X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@lineczko a widzisz,dziś dzień cudów po prostu!!!!!Super super po prostu oby tak dalej nam sie szczęściło!!!!!
    Mi wyszło CRL 4,6 mm- 6t1d,także i tak masz ciut wiekszą kropeczkę,także napewno z tym jest ok
    Jejku ale się cieszę :):):):):):):):):):):):):):):):):):):

inessa, M@linka, Martynka30 lubią tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko, wspaniałe wieści! To będzie jakiś psotnik, ten dzieciaczek, bo żeby tak matkę od początku stresować, kto to widział!

M@linka lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    M@lineczko a widzisz,dziś dzień cudów po prostu!!!!!Super super po prostu oby tak dalej nam sie szczęściło!!!!!
    Mi wyszło CRL 4,6 mm- 6t1d,także i tak masz ciut wiekszą kropeczkę,także napewno z tym jest ok
    Jejku ale się cieszę :):):):):):):):):):):):):):):):):):):

Arletka zaszalałam i coś pokręciłam - nie 6mm a 5mm....! Wow idziemy równo :) Bo u mnie też dziś skorygował na 6t1d :) tylko, że oczywiście mi się to nie zgadza...lecz nie nakręcam się - słucham dziś lekarza - kazał się tym nie martwić...mam nadzieję, że maleństwo nadrobi.

Idę spać - emocje mnie wypompowały.
    Jeszcze raz dziękuję za moc dobrego słowa!

Arleta lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Aga22 mi tez. Damy rade. Musimy byc dzielne i silne. W nastepnym cyklu zachodzimy w ciaze. Zgoda? Masz te same leki co ja. Damy rade.
    Agus u mnie wszystkie kolezanki sa teraz w ciazy. My tezbedziemy.
    Zgadzam sie,my tez bedziemy.Aga22,bàdz twarda,dasz rade słonce ❤

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka super wiesci,dzis same dobre wiesci :-) Ciesze sie ze jest ok,teraz obiecaj zero zmartwien,skupiasz sie na tym co jesz,a za jakis czas pozwolimy ci ponarzekac na mdłosci ewentualnie.

Bomblica,masz co nosic kochana,waga piękna :-) :-)
    Zdróweczka kochane ciezaróweczki,rosnijcie zdrowo i tyjcie ale tez zdrowo ❤❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 22:36

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Iwannabelieve Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dziękuję za trzymane kciuki, słowa otuchy i modlitwy - wiek ciąży powinien być 7t2d a jest po wymiarach 6t1d - lekarz mówi, żeby tym się nie przejmować...jest też 6mm szczęścia z bijącym serduszkiem...modlitwy zostały wysłuchane a to serduszko niech bije kolejne 100 lat :)

Teraz oficjalnie, bo wcześniej się bałam Was zarażać- rozsiewam moc ciążowych wirusów aaaa.... psik!!!

Oj Malinka jak się cieszę :) Wierzę, że dalej będzie dobrze :)

Aniołek 7tc (*) 17.10.2011
    Aniołek 9tc (*) 31.03.2016
    PCOS i niedoczynność tarczycy

zyak3ew1ihpr6ig7.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    witajcie Dziewczynki kochane:)
    gorąco Was sciskam, długo mnie nie było, bo rano jestem w pracy,a wieczorem nie właczam kompa, bo zazwyczaj grzecznie siedze pod kocykiem , z miską w pobliżu:)

dzis mialam wizyte:) Maluszek ma 3,5 cm, serce puka - co slyszalam, spal sobie slodko, ale go obudzilismy, zeby zobaczyc jak sie rusza....:D
    no to takiego cudu jeszcze nie widzialam:)
    tyle u mnie , co melduje w skrócie, nadrobic Was nie dam rady, ale po ostatniej stronie widze, ze sie działo.Caly czas trzymam kciuki, i pomimo, ze nie wchodze na ovu,to mysle o Was:)
    całuski:******
    Witaj kochana.Wyszukałam cie ze dwa dni temu na któryms wątku(listopadówek chyba)ale tez dawno nie bylo cie tam a chcialam poczytac co u ciebie słychac :-) dobre wiesci,wspaniale ze ciąza zdrowa a maluszek rosnie ❤❤❤
    Odzywaj sie czasem bo tesknimy za tobą

