Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Agulinczka nie nikt nic nie mówił ale wiesz, to tylko położna i wątpię, żeby znała się na tym. Mi się wydaje, że one robiąc usg mają tylko umieć zmierzyć zarodek, widzieć czy serce bije itp. a takie rzeczy jak kość nosowa , NT to raczej tylko specjaliści. Jakoś dam rady te 10 dni choć zdaję sobie sprawę, że nawet NIPT nie jest pewny🤷🏼♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 20:46
-
Lady_Dior myślę, że nie masz co się martwić. U mnie na usg też czasami nosek był większy, raz mniejszy. Ale rozumiem obawy. Jak gin oglądał, mierzył główkę to zawsze patrzyłam na nosek.
Trodde biedna jesteś 😪 mam nadzieję, że czujesz się lepiej 😘
Żonkil migreny 😖 współczuję.
A jeśli chodzi o pieska to mam takiego małego smrola, nietypowego hawańczyka 😃
Breath_less Wow! Gratulacje! Trzymam kciuki ✊🏻❤️ cieszę się, że trafiłaś na super lekarza i jesteś spokojniejsza 🤗
Martyna33 oczywiście trzymam kciuki za 2 kreseczki ✊🏻😘
Malina Oj tak dzisiaj odpoczywam i chyba dopiero jutro poczuje się lepiej. Jeszcze mezu wyjechał więc muszę wychodzić z psem i zrobić sobie obiad.. Oj ale musiałam się zmusić aby wstać z kanapy 🙈
Annamaria bardzo współczuję 😪
A jaki już duży dzidziuś 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 21:12
Breath_less, Ewelina26 lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Dziewczyny czy możecie coś powiedzieć na temat wyniku testu imk? 😧
https://naforum.zapodaj.net/905099a56412.jpg.html
Te komórki NK są ok?
Lady ja miałam takie zdjęcia kiedyś z połówkowego, jakbyś w jame lwa zaglądała- porażka...
Za pare dni pobiegłam gdzie indziej. Nie martw się Kochana na pewno wszystko ok a dzidziuś zdrowy 🥰—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Breath_less dziękuję - mam nadzieję, że tylko niepotrzebnie panikuję. Co do badań, to może Baksia pomoże, bo ja w tym zielona...
Agulineczka nie nie dowiem się jaka płeć. W Nl nie ma takiej możliwości 🤷🏼♀️ ale ja bym nie chciała tak szybko poznać. Chciałabym niespodziankę ale mój na połówkowych chce wiedzieć, więc pewnie się zgodzę, bo to też jego dziecko 😉Niby 10dni roboczych się czeka- no nie ma tragedii...
Baksia jaki fajny pluszak 😁😁😁baksia lubi tę wiadomość
-
Breth_less ale historia, czyli cuda się zdarzają, to teraz spokojnych 9msc ☺️
Malina ja wiedziałam, cały czas mocno kciuki trzymałam za małego wojownikaMalina, Breath_less lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Trodde jak tam sytuacja u Ciebie wygląda? Mam nadzieję że już dziś jest lepiej 🙏
Zula36 ale duży już chłopczyk, rośnie jak na drożdżach. Nie martw się aż tyle wszystko jest i będzie dobrze napewno ❤️
Ja wczoraj byłam w szpitalu na rozmowie z położna, mam teraz wizytę z ginekologiem 23.03 wtedy też będą już wszystkie wyniki, liczę na to że coś jednak pokażą i będzie nam łatwiej "wyleczyć" przed kolejna próba. Wtedy też jak już wszystko będzie wiadomo będziemy mogli zrobić "plan" z lekarzem co do ewentualnej ciąży. Będę się starała przedłużyć do świąt Wielkanocnych zwolnienie, narazie nie widzi mi się powrót do pracy.
Widzę, że w NL służba zdrowia jak w Norwegii....Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Baljov i jak powtarzalas betę?
Ja załapałam katar od dzieci, ogólnie się słabo czuję. Rano naszła mnie ochota na jajecznicę, zjadłam może z 2 widelce i odstawiłam. Jakoś mi nie podeszlo.
