Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Annamaria wrote:BreathLess, bo u ciebie na usg nie ma profilu twarzy. Masz tam widok głowy dziecka z góry, na pierwszym zdjeciu i niżej widać resztę ciałka, jak "siedzi", a na drugim usg jest przekrój główki i komór mózgowych. Mi się często zdarzało, że lekarze robią medycznie istotne wydruki usg, że na tym i na tym etapie to i to było obecne/widoczne/prawidłowe. Takie fajne dla nas profile i kształt dziecka raczej ginekolodzy robili mi na zwykłych wizytach, nie prenatalnych i nie połówkowych. Może i u ciebie tak było?
baksia, jak mi tęskno za psem! Moja ukochana suczka odeszła 2 lata temu i ciągle mi chodzi po głowie kolejny pies..zazdroszczę psiurka na chacie!
A wiesz, może i tak, tylko ja się nie znałam jakoś na tym, jak dostałam takie zdjęcia to za głowę się złapałam, ale teraz rozumiem 😘Annamaria lubi tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Mam wyniki bety!
Beta w poniedziałek 106
Dzisiejsza po 48h -332,6🙏
Progesteron - 28,90
Ten progesteron nie za mały?
Biorę od wczoraj profilaktycznie luteinę podjęzykowa 50mg
3x dziennie po 2 tabletki, bo miałam w domu 🙏Malina, baljov., Lady_Dior, Annamaria, Ślimak, Natka95, baksia, Ewelina26, Annie1981 lubią tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Breath_less wrote:Mam wyniki bety!
Beta w poniedziałek 106
Progesteron - 28,90
3x dziennie po 2 tabletki, bo miałam w domu 🙏Breath_less lubi tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Breath_less wrote:Mam wyniki bety!
Beta w poniedziałek 106
Progesteron - 28,90
3x dziennie po 2 tabletki, bo miałam w domu 🙏
Ekstra 😍😍 progesteron tez super25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Breath_less właśnie tak jak Annamaria pisze chodzi o zdjęcie z profilu😊 W sumie u mnie na jednym widać ok, na innych nie ale już nie będę zawracać sobie i Wam tym głowy. Nic przecież nie jestem w stanie zrobić jak dalej brać leki i czekać.
Gratuluję super przyrostu bety i proga też masz super jak na początek ciąży 😊Nie puszczam kciuków 🤞🏻
Baljov gratuluję pięknego przyrostu 😁 Bardzo się cieszę i cały czas będę kciukać🤞🏻☺️
Malinka a Ty jak tam❓ Proszę nam się tu meldować 😊
Ewelina26 jak tam ❓ Owulka się zbliża 😊❓baljov., Malina lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ciężko mi już nadrobić.
Jakoś przetrwałam do wczorajszej wizyty, ale siedziałam a właściwie leżałam jak na bombie żeby tylko znów nie złapał mnie atak.
Byłam wczoraj na usg nerek. W prawej jeden kamień 6mm ale w kielichu, więc raczej się nie ruszy chyba że zacznę uprawiać gimnastykę artystyczną. W lewej (tam najbardziej bolało) kamieni już nie widać - a w maju były dwa małe na usg - czyli najprawdopodobniej udało mi się wysikać albo jakoś rozpuścić. Za to piasek i złogiJedyne co mogę zrobić to duuuużo pić i brać magnez, który rozpuszcza szczawiany. Na szczęście nie ma zastojów w nerkach, ale pęcherz podobno jest już strasznie uciśnięty przez macice. Od jakiegoś czasu siusiam jak stary dziadek z chorą prostatą
Bałam się, że będzie gorzej a ten nieszczęsny piasek jakoś przeżyję. Grunt, że to nie zagraża małemu.
Strasznie się w poniedziałek przestraszyłam, że coś mu się może stać i z tego bólu dostanę skurczy.
