Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej kochane
prosze o pamiec mam dzisi wizte u ginekolog a moje wyniki z krwi,gluzkozy i moczu sa nieciekawe
Od badan NK powoli odchodza lekarze nie umiem powiedziec dlaczego bo nam lekarz w klinice kilka lat temu nie polecał.
Pozdrawiam kazda z Was moje drogieM@linka lubi tę wiadomość
-
Ja juz po wizycie u gina na nfz
.... i powiem wam ze kolejny raz stwierdzam ze chodzenie do przychodni to jest tylko strata mojego czasu.
Myslałam ze ordynator szpitala to jakis taki kumaty,z wiedzą i doswiadczeniem lekarz,ale to to samo siano w głowie co inni.
quwa quwa quwa quwa!tak se musze przyklnąc.
Pokazałam doktorkowi wyniki z ANA...stwierdził ze pierwsze dodatnie ale drugie spada wiec trzecie pewnie wyszłoby ujemne
słucham i nie wierze,przeciez w tym badaniu chodzi o cos zupełnie innego..mówie mu to ze jesli w pierwszym mam dodatnie a drugie wykazuje przy srednio dodatnim typ swiecenia przeciwciał na komórkach,i jezeli w tym drugim cos jest na rzeczy to trzecie typowo wyszczególnia co to za przeciwciała,bo gdyby było ok to drugie ANA wyszłoby ujemne.
Mówie mu ze lekarz mówił mi ze moze byc proble z zagniezdzeniem...pyta który lekarz,mówie ze w klinice.Powiedział ze kazdy ma prawo do własnej opinii.
dobra,lece dalej....
Wyszła mutacja dodatnia co z tym pytam?
pyta czy biore cos...mówie ze komplet witamin,kwas foliowy,DHA
Mówi ze ta mutacja nic nie znaczy...cisnienie mi sie podnosi,jednak zachowuje spokój...a tak jasniej?Bo badanie zrobiłam na własną reke i cos wyszło wiec musi byc cos nie tak!
Widze ze chłopina nie ma pojęcia....mówie ze ta mutacja stwierdza iz powinnam sie wyrzekac produktów z kwasem foliowym,glutenem itp...ze musze brac kwas foliowy w postaci metylowej a on na to ze nie powinnam brac w takim badz razie kwasu foliowego wcale skoro mi szkodzi...no ale mówie ze kwas foliowy to podstawa w ciązy...no to on znowu ze jezeli nie przyswajam to nie brac a o postaci metylowej to on nie zna...QUWA se mysle,gdzie ja przyszłam..mówie ze jest folian i to jest odpowiednik kwasu foliowego o budowie metylowej...
NIC NIC NIC nie dała wizyta,nic z tych badan nie wynika a pierwsze poronienie nie swiadczy o niczym.
Mówie ok,to załózmy ze jestem po trzecim poronieniu i co wtedy?Mam takie wyniki i co?A on ze moze mnie skierowac do genetyka i on juz prowadzi bardziej rozległe wyniki.I mnie tez radzi udac sie do genetyka skoro tak bardzo zalezy mi na ciązy i czasie bo on nie moze pomóc.
Pytam,a gdzie moze mi polecic....łódz centrum matki i dziecka
Wow! uszczesliwił mnie...mówi ze z własnego doswiadczenia wie ze tam od lat zajmują sie takimi badaniami które wykonałam,i mają dobrą opinie.
Pytam,a Kraków Katowice....moze pani tam,ale nie znam gdzie,musi pani poszukac....
No dobra,a skierowanie?Nie potrzebuje pani,bez problemu zadzwonic i ustalą termin....Se mysle,chyba prywatnie za kase.
nieeeeeee,dziewczyny zero pseudo lekarzy bo pobije któregos w koncu,ja o internetowej wiedzy wiem wiecej niz oni.Jutro zadzwonie sobie do mojego doktorka i zapytam co sądzi,mimo iz kazał czekac na pozytywny test.
Zero pomocy zero...badania po trzecim poronieniu...ha ha i co,człowiek zrobi wyjdą złe i co dalej?Tyłek ma sobie nimi wytrzec?Nawet nie potrafią człowiekiem pokierowac,zero wiedzy
Prawie tysiąc wydany na badania a on nie umie nic poradzic...
Jakbym swojego meza dzis słyszała,ze robie te badania a one i tak nic nie wniosą....wkurzona jestem jak diabli,nasze kochane NFZ-CHCESZ SIE LECZYC TO IDZ PRYWATNIE,MY PRZEPISUJEMY TYLKO SYROP NA KASZEL z tego wynikaAntoś IVF,Julisia natural
-
Dziewczyny, prosze o rade... jeszcze za wczesnie zebym zrobila test,ale probujemy w tym cyklu...z moich wyliczen wynika, ze owulacja byla w pt lub sb... a dzisiaj mam w planie Fitness...taki gdzie duzo sie skacze na stepie i mocno dziala sie pupa i biodrami:D...czy myslicie ze powinnam zrezygnowac?czy to juz ten czas kiedy ewentualnie powinnam sie powstrzymac w razie gdyby za 2tyg okazalo sie ze jestem w ciazy?
