Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieskaa wrote:To wazne teraz zebys brala wieksza dawke kwasu foliowego i witaminy B6,B12…lekarz na pewno zadba o dalszy plan. Dziewczyny z foroum majace te mutacje biora tez clexane, a Ty Jagna masz to przepisane?
Antoś IVF,Julisia natural
-
Coconue wrote:Dostaliśmy zielone światło na starania. Po następnej @ zaczynamy.
Biorę acard 75 mg, femibion i od 1 dnia po @ clexane 40
Masz tez te mutacje tyle ze ja hetero...Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Oby zielone swiatło zamieniło sie w zieloną kropke.
Masz tez te mutacje tyle ze ja hetero...
No niestety.... ale wiem tez ze jak tylko skonczy sie @ to zaczynam sie kloc clexane, jak beda dwie krechy szybko do lekarza i dostane sterydy. Robimy wszystko zeby ciaza byla utrzymana i po 9 miesiacach, krzyczaca, kupkujacaMama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
homo jest "gorsza"
Info z genetyki :
Heterozygota - osobnik posiadający różne allele danego genu w chromosomach homologicznych; wytwarzają gamety zróżnicowane względem składu genetycznego; powstała z gamet przeciwstawnych; produkuje dwa rodzaje gamet: 50% dominujących i 50% recesywnych.
Homozygota - osobnik posiadający jednakowe allele danego typu genu w chromosomach. Może być dominująca lub recesywna.; wytwarza zawsze jeden rodzaj gamet jest więc czystą, zawsze przekazuje identyczną cechę w to samo pokolenie.
A tu fajne rady:
http://www.mthfr.pl/mthfr/mutacja-mthfr-zalecenia/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 10:10
M@linka lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
M@linka wrote:A wiecie czym się różni tam mutacja homo od hetero?
Tyle tylko wiem ze problem z kwasem foliowym i chyba z witD.
Wyczytałam tez ze jesli ktos choruje na niedoczynnosc to aktywnosc enzymu Mthfr jest zmniejszonaAntoś IVF,Julisia natural
-
Coconue wrote:No niestety.... ale wiem tez ze jak tylko skonczy sie @ to zaczynam sie kloc clexane, jak beda dwie krechy szybko do lekarza i dostane sterydy. Robimy wszystko zeby ciaza byla utrzymana i po 9 miesiacach, krzyczaca, kupkujacaAntoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyHej! Dobrej niedzieli zycze kazdej z Was❤❤❤ Jagna masz najlzejsza forme mutacji ktora posiada ok 40% populacji. Zwykle zwieksza sie dawke kw.foliowego a wit. B tylko wtedt gdy w wynikach wyjdzie b.obnizona.Clexane zwykle sie nie podaje przy takiej mutacji ale jestes po stratach i moze wtedy ginekolog czy hematolog zdecydowac o podaniu. Niestety bez refundacji bo na mutacje nie ma. Dopiero jqk wyjdzie cos dodatkowego. Ja mam heterozygote w obu mutacjach MTHFR i genetyk tez mowila ze juz jest gorsza niz pojedyncza ale lepsza niz homozygota. Wit.z grupy b mam zalecone ale dopiero po wyniku badania z krwi wit.b12 inaczej hematolog powiedzial ze z ta witamina trzeba bardzo uwazac bo jak za duze dawki sie bierze mozna zabic zelazo w organizmie. Ja mam zaburzenia wchlaniania zelaza ale musialam brac b12 a teraz tylko raz na miesiac biore ale w zastrzykach no i wtedy musze sprawdzac poziom zelaza. Ojej znoe sie rozpisalam przepraszam. Sle buziaki dla kazdej z Was❤❤❤
-
inessa wrote:Hej! Dobrej niedzieli zycze kazdej z Was❤❤❤ Jagna masz najlzejsza forme mutacji ktora posiada ok 40% populacji. Zwykle zwieksza sie dawke kw.foliowego a wit. B tylko wtedt gdy w wynikach wyjdzie b.obnizona.Clexane zwykle sie nie podaje przy takiej mutacji ale jestes po stratach i moze wtedy ginekolog czy hematolog zdecydowac o podaniu. Niestety bez refundacji bo na mutacje nie ma. Dopiero jqk wyjdzie cos dodatkowego. Ja mam heterozygote w obu mutacjach MTHFR i genetyk tez mowila ze juz jest gorsza niz pojedyncza ale lepsza niz homozygota. Wit.z grupy b mam zalecone ale dopiero po wyniku badania z krwi wit.b12 inaczej hematolog powiedzial ze z ta witamina trzeba bardzo uwazac bo jak za duze dawki sie bierze mozna zabic zelazo w organizmie. Ja mam zaburzenia wchlaniania zelaza ale musialam brac b12 a teraz tylko raz na miesiac biore ale w zastrzykach no i wtedy musze sprawdzac poziom zelaza. Ojej znoe sie rozpisalam przepraszam. Sle buziaki dla kazdej z Was❤❤❤
Dzięki,zobaczymy co mój doktorek powie.