No i pielęgniarka mnie pocieszyła, że jeśli kolkę przetrwałam to poród mi nie straszny
Breath_less, Malina, Żonkil lubią tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Trodde,
Cieszę się, że sytuacja opanowana i nie jest jakoś strasznie kiepsko. Pozostaje pić dużo wody i uzupełniać magnez. Najważniejsze, że Młody jest bezpieczny 🥰 trzymaj się ciepło i dbaj o siebie 😘trodde lubi tę wiadomość
-
trodde, ale się nacierpiałaś bidulko!! Dobrze, że sytuacja opanowana.. i dobrze rozumiem cię z tym sikaniem jak emeryt, no to jest to, co miałam ostatni tydzień - dopiero po lekach wrócił normalny strumień i inna jakość życia.
Lecę suszyć włosy, musiałam umyć bo cała pachniałam pączkami i smażeniemtaka sytuacja od rana u mnie:
baljov., Martyna33, Foto80, Lady_Dior, Ewelina26, Natka95, Malina, Breath_less, Żonkil, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Annamaria właśnie mam ślinotok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 09:53
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Annamaria wrote:trodde, ale się nacierpiałaś bidulko!! Dobrze, że sytuacja opanowana.. i dobrze rozumiem cię z tym sikaniem jak emeryt, no to jest to, co miałam ostatni tydzień - dopiero po lekach wrócił normalny strumień i inna jakość życia.
Lecę suszyć włosy, musiałam umyć bo cała pachniałam pączkami i smażeniemtaka sytuacja od rana u mnie:
Ale bym zjadła 😍😍😍 Ja za granicą, tutaj nie ma pączków. Bywają tylko z chemicznym nadzieniem bleee- wole nie jeść.
A jakbym zrobiła to bym wszystkie zjadła i nie wyszłoby na zdrowie😂25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Agulineczka, a dziękuje❤️
Od 3 dni cycki mnie kłują tak okropnie, ze aż promieniuje ból do obojczyka. Dodatkowo są duże, ciężkie. Czy którąż z was miała może takie kłucia? Pierwszy raz tak mam🤷🏼♀️ i mam wrażenie ze woda mi się zatrzymała, na wadze plus i brzuch wzdęty nawet jak nic nie jem 😕 ale to taki małpowy objaw chyba25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
baljov
Piękny przyrost 😍prog też ładny 👍
Trodde
Dobrze że jesteś już po wizycie i wiesz na czym stoisz 🤷♀️współczuję takich przeżyć 😬na szczęście maleństwo jest bezpieczne 🤗.
Mam nadzieję że ataki kolki ci odpuszczą i będzie już wszystko dobrze 🙏.
Lady Dior
U mnie dziś dopiero 9dc więc owu jeeeeszcze😉.Mam nadzieję że szanowna owulacja zaszczyci mnie swaja osoba najpóźniej do 18dc 😆.
W poniedziałek 15.02(13dc) idę na pierwszy monitoring zobaczymy co dzieje się u mnie w kurniku 🥚🐔🤣 .Ciekawe czy mieszanka Aromka i NAC da kopa moim jajniki.
Dziś ostatni dzień brania globulek z sildenafilu hurra 😁😄.
baljov. lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Hey.. Jestem nowa na forum. Poronienie w 10 tygodniu (wywoływane cytotec i łyżeczkowanie ) zaczynam kolejne starania mam nadzieję że tym razem się uda. Widzę że jest dużo osób którym się udało.
