Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna33 tak-czuję się dobrze. Mdłości już mam tylko wieczorami i to niewielkie. Niczym nie zamierzam się już martwić - co ma być to będzie 🙂
-
Dziewczyny nie wiem co się ze mną dzieje, mam za sobą puste jajeczko, CB, poronienia w 6tygodniu a teraz w poniedziałek był termin okresu 26dc test negatywny, czwartek 29dc test negatywny, piersi nie bola, miękkie jak po okresie, okresu brak testy negatywne, torbiele wykluczona bi byłam na USG w 22dc. Myślicie ze jeszcze może cos wyjść??
-
Mona894 wrote:Dziewczyny nie wiem co się ze mną dzieje, mam za sobą puste jajeczko, CB, poronienia w 6tygodniu a teraz w poniedziałek był termin okresu 26dc test negatywny, czwartek 29dc test negatywny, piersi nie bola, miękkie jak po okresie, okresu brak testy negatywne, torbiele wykluczona bi byłam na USG w 22dc. Myślicie ze jeszcze może cos wyjść??
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Dziewczyny czy któraś z Was bierze encorton? Mnie immunolog zalecił 7,5 mg dziennie od 5 dni przed transferem ale nie napisał jak długo mam brać jak się uda. Mój gin napisał że do końca opakowania ale ja miałam go więcej i zaczęłam dopytywac to napisał teraz żebym brała do usg. To będzie 24 dpt. I ja się teraz zchizuje czy on się zaszkodzi przypadkiem....
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
baljov. wrote:Dziewczyny czy któraś z Was bierze encorton? Mnie immunolog zalecił 7,5 mg dziennie od 5 dni przed transferem ale nie napisał jak długo mam brać jak się uda. Mój gin napisał że do końca opakowania ale ja miałam go więcej i zaczęłam dopytywac to napisał teraz żebym brała do usg. To będzie 24 dpt. I ja się teraz zchizuje czy on się zaszkodzi przypadkiem....
Ja brałam, Natka, Baksia i kilka z nas jeszcze. Ja akurat w dawce 10 od owulacji do 14tc bodajże. Nic Ci nie grozi, spokojnie 😘baljov. lubi tę wiadomość
-
Baljov ja akurat encortonu nie brałam, ale z tego co mi wiadomo większość stosuje do końca I trym.
Wczoraj przeczytałam historię dziewczyny z lipcówek po amniopunkcji i w nocy męczyły mnie ciężkie sny do tego nogi mnie rwały i jak się przebudziłam, tak zasnąć nie mogłam, nie wiedziałam gdzie te nogi mam sobie wsadzićbaljov. lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulinczka No jest to straszne a jeszcze teraz w Polsce kobieta nie ma żadnych praw😠😠😠
Naprawdę cieszę się, że mieszkam w Nl, bo jeśli moje dziecko będzie miało wady letalne, to nie zostanę pozostawiona sama sobie.Szkoda,że tu nie badają przezierności i innych szczegółów-byłabym już spokojniejsza 🙄a tak muszę ufać, że NIPT się nie pomyli🙄🤦🏼♀️ -
Jeju dziewczyny ostatnio mam jakieś meeeega leniwe dni...😖 Nie odniosę się do wszystkiego..
Baljov. Tak ja brałam encorton. Od pozytywnego testu 10mg, ok6tc zaczęłam brać 15mg i od 13/14tc zaczynałam schodzić z dawki. Skończyłam brać encorton coś w 17/18tc.baljov. lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Dzięki dziewczyny! Uspokoiłyście mnie trochę z tym encortonem😉😍
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
Malina. Tak bardziej się cieszę, że wszystko jest dobrze 😍
baljov. Breath_less
Gratuluję 🙂
Lady_Dior. Jak ja miałam USG w szpitalu, które robiła tylko położna to powiedziała mi, że widziała kość nosową a fałd karkowy był bardzo duży, więc nie mam co się martwić. Byłam zaskoczona, że ona umiała takie rzeczy sprawdzić. Sama też mi tego nie powiedziała, dopiero jak zaczęłam jej mówić, że się boję i że chce zapisać się na badania genetyczne.
Trzymam kciuki za wyniki NIPT. Na pewno będą dobre 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2021, 00:24
Lady_Dior, Malina, baljov., Breath_less lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Dziewczyny, co ile powinno się kontrolować iig i igm na toxo jeżeli się jej nie przechodzilo?
