X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Ja juz jestem po wizycie. Lekarz stwierdzil 7tyg ciaze czyli zgadza sie z tym co w szpitalu a od miesiaczki jest 9?
    Dal skierowanie na badania mocz krew hiv i wizyta za 2tyg
    I wreszcie mozesz oddychnàc,juz wiecej sie nie stresuj kochana,ty sie zajmij przyjemnosciami a maluszek tam e spokoju niech rosnie.Buziole ❤❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 17:10

maggda lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Właśnie otrzymałam sms z gabinetu ginekologa, że jest opóźnienie...pewnie wizytę bedę miała dopiero po 20. Tak więc nie martwcie się - nim wróce do domu może być po 22, bo jeszcze może na mszę uda mi się zdążyć.

[email protected] mnie tak stresuje, jakbym sama szla na ta wizyte, wszystkie Cie wspieramy mocno!

M@linka lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Dziewczynki ja już po wizycie
    Ach.....muszę wziąść głęboki wdech żeby Wam to powiedzieć
    Serduszko ładnie bije,nie powiedziała ile,bo podobno to nie wpływa dobrze na płod i może być niebezpieczne,ale słuchajcie teraz:jest DRUGI zarodek,tylko że ma bardzo słabo widoczne wolne tętno i lekarka powiedziała żeby się nie nastawiać że raczej bardzo małe szanse i ona też nie daje nadziei..
    ale nadzieja musi być zawsze,boję się,niewiem jak to jest,jakby ten jeden obumarł,żeby nie pociągnął tego drugiego kropka za sobą..
    Jezu ja jeszcze nie wierzę jak Wam o tym piszę,tydzień temu był tylko jeden pęcherzyk!miałam monitoring-też tylko jeden pęcherzyk!!!jak to wogóle możliwe?
    teraz to wogóle jakiś kosmos dla mnie,nie mogę donosić pojedynczej ciąży a co dopiero blizniaczej,zagrożenie wielokrotnie większe na każdym etapie.To jest po prostu niedowiary
    Spałam dziś do południa,chciałam przespać po prostu te nerwy,a jak już lekarka robiła mi to usg i oczywiście dłuższa cisza,jej mina skupiona,to już czekałam na wyrok,ciąża jest tak na 6 tydz.czyli młodsza,ten drugi pęcherzyk jest dużo mniejszy..za tydzień znowu idę,pewnie wszystko sie wyjaśni tak na bank...
    M@linka modliłam sie za nas,nawet jeszcze w aucie przed wizytą,tak gorąco go prosiłam,przy tej ciąży jakby to powiedzieć chyba się nawracam,bo przedtem całkiem się od Niego odwróciłam,bądz co bądz on tu rządzi
    Lepiej nie nastawiac sie na to drugie serducho,jesli dojdzie do tego ze sie zatrzyma to drugiemu nic sie nie stanie.Mozliwe ze ciàza wygląda ns młodszą bo skoro dwa zarodki to i mniejsze,to normalne,ale pózniej nadrobi.Nie stresuj sie,bedzie dobrze

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam usg bo chodze na nfz i usg jest robione w inne dni a nie na wizycie :/

Ja jestem spokojna nawet jak zdaza sie brazowy sluz to nie panikuje ;) mam leki i mam coraz wieksza nadzieje ze Zuzia bedzie miala rodzenstwo ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Właśnie otrzymałam sms z gabinetu ginekologa, że jest opóźnienie...pewnie wizytę bedę miała dopiero po 20. Tak więc nie martwcie się - nim wróce do domu może być po 22, bo jeszcze może na mszę uda mi się zdążyć.
    Alez dajesz czekac a my tu na szpilach siedzim :-) czekamy wiec na dobre wiesci

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Nie mialam usg bo chodze na nfz i usg jest robione w inne dni a nie na wizycie :/