Niech ta wiosna już przychodzi, a wraz z nią więcej energii...
baljov. lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:Lady a położna/lekarka mówiła też cokolwiek na temat tego noska? Wiesz, że wystarczy ruszyć głowica usg i zdjecie staje sie troszkę rozmazane i tak małe części jak właśnie nosek mogą stać się niewyraźnie.
Dokładnie!
LadyDior, nie masz powodu do tego by się martwić! To nie było badanie prenatalne badające obecność narządów itd, myślę, że nie miałaś szans czegokolwiek wyraźnie zobaczyć. Z moich badań pamiętam, że na tym wczesnym etapie (11-12tc) lekarz specjalista mówił mi, że nie zawsze ta kość nosowa w ogóle jeszcze jest, a kilka dni później już tak, więc... Zrobiłaś to badanie przesiewowe krwi, wszystko co mogłaś w twoich warunkach, teraz odliczaj dni i trzymamy kciuki!
Rozszyfrowując co to jest to badanie, które robiłaś, zaczęłam czytać opisy badań SANCO i NIFTY PRO, niestety tego drugiego u mnie w mieście już nie można zrobić, ale to pierwsze nawet tak. Nie wiem..
Zaczęłam o tym myśleć po wypowiedziach ginekologów w mediach społecznościowych na temat tego, czego w obecnej sytuacji politycznej możemy celowo NIE usłyszeć podczas badania prenatalanego, i jestem tym i wkurzona, i smutna... że w taką stronę to poszło..poza tym klinika w której mam badania prenatalne nie rokuje dobrze pod względem predyspozycji politycznych
Echhhhh.
Poza tym, z dobrych newsów - kombinacja leków mojego gina zdziałała cuda!!!! Po raz pierwszy od dawna normalnie zrobiłam siku w nocy!!! Żadnych jazd na IP, żadnych cewników, po prostu spałam.... aaaa
Od razu inna jakość życia bez takich akcji
breathLess, nie znam się na tych komórkach NK niestety. A masz opcję wizyty u gina niedługo? I podpytania go?
Kitaja, mam przyjaciółkę w Norwegii, nie była nigdy w ciaży, ale korzystała z pomocy lekarzy kiedy zaczęły jej drętwieć ręce, o dziwo podobno rzetelnie się nią zajęli i porobili mnóstwo badań. Może to kwestia rejonu? Ona mieszka w Kristiansand. -
Annamaria cieszę się, że leki zadziałały i mogłaś spać spokojnie😁 choć tyle dobrego 😊
Ja robiłam to badanie na obecność tylko trzech trisomii. Można oczywiście zbadać wiele innych chorób ale mi to wystarczy,bo na zd mi najbardziej zależy, bo to jednak najczęstsza wada.
Agulineczka zdrowia życzę. Taki katar niby nic ale potrafi uprzykrzyć życie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 12:55
-
agulineczka wrote:Baljov i jak powtarzalas betę?
Ja załapałam katar od dzieci, ogólnie się słabo czuję. Rano naszła mnie ochota na jajecznicę, zjadłam może z 2 widelce i odstawiłam. Jakoś mi nie podeszlo.
Niech ta wiosna już przychodzi, a wraz z nią więcej energii...
No jednak poszłam na tą betę...
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Baksia, słodziak psiaczek 🥰🐕
baksia lubi tę wiadomość
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
Annamaria wrote:Dokładnie!
LadyDior, nie masz powodu do tego by się martwić! To nie było badanie prenatalne badające obecność narządów itd, myślę, że nie miałaś szans czegokolwiek wyraźnie zobaczyć. Z moich badań pamiętam, że na tym wczesnym etapie (11-12tc) lekarz specjalista mówił mi, że nie zawsze ta kość nosowa w ogóle jeszcze jest, a kilka dni później już tak, więc... Zrobiłaś to badanie przesiewowe krwi, wszystko co mogłaś w twoich warunkach, teraz odliczaj dni i trzymamy kciuki!