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
reni86 wrote:dziewczyny, które zastanawiają się nad badaniem komórek NK. Trzeba robic od razu dwa badania: subpopulację limfocytów i cytokiny TH1/TH2 - tylko oba badania naraz dadzą jakiś obraz. Cena ok 700zł (400 za subpopulację, 300 zł cytokiny).
Odnośnie zwiększonych dawek kwasu foliowego to takie są wytyczne na chwile obecną do postępowania przy mutacjach. Metylowany nie jest polecany przez lekarzy, bo w Polsce nie prowadzi się badań nad jego wpływem - takie info od genetyka.Antoś IVF,Julisia natural
-
inessa wrote:Hej kochane
prosze o pamiec mam dzisi wizte u ginekolog a moje wyniki z krwi,gluzkozy i moczu sa nieciekawe
Od badan NK powoli odchodza lekarze nie umiem powiedziec dlaczego bo nam lekarz w klinice kilka lat temu nie polecał.
Pozdrawiam kazda z Was moje drogieAntoś IVF,Julisia natural
-
Niestety Jagna...sporo lekarzy nie ma pojecia o tych badaniach, to juz dla nich wiedza bardzo specjalistyczna i ja tez sie przekonalam, ze ja wiem o wiele wiecej i gdybym tego nie wiedziala, to sluchalabym tych wszystkich bredni i nic nie robila...
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Niebieskaa wrote:Dziewczyny, prosze o rade... jeszcze za wczesnie zebym zrobila test,ale probujemy w tym cyklu...z moich wyliczen wynika, ze owulacja byla w pt lub sb... a dzisiaj mam w planie Fitness...taki gdzie duzo sie skacze na stepie i mocno dziala sie pupa i biodrami:D...czy myslicie ze powinnam zrezygnowac?czy to juz ten czas kiedy ewentualnie powinnam sie powstrzymac w razie gdyby za 2tyg okazalo sie ze jestem w ciazy?
Niebieskaa lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Niebieskaa wrote:Niestety Jagna...sporo lekarzy nie ma pojecia o tych badaniach, to juz dla nich wiedza bardzo specjalistyczna i ja tez sie przekonalam, ze ja wiem o wiele wiecej i gdybym tego nie wiedziala, to sluchalabym tych wszystkich bredni i nic nie robila...
Od dzis tylko klinika,zero stresu i jedziemy dalej...chciałam poprostu zeby choc ten kwas foliowy mi przepisał ale Bałwan nie kuma,poczekam do testu,próba juz w piątek,nie mam wyjscia i musze wiedziec wczesniej o ciązy jesli ona bedzieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 13:03
-
Coconue wrote:Jagna... na slaaku to w zabru jest klinika i poradnia genetyczna dr Angelika Wawrzkiewicz Witkowska genetyk i ginekolog w jednym.
tylko wiesz,przez telefon wiele ci nie powie,a nie pojade specjalnie do kliniki w tym tygodniu kiedy w przyszłym tygodniu i tak bede musiała tam byc,albo z testem dodatnim albo z @.Takze musze uzbroic sie w cierpliwosc,chciałam cos juz sie dowiedziec,ale szkoda było moich chęciAntoś IVF,Julisia natural
-
Aga22 wrote:Jagna ja miałam owulacje potwierdzona usg pękł bo był pęcherzyk żółty wiec napewno nie udało się bo mam wysoka prolaktyne mam bromergom na zbicie jej ale nie wiem czy pomoże to a ten solgar to duże tabletki ? I ile kosztuje ja nie wiem jakie brać mam żaden lekarz mi nic nie mówi. ..tylko biorę acidocum Richter 15mg i tyle...
Mam mutacje homozygotyczna badanie homocysteiny będę miała dopiero 19 maja
Formy metylowane to co ja mam brać?
Ja go kupie i bede brac,wazne by razem z kwasem brac wit B12 i B6 (najlepiej tez metylowane)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 13:36
-
Jagna mi też co lekarz mówił ginekolog na nfz ze jestem poważny wywiad ogólny obciążony ze mam szukać sobie specjalistów ze jak nie będę miała 3 poronienia nie dostane skierowan na badania bo mi nie przysługują i jestem bezradna dziewczyny!
2 aniołki [*] ❤ -
Aga22 wrote:Jagna mi też co lekarz mówił ginekolog na nfz ze jestem poważny wywiad ogólny obciążony ze mam szukać sobie specjalistów ze jak nie będę miała 3 poronienia nie dostane skierowan na badania bo mi nie przysługują i jestem bezradna dziewczyny!
Ja jezdze do kliniki,ale dzis myslałam ze cos dowiem sie.ze moze choc przepisze mi ten kwas na recepte bym mogła juz cos działac...ja walcze ale bez ich pomocy to te wyniki tylko kupą smieci.