Ja jestem spokojna nawet jak zdaza sie brazowy sluz to nie panikuje ;) mam leki i mam coraz wieksza nadzieje ze Zuzia bedzie miala rodzenstwo ;)
    My tez mamy nadzieje ze wszystko bedzie juz dobrze ❤❤❤❤

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Lepiej nie nastawiac sie na to drugie serducho,jesli dojdzie do tego ze sie zatrzyma to drugiemu nic sie nie stanie.Mozliwe ze ciàza wygląda ns młodszą bo skoro dwa zarodki to i mniejsze,to normalne,ale pózniej nadrobi.Nie stresuj sie,bedzie dobrze
    Wiem Jagna;) lekarka napewno ma doświadczenie w tym temacie i dlatego od razu uprzedziła mówiąc prawwdę,że lepiej się nie nastawiać na powodzenie
    Jednak ja już automatycznie mam nadzieję (choć raczej zawsze jestem pesymistką),że może jednak będzie dobrze,że jednak mój mały cud da radę,byłabym przeszczęśliwa niewyobrażalnie..narazie jednak to początek naszej drogi..

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Wiem Jagna;) lekarka napewno ma doświadczenie w tym temacie i dlatego od razu uprzedziła mówiąc prawwdę,że lepiej się nie nastawiać na powodzenie
    Jednak ja już automatycznie mam nadzieję (choć raczej zawsze jestem pesymistką),że może jednak będzie dobrze,że jednak mój mały cud da radę,byłabym przeszczęśliwa niewyobrażalnie..narazie jednak to początek naszej drogi..
    Ja trzymam kciuki za całą twoją ciąze,cokolwiek by sie dzialo niech bedzie zdrowa az do samego konca.Musi byc dobrze,musi a twoje nadzieje niech siè spełnią ❤❤

Arleta lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna niby tak mówią że kobieta która spodziewa się chłopca promieniuje i jest ładniejsza a jak z dziewczynką to ona zabiera jej urodę, niewiem czy to prawda, bo w moim przypadku chyba tak nie jest, wszyscy mi mówią ze ciąża mi służy i ze wyładniałam ;-) dzisiaj byłam w pracy elke zanieść i miałam być chwilę ale prawie dwie godziny spędziłam, bo z każdym po kolei gadu gadu i tak zlecialo :-D wsumie dawno mnie nie widzieli ostatnio chyba w styczniu mnie widzieli ;-) każdy zachwalał mój brzuszek i ze mimo że przytyłam prawie 10 kg każdy mówił ze wogole tego nie widać po mnie ;-) nawet mój kierownik zapytał czy może brzuch pogłaskać ;-) córeczka jest najważniejsza teraz dla mnie ale brakuje mi tych głupkow z pracy ;-)

inessa lubi tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Iwannabelieve Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Dziewczynki ja już po wizycie
    Ach.....muszę wziąść głęboki wdech żeby Wam to powiedzieć
    Serduszko ładnie bije,nie powiedziała ile,bo podobno to nie wpływa dobrze na płod i może być niebezpieczne,ale słuchajcie teraz:jest DRUGI zarodek,tylko że ma bardzo słabo widoczne wolne tętno i lekarka powiedziała żeby się nie nastawiać że raczej bardzo małe szanse i ona też nie daje nadziei..
    ale nadzieja musi być zawsze,boję się,niewiem jak to jest,jakby ten jeden obumarł,żeby nie pociągnął tego drugiego kropka za sobą..
    Jezu ja jeszcze nie wierzę jak Wam o tym piszę,tydzień temu był tylko jeden pęcherzyk!miałam monitoring-też tylko jeden pęcherzyk!!!jak to wogóle możliwe?
    teraz to wogóle jakiś kosmos dla mnie,nie mogę donosić pojedynczej ciąży a co dopiero blizniaczej,zagrożenie wielokrotnie większe na każdym etapie.To jest po prostu niedowiary

