X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jestem juz po...
    Cykl od dzis na clo,za tydzien monitoring i pewnie zastrzyk jesli cos urosnie.Trzymac kciuki by po lewej stronie byla ovu,mam pewnosc ze drozna ta strona.
    Lekarz przepisał kwas foliowy 5mg,do tego mam brac femibion 1,a jak juz zaciąze to dostane clexane.Tak więc jestem zadowolona ze doktorek powaznie podszedl do problemu gdzie lekarz na nfz nie widzial w tym nic dziwnego.Kolejny raz przekonalam sie ze wybralam odpowiedniego lekarza.

inessa, M@linka, Arleta, Iwannabelieve lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem po wizycie. Lekarz stwierdzil 7tyg ciaze czyli zgadza sie z tym co w szpitalu a od miesiaczki jest 9?
    Dal skierowanie na badania mocz krew hiv i wizyta za 2tyg

inessa, kkkaaarrr, Arleta, Jacqueline, M@linka, blondyna5555, Iwannabelieve, Bomblica, osa lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobrych wiadomości <3

Iwannabelieve lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o u M@alinki?

• Arleta Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja już po wizycie
    Ach.....muszę wziąść głęboki wdech żeby Wam to powiedzieć
    Serduszko ładnie bije,nie powiedziała ile,bo podobno to nie wpływa dobrze na płod i może być niebezpieczne,ale słuchajcie teraz:jest DRUGI zarodek,tylko że ma bardzo słabo widoczne wolne tętno i lekarka powiedziała żeby się nie nastawiać że raczej bardzo małe szanse i ona też nie daje nadziei..
    ale nadzieja musi być zawsze,boję się,niewiem jak to jest,jakby ten jeden obumarł,żeby nie pociągnął tego drugiego kropka za sobą..
    Jezu ja jeszcze nie wierzę jak Wam o tym piszę,tydzień temu był tylko jeden pęcherzyk!miałam monitoring-też tylko jeden pęcherzyk!!!jak to wogóle możliwe?
    teraz to wogóle jakiś kosmos dla mnie,nie mogę donosić pojedynczej ciąży a co dopiero blizniaczej,zagrożenie wielokrotnie większe na każdym etapie.To jest po prostu niedowiary
    Spałam dziś do południa,chciałam przespać po prostu te nerwy,a jak już lekarka robiła mi to usg i oczywiście dłuższa cisza,jej mina skupiona,to już czekałam na wyrok,ciąża jest tak na 6 tydz.czyli młodsza,ten drugi pęcherzyk jest dużo mniejszy..za tydzień znowu idę,pewnie wszystko sie wyjaśni tak na bank...
    M@linka modliłam sie za nas,nawet jeszcze w aucie przed wizytą,tak gorąco go prosiłam,przy tej ciąży jakby to powiedzieć chyba się nawracam,bo przedtem całkiem się od Niego odwróciłam,bądz co bądz on tu rządzi

kkkaaarrr, M@linka, osa lubią tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna i MArtynko lubie za radosne wizyty :D
    za reszte juz raczej nie ale niestety i anemia i bole zwłaszcza kregosłupa w ciazy sa bardzo czeste :( życze aby wszystko sie unormowało no i mniej bolu (niestety wiem co obie przypadłosci znacza :( bo i anemia a jeszcze ja mam chory kregoslup i po operacji jestem)
    Martynko a moze jakis rehabilitant i masaze dla ciezarnych ???
    Blondyna pokrzywa jest do picia dobra na zelazo ale oczywiscie w nieduzych ilosciach choc jeden kubek czy 2 na dzien nie zaszkodza ( pytalismy połoznej na szkoleniu :) )

Maggda super ale sie ciesze :D

Jagna to teraz odpoczac przed owulacja i do dzieła :D

Jaqueline to czekamy :D

A co u dziewczyn wizytujacych dzisiaj czy juz po??? <3

Martynka30, maggda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta ale cudownie :D :D :D
    a drugi Maluszek moze dopiero teraz zaczał rosnac i dlatego jeszcze tetno słabe !!! pomodle sie aby wszystko było dobrze :D <3

Arleta, Martynka30 lubią tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Arleta <3 <3 <3

Arleta lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie dziewczyny:)

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko ja pracowałam w naszej placówce na rehabilitacji i szczerze nie oddałabym się w ich ręce, to musi być specjalnie przeszkolony od kobiet w ciąży, poza tym ja mam zakaz ćwiczeń i bałabym się iść na masaż, bo koleżanka kiedyś kobietę w ciąży tak załatwiła, że wylądowała z krwawieniem :/ także wolę przecierpieć...

Mam nadzieję, że cukry się ustabilizują Ci...
    Na poprawę żelaza bardzo dobry jest sok z buraków i sok ze szpinaku, znajomej bardzo a to bardzo poprawiły się parametry z krwi bez suplementacji żelazem.