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Iwannabelieve Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Coconue- rozumiem was, naokoło mnie również same bezproblemowe ciężarne, albo świeżo upieczone matki... I smutek pojawia się w moim sercu jak tylko o tym pomyślę, a później irytacja i złość- czemu ja??? Czemu ja nie mogę zostać mamą :(
    Ale wierzę, że kiedyś będzie dobrze... U was też... Na pewno wszystkie z forum niezaciążone będą mamuśkami w przyszłym roku :) Głowa do góry :)

Aniołek 7tc (*) 17.10.2011
    Aniołek 9tc (*) 31.03.2016
    PCOS i niedoczynność tarczycy

zyak3ew1ihpr6ig7.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwannabelieve wrote:
    Aga, Coconue- rozumiem was, naokoło mnie również same bezproblemowe ciężarne, albo świeżo upieczone matki... I smutek pojawia się w moim sercu jak tylko o tym pomyślę, a później irytacja i złość- czemu ja??? Czemu ja nie mogę zostać mamą :(
    Ale wierzę, że kiedyś będzie dobrze... U was też... Na pewno wszystkie z forum niezaciążone będą mamuśkami w przyszłym roku :) Głowa do góry :)

Ja już pisałlam o złości i nienawiści do tych wszystkich bezproblemowych ciężarówek i tych co pytają a kiedy ty?
    Ile razy mialam im ochote w zlosci powiedziec...2 razy poronilam, wiec nie pytaj mnie kiedy ja?

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, ale wczoraj był dzień dobrych wiadomości :)

Gama - już teraz nie taka kropka, tylko toż to już człowieczek :) <3

M@linko - nawet nie wiesz jak się cieszę :) Teraz możesz o siebie tylko dbać i słuchać lekarza, nie zamartwiaj się na zapas :)

Arleta - super, gratulacje :) Trzymam kciuki aby mimo wszystko obydwa maluszki dały radę :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam o poranku. Przeanalizowałam sytuację i jeśli chodzi o moją ciążę, to jest ona dalece nadal niepewna. Pytanie retoryczne - czy nie mogłam pójść na usg i nie mogło się okazać, że jest to ten 7 tydzień? Skoro 2 tygodnie temu był 5ty co się jeszcze zgadzało, do dlaczego wczoraj już tylko 6???? odpowiedź jedna - ciąża rozwija się powoli i nieprawidłowo, ciaża zwolniła ze wzrostem i ma opóźnienie o tydzień - u mnie nie ma, tak jak myśli ginekolog możliwości późniejszej owulacji - ona mogła być jednynie 14 marca lub nawet ciut wcześniej(!) -koniec kropka, ale na 100% już - nie później. Jedyna moja nadzieja w tym, że maleństwo nadrobi...

I jak tu się nie martwić?

Wybaczcie...pozdrawiam...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Coconue Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka spokojnie, jeszcze nic nie jest stracone.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahhh... trzymam kciukasy !!!!!

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko mam pytanie, dalej robisz sobie zastrzyki w brzuch czy boczki? ja robiłam w boczki do tej pory, ale znów brzuch urósł i obecnie ciężko złapać mi skórę nawet na boczkach i za chwilę pojawią się zrosty :( niektórzy mówią, że można robić w udo, ale czy lek się też wchłania?

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a u mnie to chyba nie będzie dzidziusia, tylko to jakieś zaburzenia hormonalne :/ Drugim razem jak byłam dziś w toalecie to przy podcieraniu było sporo brązowawego śluzu, jak kawa z mlekiem, a przed chwilą trochę pomarańczowo różowy bardziej. To niemożliwe żeby było coś po implantacji ewentualnej jeszcze. Może @ chce przyjść a nie może? Plecy dalej mnie bolą.