Arleta- moja przyjaciółka również była w ciąży bliźniaczej i w jej przypadku niestety jeden z zarodków obumarł, ale- drugi płód prawidłowo się rozwijał i teraz ma 2 letnią słodką córeczkę :) Zatem mimo, iż jest to stresujące- głowa do góry.. Zresztą druga dzidzia jeszcze może podgonić wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 18:28

Arleta lubi tę wiadomość

Aniołek 7tc (*) 17.10.2011
    Aniołek 9tc (*) 31.03.2016
    PCOS i niedoczynność tarczycy

zyak3ew1ihpr6ig7.png
  • Iwannabelieve Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle, to wszystkim wam kochane po wizytach gratuluję i trzymam kciuki, by dalej było ok :)

Arleta lubi tę wiadomość

Aniołek 7tc (*) 17.10.2011
    Aniołek 9tc (*) 31.03.2016
    PCOS i niedoczynność tarczycy

zyak3ew1ihpr6ig7.png
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mi smutno i strasznie źle :-(

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga co się dzieje?

Ja dziś mam urlop, byłam na zakupach i wydała kupę kasy i dobrze mi z tym:P
    Posprzątałam sobie mieszkanko, teraz robię kolacyjkę :)

Arleta wow ale wiadomość :) Trzymam za Was kciuki mocno!

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat a mam ciężki dzień za sobą byłam u przyjaciółki a tam jej kuzynka w ciazy boże jak to boli łzy w oczach starają; (

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po wizycie. U nas wszystko ok, córa waży już 1,5kg :)

Gorzej ze mną, gardło boli okropnie i jeszcze zgaga...

Arleta, blondyna5555, Iwannabelieve, Martynka30, Magdzia88, kkkaaarrr, osa lubią tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Jest mi smutno i strasznie źle :-(

Aga22 mi tez. Damy rade. Musimy byc dzielne i silne. W nastepnym cyklu zachodzimy w ciaze. Zgoda? Masz te same leki co ja. Damy rade.
    Agus u mnie wszystkie kolezanki sa teraz w ciazy. My tezbedziemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 20:39

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za trzymane kciuki, słowa otuchy i modlitwy - wiek ciąży powinien być 7t2d a jest po wymiarach 6t1d - lekarz mówi, żeby tym się nie przejmować...jest też 6mm szczęścia z bijącym serduszkiem...modlitwy zostały wysłuchane a to serduszko niech bije kolejne 100 lat :)

Teraz oficjalnie, bo wcześniej się bałam Was zarażać- rozsiewam moc ciążowych wirusów aaaa.... psik!!!

gama, Coconue, inessa, Jacqueline, maggda, Arleta, sy__la, Bomblica, Iwannabelieve, Martynka30, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• gama Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

witajcie Dziewczynki kochane:)
    gorąco Was sciskam, długo mnie nie było, bo rano jestem w pracy,a wieczorem nie właczam kompa, bo zazwyczaj grzecznie siedze pod kocykiem , z miską w pobliżu:)

dzis mialam wizyte:) Maluszek ma 3,5 cm, serce puka - co slyszalam, spal sobie slodko, ale go obudzilismy, zeby zobaczyc jak sie rusza....:D
    no to takiego cudu jeszcze nie widzialam:)
    tyle u mnie , co melduje w skrócie, nadrobic Was nie dam rady, ale po ostatniej stronie widze, ze sie działo.Caly czas trzymam kciuki, i pomimo, ze nie wchodze na ovu,to mysle o Was:)
    całuski:******

M@linka, inessa, maggda, Arleta, sy__la, blondyna5555, Bomblica, Jagna 75, Magdzia88, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudna wiadomość M@linko! Tak sie cieszę:)))

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko CUDA !!!!!!!!!!!!! :D :D :D super bardzo sie ciesze z Wami <3 :D
    a wiek ciazy to wiesz nie ma az duzej roznicy a i tak teraz dopiero bedzie rosł jak na drozdzach :D

Gama pieknie :D :D :D duzy juz Wasz Maluszek :D

‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