Czekam jeszcze na wyniki z dwóch mutacji(po niedzieli powinny byc) a koncem miesiàca jeszcze czekajà mnie badania bo tak na raty robieAntoś IVF,Julisia natural
-
Jagna mam nadzieje, że gin powie, że to nie jakas wieksza sprawa i sie wam uda trzymam kciuki!
U mnie sprawa wyjasniona..@ przyszła. Może miałam ta ciaze biochemiczna..w pewnym momencie serio widzialam te kreski a pozniej zniknely. Juz nie ważne co bylo..nowy cykl nowe starania...
aniołek 01.02.2016r -
laila_25 wrote:Jagna mam nadzieje, że gin powie, że to nie jakas wieksza sprawa i sie wam uda trzymam kciuki!
U mnie sprawa wyjasniona..@ przyszła. Może miałam ta ciaze biochemiczna..w pewnym momencie serio widzialam te kreski a pozniej zniknely. Juz nie ważne co bylo..nowy cykl nowe starania...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 14:07
laila_25 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualny
-
laila_25 wrote:Jagna mam nadzieje, że gin powie, że to nie jakas wieksza sprawa i sie wam uda trzymam kciuki!
U mnie sprawa wyjasniona..@ przyszła. Może miałam ta ciaze biochemiczna..w pewnym momencie serio widzialam te kreski a pozniej zniknely. Juz nie ważne co bylo..nowy cykl nowe starania...
laila - oby @ sprawnie minęła, ładnego jajeczka i owocnego cyklu zakończonego zieloną kropeczkąlaila_25 lubi tę wiadomość
-
Laila może właśnie biochemiczna.. Skoro jakieś kreski tam widziałaś. Ja miałam biochemiczną właśnie i przez tydzień miałam bladziochy a potem zniknęły, zaczęłam plamić i w szpitalu beta poniżej 10 a o tym czasie powinna być dużo wyższa
Poniżej 5 to chyba w ogóle nie jest ciąża, wszelkie normy zaczynają się od 5 z groszami
Miałam bardzo intensywne ostatnie pare dni, bo robiłam podwójną imprezę urodzinową, dzis jedziemy na imieniny jeszcze..
Skonsumowałam 5 kawałków placka bo tak mi się chciało, zmierzyłam cukier z ciekawości a tam tylko 110. Córa już wszystko wyssała
Brzuch rośnie, waga nie.. Trzeba będzie dokończyć wyprawkę i spakować torbę do szpitala, przezorny zawsze ubezpieczony
Co do alko na początku - nie ma problemu, na początku dziecko i tak korzysta tylko z żółtka, łożysko tworzy się później
Co do objawów - raz są raz nie ma, normalne cycki są najbardziej chwiejne chyba pod tym względem
Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was!laila_25 lubi tę wiadomość
córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
nick nieaktualnyAga22 wrote:Niestety musze czekać na @ dziewczyny ja juz nie mam sił walczyć o ciążę; (
Aga, padamy po ty aby wstać. Człowiek jest w stanie znieść o wiele więcej dla upragnionego celu. Oczywiście życzę Ci, aby Twoja droga była jak najkrótsza. Teraz pewnie widzisz wszystko w czarnych barwach, ale zobaczysz, że otrzepiesz się i będziesz działać dalej.laila_25 lubi tę wiadomość