Nie lubię jak coś w moim organizmie nie gra :/ Ja chcę moje normalne cykle, a nie jakieś "pierniczenie kotka za pomocą młotka"...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 08:58

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Witam o poranku. Przeanalizowałam sytuację i jeśli chodzi o moją ciążę, to jest ona dalece nadal niepewna. Pytanie retoryczne - czy nie mogłam pójść na usg i nie mogło się okazać, że jest to ten 7 tydzień? Skoro 2 tygodnie temu był 5ty co się jeszcze zgadzało, do dlaczego wczoraj już tylko 6???? odpowiedź jedna - ciąża rozwija się powoli i nieprawidłowo, ciaża zwolniła ze wzrostem i ma opóźnienie o tydzień - u mnie nie ma, tak jak myśli ginekolog możliwości późniejszej owulacji - ona mogła być jednynie 14 marca lub nawet ciut wcześniej(!) -koniec kropka, ale na 100% już - nie później. Jedyna moja nadzieja w tym, że maleństwo nadrobi...

I jak tu się nie martwić?

Wybaczcie...pozdrawiam...

Przewaznie z początku jak zauwazylam lekarze odejmują tydzien a za dwa trzy tygodnie okazuje sie ze maluszek jest starszy.Nie ma co teraz sie zamartwiac,moze twój stres tez na to wpływa ze maluszek wydaje sie byc mniejszy.Mysle ze na tak wczesnym etapie kazdy dzien i kazdy zle zmiezony milimetr daje takie wlasnie róznice.Wazne ze serce mocno bije,za dwa tygodnie malymi krokami bedziesz dochodzic do 10tygodnia,wtedy zobaczysz ze lekarz oznajmi ze ciàza jest starsza.Nie ma co doszukiwac sie na razie blędów,wazne ze kropek jest,ma sie dobrze i z kazdym dniem rosnie a ciotki na niego czekają ❤

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Hmm a u mnie to chyba nie będzie dzidziusia, tylko to jakieś zaburzenia hormonalne :/ Drugim razem jak byłam dziś w toalecie to przy podcieraniu było sporo brązowawego śluzu, jak kawa z mlekiem, a przed chwilą trochę pomarańczowo różowy bardziej. To niemożliwe żeby było coś po implantacji ewentualnej jeszcze. Może @ chce przyjść a nie może? Plecy dalej mnie bolą.
    Ja drugi cykl po poronieniu taki dziwny mialam,krzyze pobolewaly juz od ovu,plamic zaczęlam brudnym trzy dni przed @ ,juz sie obawialam ze te plamienia to @,myslalam ze cykl stracony bo plamienia spore i nie wiedzialam czy mam to liczyc jako pierwszy dzien cyklu...jednak w terminie sie rozkrèciła i ból był straszny.
    Mozliwe ze i ciebie zbiera..ale pisalas ze takie bóle tez miałas przy ciązy wiec jesli @ nie ma wszystko moze sie zdazyc

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Inessko mam pytanie, dalej robisz sobie zastrzyki w brzuch czy boczki? ja robiłam w boczki do tej pory, ale znów brzuch urósł i obecnie ciężko złapać mi skórę nawet na boczkach i za chwilę pojawią się zrosty :( niektórzy mówią, że można robić w udo, ale czy lek się też wchłania?
    A własnie mam pytanie odnosnie clexane,czy zaczęlyscie brac je od pozytywnego testu czy pózniej,czy jeszcze zanim byla ciąza?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierwszy zastrzyk od razu po pozytywnym teście - nawet gina nie pytałam o zdanie ;)
    Od tygodni nic nie czułam w brzuchu a dziś mnie pobolewa okresowo - jajniki, macica i wszytsko co tam jest - mam nadzieję, że to od rozwoju i wzrostu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 09:30

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam brać zastrzyki po pierwszej wizycie u lekarza :-)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