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletko ja też się pomodlę i trzymam bardzo bardzo mocno kciuki <3

Arleta lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletaaaaaaaaaa JAAAAAAAAAAA aż mnie zamurowało!!! Jej fantastycznie!!! - życzę aby drugi bąbel nabrał wigoru i został z Wami również!!! WOW szczęściaro aż mam łzy w oczach!!! Ściskam Mocnooo! Arleta normalnie cud :)

A co u mnie...wizyta miedzy 19-20...Na pewno dam Wam znać. Módlcie się proszę za nas <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 16:40

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko pomodlę <3

M@linka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Ja juz jestem po wizycie. Lekarz stwierdzil 7tyg ciaze czyli zgadza sie z tym co w szpitalu a od miesiaczki jest 9?
    Dal skierowanie na badania mocz krew hiv i wizyta za 2tyg

Maggda co Ty taka tajemnicza ;) jakie wymiary bąbelka? widziałaś serduszko, zarodeczek? Pozdrawiam i gratuluję udanej wizyty :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko no wiem,ze z masazami trzeba uwazac dlatego zaproponowałam jedynie specjaliste ktory na tym sie zna sie :D zreszta co ja Ci mowie Ty znasz sie na tym :)
    ja tez nie mam kogo poprosic ale dla dziecka duzo sie da zniesc :)
    Mało bolu życze <3

• M@linka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie otrzymałam sms z gabinetu ginekologa, że jest opóźnienie...pewnie wizytę bedę miała dopiero po 20. Tak więc nie martwcie się - nim wróce do domu może być po 22, bo jeszcze może na mszę uda mi się zdążyć.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    powodzenia i zdaj raport po wizycie!

Jagna...wybacz ze to pytanie bedzie nieco glupie...ale jaka moze byc przyczyna ze teraz sie nie udalo? no bo jestescie pod kontrola lekarza, badania porobione, cykl byl monitorowany i stymulowany... wiec ... o co kaman?
    Nie mialam robionej droznosci jeszcze,a nie jestem pewna czy prawa strona z której teraz była ovu jest drozna.Ciàzs byla z lewej wiec prawa to taka niewiadoma.Poza tym mam bardzo cieniutkie jajowody i tez to moze byc problemem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 16:50

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Witam się z Wami po wizycie <3
    Malutka waży 730 gram, niestety żadnej fotki nie mam, bo ułożyła się pupą do nas i tylko piękny kręgosłup było widać ;)
    Wszystko dobrze z malutką, z mamusią już mniej, hemoglobina mi spadła i ginekolog przepisał mi żelazo, mówił że anemia, robił mi też cytologię i mówił że wyniki za trzy tygodnie ale jest infekcja i jakieś globulki mi przepisał, niestety nie może być zawsze dobrze.
    Ale najważniejsze że z malutką wszystko dobrze a i nie mam cukrzycy, na szczęście glukoza wyszła dobrze, zmieściłam się w normach ;)
    Dobre wiesci...no za dobrze nie moze byc ale infekcje w ciachu czesto spotykane w ciàzy i anemia tez,skoro dzieciàtko wyciàga z ciebie to co najlepsze,no i ze dziewczynka to i urode :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 17:00

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Arletaaaaaaaaaa JAAAAAAAAAAA aż mnie zamurowało!!! Jej fantastycznie!!! - życzę aby drugi bąbel nabrał wigoru i został z Wami również!!! WOW szczęściaro aż mam łzy w oczach!!! Ściskam Mocnooo! Arleta normalnie cud :)

A co u mnie...wizyta miedzy 19-20...Na pewno dam Wam znać. Módlcie się proszę za nas <3

M@linka żebyś wiedziała że to chyba naprawdę CUD,po prostu niedowiary.Teraz tylko Ty dziś zostałaś i nie ma innej opcji,że napiszesz dobre wieści,dziś szczęśliwy dzień dla nas.Mocno wierzę że będzie dobrze.trzymaj sie dzielnie kochana

M@linka lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Hej dziewczynki ja po wczorajszej wizycie jestem bardzo zadowolona :)
    Tymuś okazał się bardzo dużym chłopcem i waży 854g i jest starszy niż wynika to z om, w sumie od początku wychodził starszy. Lekarz kazał się przygotować bardziej na poród na koniec lipca, ale ja i tak uważam że młody przyjdzie kiedy będzie mu się podobało, byle by nie za wcześniej...

Niestety już u mnie nie jest tak kolorowo, od tego piątku bardzo boli mnie pachwina, lekarz mówił, że mam duże dziecko i uciska mi gdzieś na nerw, ale ja ledwo chodzę :(
    jak leżę jest oki ale jak wstanę i chodzę ból jest niesamowity :( dodatkowo siadł mi krzyż... także leżymy :( ale najważniejsze że z Tymkiem jest dobrze...

Oska jak wizyta?

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty, za testujące i starające <3
    Super wiesci,no jak chlop duzy to nie dziwie sie ze gdzies boli,odpoczywaj ty najlepiej wiesz co dla was dobre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 17:06

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