Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna 75 wrote:A własnie mam pytanie odnosnie clexane,czy zaczęlyscie brac je od pozytywnego testu czy pózniej,czy jeszcze zanim byla ciąza?
Ja dostałam receptę od gina dużo wcześniej, tak się umówiliśmy, że zastrzyki zacznę brać od pozytywnego testuMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Aga22 wrote:skrzat a mam ciężki dzień za sobą byłam u przyjaciółki a tam jej kuzynka w ciazy boże jak to boli łzy w oczach starają; (
ehh wiem co czujesz też tak mam, każda ciąża w otoczeniu albo nowonarodzone dziecko to cios poniżej pasa...dziś też weszłam na fb a tak zdjęcie usg 3d dziecka mojej koleżanki...chciałabym jej napisać, że nie ma serca, że niektórych to boli i żeby może zachowała takie rzeczy w prywatności....no ale jakim prawem mam jej tak pisać? przecież ona się cieszy, jest szczęśliwa - nie mogę jej tego zabronić...
Wątek się ostatnio mocno zaciążył. Zostały jeszcze prócz mnie, Agi, Niebieskiej, Jagny i Jacqueline jakieś dziewczyny na polu walki ? Zgłaszać się, bo czuję się samotna;) -
nick nieaktualnyHejka. M@linko popieram Jagne bo na tym etapie wystarczy ze cos zle zmierzy lub inaczej i juz jest inny pomiar. Wazne ze serce bije a pisalam wczoraj ze teraz dopiero zacznie rosnac. U mnie na poczatku ciazy wogole nuc nie bylo widac a potem jak przyspieszyl to prawie 2 tyg.do przodu a potem znowu zwolnil. Ginka mowi ze 2 tyg.do przodu czy do tylu to norma. Martynko no mam mega problem z zastrzykami daje w brzuch ale juz boli i znow siniaki mam w szpitalu mowia ze w udo mozna podawac ale ja jakies obawy mialam ale chyba przejde na uda bo brzych juz oplakany. Co do podawania zastrzyku od kiedy to mi hematolog zalecil od pozytywnego testu ale kazal szybko robic testy. Powiedzial mi hematolog ze odchodzi sie od teorii ze heparyne podaje sie wczesniej niz po tescie. Jacqueline❤❤❤ kochane moje dla kazdej z Was buziaki i utulaki ❤zwlaszcza dla staraczek w kryzysie ❤❤❤
M@linka lubi tę wiadomość
-
skrzat1988 wrote:ehh wiem co czujesz też tak mam, każda ciąża w otoczeniu albo nowonarodzone dziecko to cios poniżej pasa...dziś też weszłam na fb a tak zdjęcie usg 3d dziecka mojej koleżanki...chciałabym jej napisać, że nie ma serca, że niektórych to boli i żeby może zachowała takie rzeczy w prywatności....no ale jakim prawem mam jej tak pisać? przecież ona się cieszy, jest szczęśliwa - nie mogę jej tego zabronić...
Wątek się ostatnio mocno zaciążył. Zostały jeszcze prócz mnie, Agi, Niebieskiej, Jagny i Jacqueline jakieś dziewczyny na polu walki ? Zgłaszać się, bo czuję się samotna;)
Jeszcze ja Choć w zasadzie dopiero od lipca walczyć "pełną piersią" mogęAniołek 7tc (*) 17.10.2011
Aniołek 9tc (*) 31.03.2016
PCOS i niedoczynność tarczycy
-
Jagna a może tutaj bardziej chodzi o to by był odstep czasowy z tym łączeniem?
Np acardu też nie powinno się łączyć z clexane, a ja jedno biorę rano a drugie wieczorem.
Inessko bardzo dziękuję Ci za info ja też mam opór jeśli chodzi o udo, na brzuchu już nie daje jakiś czas, bo raz, że duży , dwa, że zrostu a trzy mały kopie kreci się tam i bałam się, że go dziabnę, w boczki bardzo bolą te zastrzyki, ale jak pisałam, że już ciężko mi skórę złapać...
