Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina26 wrote:Martyna
No ja nie wiem co z tą moją owulacją 🤷♀️śluz cały czas wodnisty a dziś 15 dc ( w tamtym cyklu już od 14dc był rozciągliwy jak białko jaja ).
Robiłam wczoraj owulaka i nie było widać nawet cienia kreseczki testowej 🤦♀️ .
Dziś czuje prawy jajnik ale nie jakoś spektakularnie ale jednak 🙆♀️.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Ewelina jak my się staraliśmy to sexy były co 2 dni, a w okolicy owu codziennie 🙈 ale wiem, że czasami codziennie też jest niedobrze 🤷🏼♀️ jeśli chodzi o śluz to kurcze powiem szczerze, że ja może raz miałam taki typowo płodny chyba, że wcześniej nie zwracałam uwagi na śluz 🤔🤷🏼♀️ a jak temp? Kiedy idziesz teraz na monitoring?
Wombat nie dziwię się,, w jesteś w szoku. Ale to taki pozytywny szok 🥰 jej mi też się marzy żeby mieć dwójkę w tak krótkim odstępie 🙈 nie powiem, zazdroszczę Ci haha 😅🥰
No u mnie jeszcze troszkę ale faktycznie już bliżej niż dalej, czasami dalej w to nie wierzę 🙈
Abilifi, ja nigdy nie miałam problemu z zajściem w ciążę, zazwyczaj w 1/2 cyklu udawało się. Ale po 3 poronieniu musiałam poczekać, bo zaczęłam leczyć się u Prof Malinowskiego, a niestety to trochę zajęło. Ale po leczeniu udało się w sumie 1 cyklu ( 2 cykle przepadły, przez strach, a później męża w domu nie było)
Joanien 😪 przykro mi chociaż ja nie puszczam kciuków dopóki nie pojawi się miesiączka.. I mam nadzieję, że nie pojawi się 🙏🏻
Mogę tylko domyślać się jak ciężko Wam jest przez te długie starania 😔
Często mówię do mojego eMka, że mamy dużo szczęścia, że szybko udało się zajść bo dużo par stara się miesiącami..jest to mega przykre 😔 ale wierzę, że to tylko kwestia czasu oby już krótkiego 🙏🏻 i wszystkie doczekamy się największego szczęścia ❤️
Annamaria ja zawsze z 2 dni przed mam dziwne jazdy 🙈 tzz raz jestem spokojna, a zaraz zdenerwowana.. Chociaż teraz jest mi na pewno łatwiej, bo czuję ruchy. Ale na początku ciąży to prawie zawał przechodziłam przed wizytą.. 😒Abilify05 lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Ewelina lekarze zalecają seks co 2 dni A nasze ciąże pochodzą Z codziennych przytulanek. Akurat tak jest u nas.
Annamaria chciałabym mieć tyle pożera:) stres rozumiem, mam to samo.
Abilify przykro mi, że tego doswiadczyłaś... U nas była przerwa 3 miesiące zalecone od doktorka. Poświęciliśmy ten czas na badania, na trombofilie, poziomy witamin, hormonów i posiew nasienia.Abilify05 lubi tę wiadomość
-
Martyna33 też nie wiem co ma to wnieść. Sprawdza czy krwi na szyjce nie ma? Bo zawsze mówl, że śluz prawidłowy, szyjka bez zmian patologicznych ale kurde będąc co 2 tygodnie na badaniu chyba nagle guz na szyjce nie wyrośnie... Nie mam pojęcia 😑
Annie1981 w UK nie ma prenatalnych?ale chyba jakoś można się dowiedzieć, czy dziecko nie ma wad? Jakoś prywatnie ? Szok.
A możesz powiedzieć co brałaś na poprawę jakości komórki jajowej? Ja w udanym cyklu brałam Q10 i zastanawiam się czy pomogło.
I czy jak wyszy ci mutacje to kazali badać dodatkowo zespół antyfosfolipidowy?
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Abilify wszystko zalezy od sytuacji. Problemy mogą zacząć sie bardzo wcześnie, chociaż raczej w drugim trymestrze niż w pierwszym. Mnie na usg(przezpochwowe) tylko mierzyła długość, na fotelu nie badała. Ale ja mam historię z szyjką, więc też inna sytuacja.
