Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak93 a jesteś pewna co do wystąpienia owulacji ❓ Takie opóźnienie najprawdopodobniej wiąże się z tym, że owulacja była po prostu później albo i mogło nie być jej wcale. U mnie zawsze testy szybko wykrywały ciąże, więc ja bym nie miała nadzieji, gdyby mi testy wyszły negatywne po terminie miesiączki ale wiadomo każda z nas jest inna i różnie testy wyłapują betę.
Testy owulacyjne były pozytywne objawy owulacji też miałam. Nawet gdy cykl był bezowulacyjny to okres był w terminie. Przy pierwszej ciąży test wyszedł mega blady 7 dni po terminie miesiączki i to z porannego moczu -
Lady, niestety ale dzieci decydują co rodzice robia😁😁 też mam taką nadzieję, ułożona była różnie do 27 tc, potem stwierdziła,że jej tak wygodnie🙄 tak jak widzisz przy Twojej siostrze- druga ciaza ma duży wpływ na to jakie zalecenia dadzą lekarze. Co by nie było, to i tak się liczy zdrowie dziecka,więc ja tu nie mam nic do powiedzenia😬Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Malina wrote:Baljov,
Kiedy idziesz do szpitala☺️
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
baljov. wrote:Dziś 😁 Właśnie mnie przyjęli na oddział 😉
Kochana,
To w takim razie trzymam mocno kciuki😘❤️ Jesteś pod najlepszą opieka☺️ Jeśli będziesz miała tylko czas i chwile to napisz co u Was i jak się czujecie. Mimo ze czekam z niecierpliwością na wieści o pojawieniu się Waszej Księżniczki na świecie, to jednak wierze, ze wszystko jest dobrze i ze bedzie mogła jeszcze trochę u Mamusi posiedzieć❤️
Trzymaj się cieplutko😘baljov. lubi tę wiadomość
-
Baljov kochana trzymam kciuki za Was kochana 😘
Wszystko będzie dobrze, bo masz super opiekę 😘
Powodzenia i czekamy na wieści ☺️
Gela093 kochana a Ty kiedy masz wizytę ❓ Też trzymam kciuki 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 13:59
baljov. lubi tę wiadomość
-
Baliov ogromne kciuki! Będzie dobrze.
Jeszcze chwilka, jeszcze moment... 😊
Czekamy na wieści.baljov. lubi tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Dziewczyny a czy Wy podnosicie swoje dzieci tak jak zalecają-z boku tak jak np. na filmikach Zawitowskiego czy tradycyjnie pod główkę i pupę ❓ Pytam z ciekawości. Mi tak fizjo zaleciła ale ja za Chiny tak nie potrafię i o ile podnieść jeszcze, to odłożyć już wcale 🙄🤦🏼♀️
-
Lady_Dior wrote:Dziewczyny a czy Wy podnosicie swoje dzieci tak jak zalecają-z boku tak jak np. na filmikach Zawitowskiego czy tradycyjnie pod główkę i pupę ❓ Pytam z ciekawości. Mi tak fizjo zaleciła ale ja za Chiny tak nie potrafię i o ile podnieść jeszcze, to odłożyć już wcale 🙄🤦🏼♀️
Lady położna tez mi zaleca tak podnosić i właśnie się tego uczę na misiach. Jak tłumaczyła i pokazywała to wydawało się proste ale jak mam sama zrobić to już nie pamietam jak to szło🙈 Ćwiczę z sensifi i fizjomommy (Instagram) nie tylko podnoszenie ale tez przewijanie i ubieranie☺️ -
Baljov powodzenia✊✊
Lady Dior wizytę mam w środę, dzięki za kciuki 😉baljov., Lady_Dior lubią tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Baljov, rzymam mocno kciuki ❤️
Gela, powodzenia na wizycie ❤️
Lady_Dior, ja staram się tak podnosić córkę od urodzenia, z boku. Chociaż tak mniej więcej 🙈 jak córka była mała to mi było dosyć ciężko, bo taka malusia była, a teraz jest to małe ADHD i też jest ciężko 😅 ale staram się jak mogę 😃
I tak jak Malina również oglądam na instagramie sensifi i fizjomommy, super kobietyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 18:35
baljov., Gela093 lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Dzięki dziewczyny za kciuki 💗💗💗
Ja się czuje dobrze, nic mi się nie dzieje. Szyjka zamknieta, dzidzia wysoko, żadnych plamień. Myślę że mogłaby posiedzieć jeszcze trochę w brzuchu i trochę podrosnąć ale to już profesor będzie decydował, ma mnie jutro badać. Dziś jak mnie badali to ponoć ważyła 2600 choć trochę to dziwne bo tydzień temu na wizycie u profesora ważyła niby 2200. Chyba za dużo by urosła w tydzień 🤔
Ogolnie czuje sie tu bezpiecznie, bo w domu ciagle byl strach ze zaplamię lub coś się zacznie dziać i trzeba będzie 100 km jechać natychmiast a krakowskie korki trochę mnie przerazały.Annamaria, Lady_Dior, Malina, Gela093, Blondyna.B, Żonkil lubią tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Baljov ja również trzymam kciuki 🎈 nawet trochę się stresuje 🤪✊✊✊
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Baljov,
Kciuki mocno zaciskam ✊ i czekam wraz z dziewczynami na dobre wieści 😘 będzie dobrze!baljov. lubi tę wiadomość
-
Baljov kciuki!✊🏻
Szyszka nie zdecydowałam się na takie badanie. To był dla mnie taki szok, tak ciężki temat, że nie chciałam tego w zaden sposób wtedy tego przeciągac, wiedziałam, że taka wiedza mi w niczym nie pomoże.baljov. lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziewczyny a ja znowu z pytaniem 😂
W.piatek byłam u ginekologa, potwierdził owulację obstawia zeszly wtorek, ovu wyznaczą środę więc bardzo bodobnie. W piątek wybieramy się na czterdziestkę do szwagierki, specjalnie jedziemy do Polski. Będzie duża impreza. Napewno będę chciała też się napić w sumie przez ostatnie 2 lata sobie nie pozwalałam że względu na starania i trochę jestem już tym zmęczona. I tak się zastanawiam to będzie jakieś 9-10 dpo, czy by nie zajść do przychodni na betę. Żeby się upewnić czy na pewno mogę. Ale czy to w ogóle ma sens tak wcześnie?
W poprzedniej ciąży test z moczu wyszedł mi dopiero 15dpo, wcześniej biel wizira.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 09:26
-
baljov, daj znać, jak będziesz po obchodzie i rozmowie z lekarzem kciuki! To niesamowite, że nie wyjdziesz z tego szpitala sama, tylko z dzieckiem w ręku już
-
Bajlov kciuki
CarmeLatte93 jak dla mnie 10dpo to troche wczesnie na bete.
Lady Dior ja podnoszę różnie. Jesli pod główką łapię to się do niej nachylam i od razu do siebie przytulam. Prawde mówiąc cięzko mi właśnie z tym obrotem ją podnosić np po nocnym karmieniu w łóżku zeby odlożyć do łózeczka. Nie wspominając o tym że ja będac w pologu też powinnam trzymać postawę i nie podnosić się z brzucha na wprost jak w ciąży. Co nie jest łatwe mając na rękach szkraba. Ćwiczyłam przed porodem na lalce, teraz trochę rzeczywistość zweryfikowała moje ćwiczenia :p
Dzięki dziewczyny za hinty na insta dodałam sobie do obserwowanych:)baljov. lubi tę wiadomość