Rozszyfrowując co to jest to badanie, które robiłaś, zaczęłam czytać opisy badań SANCO i NIFTY PRO, niestety tego drugiego u mnie w mieście już nie można zrobić, ale to pierwsze nawet tak. Nie wiem..
Zaczęłam o tym myśleć po wypowiedziach ginekologów w mediach społecznościowych na temat tego, czego w obecnej sytuacji politycznej możemy celowo NIE usłyszeć podczas badania prenatalanego, i jestem tym i wkurzona, i smutna... że w taką stronę to poszło..poza tym klinika w której mam badania prenatalne nie rokuje dobrze pod względem predyspozycji politycznych
Echhhhh.
Poza tym, z dobrych newsów - kombinacja leków mojego gina zdziałała cuda!!!! Po raz pierwszy od dawna normalnie zrobiłam siku w nocy!!! Żadnych jazd na IP, żadnych cewników, po prostu spałam.... aaaa
Od razu inna jakość życia bez takich akcji
breathLess, nie znam się na tych komórkach NK niestety. A masz opcję wizyty u gina niedługo? I podpytania go?
Kitaja, mam przyjaciółkę w Norwegii, nie była nigdy w ciaży, ale korzystała z pomocy lekarzy kiedy zaczęły jej drętwieć ręce, o dziwo podobno rzetelnie się nią zajęli i porobili mnóstwo badań. Może to kwestia rejonu? Ona mieszka w Kristiansand.
Annamaria ja robiłam to badanie pod wizytę dla Pasnika bk ja 5 marca się tam wybierałam.🙀
Ale jest ok, udało mi się skonsultować, pokaże tez to swojej Pani gin, ale ona jest specyficzna i może znowu atmosfera Będzie napięta 🤦♀️—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Lady_Dior wrote:Agulinczka nie nikt nic nie mówił ale wiesz, to tylko położna i wątpię, żeby znała się na tym. Mi się wydaje, że one robiąc usg mają tylko umieć zmierzyć zarodek, widzieć czy serce bije itp. a takie rzeczy jak kość nosowa , NT to raczej tylko specjaliści. Jakoś dam rady te 10 dni choć zdaję sobie sprawę, że nawet NIPT nie jest pewny🤷🏼♀️
Lady, spójrz tylko jak wyglądał obraz mojego usg połówkowego z pl warszawce w prywatnej klinice 🤯
Ja tu nawet nosa nie widzę ani głowy
https://naforum.zapodaj.net/9d5d6470c97c.jpg.html
Wcale się nie dziwie ze nie poznałam płci i za pare dni musiałam iść gdzie indziej
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
-
Dzisiejsza beta 661,1💗🍀🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 16:59
joanien1104, Annamaria, Foto80, baksia, Zula36, Breath_less, Ślimak, Kitaja, Gela093, Ewelina26, Malina, Lady_Dior, Bella01, Annie1981 lubią tę wiadomość
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
baljov. wrote:Dzisiejsza beta 661,1❤🍀🥰
baljov. lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Breath_less wrote:Lady, spójrz tylko jak wyglądał obraz mojego usg połówkowego z pl warszawce w prywatnej klinice 🤯
Ja tu nawet nosa nie widzę ani głowy
https://naforum.zapodaj.net/9d5d6470c97c.jpg.html
Wcale się nie dziwie ze nie poznałam płci i za pare dni musiałam iść gdzie indziej
BreathLess, bo u ciebie na usg nie ma profilu twarzy. Masz tam widok głowy dziecka z góry, na pierwszym zdjeciu i niżej widać resztę ciałka, jak "siedzi", a na drugim usg jest przekrój główki i komór mózgowych. Mi się często zdarzało, że lekarze robią medycznie istotne wydruki usg, że na tym i na tym etapie to i to było obecne/widoczne/prawidłowe. Takie fajne dla nas profile i kształt dziecka raczej ginekolodzy robili mi na zwykłych wizytach, nie prenatalnych i nie połówkowych. Może i u ciebie tak było?
baksia, jak mi tęskno za psem! Moja ukochana suczka odeszła 2 lata temu i ciągle mi chodzi po głowie kolejny pies..zazdroszczę psiurka na chacie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 17:16