X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica,ty jestes w najwyzszej ciązy czy któras przed tobą?
    Powoli powinnyscie utworzyc liste której ile zostało,bo ja juz sie gubie :-) :-)
    na tym etapie co bys nie zjadła to i tak nie tobie pójdzie w boki ale maluszkowi,teraz potrzebuje ogromnego zapotrzebowania w jedzenie,wszystko wyssie z ciebie wiec odzywiaj sie bogato :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna taka lista to niezly pomysl :P ja tez juz czasem mieszam co u kogo :P moglybysmy zrobic jakies podsumowanie stanów :P

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 jak u Was????? ;)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Jagna taka lista to niezly pomysl :P ja tez juz czasem mieszam co u kogo :P moglybysmy zrobic jakies podsumowanie stanów :P
    Faktycznie podsumowanie by sie przydalo; ))))

Jagna 75 lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja rozpoczynam liste.Kazda potem niech skopiuje liste dopisze sie do niej i dopisze na jakim etapie jest(te co w ciązy to tydzien ciązy i date kolejnej wizyty).Nawet jesli któras czeka na @ to niech ją dopisze obok nicku.Będziemy na bierząco. :-) :-) :-)

Jagna75 testowanie 18 kwietnia(próba 15go)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Niestety musze czekać na @ dziewczyny ja juz nie mam sił walczyć o ciążę; (
    Kochana,za tydzien testuje,nawet moze za piec dni,jesli mi sie nie uda to równiez bede czekac na @,bo wiem ze jak ona sie pojawi to bedzie to kolejny początek i nowa szansa.
    A ty u kogo sie leczysz,prywatnie?Długo staraliscie sie o dzieciątko(te które straciłas)??Leczysz sie na cos?
    Zapraszam cie do listy,abysmy miały lepszy doping i nie przegapiły zadnych wydarzen,nawet twojej @ i początku czegos nowego :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Laila miałam nadzieję że coś jednak z tego wyjdzie u Ciebie...

Aga trzymaj się i nie poddawaj,trzeba próbować dalej

Ja w środę mam wizytę,bardzo się boję,chociaż bardziej stresujące dla mnie będą kolejne wizyty..jakoś nie dochodzi do mnie że tym razem będzie dobrze i przeraza mnie myśl,że znów miałabym iść na ten parszywy zabieg..bo przecież ileż można..ehh

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie jesteście Kochane ja mam nadzieje ze niedługo się uda ale to czas pokaże...

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listę niech zrobi matka wątku w pierwszym poście ;) czyli blondyna

Jagna ja jestem przodowniczka :D 2 dni za mna maggi, potem chyba inesska, Malika, blondyna i Martynka. Reszta mi się myli ;) u mnie tp początkowo 29.06. Potem się utrzymywał 25.06. A ostatnio pokazuje 20.06.na USG i jestem skłonna w to uwierzyć, bo wtedy będzie pełnia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 20:11

blondyna5555, Maggi-P lubią tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:

Jagna ja jestem przodowniczka :D 2 dni za mna maggi, potem chyba inesska, Malika, blondyna i Martynka. Reszta mi się myli ;) u mnie tp początkowo 29.06. Potem się utrzymywał 25.06. A ostatnio pokazuje 20.06.na USG i jestem skłonna w to uwierzyć, bo wtedy będzie pełnia ;)

Jejkuu jak pieknie, ze tyle Was na liście "dużych brzuszków", jest nadzieja i dla nas:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:

no to Blondyna do dzieła,masz misje do wykonania.
    Tak myslałam Bomblica ze ty na czołówce maratonu :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Kurde Laila miałam nadzieję że coś jednak z tego wyjdzie u Ciebie...

Aga trzymaj się i nie poddawaj,trzeba próbować dalej

Ja w środę mam wizytę,bardzo się boję,chociaż bardziej stresujące dla mnie będą kolejne wizyty..jakoś nie dochodzi do mnie że tym razem będzie dobrze i przeraza mnie myśl,że znów miałabym iść na ten parszywy zabieg..bo przecież ileż można..ehh
    ale my trzymamy kciuki &&&&&& i bedzie wszystko dobrze :-)

Arleta lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ogóle dziewczyny mam jakies zalamanie dzis.. wciaz mialam cicha nadzieje..az sie poplakalam przez ten okres..;(
    mam rozbudzony taki lek..lek ze ciagle cos bedzie nie tak..ze nie bededzie okej..te starania juz dla mnie stanowia temat nerwow i strachu a to w sumie dopiero poczatek.. jak wy znosicie dluzsza walke ehh..podziwiam was..a jednoczesnine nei rozumiem czemu tak jest.. strasznie mi smutno dziewczyny ;( czuje sie okreopnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 20:44

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila musisz się zresetować, bo ciągle myślenie o jednym może zrobić blokadę psychiczną. Ja wiem że łatwo się gada, ale trzeba wrzucić na luz..

