byla utrzymana i po 9 miesiacach, krzyczaca, kupkujaca :)

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie czym się różni tam mutacja homo od hetero?

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    homo jest "gorsza"

Info z genetyki :

Heterozygota - osobnik posiadający różne allele danego genu w chromosomach homologicznych; wytwarzają gamety zróżnicowane względem składu genetycznego; powstała z gamet przeciwstawnych; produkuje dwa rodzaje gamet: 50% dominujących i 50% recesywnych.

Homozygota - osobnik posiadający jednakowe allele danego typu genu w chromosomach. Może być dominująca lub recesywna.; wytwarza zawsze jeden rodzaj gamet jest więc czystą, zawsze przekazuje identyczną cechę w to samo pokolenie.

A tu fajne rady:

http://www.mthfr.pl/mthfr/mutacja-mthfr-zalecenia/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 10:10

M@linka lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    A wiecie czym się różni tam mutacja homo od hetero?
    M@linka ha ha,ja nawet nie wiem ale czytam i czytam i czekam na wiesci od jednej dziewczyny.
    Tyle tylko wiem ze problem z kwasem foliowym i chyba z witD.
    Wyczytałam tez ze jesli ktos choruje na niedoczynnosc to aktywnosc enzymu Mthfr jest zmniejszona

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    No niestety.... ale wiem tez ze jak tylko skonczy sie @ to zaczynam sie kloc clexane, jak beda dwie krechy szybko do lekarza i dostane sterydy. Robimy wszystko zeby ciaza byla utrzymana i po 9 miesiacach, krzyczaca, kupkujaca :)
    Encorton czy cos innego?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dobrej niedzieli zycze kazdej z Was❤❤❤ Jagna masz najlzejsza forme mutacji ktora posiada ok 40% populacji. Zwykle zwieksza sie dawke kw.foliowego a wit. B tylko wtedt gdy w wynikach wyjdzie b.obnizona.Clexane zwykle sie nie podaje przy takiej mutacji ale jestes po stratach i moze wtedy ginekolog czy hematolog zdecydowac o podaniu. Niestety bez refundacji bo na mutacje nie ma. Dopiero jqk wyjdzie cos dodatkowego. Ja mam heterozygote w obu mutacjach MTHFR i genetyk tez mowila ze juz jest gorsza niz pojedyncza ale lepsza niz homozygota. Wit.z grupy b mam zalecone ale dopiero po wyniku badania z krwi wit.b12 inaczej hematolog powiedzial ze z ta witamina trzeba bardzo uwazac bo jak za duze dawki sie bierze mozna zabic zelazo w organizmie. Ja mam zaburzenia wchlaniania zelaza ale musialam brac b12 a teraz tylko raz na miesiac biore ale w zastrzykach no i wtedy musze sprawdzac poziom zelaza. Ojej znoe sie rozpisalam przepraszam. Sle buziaki dla kazdej z Was❤❤❤

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej! Dobrej niedzieli zycze kazdej z Was❤❤❤ Jagna masz najlzejsza forme mutacji ktora posiada ok 40% populacji. Zwykle zwieksza sie dawke kw.foliowego a wit. B tylko wtedt gdy w wynikach wyjdzie b.obnizona.Clexane zwykle sie nie podaje przy takiej mutacji ale jestes po stratach i moze wtedy ginekolog czy hematolog zdecydowac o podaniu. Niestety bez refundacji bo na mutacje nie ma. Dopiero jqk wyjdzie cos dodatkowego. Ja mam heterozygote w obu mutacjach MTHFR i genetyk tez mowila ze juz jest gorsza niz pojedyncza ale lepsza niz homozygota. Wit.z grupy b mam zalecone ale dopiero po wyniku badania z krwi wit.b12 inaczej hematolog powiedzial ze z ta witamina trzeba bardzo uwazac bo jak za duze dawki sie bierze mozna zabic zelazo w organizmie. Ja mam zaburzenia wchlaniania zelaza ale musialam brac b12 a teraz tylko raz na miesiac biore ale w zastrzykach no i wtedy musze sprawdzac poziom zelaza. Ojej znoe sie rozpisalam przepraszam. Sle buziaki dla kazdej z Was❤❤❤
    Rozpisuj sie rozpisuj :-) :-)
    Dzięki,zobaczymy co mój doktorek powie.
    Czekam jeszcze na wyniki z dwóch mutacji(po niedzieli powinny byc) a koncem miesiàca jeszcze czekajà mnie badania bo tak na raty robie :-(