Ostatnie badania miałam na samym początku i nic lekarz nie mówił na razie o powtorce, zastanawiam się czy zrobić na własną rękę żeby mieć w środę na wizytę. Jak myślicie? -
Natka,
Takie info znalazłam:
"Badanie na toksoplazmozę w ciąży zaleca się wykonać przed 10. tygodniem. Zwykle lekarz wydaje skierowanie na pierwszej wizycie położniczej. Test polega na oznaczeniu swoistych przeciwciał z klasy IgG i IgM w surowicy krwi. Najczęściej dokonuje się tego metodą ELISA. Negatywne wyniki na toksoplazmozę w ciąży są wskazaniem do wykonania powtórnych badań przynajmniej raz w każdym trymestrze".
https://www.pbkm.pl/pregnancy-zone-2/choroby-w-ciazy/toksoplazmoza-a-ciaza-przyczyny-objawy-i-leczenie-jakie-sa-skutki-zakazenia
Pytanie czy to oficjalne wytyczne.
Myślę, że jeśli lekarz uzna, że trzeba powtórzyć badanie, to je zleciNatka95 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post na tym wątku i piszę o poradę bo tutaj każda z Was ma za sobą poronienie.
Jestem 3,5 tygodnia po łyżeczkowaniu, poronienie zatrzymane w 8 tc, zarodek miał 15 mm. Dziś byłam.na kontroli pierwszy raz po zabiegu. Na obrazie USG widoczne jakieś pozostałości w macicy ale lekarz nie był w stanie powiedzieć czy to krew która nie zeszła po zabiegu czy resztki ciąży. Endometrium ma ,prawie 1 cm ale nie widać trojliniowosci, zapytałam o to lekarza to powiedział że tak wygląda endometrium przed miesiączką więc powinna być niedługo, w jajniku torbiel krwotoczna ale jakby po owulacji. Lekarz mówi że może się macica oczyścić podczas miesiączki o następna kontrola po @ ale nie wiem czy się martwić czy szykować powoli na drugi zabieg. Tak bardzo się boje zeskrobania Endo za bardzo że chciałabym uniknąć zabiegu kolejnego. 😔
Dodam jeszcze że bhcg wczoraj było 32. Nie wiem jakie było w dniu zabiegu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 23:40
Starania od 2010 r. - 4 IUI
Start in vitro 05.2020 Macierzyństwo Kraków (5x❄️blastocysty)
➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰 -
Zielona@ wrote:Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post na tym wątku i piszę o poradę bo tutaj każda z Was ma za sobą poronienie.
Jestem 3,5 tygodnia po łyżeczkowaniu, poronienie zatrzymane w 8 tc, zarodek miał 15 mm. Dziś byłam.na kontroli pierwszy raz po zabiegu. Na obrazie USG widoczne jakieś pozostałości w macicy ale lekarz nie był w stanie powiedzieć czy to krew która nie zeszła po zabiegu czy resztki ciąży. Endometrium ma ,prawie 1 cm ale nie widać trojliniowosci, zapytałam o to lekarza to powiedział że tak wygląda endometrium przed miesiączką więc powinna być niedługo, w jajniku torbiel krwotoczna ale jakby po owulacji. Lekarz mówi że może się macica oczyścić podczas miesiączki o następna kontrola po @ ale nie wiem czy się martwić czy szykować powoli na drugi zabieg. Tak bardzo się boje zeskrobania Endo za bardzo że chciałabym uniknąć zabiegu kolejnego. 😔
Dodam jeszcze że bhcg wczoraj było 32. Nie wiem jakie było w dniu zabiegu.
Cześć. Bardzo mi przykro z powodu twojej straty... ja poroniłam samoistnie w 8tc i beta utrzymywała się ok miesiąca. Dopiero po całkowitym spadku bety dostałam owulacje i za 5 dni powinnam dostać okres.
Ciężko cokolwiek powiedzieć, myśle ze lekarz może mieć racje ze po miesiączce się wszystko oczyści. Bądźmy dobrej myśli ❤️Zielona@ lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Cześć Zielona@, przykro mi z powodu tego co Cię spotkało, wiem, że to trudne, ale czas leczy rany. Martyna33 dobrze mówi, jest spora szansa, że w trakcie miesiączki macica się doczyści, tak było w moim przypadku.
Trzymam kciukiZielona@ lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny, pozostaje mi czekać do @ i być dobrej myśli. Jeszcze sobie myślę czy to nie jakiś krwiaczek się zrobił, ale cóż będę gdybać.
Powiedzcie mi jeszcze ta beta to pewnie będzie powoli spadać, czy jest szansa że po @ będzie 0?Starania od 2010 r. - 4 IUI
Start in vitro 05.2020 Macierzyństwo Kraków (5x❄️blastocysty)
➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰 -
Zielona@ wrote:Dziękuję dziewczyny, pozostaje mi czekać do @ i być dobrej myśli. Jeszcze sobie myślę czy to nie jakiś krwiaczek się zrobił, ale cóż będę gdybać.
Powiedzcie mi jeszcze ta beta to pewnie będzie powoli spadać, czy jest szansa że po @ będzie 0?
Gdzieś czytałam ze właśnie po pierwszej @ najprawdopodobniej będzie już 0ale wiadomo, zdarzają się wyjątki
Zielona@ lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia