X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem czemu niektóre kobiety, które naprawdę pragną dziecka miewają takie kłody pod nogami. Znam pełno takich co przychodzi im wszystko od niechcenia i nie szanują tego. Ufam, że w tym wszystkim jest jakiś wyższy plan bo inaczej sobie tego wyjaśnić nie potrafię. Teraz dużo się modlę i chyba nie o zdrową ciąże lecz pogodzenie się z tym co mnie czeka i przyjęcie tego z pokorą...cokolwiek miałoby się nie wydarzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 15:43

Arleta lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwannabelieve wrote:
    Inessa- trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze.. musi być..

Jagna- ojj jak ja cie rozumiem... sama już się pogubiłam w tym co mam dalej robić... część lekarzy (czytaj lekarze na nfz) ogólnie olewają temat, mój gin (prywatny niestety :(- z-ca ordynatora szpitala) niby się przejmuje, ale również poinformował, że wszystkie badania to jak już prywatnie, i moje pcos jako przyczynę poronienia od razu z góry odrzuca- Pani Aniu, z PCOS w ciąże pani by nie zaszła, a tutaj nie to było problemem..(???? a niby to problem zarówno przy zajściu jak i utrzymaniu ciąży).. Poza tym ogólnie po szukaniu przez ostatnie dni informacji widzę, że część badań powinnam zrobić do 6 tygodni po poronieniu- a on twierdzi, że mam ich teraz nie robić, bo hormony po ciąży tylko zakłamią rezultaty?! I bądź tu człowieku mądry.. Jedyny plus- to ,że on zdając sobie sprawę, że chociażby zespół antyfos jest ciężko wykryć, więc czasem wdraża leczenie bez 100% oznak (zgodnie z amerykańskimi badaniami)...pytanie oczywiście czy na refundacje, czy za pełną odpłatność.

Jedyne co to sprawia-to, że czuję frustrację, niby to państwo chce żebyśmy się rozmnażali, ale kobiety które chcą, ale mają problemy z utrzymaniem ciąży, na jakiś pakiet podstawowych badań (wpływających najczęściej na poronienia) nie zapłacą...
    Już nie mówiąc o tym, że co lekarz to inna opinia :(
    Ja te badania zaczelam robic juz po 6 tygodniach po poronieniu,one raczej nie zmieniajà sie,ale na zespól antyfosfolipidowy to bede robic jak juz w ciazy bede bo bardziej wykrywalny w tym czasie.

Przyszedł wynik mutacji VLeiden i jest ujemny,choc tyle dobrych wiesci :-)
    Ale nie poddaje sie,nawet nie przejmuje sie ze na nfz nic nie wyszlo,mąz tez jest zdanis ze te badanis nic nie wniosą,wiec skoro tak uwaza to ja porobie reszte badan s on juz niech płaci recepty 100%,nie bede sobie nerwów niszczyc :-) :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    ja tez bardzo chce by twoje szczescie pojawiło sie w postaci dwóch kreseczek,trzymam wiec kciuki.Ty zatestujesz to ja juz jeden kroczek do testowania :-)

Chyba nici z testowania... Dziś spadek temp i plamienie :-( dola miałam rano.. Ale wiem że nie można się poddawać. Muszę przestać tak bardzo chcieć!! Muszę.. Bo inaczej co miesiąc będzie źle ;-(

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Dziewczyny z homozytotą.

Mi generalnie genetyczka ginekolozka powiedziala ze z ta mutacja nie ma schematu dzialania!!!! Ze ona pacjentki prowadzi na czuja i na swoje doswiadczenie - nie poparte zadnymi rekomendacjami medycznymi.
    Dlugo z nia rozmawialam - rzeczowa babka znajaca sie na rzeczy, a i tak mowila o braku jednego rozwiazania. I o tym ze od poczatku w moim przypasku bedzie to ciaza mega wysokiego ryzyka. Jak u kazdej z nas majaca te mutacje.

Ja wierze ze te dzialania pomoga mi, tylko takie mam podejscie. Nie wyobrazam sobie ze moze byc gorzej, i ze nastepna ciaza skonczy sie poronieniem.