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna mam nadzieje, że gin powie, że to nie jakas wieksza sprawa i sie wam uda trzymam kciuki!

U mnie sprawa wyjasniona..@ przyszła. Może miałam ta ciaze biochemiczna..w pewnym momencie serio widzialam te kreski a pozniej zniknely. Juz nie ważne co bylo..nowy cykl nowe starania...

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Jagna mam nadzieje, że gin powie, że to nie jakas wieksza sprawa i sie wam uda trzymam kciuki!

U mnie sprawa wyjasniona..@ przyszła. Może miałam ta ciaze biochemiczna..w pewnym momencie serio widzialam te kreski a pozniej zniknely. Juz nie ważne co bylo..nowy cykl nowe starania...
    Dobrze ze juz jest i nowe nadzieje,trzymam kciuki za owocny cykl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 14:07

laila_25 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym coś mądrego napisać o tych wynikach genetycznych, ale nie znam się. Pozdrawiam zatem!

Bomblica lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:

laila - oby @ sprawnie minęła, ładnego jajeczka i owocnego cyklu zakończonego zieloną kropeczką :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila może właśnie biochemiczna.. Skoro jakieś kreski tam widziałaś. Ja miałam biochemiczną właśnie i przez tydzień miałam bladziochy a potem zniknęły, zaczęłam plamić i w szpitalu beta poniżej 10 a o tym czasie powinna być dużo wyższa
    Poniżej 5 to chyba w ogóle nie jest ciąża, wszelkie normy zaczynają się od 5 z groszami

Miałam bardzo intensywne ostatnie pare dni, bo robiłam podwójną imprezę urodzinową, dzis jedziemy na imieniny jeszcze..
    Skonsumowałam 5 kawałków placka bo tak mi się chciało, zmierzyłam cukier z ciekawości a tam tylko 110. Córa już wszystko wyssała ;)
    Brzuch rośnie, waga nie.. Trzeba będzie dokończyć wyprawkę i spakować torbę do szpitala, przezorny zawsze ubezpieczony ;)

Co do alko na początku - nie ma problemu, na początku dziecko i tak korzysta tylko z żółtka, łożysko tworzy się później :)

Co do objawów - raz są raz nie ma, normalne ;) cycki są najbardziej chwiejne chyba pod tym względem ;)

Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was!

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety musze czekać na @ dziewczyny ja juz nie mam sił walczyć o ciążę; (

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Encorton czy cos innego?

Chyba encorton

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:

Aga, padamy po ty aby wstać. Człowiek jest w stanie znieść o wiele więcej dla upragnionego celu. Oczywiście życzę Ci, aby Twoja droga była jak najkrótsza. Teraz pewnie widzisz wszystko w czarnych barwach, ale zobaczysz, że otrzepiesz się i będziesz działać dalej.

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga popieram Elarie bardzo dobrze to ujela. Przykro mi,że nic z tego :( u mnie też lipa :( musisz znalezc w sobie ta sile i nadzieje jeszcze!

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    alez musisz,wszystkie tutaj tworzymy jednosc.Bądz silna,cierpliwa,przyjdzie na ciebie kolej.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Chyba encorton
    czasem dziewczyny biorą juz przed zajsciem w ciąze..
    A co było powodem ze masz przepisane clexane i encorton,te trzy poronienia i mutacja czy cos jeszcze?

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