trodde, Breath_less, baljov., Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Baljov,
Jest idealnie🥰 teraz czekamy grzecznie do wizyty😘
AnnaMaria,
Ale szaleństwo🍩🍩🍩👏
cały tydzień czekałam na tłusty czwartek a wczoraj już nie mogłam wytrzymać. EMek stał rano w kolejce, żebym po południu mogła zjeść paczusia.. i co, koleżanka przyniosła do pracy, rzuciłam się łapczywie, po czym wygrzebałam cała marmoladę, bo mi nie podeszła, a teraz mi niedobrze🙈🤢🤢
Lady Dior,
U mnie wszystko mam nadzieję ok🙏, pomijając fakt, ze strasznie mi się chce spać przez co jestem nieogarnięta🙈 wczoraj mało nie wyszłam bez spódnicy do pracy🙈😅 na szczęście piersi mi trochę odpuściły🙏, tzn są tkliwe, ale tak mocno nie bolą, choć wczoraj po południu chwile tak bolały ze siedziałam zgięta, bo nie mogłam się nawet wyprostować🙈 już chyba 2 czy 3 taz tak miałam🤷♀️
Za tydzień w środę mam hematologa🤔 a później wizytę serduszkową🙏
Trodde,
Tak się cieszę, ze wszystko odpuściło i po kamyczkach nie ma śladu😘 Oby tylko ten 6mm się nie ruszał, bo piasek bez problemu wypłuczesz😊 😅😅 tak moja teściowa, przy napadzie kolki nerkowej tez mówiła ze nawet porod tak nie bolał🙈 wiec już jesteś przygotowana😉
Baksia,
Jakie cudowności kochane🥰🥰 słodziak🤩
Jak będę miała chwilkę to wrzucę Wam moja księżniczkę😀
Martynka,
Trzymam mocno kciuki😘 u mnie wyglądało to podobnie wiec byłam świecie przekonana ze dostanę @. Jednak piersi nie przestawały bolec😉
Ewelina,
🤣🤣 w kurniku, na prawdę🙈😂😂 siedzę i śmieję się do siebie🙈 wiec trzymam mocno kciuki, żeby się coś wykluło z tych jajeczek😉 bo przy takiej dawce, jak nic będą dwa pecherzyki😉 czekam na relacje w poniedziałek😀
Witaj Gosiak,
Przykro mi z powodu straty, mam jednak nadzieję, że nie długo ponowię będziesz nosiła maleństwo pod serduszkiem🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 13:50
Martyna33, baljov., Ewelina26, Gosiak93 lubią tę wiadomość
-
Gosiak93 wrote:Hey.. Jestem nowa na forum. Poronienie w 10 tygodniu (wywoływane cytotec i łyżeczkowanie ) zaczynam kolejne starania mam nadzieję że tym razem się uda. Widzę że jest dużo osób którym się udało.
Polubiłam przez przypadek, chciałam zacytować...
Hej Gosiak, rozgość się u nas
Ostatnio mamy tu dużo pozytywnych historii.
Zrobiłam kolejny kroczek do przodu i zapisałam się do szkoły rodzenia.Do tego okazało się, że czasowo zajęcia nie są w szpitalu na drugim końcu miasta tylko w przychodni kilka ulic ode mnie. Prowadzone przez położną oddziałową, a grupa marcowa czyli moja powinna już być wpuszczona na zwiedzanie oddziału i szpitala przed porodem.
Także fajnie wyszłoMalina, baljov., Annie1981 lubią tę wiadomość
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
Lublin
Annamaria piękne pączusie zrobiłaś 😊 Ja która, kocha słodkie - w tej ciąży w ogóle mnie nie ciągnie 🤔 Z Zosią jadłam słodkie, nie odrzuciło mnie od kawy a teraz zupełnie na odwrót. Ciągnie mnie do sałatki greckiej - oliwki, ser feta 😋😋😋 a dziś w ramach tłustego czwartku zjadłam kebaba w cieście 😂
Ewelina26 to trzymam kciuki, żeby owulacja Cię nawiedzila w 14dc 😁
Trodde jak to dobrze, że nie jest tak źle - mam nadzieję, że już Cię nie zaboli...
Martyna33 ten wykres znakomity-ja bym już przebierała nóżkami 😁Martyna33, Ewelina26, Bella01 lubią tę wiadomość
-
LadyDior, No nie będę Cię oszukiwać ze nie przebieram nóżkami 😂Chciałabym zatestowac w walentynki, to będzie 10dpo . Kebab na tłusty czwartek- idealnie! A czujesz się dobrze? „Odetchnęłas” trochę czy stresujesz się przed prenatalnymi?
Malina, kiedy usg?❤️Breath_less lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia