Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka,
Dziękuję, że pytasz 😘 U mnie podobnie jak u Trodde na ostatnim usg były różnice rozwojowe poszczególnych części ciała u dzidziusia. Kilka dni wcześniej miałam połówkowe i lekarz powiedział, że nie widzi nic niepokojącego. Poszłam do mojej ginekolog i ona zmierzyła tak, że różnica wyszła większa, do obserwacji. Córeczka jest mała, jutro mam wizytę i dowiem się jak to teraz wygląda. Prawda jest taka, że różnice mogą wynikać z błędu pomiaru, ułozenia dziecka w danym momencie. Po ostatniej wizycie dochodziłam do siebie 3h z tego stresu. Staram się być dobrej myśli ☺ -
Daggi wrote:U mnie pierwsza była w miarę spoko, ale ja długo plamiłam po zabiegu. Druga ojeja to faktycznie jakby ktoś kran odkręcił.. podpaski xxl nie starczały. Trzecia też była obfita, ale jakby już ciut mniej :o myślę, że się unormuje w końcu także spokojnie. Organizm musi dojść do siebie
Zastanawiam się czy testować jutro czy nie.. jakoś mnie korci bardzo... 🤨 -
Daggi wrote:Namówiłaś mnie ☺😈 dam znać z rańca przed pracą 🤗
Mam nadzieję, że pozytywnie się zaskoczysz 💓💓💓
Czekam z niecierpliwością 🤗🤗🤗 -
Ja sprawdziłam prognozy owulacji w apce i w maju będę miała 2 szanse 😁
4 maja i 29 maja 😁
Może się uda 💓💓💓Daggi, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Daggi kciuki za jutrzejszy test 😊
Malinko gratuluję udanej wizyty - niech dzidziuś dalej rośnie zdrowo 😁 No jeśli faktycznie syn, to dogonimy płeć żeńską, która górowała na tym wątku 😜
Trodde nic się nie stresuj kochana. Wymiary mogą być nawet 2tyg.do tyłu lub do przodu i to nadal jest norma. Moja Zosia zawsze miała bardzo dużą głowę a kość udową mega krótką. Tu w Nl nawet nikt mi o tym nie wspomniał a w Pl zasiali ziarnko niepewności-oczywiście niepotrzebnie.
Żonkil no ja właśnie tak myślałam, że na tym lewym boku to chyba później ale nie ukrywam, że często śpię na prawym, bo córkę mam z prawej strony... Zawsze lubiłam na plecach spać ale już zaczynam czuć dyskomfort i tak wiercę się z jednego bok na drugi.... Co do snów to miałam parę koszmarków i oby nigdy więcej.
Chciałabym być już po wizycie i usłyszeć, że wszystko jest dobrze🙏🏻
Dziś przez cały dzień czułam napięcie w podbrzuszu.Wzięłam tylko magnez, bo nospy nie mam.To takie uczucie jakby macica była cały czas na skurczu ale jak sprawdzałam palcami, to nie była twarda, więc nie wiem co mi jest 🤷🏼♀️Malina lubi tę wiadomość
-
Malina,
Ja dziś mam wizytę 😚
Dziewczyny ja słuchałam wypowiedzi fizjoterapeutów uro i ginekologów na temat spania w ciąży. Najnowsze stanowisko jest takie, żeby słuchać organizmu w tej kwestii, jeśli czujemy się ok śpiąc na prawym boku czy na plecach i nic się nie dzieje, to wszystko w porządku. Nie sposób spać i leżeć cały czas na jednym boku, nic za wszelką cenę i warto zachować zdrowy rozsądek. 💛Malina, Żonkil, Annie1981, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Bebetka93 wrote:Ja dziś mam 3dc i jestem w szoku, że można mieć taki okres. Jeszcze chyba nigdy się tak ze mnie nie lało jak teraz 🤦♀️ mam tylko nadzieję, że to tylko kwestia pierwszej 🐒 po zabiegu, bo jak ma być tak co miesiąc to ja wysiadam.
Jakby kran mi ktoś odkręcił. Wy też tak miałyście?
Ja jeszcze nigdy nie mialam obfitej 🐒nawet teraz 3 dzień po poronieniu i można powiedzieć że tylko plamie,wczoraj zresztą tak samo 🤷♀️ ,ale ja chyba mam taki organizm bo krwawienie po cb było tak dziwne że nie miał pewności czy już się zaczęło a potem okazało sie że 2 dni brązowo- czarnego plamienia jakimiś nabłonkami to właśnie to i endometrium jest 2mm Dziewczyny czasem piszą że 1 🐒 po poronieniu była obfita ,raczej to normalne .Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina, ja też raczej miewam skąpe miesiączki, więc to, co teraz się wydarzyło to jakiś szok dla mnie. A co jest najlepsze, w tym momencie praktycznie nic już nie leci, chyba że w ciągu dnia znowu się rozkręci..
