X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Masz racje M@linka w kwesti patologi jaka nas otacza i ich rozmnazanie się które jest tak proste.
    Kazdy ma nadzieje,jednak fakty mówią swoje,nie da sie tego polączyc,pomiędzy ewentualnie cud moze wystąpic bo jak inaczej to sobie wyjasnic..i tego cudu zycze :-) :-)
    Jutro dowiemy sie wszystkiego,to juz chyba 7 tydzien?Serducho powinno bic od ok.tygodnia,mam nadzieje ze je uslyszysz kochana

Jutro będzie 7t2d - i tu już nie ma miejsca na korygowanie wieku ciążowego - to jest minimalny jaki może być - jutro powinien być zarodek i serduszko - nie ma opcji przesunięcia.
    Trochę sobie dziś popłakałam, poprzeżywałam i ciut lepiej mi się zrobiło.
    Dzięki dziewczyny za słowa pokrzepienia i cierpliwość i zrozumienie dla moich humorów.

Arletka miałam tego nie pisać ale co tam...co do Ciebie i Twojej jutrzejszej wizyty to jakoś dobrej myśli jestem ...<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 19:00

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Byłam u immunologa i mi kazała brać Acard i formy metylowane kwasu foliowego i tyle jakieś badania mi robiła a jak zapytałam a Ana 1 Ana2 Ana3 mówiła ze nie są to konieczne badania skoro mam mutacje homozygotyczna i heterozygotyczna musze na własny koszt zrobić co myślicie warto czy vis mi to da jaki to koszt ?

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Byłam u immunologa i mi kazała brać Acard i formy metylowane kwasu foliowego i tyle jakieś badania mi robiła a jak zapytałam a Ana 1 Ana2 Ana3 mówiła ze nie są to konieczne badania skoro mam mutacje homozygotyczna i heterozygotyczna musze na własny koszt zrobić co myślicie warto czy vis mi to da jaki to koszt ?
    nie wiele sie dowiedziałas,z taką historią ciąz powinnas byc obstawiona lekami a przynajmniej clexane...
    Mysle ze powinnas zrobic na początek ANA1,jesli wyjdzie ujemne to 2i3 mozesz sobie darowac,chyba kosztuje ok.50zł
    Kochana a jakie badania ci robiła?kojarzysz cos?
    a robiłas badanie p/c antykardiolipinowe IgG,IgM??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 21:30

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna mi powinni dać w 2 ciąży heparyne ale niestety nie dali a ta immunolog dala mi na przeciwciala przeciwtarczycowe badanie na uklad krzepnięcia krwi igm IGG i coś jeszcze ale nie rozczytalam...
    Mówiła mi ze Ana mogą wyjść dodatnie bo mam hiperprolaktynemie bo biorę Bromka na spadek prolaktyny co myślisz o tym ?

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna jutro robie przeciwciala antykardiolipidowe ale wyniki za tydzień w środę :( a one co oznaczają?

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna, Maggda, M@linka, Arleta - z tego co widze wizytujecie jutro, mocno za Was trzymam kciuki :) :) <3

Osa - jak tam po wizycie ? :) Bo z pierwszej strony wynika, że dziś miałaś być na wizycie ;)

M@linka, blondyna5555 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątek nazywa się "zaczynamy znowu starania", a tymczasem mój m. nie bardzo się stara ;-) W weekend jest fajnie, ale w dzień powszedni jest tak zmęczony, że nic mu się nie chce!!! Ja też jestem zmęczona i jeszcze mam kupę pracy dziś i wiem, że do północy się nie wyrobię, ale poszłam z m. do łóżka, sobie z nim pogadać, bo cały dzień się nie widzieliśmy, mam nadzieję na COŚ, ale widzę, że tu ani ręką ani nogą. Ja go rozumiem, ma stres w pracy, chciałabym by poszedł na urlop, ale to teraz niemożliwe.
    Jednocześnie myślę sobie, jak TO ma tak wyglądać, że znów mam liczyć na łut szczęścia, (8 lat przerwy między ciążami!!) to ja już tego nie doczekam, w sensie - płodności.

Jutro mam wizytę u gina. W sumie nie wiem, po co... zobaczymy, co zobaczy i co powie.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Jagna jutro robie przeciwciala antykardiolipidowe ale wyniki za tydzień w środę :( a one co oznaczają?
    to jedno z badan na potwierdzenie/wykluczenie zespołu antyfosfolipidowego.
    Trudno mi teraz stwierdzic czy to ANA to dobry pomysł,moze sie z nimi wstrzymaj,zobaczysz jak wyjdą tamte badania.Moim zdaniem dobry gin teraz by sie przydał zeby przygotował cie do ewentualnej ciązy i by miał pojecie z tymi mutacjami i potrafił obstawic cie lekami juz w ciązy.
    Szukaj,pytaj dziewczyn na forach o dobrego gina który ma o tym pojęcie z twoich stron.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam z łóżka.. Juz 31tc
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44d2b3b530bf.jpg

Mam dziś dwie wizyty: U rodzinnego bo mnie choroba zbiera i u gina, podglądnąc córeczkę. Wczoraj jakiś szał wieczorem ją ogarnął i strasznie mnie skopała. Dzis o 5:30 powtórka i juz nie zasnęłam, bo córa ciągle wojuje.. Musze wstać coś zjeść i wracam do łóżka... :/

Jacqueline czekam z niecierpliwością na Twoje ponowne testowanie! :)
    Powodzenia na wizytach i oczywiście w staraniach ;)

Coconue, Jacqueline, M@linka, inessa, Magdzia88, Iwannabelieve, blondyna5555, Martynka30, osa lubią tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój maz powiedzial ze jak nie zajdziemy w tym cyklu to bedziemy stsrac ie w nastepnym. Tylko ze nie zajde w tym cyklu bo dni plodne pojedziemy na majowke z rodzicami. A ja jak glupia kluc sie mam clexanem kolejny miesiac, bo swietnie.tak serio to widze ze gdyby nie ja ktora bez przerwy powtarza serduszkowanie co 1,5 dnia i nie ma ze zmeczony.... od kiedy wiem o mutacji wiem tez ze nie bedzie romantycznego zachodzenia w ciaze.

