Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
maggda wrote:Ja juz jestem po wizycie. Lekarz stwierdzil 7tyg ciaze czyli zgadza sie z tym co w szpitalu a od miesiaczki jest 9?
Dal skierowanie na badania mocz krew hiv i wizyta za 2tygWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 17:10
maggda lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
M@linka wrote:Właśnie otrzymałam sms z gabinetu ginekologa, że jest opóźnienie...pewnie wizytę bedę miała dopiero po 20. Tak więc nie martwcie się - nim wróce do domu może być po 22, bo jeszcze może na mszę uda mi się zdążyć.
[email protected] mnie tak stresuje, jakbym sama szla na ta wizyte, wszystkie Cie wspieramy mocno!M@linka lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Arleta wrote:Dziewczynki ja już po wizycie
Ach.....muszę wziąść głęboki wdech żeby Wam to powiedzieć
Serduszko ładnie bije,nie powiedziała ile,bo podobno to nie wpływa dobrze na płod i może być niebezpieczne,ale słuchajcie teraz:jest DRUGI zarodek,tylko że ma bardzo słabo widoczne wolne tętno i lekarka powiedziała żeby się nie nastawiać że raczej bardzo małe szanse i ona też nie daje nadziei..
ale nadzieja musi być zawsze,boję się,niewiem jak to jest,jakby ten jeden obumarł,żeby nie pociągnął tego drugiego kropka za sobą..
Jezu ja jeszcze nie wierzę jak Wam o tym piszę,tydzień temu był tylko jeden pęcherzyk!miałam monitoring-też tylko jeden pęcherzyk!!!jak to wogóle możliwe?
teraz to wogóle jakiś kosmos dla mnie,nie mogę donosić pojedynczej ciąży a co dopiero blizniaczej,zagrożenie wielokrotnie większe na każdym etapie.To jest po prostu niedowiary
Spałam dziś do południa,chciałam przespać po prostu te nerwy,a jak już lekarka robiła mi to usg i oczywiście dłuższa cisza,jej mina skupiona,to już czekałam na wyrok,ciąża jest tak na 6 tydz.czyli młodsza,ten drugi pęcherzyk jest dużo mniejszy..za tydzień znowu idę,pewnie wszystko sie wyjaśni tak na bank...
M@linka modliłam sie za nas,nawet jeszcze w aucie przed wizytą,tak gorąco go prosiłam,przy tej ciąży jakby to powiedzieć chyba się nawracam,bo przedtem całkiem się od Niego odwróciłam,bądz co bądz on tu rządziAntoś IVF,Julisia natural
-
Nie mialam usg bo chodze na nfz i usg jest robione w inne dni a nie na wizycie
Ja jestem spokojna nawet jak zdaza sie brazowy sluz to nie panikuje mam leki i mam coraz wieksza nadzieje ze Zuzia bedzie miala rodzenstwo
M@linka lubi tę wiadomość
-
M@linka wrote:Właśnie otrzymałam sms z gabinetu ginekologa, że jest opóźnienie...pewnie wizytę bedę miała dopiero po 20. Tak więc nie martwcie się - nim wróce do domu może być po 22, bo jeszcze może na mszę uda mi się zdążyć.
M@linka lubi tę wiadomość
-
maggda wrote:Nie mialam usg bo chodze na nfz i usg jest robione w inne dni a nie na wizycie
Ja jestem spokojna nawet jak zdaza sie brazowy sluz to nie panikuje mam leki i mam coraz wieksza nadzieje ze Zuzia bedzie miala rodzenstwoAntoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Lepiej nie nastawiac sie na to drugie serducho,jesli dojdzie do tego ze sie zatrzyma to drugiemu nic sie nie stanie.Mozliwe ze ciàza wygląda ns młodszą bo skoro dwa zarodki to i mniejsze,to normalne,ale pózniej nadrobi.Nie stresuj sie,bedzie dobrze
Jednak ja już automatycznie mam nadzieję (choć raczej zawsze jestem pesymistką),że może jednak będzie dobrze,że jednak mój mały cud da radę,byłabym przeszczęśliwa niewyobrażalnie..narazie jednak to początek naszej drogi.. -
Arleta wrote:Wiem Jagna;) lekarka napewno ma doświadczenie w tym temacie i dlatego od razu uprzedziła mówiąc prawwdę,że lepiej się nie nastawiać na powodzenie
Jednak ja już automatycznie mam nadzieję (choć raczej zawsze jestem pesymistką),że może jednak będzie dobrze,że jednak mój mały cud da radę,byłabym przeszczęśliwa niewyobrażalnie..narazie jednak to początek naszej drogi..Arleta lubi tę wiadomość
-
Jagna niby tak mówią że kobieta która spodziewa się chłopca promieniuje i jest ładniejsza a jak z dziewczynką to ona zabiera jej urodę, niewiem czy to prawda, bo w moim przypadku chyba tak nie jest, wszyscy mi mówią ze ciąża mi służy i ze wyładniałam dzisiaj byłam w pracy elke zanieść i miałam być chwilę ale prawie dwie godziny spędziłam, bo z każdym po kolei gadu gadu i tak zlecialo wsumie dawno mnie nie widzieli ostatnio chyba w styczniu mnie widzieli każdy zachwalał mój brzuszek i ze mimo że przytyłam prawie 10 kg każdy mówił ze wogole tego nie widać po mnie nawet mój kierownik zapytał czy może brzuch pogłaskać córeczka jest najważniejsza teraz dla mnie ale brakuje mi tych głupkow z pracy
inessa lubi tę wiadomość
-
Arleta wrote:Dziewczynki ja już po wizycie
Ach.....muszę wziąść głęboki wdech żeby Wam to powiedzieć
Serduszko ładnie bije,nie powiedziała ile,bo podobno to nie wpływa dobrze na płod i może być niebezpieczne,ale słuchajcie teraz:jest DRUGI zarodek,tylko że ma bardzo słabo widoczne wolne tętno i lekarka powiedziała żeby się nie nastawiać że raczej bardzo małe szanse i ona też nie daje nadziei..