Boję się tego udaMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
M@linka a kiedy masz następną wizytę?ja idę w srodę bo powiedziałam lekarce że to jest moje być albo nie być i muszę przyjść bo dłużej nie wytrzymam.odpowiedziała,żebym się nie zapisywała i nie wezmie kasy za wizytę..chyba się jej zrobiło mnie szkoda
Kurde i tak w kółko znowu będzie stres choć i tak już zaczęłam sie przejmowac,że też,tak jak u M@linki,ten jeden zarodek jest za mały nie mówiąc już wogóle o tym drugim..ostatnio tez tak było,że słabo rósł,pózniej przestał wogóle. Boże dodaj mi sił bo zwariuję
Jacqueline ja też miałam takie brązowe plamienia przed okresem po 1-ym poronieniu,niewiem skąd one się biorą,chyba to jednak hormony są,przez 3 cykle tak było i też mnie to dołowało strasznie -
Ja narazie robię w brzuch, łatwiej jest robić zastrzyk w prawy bok brzucha niż w lewy, bo niewiem czemu z lewej strony ciężko chwycić falke skóry, no ale niestety trzeba robić na przemian, mąż codziennie robi mi zastrzyki, lekko nie jest tym bardziej że po ukłuciu leci krew nie dużo ale zawsze, przez ten cały czas ciąży od samego początku może raz miałam sinca, wiec albo mąż dobrze robi zastrzyki albo u mnie się nie robią
Dopóki dajemy radę będziemy robić w brzuch, zobaczymy co będzie dalej. -
Martynka30 wrote:Jagna a może tutaj bardziej chodzi o to by był odstep czasowy z tym łączeniem?
Np acardu też nie powinno się łączyć z clexane, a ja jedno biorę rano a drugie wieczorem.
Inessko bardzo dziękuję Ci za info ja też mam opór jeśli chodzi o udo, na brzuchu już nie daje jakiś czas, bo raz, że duży , dwa, że zrostu a trzy mały kopie kreci się tam i bałam się, że go dziabnę, w boczki bardzo bolą te zastrzyki, ale jak pisałam, że już ciężko mi skórę złapać...
Boję się tego uda
Antoś IVF,Julisia natural
-
Aga, skrzat, niebieskaa, Jagna, Jaq, Iwanna i inne czekające na dwie kreseczki - kochane pomodlę się dziś w waszej intencji.
Jagna, Inessa - naprawdę potraficie pocieszyć w potrzebie
Arletka ja mam wizytę dopiero 06.05.2016 (piątek) za 15 dni...tak mi polecił ginekolog a ja sama wcześniej nie chciałam...a teraz trochę się zastanawiam... bo to ponad 2 tygodnie znów w niepewności... no chyba, że coś zaczęłoby się dziać co mnie zaniepokoi to mam kontaktować się natychmiast...A masz kartę ciąży? mi założył wczoraj ale jakoś wyczułam, że po to aby mnie na duchu podtrzymać..chciał mi dać zwolnienie ale nie wziełam, bo nie wiem jak sie ciąża rozwinie a nie chce swoich uczniów "wystawić" - tyle rodzice na mnie czekali aż ostatnio do pracy wróce..popracowałam miesiąc i znów na zwolnienie...? hmm.. jak bede miała pewnośc za dwa tyg że jest okej to prawdopodobnie od wtedy się zdecyduję. Na razie w pracy wiedzą dwie koleżanki a dyrektorowi to nie wiem kiedy powiedzieć...dalej nie mam pewności, lecz chyba go uprzedzę by jakby co jakieś zastępstwo za mnie miał w zanadrzu.
Iwannabelieve lubi tę wiadomość
-
M@linka wrote:Aga, skrzat, niebieskaa, Jagna, Jaq, Iwanna i inne czekające na dwie kreseczki - kochane pomodlę się dziś w waszej intencji.
Arletka ja mam wizytę dopiero 06.05.2016 (piątek) za 15 dni...tak mi polecił ginekolog a ja sama wcześniej nie chciałam...a teraz trochę się zastanawiam... bo to ponad 2 tygodnie znów w niepewności... no chyba, że coś zaczęłoby się dziać co mnie zaniepokoi to mam kontaktować się natychmiast...A masz kartę ciąży? mi założył wczoraj ale jakoś wyczułam, że po to aby mnie na duchu podtrzymać..chciał mi dać zwolnienie ale nie wziełam, bo nie wiem jak sie ciąża rozwinie a nie chce swoich uczniów "wystawić" - tyle rodzice na mnie czekali aż ostatnio do pracy wróce..popracowałam miesiąc i znów na zwolnienie...? hmm.. jak bede miała pewnośc za dwa tyg że jest okej to prawdopodobnie od wtedy się zdecyduję. Na razie w pracy wiedzą dwie koleżanki a dyrektorowi to nie wiem kiedy powiedzieć...dalej nie mam pewności, lecz chyba go uprzedzę by jakby co jakieś zastępstwo za mnie miał w zanadrzu.
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 12:38
M@linka lubi tę wiadomość
-
M@linka wrote:Aga, skrzat, niebieskaa, Jagna, Jaq, Iwanna i inne czekające na dwie kreseczki - kochane pomodlę się dziś w waszej intencji.
Dziekuje za modlitwe M@linko... bardzo sie ciesze z Waszych wizyt, ale jednoczesnie rozumiem i Ciebie i Arlete...ta doza strachu i niepewnosci juz i tak zostala dawno zasiana i tak ciezko byc spokojnym...
ja nie potrafie sie skupic na pracy bo co chwile panikuje, ze juz juz okres nadchodzi, juz juz to czuje...a tak bardzo nie chce zeby to sie stalo... no nic, za pare dni sie okaze.
