Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
baksia wrote:Kochane kiedy kto ma jakąś wizytę? 😃
Hehe ja jutro i w piątek monitoring 😉baksia lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Agulineczka ja mam dopiero prenatalne teraz 3.02. Jeszcze 2 tygodnie... pojęcia nie mam co tam się dzieje u maluszka... trzymam kciuki, żeby te Twoje planienia się skończyły. U mnie było tak, że mimo że doktorek mówił że nie widzi już źródła plamień, to takie brązowe plamy miałam do tygodnia. Od tamtej pory czysto. Myślę że u Ciebie gdzieś może jeszcze się po tamtym oczyszcza. Ważne że dzidzia zdrowa i że odpoczywasz teraz:)
AnnaMaria kciuki za wizytęmam podobnie jak u Ciebie. Tylko u mnie rano zaczyna się późno:) potem działam na pełnych obrotach, koło południa robi mi się niedobrze - jak w zegarku. I cały czas pije imbir. Taki napój pije: ciepła woda plus imbir plus cynamon plus kardamon i cytryna. A jak mam ochotę poslodzic to odrobina miodu.
-
Lady Dior,
A chciałam być dobra koleżanka i chciałam wkleić Ci zdjęcie z Madery ale nie wiem jak🙈 Jeszcze troszkę, dzieci podrosną i zapewniam zrealizujesz marzenia😘 Dzwonili ze szpitala potwierdzić wizytę🤔
AnnaMaria,
Odezwij się, mam nadzieje, ze jesteś już po wizycie i ze wszystko u Was dobrze❤️
Baksia,
8.02 - monitoring i pierwsza z in vitro🤔 prenatalne i połówkowe pewnie w 2050 jak tak dalej będzie nam szło🙈😅
Agulineczka,
Mam nadzieje, ze te plamienia szybko ustąpią🙏i w pełni będziesz mogła się cieszyć z rosnącego brzuszka. Wiem, ze te plamienia nie zagrażają ani Maleństwu ani ciąży, ale na pewno przysparzają Ci zmartwień😔
Ewelina,
Mam nadzieje, ze działacie i śladu po pęcherzyku nie ma bo pękł😉 a w piątek czemu wizyta🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 14:40
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Annamaria - 19.01
Ewelina - 20.01
Foto, Ewelina, Baksia - 22.01
Trodde - 28.01
Agulineczka - 29.01
Żonkil - 3.02
Malina - 8.02
Lady_Dior - czekamy na termin 😃
Taka mała ściągawka 😃Malina, trodde, Żonkil, Foto80, Ewelina26, Lady_Dior lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Agulineczka brązowe plamienia to,, resztki,, więc oby one zaraz się skończyły i mam nadzieję, że będzie już spokój ✊🏻
Annamaria trzymam kciuki ✊🏻❤️
Maryna ja też miałam spadki w 2 fazie ale zawsze była temp wyższa niż w 1 takie,, spadki,, to chyba normalka 😃 trzymam kciuki ✊🏻
Malina ja coś czuję, że te badania prenatalne u Ciebie będą o wiele szybciej niż w 2050 😅✊🏻
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Żonkil imbir jak najbardziej, ale z cynamonu i kardamonu zrezygnuj - są niewskazane w ciąży.
Ja myślałam, że przesune prenatalne właśnie na 03.02, bo miałam taka możliwość i jeszcze się zastanawiam, ale wizyta byłaby grubo po 19. Obawiam się że ten 29.01 może okazać się za wczesny, ale tak mnie od razu wpisali w rejestracji. Lekarz mi.mowil, że najlepiej robić między 12+0 A 12 +6, ale powiedział, żeby już nie zmieniać tego badania w 11+6, że to tylko jeden dzień.Żonkil lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dopiero z zakupów wróciłam, tak na szybko - ciąża rozwija się zgodnie z tygodniem, jest pulchna mała krewetka
zawsze na tym etapie miałam takie wąskie kijanki człowiekopodobne, a teraz taka kluseczka z kształtu, śmiesznie
Serce bije, wg gina wszystko ok.. Ja pierdzielę, myślałam, że zejdę tam na tej kozetce zanim się lekarz odezwał!!!