Daggi, czekamy na info od Ciebie 🤗🤗🤗 -
Daggi wrote:Dziewczyny! Nie wierzę!!! Dwie kreski!!!! To jest jakiś sen. Tak się spieszyłam, że nie zrobiłam zdjęcia testu. Chciałam podjechać na betę przed pracą, ale jak zobaczyłam kolejki to zrezygnowałam nie zdążyłabym do pracy aaaaa. Dziś jedno laboratorium jest do 12.00 czynne, może cudem zdążę po pracy
-
Daggi wrote:Dziewczyny! Nie wierzę!!! Dwie kreski!!!! To jest jakiś sen. Tak się spieszyłam, że nie zrobiłam zdjęcia testu. Chciałam podjechać na betę przed pracą, ale jak zobaczyłam kolejki to zrezygnowałam nie zdążyłabym do pracy aaaaa. Dziś jedno laboratorium jest do 12.00 czynne, może cudem zdążę po pracy
Gratuluję! Teraz trzymam kciuki abg wszystko było w porządku ✊✊✊
Jaki super prezent na zajączka 🤗🤗🤗 -
Dzięki Dziewczyny, staram się nie stresować bez sensu ale wiadomo jak to jest. Za dwa tygodnie zobaczymy jak to wygląda. Im bliżej końca tym bardziej się martwię, że coś może się nie udać.
Foto mam nadzieję, że po dzisiejszej wizycie okaże się że Mała ładnie rośnie i wszystko się wyrównało.
Trzymam kciuki!
Daggi gratulacje!Foto80 lubi tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Kciuki ✊😀Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Daggi,
aaaaaaa cudowna wiadomość🥰❤️ Czekam z niecierpliwością na wynik bety mam nadzieję, ze zdążysz✊
😅 Haha, zupełnie rozumiem Twoje poranne roztrzepanie, miałam identycznie😉 niedokładnie nałożyłam podkład i eMek mi rozcierał przy śniadaniu🙈😂 dobrze ze do pracy tak nie wyszłam🙈 -
trodde wrote:Dzięki Dziewczyny, staram się nie stresować bez sensu ale wiadomo jak to jest. Za dwa tygodnie zobaczymy jak to wygląda. Im bliżej końca tym bardziej się martwię, że coś może się nie udać.
Boziuuu Trodde, kochana postaraj się nie martwić (choć wiem, ze będzie to trudne, tym bardziej, ze ten strach mamy o dziecko będzie towarzyszył już zawsze, taka nasza rola❤️) i ciesz się ostatnimi pięknymi tygodniami ciąży, to jest Twój czas😘
Jesteś już bardzo daleko, to już ponad 30tc zaraz wskoczysz w „bezpieczne okienko”, jesteś pod dobra opieką, obstawiona lekami, a Maluszek niech rośnie tak jak mu się podoba, najlepiej wie co dla niego teraz dobre😉 Wierze w mocno, ze będzie wszystko dobrze. Jeszcze chwila i będziesz tulić Dominika w ramionach😘 -
Trodde, mam nadzieję, że Dominik rośnie skokowo i za 2 tyg lekarz się uspokoi ✊🏻😘 domyślam się, że te czekanie będzie trudne 😔 ale wierzę, że wszystko będzie dobrze 😘
Malina Ty już po prenatalnych 😳 przecież przed chwilką czekałyśmy na wynik bety 😮 ale ten czas leci.. Cieszę się, że u Was wszystko dobrze 😘 niech Maluszek zdrowo rośnie ❤️
Foto, kciuki za dzisiejsza wizytę ✊🏻❤️
Daggi ale niespodzianka! Czekam na wynik bety! Teraz musi być wszystko dobrze 😍Foto80, Malina lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Daggi, gratulacje!!! wyobrażam sobie twoją radość
Malina, gratuluję chłopca! Jak dojrzał coś dyndającego, to pewnie synek zostanie, raczej rzadko w drugą stronę się zmienia
Lady Dior, ja śpię od dawna na bokach, choć czasem budzę się na plecach - ale od razu się przekręcam, bo mi duszno i źle tak na plecach. I o dziwo, uwielbiam spać na prawym boku, co ja na to poradzę..Malina lubi tę wiadomość