Trzymam kciuki za Wasze malutkie kropki, oby juz niedlugo mocno kopaly:)M@linka lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
nick nieaktualnyJagna ja bralam Metypred-steryd ale zwykle mialam odstep minimum 2 godziny pomiedzy nim a Clexane. Co do clexane w brzuch spokojnie dziecku krzywdy sie nie zrobi bo po pierwsze trzeba wziac fald skory aby dac zastrzyk a po drugie jest to krotka igla aby dac tylko pod skore zastrzyk a do dziecka jeszcze jest tluszczyk nawet u chudych osob potem miesnie macica i wody plodowe jeszcze. Kiedys w szpitalu mowili ze niby lepiej w udo zamiast w ramie ale w innym szpitalu pielegnuarki dawaly w wyzszej ciazy w ramie.
-
Niebieskaa wrote:Jagna75, mi tez lekarz kazal brac clexane od pozytywnego testu, juz czeka na mnie jedno opakowanie. Mam odstawic koenzym q10 w ciazy, niedawno zmniejszylam tez dawke wit. D i zwiekszylam euthyrox.
Mam nadzieje ze pecherzyk/ki bedą z lewej,ta strona jest pewna.Wszystko w rękach Boga.Dzis drugi cykl z CLO,do srody niedaleko..
Niebieska,zycze ci by ci sie to pragnienie spełniło,jesli nie to licze na nasz owocny piękny maj
P.S.moja endo tez zwiększyla mi dawke eutyroxu na 75,przez zime bralam 50 na zmiane z 75.Przez dwa lata bylam na 50 ale jesienią cos pierdykło i poszlo w góre i prolaktyna przekroczona byla.
Teraz mam tsh 1,18 i wyrównala mi dawke 75.W lipcu mam wizyte.
Choc w ciàzy jesli bede wczesniej to i tak bede sprawdzac co sie dziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 13:15
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Inessko mi w ramie samej ciężko by było zrobić w brzuch już nie złapię skóry w ogóle i 2 razy bym na zawał zeszła, kiedyś jak robiłam to młody mnie kopnął jak robiłam zastrzyk i zaczęła mi strasznie krew lecieć... więc dawałam sobie w boki, ale jak już pisałam zaczynam mieć trudności ze złapaniem skóry w boku i mam problemMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
inessa wrote:Jagna ja bralam Metypred-steryd ale zwykle mialam odstep minimum 2 godziny pomiedzy nim a Clexane. Co do clexane w brzuch spokojnie dziecku krzywdy sie nie zrobi bo po pierwsze trzeba wziac fald skory aby dac zastrzyk a po drugie jest to krotka igla aby dac tylko pod skore zastrzyk a do dziecka jeszcze jest tluszczyk nawet u chudych osob potem miesnie macica i wody plodowe jeszcze. Kiedys w szpitalu mowili ze niby lepiej w udo zamiast w ramie ale w innym szpitalu pielegnuarki dawaly w wyzszej ciazy w ramie.Antoś IVF,Julisia natural
-
Cześć dziewczyny, tyle tutaj dobrych wiadomości. Przeczytałam wszystko
U mnie średnio, po wizycie okazało się, że ilość wód płodowych wzrosła, jest jeszcze w normie, ale wymaga monitorowania, żeby nie doszło do wielowodzia Trochę popłakałam jak przeczytałam czym to grozi, ale nie mam na to wpływu, więc po prostu będziemy obserwować Wyniki krwi książkowe, wszystko na bardzo dobrym poziomie. Mam jeszcze dodatkowe USG w piątek z projektu, który u nas jest w szpitalach, a tak to za 3 tygodnie kolejna wizyta. Jestem zmartwiona
Kropek waży 700g, jest to norma na dzień badania, więc trochę zwolnił ze wzrostem, nie wiem czy nie jest to spowodowane tym, że ja też wolniej przybieram na wadze. Jest przekręcony głową w dół, a tyłek ma tam gdzie ja mam żołądek (może dlatego słabo u mnie z jedzeniem ostatnio).
Z rzeczy weselszych, to odebrałam ubranka od szwagierki i znajomych, zapas rozmiarów 56 mam taki, że nie wiem czy zdążę ubrać Kropka w to wszystko Kartonu z 62 jeszcze nie rozpakowywałam.
Blondyna, uprzejmie proszę o aktualizację
osa - lat 31
1 poronienie - 7 tc/ łyżeczkowanie 10 tc
Leki - Femibion, kwas foliowy, wit. D3, wit. K2, magnez
Ciąża - synek obecnie 24tc(5d)
Wstępnie data porodu - 07-08-2016 r.
Kolejna wizyta u ginekologa - 12-05-2016 na godz.11:20blondyna5555 lubi tę wiadomość