Chociaż akurat ja jestem zwolenniczką badania szyjki wcześniej niż w 20tc, bo może już nie być jak ratować.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Abilify wszystko zalezy od sytuacji. Problemy mogą zacząć sie bardzo wcześnie, chociaż raczej w drugim trymestrze niż w pierwszym. Mnie na usg(przezpochwowe) tylko mierzyła długość, na fotelu nie badała. Ale ja mam historię z szyjką, więc też inna sytuacja.
Chociaż akurat ja jestem zwolenniczką badania szyjki wcześniej niż w 20tc, bo może już nie być jak ratować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 16:19
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Baksia
Idę jutro po 18.00
Kurczę ale mam przeczucie że coś nie tak z tą owu🤦♀️prawy jajnik pobolewa tak jak na owu ,już wczoraj coś tam delikatnie czułam.
Śluz mi się zmienił na kremowy 😧i znowu owulak negatywny nawet kreski testowej nie widać.
Temp wygląda tak jak zazwyczaj ( teraz spadek a po 2-4 dniach skok, tylko objawów brak 🤷♀️)
Eh jutro na szczęście będę wiedziała na czym stoję
Dodam tylko że aplikacja ovufriend po wpisaniu dzisiejszych objawów wyznaczyła mi owulację na dziś 😮Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 18:59
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina Hm to u Ciebie właśnie wygląda jakbyś była chwilkę przed owu. A aplikacja ovu może jeszcze zmienić termin owulacji, przynajmniej u mnie tak było, że potrafiła zmienić z 2/3 razy. Super, że jutro masz monitoring, faktycznie będziesz wiedziała co tam się dzieje. Będę czekać na wiadomość 😘
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Abilify,
Nawet nie pomyślałam, o tym kubeczku🤔 a akurat chce dziś skoczyć do rossmanna, bo są w promocji a moja psiapsi, która już przerobiła kubeczki 4 różnych firm uważa ze te z rossmanna są najlepsze🤗
pewnie do tego przydałby się jeszcze ten żel dla par starających się o dziecko🤔
Ewelina,
myślę, ze przy regularnych staraniach, a już szczególnie tych w okresie około owulacyjnym😉 nie powinnaś analizować śluzu. Nie potrzebnie pewnie się tym stresujesz, a on może być przecież zmienimy😉 Jak dla mnie ovu mogła pojawić się wraz z pobolewaniem jajnika, lub zaraz po zakończeniu bólu. Także trzymam kciuki i czekam na wieści z wizyty✊❤️
Joanien,
Matko, nawet nie miałam pojęcia o takim zespole😳Mam nadzieję, ze nie masz nic z tym wspólnego🙏Również odliczam śni do urlopu i czekam na wymarzony odpoczynek i czyste lenistwo🤗Odpoczywałyśmy „razem” na Rodos. Może i tym razem będziemy odpoczywać razem😉 Kiedy się wybieracie i w jakim kierunku🤔 -
Malina wrote:Foto,
A orientujesz się może czy Conceive plus to przypadkiem nie to samo🤔 powiedz mi jeszcze proszę, czy brałaś z aplikatorem czy bez🤔
W środku mojego opakowania jest żel w tubce, aplikatory wielorazowe i 2 aplikatory napełnione żelem. Co do Conceive plus to ciężko mi powiedzieć, trzeba zerknąć na skład. Kupiłam tylko jedno opakowanie FertilSafe PLUS żel i użyliśmy kilka cykli, sporo tego jest. Te dwa gotowe aplikatory z żelem zużyłam w 1-szej kolejności, mega wygoda. Mam tendencję do podrażnień i stanów zapalnych, przy żelu nie czułam dyskomfortu, na początku może lekkie ciepło, mrowienie, ale uczucie mija szybko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 11:40
Malina lubi tę wiadomość
-
Malina ja stosowalam kiedyś conceive, A teraz właśnie miałam Fertilsafe - niby to to samo. Ja brałam bez aplikatorow, bardziej się opłacało
przy conceive używałam takiej strzykawki do podawania leków dzieciom.
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
medluję, że u mnie rozkręca się okres. Zaoszczędziłam jeden test ciążowy na kolejny cykl. Marne pocieszenie, ale zawsze jakieś.