ale nadzieja musi być zawsze,boję się,niewiem jak to jest,jakby ten jeden obumarł,żeby nie pociągnął tego drugiego kropka za sobą..
Jezu ja jeszcze nie wierzę jak Wam o tym piszę,tydzień temu był tylko jeden pęcherzyk!miałam monitoring-też tylko jeden pęcherzyk!!!jak to wogóle możliwe?
teraz to wogóle jakiś kosmos dla mnie,nie mogę donosić pojedynczej ciąży a co dopiero blizniaczej,zagrożenie wielokrotnie większe na każdym etapie.To jest po prostu niedowiary
Arleta- moja przyjaciółka również była w ciąży bliźniaczej i w jej przypadku niestety jeden z zarodków obumarł, ale- drugi płód prawidłowo się rozwijał i teraz ma 2 letnią słodką córeczkę Zatem mimo, iż jest to stresujące- głowa do góry.. Zresztą druga dzidzia jeszcze może podgonić wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 18:28
Arleta lubi tę wiadomość
Aniołek 7tc (*) 17.10.2011
Aniołek 9tc (*) 31.03.2016
PCOS i niedoczynność tarczycy
-
Aga co się dzieje?
Ja dziś mam urlop, byłam na zakupach i wydała kupę kasy i dobrze mi z tym:P
Posprzątałam sobie mieszkanko, teraz robię kolacyjkę
Arleta wow ale wiadomość Trzymam za Was kciuki mocno!
-
Witam po wizycie. U nas wszystko ok, córa waży już 1,5kg
Gorzej ze mną, gardło boli okropnie i jeszcze zgaga...Arleta, blondyna5555, Iwannabelieve, Martynka30, Magdzia88, kkkaaarrr, osa lubią tę wiadomość
córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
Aga22 wrote:Jest mi smutno i strasznie źle
Aga22 mi tez. Damy rade. Musimy byc dzielne i silne. W nastepnym cyklu zachodzimy w ciaze. Zgoda? Masz te same leki co ja. Damy rade.
Agus u mnie wszystkie kolezanki sa teraz w ciazy. My tezbedziemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 20:39
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Dziękuję za trzymane kciuki, słowa otuchy i modlitwy - wiek ciąży powinien być 7t2d a jest po wymiarach 6t1d - lekarz mówi, żeby tym się nie przejmować...jest też 6mm szczęścia z bijącym serduszkiem...modlitwy zostały wysłuchane a to serduszko niech bije kolejne 100 lat
Teraz oficjalnie, bo wcześniej się bałam Was zarażać- rozsiewam moc ciążowych wirusów aaaa.... psik!!!
gama, Coconue, inessa, Jacqueline, maggda, Arleta, sy__la, Bomblica, Iwannabelieve, Martynka30, kkkaaarrr lubią tę wiadomość
-
witajcie Dziewczynki kochane:)
gorąco Was sciskam, długo mnie nie było, bo rano jestem w pracy,a wieczorem nie właczam kompa, bo zazwyczaj grzecznie siedze pod kocykiem , z miską w pobliżu:)
dzis mialam wizyte:) Maluszek ma 3,5 cm, serce puka - co slyszalam, spal sobie slodko, ale go obudzilismy, zeby zobaczyc jak sie rusza....
no to takiego cudu jeszcze nie widzialam:)
tyle u mnie , co melduje w skrócie, nadrobic Was nie dam rady, ale po ostatniej stronie widze, ze sie działo.Caly czas trzymam kciuki, i pomimo, ze nie wchodze na ovu,to mysle o Was:)
całuski:******M@linka, inessa, maggda, Arleta, sy__la, blondyna5555, Bomblica, Jagna 75, Magdzia88, kkkaaarrr lubią tę wiadomość
08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
nick nieaktualny