A co do badan...ja tez wszystkie robilam z wlasnej kasy - genetyk 1400 zl+ reszta badan 1500 zl...gdybym chciala z nfz musialabym jeszcze raz poronic i czekac w kolejce ponad pol roku na wizyte w poradni. Szkoda czasu.
    Ja sie dzis przekonałam ze nawet te trzy poronienia niewiele by dały,nie otrzymałybysmy zadnej pomocy mimo zlych wyników.
    Ja pominęlam ilosc poronien w systemie,zanioslam wyniki ktore zleca sie po poronieniu i nic nie znaczą,tylko skierowanie do genetyka który niekoniecznie ma doswiadczenie w ginekologii.Tak wiec błedne kolo,mysląc ze na nfz cos sie uda nawet po trzech poronieniach

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Chyba nici z testowania... Dziś spadek temp i plamienie :-( dola miałam rano.. Ale wiem że nie można się poddawać. Muszę przestać tak bardzo chcieć!! Muszę.. Bo inaczej co miesiąc będzie źle ;-(
    Wiem ze to ci nic nie pomoze,ale ja juz tylko wierze i mam nadzieje ze sie uda,ale nie wazne czy to w tym cyklu czy w drugim,piątym....poprostu mam siłe czekac.Poprostu mam takie uczucie ze jestem juz blizej niz dalej,czasem tez tlumacze sobie ze wole dluzej poczekac ale zeby juz ciàza byla zdrowa niz znów szybko test pozytywny i potem przezywac kolejne poronienie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka ja tez musze czekac do 20 na wizyte i tez mam strachy i obawy co bedzie :(
    Ale skoro biore leki wiec nic wiecej nie zrobie pizostalo tylko czekac co przyniesie los.

Tez zauwazam jakies plamki na wkladce od jakby brudnego sluzu ale nie swiruje i skoro krwi nie ma czekam.

Mdlosci niby mam dzisiaj tesciowa do mnie ze brzuch mi sie lekko odznacza ale hakos nie umiem sie cieszyc.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutno czyta sie o waszych problemach... ja dalej w dole...mam dzis 2 zmiane, jakies leki,strachy...kloje mnie w klacie... załamka... skonczyla sie 2 @ myslicie ze moge juz dzialac?????zabieg mialam 2 lutego..... Boje sie...ale chyba chce....chce!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 18:00

Jagna 75 lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizyte, bardzo sie martwie czy serduszko bedzie bilo. Objawy ciazy bardzo zmaly, piersi tylko leciutko bola. Tak bardzo bym chciala donosic ta ciaze

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati85 wrote:
    Ja mam jutro wizyte, bardzo sie martwie czy serduszko bedzie bilo. Objawy ciazy bardzo zmaly, piersi tylko leciutko bola. Tak bardzo bym chciala donosic ta ciaze
    Ah.... trzymam kciuki.

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Smutno czyta sie o waszych problemach... ja dalej w dole...mam dzis 2 zmiane, jakies leki,strachy...kloje mnie w klacie... załamka... skonczyla sie 2 @ myslicie ze moge juz dzialac?????zabieg mialam 2 lutego..... Boje sie...ale chyba chce....chce!

Ja mysle, ze mozesz działać:) juz odchodzi sie od 3 miesięcznej przerwy w staraniach, ale najważniejsze co lekarz mówi

Magdzia88 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Strach pozostanie,ale jesli pragnienie większe i nadzieja to warto juz próbowac.Udanych staran :-)

Magdzia88 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati85 wrote:
    ...zyczymy tylko zdrowej ciazy na dalsze miesiàce &&

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U lekarza dobrze... musze sie ogarnac bo zwariuje, nie mecze juz was....i tak musze sama sie pozbierać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 19:07

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA wrociłam od ginki no i cukrzyca jednak mnie nie omineła :( mam skierowanie do diabetologa jutro mam sie umowic do kliniki bo tak to ciezko aby ktroys sie zdecydował na prowadzenie ciezarnej i jeszcze z moimi problemami. DO tego mam zap.układu moczowego mam na to leki i mam nadzieje,ze zadziałaja.
    Mam zwiekszona dawke Clexane do 0,06 oraz zwiekszona luteine ze wzgledu na twardnienie brzucha.
    Nasz synek rosnie przez miesiac przybrał ok 400 gram i wazy teraz 786 gram cieszymy sie z ginka,ze przyratsa mimo,ze nie miesci sie w centylach.