Prenatalne od razu umówiłam, wpisali mnie na niecały 13 tc, czy jakoś tak, bo i tak już mają full.
Ja cię... no póki co jest okidę gotować obiadek szybko, bo umieram z głodu.. dociera do mnie dopiero.. czyli chwila oddechu teraz..
dziękuję wam za dobre słowa i kciuki!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 16:40
Lady_Dior, Foto80, baksia, trodde, Zula36, joanien1104, Żonkil, Malina, Natka95 lubią tę wiadomość
-
Annamaria wrote:Ja cię... no póki co jest ok
idę gotować obiadek szybko, bo umieram z głodu.. dociera do mnie dopiero.. czyli chwila oddechu teraz..
Jesz tylko roślinnie czy raczej wegetariańsko? Interesuje mnie, bo sama praktycznie nie jem mięsa, czasem rybę, a z odzwierzęcych czasem jajka wiejskie i zastanawiam się jak to się ma do starań i ciąży
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 18:21
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Annamaria, super, oby dzidzia pięknie rosła dalej
i u kogo byłaś tym razem ?
Ja dzisiaj byłam na wizycie omówić dalsze badania. Trochę mi wyniki tarczycowe podskoczyły, więc musze iść do endokrynologa.
U mnie zatrzymało się plamienie... nie mam siły do mojego organizmu i ciała. Niech to już wszystko się wyjaśni, bo oszaleję. pewnie muszę przełożyć histero na poniedzialek 1 lutego, ale nie wiem czy tak się da i czy będzie terminJak nie urok to sraczka.
-
Anna Maria
Super nowiny 😆bardzo się cieszę 🤗💗oby ta ciąża była spokojna i nudna 😚😊.
Joanien
Bardzo mi przykro 🤦♀️eh te nasze ciała one chyba lubią nas tak czasem pognębić i popsuć plany 🤪
Współczuję bo wiem jak to jest wszystko pięknie zaplanować a za chwilę plany pękają jak bańka mydlana ale mam nadzieję że jeszcze nie wszystko stracone, trzymam ciągle kciuki .
Malina
Mam ciągle nie odwołany monitoring na piątek wolę za wcześnie nie odwołać .Jeżeli jutro okaże się że pęcherzyk pękł to odwołam ale szczerze mówiąc to nie wiem bo dziś owulak ciągle negatywny 🙆♀️🤦♀️i temp ciągle niziutko liczę że jutro będzie skok no ale ten owulaka nie daje za bardzo nadzieji 🙄😬chociaż tyle dobrego że mam sporo śluzu jak białko jaja.
Annamaria lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina, owulak po zastrzyku zawsze powinien być pozytywny. Zarowno przy pregnylu, jak i ovitrelle. Po zastrzyku jest zbyt duży wyrzut LH, dodatkowo to gonadotropina, więc nie jest możliwe by test tego nie zanotował. Może masz jakąś wadliwą partię, bo innej opcji nie widzę w tej sytuacji.
Zastrzyk brałam już 9 razy i nigdy nie było inaczej. Test wychodził pozytywny, nawet i 3 dni po podaniu. Wszystkie dziewczyny, które znam miały tak samo. Pamiętaj też by nie testować wcześniej niż 12 dni po zastrzyku, bo tyle potrafi się on utrzymywać w organizmie i test może być niewiarygodny.