Malina, ja jestem nudziarą i lecę ( mam nadzieję, bo wiemy jakie mamy teraz czasy ) kolejny raz na Wyspy Kanaryjskie, w okolicy 10lutego jakoś. Rok temu była Teneryfa, w tym roku jeszcze nie wybrałam wyspy. Dodatkowo boję się ruszać poza UE w obecnej sytuacji. Jak mnie uziemią, to moja firma ma oddział na Kanarach, więc od biedy będę mogła pracować nawet i tam. Jeśli nie pod palmy, to w góry na narty biegowe.
Z dobrych wieści to może uda się przyspieszyć histeroskopię i będę mieć za 10 dni !!! Jutro lub pojutrze dostanę info.
-
joanien
Przykro mi ze się nie udało 😔a który cykl się już staracie?
Dobrze byłoby żebyś zrobiła zabieg, zawsze to z głowy,im szybciej tym lepiej. Trzymam kciuki żeby poszło wszystko zgodnie z planem ✊
Ja miałam w ICZMP i wspominam bardzo dobrze, po zabiegu nic mnie nie bolało i tego samego dnia do domu .Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Foto80 wrote:Malina,
My stosowaliśmy: FertilSafe PLUS żel 😘
Ooo to ja mam tego z 4-5 próbek 😊może się skuszę i wypróbuję 😉.Dostałam przy zamówieniu Fertilman plus z apteki Gemini .Foto80 lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Dzięki dziewczyny😘
Agulineczka,
pomysł dobry, ale nie mam strzykawek do leków w domu🙈😩 chyba wezmę jednak ten z aplikatorem🤔 na razie muszę kupić kubeczek menstruacyjny🙈 i nie wiem czy s czy xs😬🤷♀️
Joanien,
Tak bardzo mi przykro😔 ale zaczynasz nowy cykl, zaraz będziesz mieć histeroskopie, zaraz wakacje❤️ Na pewno wszystko się poukłada😘
Wyspy Kanaryjskie❤️ Uwielbiam❤️ Byliśmy na wszystkich (oprócz La Palmy i El Hierro) i na czyste lenistwo oraz romantyczne chwile polecam Fuerteventure😉 choć Gran Canaria tez jest niczego sobie🥰 Haha, tez lecimy po 10 lutego😅
Ewelina,
😅 nie masz na co czekać, testuj ten żel😘 -
Malina
Tak sobie myślę że dziś (16 dc) teoretycznie na monitoringu pęcherzyk powinien mieć 22-23 mm myślisz że jakbym poprosiła gina to by mi przepisał zastrzyk na pęknięcie 🤔.
Podpytam dziś gina bo już mnie wkurza ten dziwny cykl 🤷♀️😕Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Ewelina26 wrote:Malina
Tak sobie myślę że dziś (16 dc) teoretycznie na monitoringu pęcherzyk powinien mieć 22-23 mm myślisz że jakbym poprosiła gina to by mi przepisał zastrzyk na pęknięcie 🤔.
Podpytam dziś gina bo już mnie wkurza ten dziwny cykl 🤷♀️😕
Myśle, ze na pewno powinnaś spróbować zapytać, bo z reguły przy stymulacji te zastrzyki są podawane. Ale nie wiem czy to już nie będzie za późno, kurczę nie znam się na tym😔 22mm to tez nie tak dużo i jakbyś wieczorem zrobiła zastrzyk to chyba powinno być dobrze🤔 pewnie to wszystko zależeć będzie od od wielkości pęcherzyka wieczorem🤔 Ja mam robiony zastrzyk jak pęcherzyk ma 18-20mm. Przy czym jak miałam 18 mm to doktorka kazała podać następnego dnia wieczorem. Te zastrzyki teoretycznie nie są na pęknięcie tylko na końcowe dojrzewanie pęcherzyka😳 Bo od momentu podania owu powinna nastąpić w ciągu 12-48h. Wiem, ze większość procedur czy inseminacja czy in vitro robione są w ok 36h po podaniu. Kurczę, ze tez profesor Ci nic nie wspomniał. Tak to byś wiedziała czy brać czy nie. Ale może jeśli masz jeden pęcherzyk to nie jest wskazany zastrzyk🤷♀️