Jagna nie skomentuje nawet lekarza :( dobrze,ze Vleiden wyszedł dobrze !!!!

Dziewczyny za radosne wizyty <3 <3 <3
    Co do zalecen po poronieniach nie wiem skad lekarze biora,ze po 3 jak juz po 2 mamy prawo domagac sie badan oczywiscie nie wszystkie sa refudnowane ale napewno czesc tak zwłaszcza genetyka!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Mam to potwierdzone przez genetyk i ginekologa!!!!!
    Buziaki dla Wszystkich <3

blondyna5555 lubi tę wiadomość

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam już 2 @ od zabiegu 9 lutego a źle się z tym czuje smutno mi płakać mi się chce i jestem nerwowa na cały świat i załamana same ciążę dookoła; (

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati85 wrote:
    Pati trzymamy kciukasy,musi być dobrze,serduszko napewno bedzie pięknie biło
    Maggda zobaczysz,że też będzie wszystko ok

maggda lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• s1985 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati85 wrote:
    3mam kciuki ;*

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Evita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Dziewczyny, prosze o rade... jeszcze za wczesnie zebym zrobila test,ale probujemy w tym cyklu...z moich wyliczen wynika, ze owulacja byla w pt lub sb... a dzisiaj mam w planie Fitness...taki gdzie duzo sie skacze na stepie i mocno dziala sie pupa i biodrami:D...czy myslicie ze powinnam zrezygnowac?czy to juz ten czas kiedy ewentualnie powinnam sie powstrzymac w razie gdyby za 2tyg okazalo sie ze jestem w ciazy?
    Niebieska ja niedawno zadałam podobne pytanie - tyle, że u mnie chodziło o zumbę bardzo intensywną - powiem Ci, ciężko wyczuć bo różne opinie na ten temat są ale po konsultacji tutaj z dziewczynami sobie dałam spokój. Stwierdziłam, że w pierwszej fazie do owu jak najbardziej tak a potem raczej joga, pilates. Wiesz jak ktoś kłopotów nie ma to inaczej - moja ciocia w bardzo wczesnej ciąży na snowboardzie jeździła.. No ale my po przejściach to nad każdą czynnością się zastanawiamy :P

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Evita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna - nie znam się na tych mutacjach ale podejście lekarza ogólnie katastrofa... :( Załamka - wszystko trzeba prywatnie jak chcesz cokolwiek się dowiedzieć to na własną rękę trzeba działać.. eh

Dziewczyny zdołowane - powiem Wam, do tej pory dostawałam szału jak ktoś mi dawał radę typu - wyluzuj się. Ale muszę przyznać, że teraz jak mam szlaban na starania ze względu na chorą tarczycę, to się kurcze czuję jak na urlopie od tego 'dziecioróbstwa':P Zaczęłam bardziej dbać o siebie - wybieram się też na zwolnienie z pracy bo opowiedziałam moją historię mojej szefowej i dostałam mega wsparcie od niej! Chcę zrobić coś dla siebie bo tak się ostatnio zafiksowałam na ciążę, że zapomniałam, że ja też jestem ważna, moje małżeństwo, nasze marzenia - nie tylko te związane z rodzicielstwem. Niedługo mamy rocznicę ślubu i chciałabym jakoś fajnie spędzić ten czas, pojechać gdzieś, pochodzić po górach. Zycie od okresu do owulki, od owulki do testu, od testu do okresu, seks na zawołanie itd u nas się nie sprawdziło.

Także kochanie zróbcie coś dla siebie - ja się zapisałam do szkoły jogi :). Kto wie co nas czeka, ile jeszcze starań przed nami, nie możemy cały ten czas być smutne i zestresowane.

Ściskam Was wszystkie!

annak, Elaria, osa, Niebieskaa lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • annak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita,
    Pięknie to napisałaś!
    I absolutnie się z Tobą zgadzam.
    Sama też odczułam ten luz psychiczny kiedy miałam wymuszone zawieszenie starań.
    Trzymam kciuki, żeby Tobie, Wam, nam wszystkim udawało się tak po prostu żyć, bez względu na różowe tematy. One są ważne, ale nie możemy zapominać o reszcie życia! :-)

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