-
Malina woow byłaś tam 😍 pewnie warto prawda😁❓ Chciałabym bardzo tam wypocząć ale z dziećmi to raczej mało prawdopodobne 🤪
Annamaria cieszę się przeogromnie, że dzidziuś rośnie. Gratuluję udanej wizyty 😊
Ja mam w tej chwili takie mdłości, że nie dam rady więcej napisać 😒Annamaria lubi tę wiadomość
-
Lady Dior,
Tak, w ubiegłym roku, planowaliśmy inny kierunek, ale mój M oczywiście nie był przekonany i tak długo się zastanawiał, ze miejsca w samolocie się skończyły🙈 i tak wpadła Madera. Super wyszło bo tak nie byłam do niej przekonana, a jest piękna😍 Z dziećmi na pewno trudniej się podróżuje, ale nie ma rzeczy niemożliwych😘 Także wszystko przed Wami❤️
A jak z wizyta, potwierdzona🤔
Boziuuuu mdłości, mam nadzieje, ze już Cię nie męczą🙏 Chyba jest cos takiego jak pregna vomit, może by pomogła🤔
Joanien,
Nawet nie wiem co mam napisać, napewno nie tak miało być, ale na wiele rzeczy nie mamy wpływu😔 I chyba w większości przypadkow wychodzi na przekór😔 Mam jednak nadzieje, ze nie będziesz musiała przekładać zabiegu🙏 I histeroskopia jak najszybciej wszystko wyjaśni i będziecie mogli wrócić do starań😘 Wierze, ze będzie dobrze✊
Ewelina,
też uważam, ze testy są jakieś wadliwe😬 wiec nawet się nimi nie sugeruj. Tak jak Joanien napisała, po zastrzyku nie ma opcji by wychodziły negatywne zarówno ovulaki jak i nawet ciążowe. Dlatego istotne żeby z testowaniem odczekać. Mi nawet ginka po ovitrelle zaleca testowanie nie wcześniej niż w dniu spodziewanego okresu. Raz mi się zdarzyło ze na dwa dni przed @ miałam jeszcze test pozytywny, i niestety nie miał on nic wspólnego z ciąża🙈
Na która masz wizytę🤔 na pewno pęcherzyk już pękł😉 -
Baksia
Jeszcze jaaaa. Mam wizyte w piątek 22.01, potem 5.02 i 19.02. Potem idziemy rodzić 😁 jeszcze diabetolog w międzyczasie.
Co do wakacji to ja wymagająca nie jestem. Mamy okropnego pecha więc ja bym chciała pojechać GDZIEKOLWIEK.
2 lata temu mielismy jechać w maju do Grecji, ale byłam w ciąży więc zrezygnowaliśmy i dobrze bo jak przyszło co do czego to akirat byłam w tym terminie świeżo po szwie.
W tatym roku mieliśmy jechać do Bułgarii, ale zaczęło się szaleństwo z wirusem i pozamykali granice.
Marzy mi się zobaczyć mooorze... ale nie w marcu, bo zimno i wieje. Takie letnie morze, żeby na plaży można było posiedzieć.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Baksia, No niby spadki mogą być, ale u mnie dziś 36,55 😳 normalnie jakiż żart
( cykl na straty
Trzymam kciuki za wasze prenatalne25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Hej wam, podczytuję ale słabo z czasem zeby coś pisać
Annamaria gratuluję udanej wizyty
Ja podgladam swojegomalucha dopiero prawie za miesiąc 🤯 17.02 także się naczekam.
A dziś wybija 15 tc 🥰Annamaria lubi tę wiadomość
-
Annamaria gratuluję udanej wizyty.
Ewelina kciuki za monitoring!
Dziewczyny ale Wam zazdroszczę urlopów... nam w tym roku udało się wyjechać tylko na kilka dni na rowery w Pieniny. Inne plany musieliśmy odłożyć. W tym roku Domiś chyba będzie za malutki, żeby się gdzieś dalej wybrać. Może więc przyszły rok. Chyba, że pójdziemy za ciosem i postaramy się o jakieś rodzeństwo
Foto80 lubi tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Trodde jak zamierzasz karmić to staranie o rodzenstwo w tym roku może nie być takie proste 😉
My wyjechaliśmy z synkiem nad polskie morze jak miał 3 miesiące. Wspaniale wakacje.
Oczywiście również zazdroszczę Wam tych wakacji. Za granicą to ja byłam tylko na Krecie, Kos i w Londynie i w Pradze
Lady mi się Madera też marzy 🙂
A gdzie byście polecaly wyjechać w Polsce w kwietniu? Nad morzem jeszcze za zimno, w górach może być śnieg (byliśmy raz w Tatrach pod koniec kwietnia i wyżej kupa śniegu jeszcze). Ja uwielbiam góry.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