Musze czekac do przyszłego tygodnia jak pojade do kliniki,tymczasem kupuje folian z solgara i biore goWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 14:02
-
Aga22 wrote:Jagna mi też co lekarz mówił ginekolog na nfz ze jestem poważny wywiad ogólny obciążony ze mam szukać sobie specjalistów ze jak nie będę miała 3 poronienia nie dostane skierowan na badania bo mi nie przysługują i jestem bezradna dziewczyny!Antoś IVF,Julisia natural
-
Inessa- trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze.. musi być..
Jagna- ojj jak ja cie rozumiem... sama już się pogubiłam w tym co mam dalej robić... część lekarzy (czytaj lekarze na nfz) ogólnie olewają temat, mój gin (prywatny niestety - z-ca ordynatora szpitala) niby się przejmuje, ale również poinformował, że wszystkie badania to jak już prywatnie, i moje pcos jako przyczynę poronienia od razu z góry odrzuca- Pani Aniu, z PCOS w ciąże pani by nie zaszła, a tutaj nie to było problemem..(???? a niby to problem zarówno przy zajściu jak i utrzymaniu ciąży).. Poza tym ogólnie po szukaniu przez ostatnie dni informacji widzę, że część badań powinnam zrobić do 6 tygodni po poronieniu- a on twierdzi, że mam ich teraz nie robić, bo hormony po ciąży tylko zakłamią rezultaty?! I bądź tu człowieku mądry.. Jedyny plus- to ,że on zdając sobie sprawę, że chociażby zespół antyfos jest ciężko wykryć, więc czasem wdraża leczenie bez 100% oznak (zgodnie z amerykańskimi badaniami)...pytanie oczywiście czy na refundacje, czy za pełną odpłatność.
Jedyne co to sprawia-to, że czuję frustrację, niby to państwo chce żebyśmy się rozmnażali, ale kobiety które chcą, ale mają problemy z utrzymaniem ciąży, na jakiś pakiet podstawowych badań (wpływających najczęściej na poronienia) nie zapłacą...
Już nie mówiąc o tym, że co lekarz to inna opinia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 14:36
Aniołek 7tc (*) 17.10.2011
Aniołek 9tc (*) 31.03.2016
PCOS i niedoczynność tarczycy
-
Dziewczyny z homozytotą.
Mi generalnie genetyczka ginekolozka powiedziala ze z ta mutacja nie ma schematu dzialania!!!! Ze ona pacjentki prowadzi na czuja i na swoje doswiadczenie - nie poparte zadnymi rekomendacjami medycznymi.
Dlugo z nia rozmawialam - rzeczowa babka znajaca sie na rzeczy, a i tak mowila o braku jednego rozwiazania. I o tym ze od poczatku w moim przypasku bedzie to ciaza mega wysokiego ryzyka. Jak u kazdej z nas majaca te mutacje.
Ja wierze ze te dzialania pomoga mi, tylko takie mam podejscie. Nie wyobrazam sobie ze moze byc gorzej, i ze nastepna ciaza skonczy sie poronieniem.
A co do badan...ja tez wszystkie robilam z wlasnej kasy - genetyk 1400 zl+ reszta badan 1500 zl...gdybym chciala z nfz musialabym jeszcze raz poronic i czekac w kolejce ponad pol roku na wizyte w poradni. Szkoda czasu.Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Cześć dziewczyny,Jagna masakra z tymi lekarzami,ja robiłam dziś jeszcze betę,bo od wczoraj tak jak Wam pisałam miałam jakieś czarne myśli..
Beta jest na dziś ok bo 7576 ale co z tego jak zaczęły mi się plamienia brązowe,niedużo ale jak zwykle...coś nie tak..no i w krzyżu też mnie pobolewa..ja niewiem skąd się to bierze,dużo odpoczywam nospę wzięłam ale tak jak pisałam wcześniej zaczęły się u mnie niebezpieczne dni..zobaczymy jak w środę beta przyrośnie.. -
Arleta ładna Twoja beta. Ja w 5t1d miałam 2300 hcg.
Też mam czarne myśli. Zastanawiam się, czy nie iść wcześniej na wizytę - wolałabym poczekać do tego 20.04 ale nie wiem czy nie pęknę wcześniej...A duphaston lub luteinę bierzesz?
Ja już bety nie sprawdzam i boję sie ogólnie bo nie przyrastała u mnie prawidłowo w ostatnim pomiarze - lekarz odradził mi, żeby się nie stresować a ja mam czarne myśli. Podejrzewam,że ciąża przestała się rozwijać tydzień temu (Boże uchowaj) i dlatego przyrost bety był mizerny no ale zgodnie z sugestiami lekarza staram się czekać spokojnie...tylko, że z dnia na dzień coraz mi trudniej. Jeszcze tydzień temu liczyłam na to, że uruchomią się u mnie jakiekolwiek objawy a ja do tej pory nie czuję się na ciąże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 15:01
-
Oj M@linka ja naprawdę niewiem czemu akurat nas musi to spotykać..ja na Twoim miejscu też bym chyba nie wytrzymała,sama miałam się trzymać a dziś już musiałam zrobić no iteraz do środy..wolę wcześniej wiedzieć,jeśli jest coś nie tak..
mam duphaston +lutkę100 także tu i tak nic więcej juz się nie da zadziałać.musimy czekać na to,co nam los ześle;)