W ogole boje sie ze znowu skonczy sie to tak jjak ostatnio i zastanawiamm sie czy to ma sens.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica,pięknym brzusiem sie nam witasz ❤❤❤ naszym marzeniem :-) :-) :-)
    Zdróweczka na kolejne tygodnie,nim sie obejrzymy to córcia bedzie juz z nami :-) :-)
    Ja dzis wizyta o 13:15,wczesniej jade do immunologa ale dopiero ze skierowaniem.Pewnie kolejny cykl z clo,zapytam o dalsze plany jesli nie uda sie w tym cyklu..zobaczymy co mi powie na te mutacje...
    Pogadamy dzis sobie z doktorkiem :-)
    Trzymam kciuki za udane wizyty :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Mi mój maz powiedzial ze jak nie zajdziemy w tym cyklu to bedziemy stsrac ie w nastepnym. Tylko ze nie zajde w tym cyklu bo dni plodne pojedziemy na majowke z rodzicami. A ja jak glupia kluc sie mam clexanem kolejny miesiac, bo swietnie.tak serio to widze ze gdyby nie ja ktora bez przerwy powtarza serduszkowanie co 1,5 dnia i nie ma ze zmeczony.... od kiedy wiem o mutacji wiem tez ze nie bedzie romantycznego zachodzenia w ciaze.

W ogole boje sie ze znowu skonczy sie to tak jjak ostatnio i zastanawiamm sie czy to ma sens.
    To co ze z rodzicami,w jednym pokoju spac bedziecie?Dla chcącego nic trudnego :-) :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się:)
    Po długich 3 tygodniach oczekiwania i wręcz wymuszenia kontynuacji duphastonu.
    Wczoraj zobaczyliśmy nasze malutkie szczęście całe 6mm i bijące serduszko.
    Teoretycznie to już 8t4 tyle, że ciąża bezpośrednio po poronieniu i jest młodsza po mojemu o 2-3 tygodnie. Teraz kolejne 3 tygodnie czekania aż podrośnie:)
    Oby było dobrze.

Coconue, M@linka, Jacqueline, kkkaaarrr, inessa, Bomblica, Magdzia88, Iwannabelieve, sy__la, osa, Maggi-P lubią tę wiadomość

f2w343r8au6frwux.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katek88 wrote:
    Udało się:)
    Po długich 3 tygodniach oczekiwania i wręcz wymuszenia kontynuacji duphastonu.
    Wczoraj zobaczyliśmy nasze malutkie szczęście całe 6mm i bijące serduszko.
    Teoretycznie to już 8t4 tyle, że ciąża bezpośrednio po poronieniu i jest młodsza po mojemu o 2-3 tygodnie. Teraz kolejne 3 tygodnie czekania aż podrośnie:)
    Oby było dobrze.
    Dobry początek wiadomosci,oby do konca ten dzien był wypelniony dobrymi wiesciami :-) :-) Niech bije to serduszko mocno i niech malenstwo rosnie,trzymsmy kciuku za zdrową ciàze ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    To co ze z rodzicami,w jednym pokoju spac bedziecie?Dla chcącego nic trudnego :-) :-)

No w jednym pokoju bie. Ale dla mnie to jakis taki stres :((

Jagna 75 lubi tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco,
    A może to właśnie trzeba jakoś wykorzystać? Na przykład dla podgrzania atmosfery? ;-) Poczujecie się młodsi o kilkanaście lat ;-)
    No i będzie potem fajna historia do opowiadania dziecku a propos jego poczęcia ;-)

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Coconue Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak my nigdy przenigdy takich rzeczy nie robiliśmy. Dla mnie to bedzie mega stres.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Annak my nigdy przenigdy takich rzeczy nie robiliśmy. Dla mnie to bedzie mega stres.
    To wyślijcie rodziców na spacer, wtedy zyskacie trochę czasu tylko dla siebie :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • annak Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco,
    Jasne, rozumiem. Ja, prawdę mówiąc, chyba też nie...
    Napisałam to tak pół żartem, żeby trochę humoru dorzucić. Ale rozumiem wszystkie Twoje stresy.
    Może jednak uda się przed majem! Bardzo mocno trzymam kciuki.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasikałam sobie na test dziś, ale oczywiście po wypiciu kawy :P No i biel aż razi w oczy ;) Może jakieś tam widmo jakby się przyjrzeć, ale generalnie biel :P

Aż taka zła bym nie była jeśli nie byłoby ciąży, no tylko ten wczorajszy test... No i oczywiście plecy bolą praktycznie jak okresowo, tylko dużo lżej, zupełnie jak w tej ostatniej ciąży ...

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