laila_25 lubi tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    ja w ogóle dziewczyny mam jakies zalamanie dzis.. wciaz mialam cicha nadzieje..az sie poplakalam przez ten okres..;(
    mam rozbudzony taki lek..lek ze ciagle cos bedzie nie tak..ze nie bededzie okej..te starania juz dla mnie stanowia temat nerwow i strachu a to w sumie dopiero poczatek.. jak wy znosicie dluzsza walke ehh..podziwiam was..a jednoczesnine nei rozumiem czemu tak jest.. strasznie mi smutno dziewczyny ;( czuje sie okreopnie
    czasem tez mnie zbiera na płacz ale staram sie zaraz pozbierac,moze dlatego ze mam jakis system działania,trzymam sie planu od jednego terminu do drugiego,czeste wizyty u lekarza,poza tym mnie podnosi na duchu wiara ze sie uda,poprostu to wiem i nic nie jest w stanie tego zniszczyc.Na pierwszej wizycie lekarz powiedział ze w kazdym momencie leczenia moge usłyszec złe wiesci,ze nie bedzie ukrywał jesli czegos nie bedzie sie dało zrobic,ze on nie jest Bogiem lecz człowiekiem,prawda nawet ta bolesna nie bedzie ukrywana przede mną.Jak na razie idziemy krok po kroku do przodu,ale ten watek dał mi juz taką pewnosc siebie ze wiem o co pytac lekarza i niezle nam sie gada,wiec to takie łatwiejsze.Nie mam wsparcia w męzu,on zrobił swoje i lezy z popcornem na kanapie przed TV,nawet wczorajsze wyniki z mutacji nie zrobiły na nim wrazenia,poprostu liczy ze ja tam lepiej sie orientuje i to załatwie...Boje sie musze to przyznac,boje sie kolejnej ciązy ale brne dalej do przodu mimo strachu,wiara jest silniejsza,dlatego jestem i mimo swoich słabosci czasem podnosze jeszcze na duchu innych

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle emocji i słabszych chwil... dobrze ze tu możemy sie tez "wyplakac", Jagna.. Ja w moim związku tez jestem specjalista od badań, leków itd. U mnie przychodzi to falami.. W lutym było cieżko, byłam 3 razy w Pl z powodu badań i lekarzy i juz rzygałam lotami, wydatkami, zmęczeniem, wręcz czułam sie jak obiekt do badań labolatoryjnych... Potem czerwone światło i min miesiąc przyjmowania leków i teraz wreszcie radość, ze mogę znow próbować... Po poronieniach nie byłam w ogole na zwolnieniu, wybrałam prace zamiast płaczu w domu, ale czy dobrze to nie wiem... z drugiej strony praca nie pozwoliła mi sie "rozwalić"...

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila, glowa w górę!!!!! Dawaj działamy, mi sie wczoraj @ skonczyla...i zaczynam... i razem w lutym mialysmy smutne przezycie, a teraz razem zaskoczymy; ))))) ! A jak nie to jedna na druga nie moze zbyt dlugo czekac! Ok??? Tak sie umawiamy; ))???? Hehe kurdeee...sama wczoraj mialam dola roku....dzis rano oczy spuchnięte od płaczu,ale no nie mozemy tak!

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Tyle emocji i słabszych chwil... dobrze ze tu możemy sie tez "wyplakac", Jagna.. Ja w moim związku tez jestem specjalista od badań, leków itd. U mnie przychodzi to falami.. W lutym było cieżko, byłam 3 razy w Pl z powodu badań i lekarzy i juz rzygałam lotami, wydatkami, zmęczeniem, wręcz czułam sie jak obiekt do badań labolatoryjnych... Potem czerwone światło i min miesiąc przyjmowania leków i teraz wreszcie radość, ze mogę znow próbować... Po poronieniach nie byłam w ogole na zwolnieniu, wybrałam prace zamiast płaczu w domu, ale czy dobrze to nie wiem... z drugiej strony praca nie pozwoliła mi sie "rozwalić"...
    tez pierwszy cykl stymulowany był w grudniu,kilka wizyt,badan,dzien przed wigilią kiedy wszyscy ostatnie przygotowania do swiąt ja pół dnia w klinice a drugie pół w pracy,potem swieta goscie i serduszkowania,sylwester i renament w pracy...ledwo odetchnełam okazało sie ze w ciązy jestem,co rano na rózne badania,co tydzien wizyty w klinice a potem to poronienie....od początku grudnia do początku lutego niedospana,zmęczona zestresowana,az wszystkiego sie odechciewało,ale masz racje,praca to było miejsce kiedy nie miałam czasu rozmyslac o porazce,o bolączkach...

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twarde babki jesteśmy i dzielnie przez to przejdziemy!

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Laila, glowa w górę!!!!! Dawaj działamy, mi sie wczoraj @ skonczyla...i zaczynam... i razem w lutym mialysmy smutne przezycie, a teraz razem zaskoczymy; ))))) ! A jak nie to jedna na druga nie moze zbyt dlugo czekac! Ok??? Tak sie umawiamy; ))???? Hehe kurdeee...sama wczoraj mialam dola roku....dzis rano oczy spuchnięte od płaczu,ale no nie mozemy tak!
    nie mozecie! :-) :-)
    Jestesmy silne babki,czasem trzeba zapłakac ale krótko i zebrac sie w garsc,nie mozemy zostawac w tyle bo inne nas wyprzedzą.Kto wie,moze zamiast dwóch kresek tez ujrze moją @ którą wysłałam na dalekie 9 miesieczne wczasy,ale jak jej sie nie spodoba klimat to wróci tu do mnie za tydzien kurczaczki :-) :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