X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski spokojnie!

ja tez juz doszlam do wniosku ze byc moze zrobie jedna bete i tyle, co by stwierdzic ze w ciazy jestem i ze warto isc do lekarza. Testow owulacyjnych robic nie bede bo bez sensu - po co - będzie regularny seks i tyle - co poltora dnia i nie ma przebacz - hahaha.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Iwannabelieve Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue- taki sam mam plan kiedy będę już mogła zacząć starania.. Tym bardziej, że mając PCOS paski owulacyjne nie koniecznie mi pomogą... Zatem odpowiedzią na to jest regularne serduszkowanie :)
    Jedyny problem, to ponieważ będzie ważne wiedzieć jak najszybciej, że się jest w ciąży- to w moim wypadku wiedzieć kiedy się testować...

Aniołek 7tc (*) 17.10.2011
    Aniołek 9tc (*) 31.03.2016
    PCOS i niedoczynność tarczycy

zyak3ew1ihpr6ig7.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co...im bliżej wizyty tym wolniej mi czas leci :/

Arleta lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Wiecie co...im bliżej wizyty tym wolniej mi czas leci :/
    No dokładnie,niemiłosiernie wolno
    A wiecie co,przyszła mi przed chwilą paczka z bepiprogram-książeczka na badania+okładka na książeczkę zdrowia dla dziecka,może to dobry znak w ten głupi dzień..

myślę cały czas otej becie i zapewne macie rację,gdyby miało być 100 % przyrostu to by musiało wyjść koło 100 000! jeszcze nie widziałam u kogoś takiego wyniku.
    A tak wychodzi że podwoiła mi się między 72-96h..
    myślicie,że nie wszystko stracone?

dlatego troszkę mnie to zdołowało bo przy ostatnim poronieniu też na tych wyższych wartościach tylko w przeciągu 2-óch dni miałam przyrost 39% i się nie udało,tak już człowiek teraz wszystko do siebie dobiera

M@linka lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że zdecydowanie nic straconego :)

Ja miałam ostatnio przyrost 23% przy wartości tylko 2300. Ale niczego nie roję już sobie w głowie. Co ma być niech będzie...

Arleta lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 12dc, owu jakoś nie ma na horyzoncie. 20 kwietnia mam wizytę u gina. Zobaczymy, co tam zobaczy. Jakoś nie mam dziś nastroju, czuję podskórnie, że w tym cyklu raczej nic nie ugramy.

• M@linka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta o której masz w środę wizytę? bo jak ok 20:00

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 3 dni pobolewa mnie w krzyżu lekko, dziś mocniej niż wcześniej, no i dziś doszło hmm "ćmienie" w brzuchu.

Wkurzające to nieco :/ Ostatni raz miałam tak w ostatniej ciąży, no poza bólem brzucha, tego nie było.

Myślicie, że to dobry pomysł zbadać jutro np. progesteron?

Ale to pewnie nie ciąża u mnie tylko jakieś zaburzenia hormonalne, co nie ? Jakoś ciężko mi uwierzyć, że mogłoby się udać...

Arleta - już pisałam, bo dostaniesz kopa/klapsa w cztery litery :P

M@linko - ja liczę, że mimo małego przyrostu wtedy będzie ok, skoro usg zgadzało się wtedy mniej więcej z wiekiem z miesiączki <3 :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 19:05

Arleta lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaq a kiedy miałaś owu? progesteron najlepiej robić ok.8 dnia po.. ja chyba bym poczekała do terminu @ i zrobiła test lub hcg

Jaq sama jestem ciekawa czy będzie taki cud z tym moim przyrostem i zdrową ciążą..w środę okaże się czy zaliczę ZONKA..już mi dzwonią słowa lekarza.."oj to nie wygląda dobrze Pani K. ...ale dajmy jeszcze szanse tej ciąży, proszę do mnie podjechać na dyżur w niedzielę" - ZONK jak nic. Ciekawe jak zareaguje - nie wykluczam, że być może się o tym nie przekonam,,lecz w zanadrzu mam już zaplanowane jakieś pocieszacze typu winko i fajeczki...

Teoretycznie jutro jestem zarejestrowana do innego ginekologa do ktorego będe jak wszystko poszłoby okej chodzić na nfz, lecz odwołam tę wizytę również.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 19:21

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko - podejrzewam, że jutro to 8 DPO raczej na bank, może 9, ale prędzej 8 ;) Ostatnio jak mnie tak z 3 dni bolał krzyż to na 4 dzień zrobiłam test no i był cień...

Wiem, że sobie tego bólu krzyża na pewno nie wmawiam, jeśli to nie ciąża to ja nie chcę takich objawów, chcę moje praktycznie bezobjawowe cykle :/ Krzyż nigdy, ale to przenigdy mnie przed @ nie bolał, oprócz tej ostatniej ciąży...

Aha no i M@linko oczywiście życzę Ci, aby ten czarny scenariusz odszedł w siną dal i tym razem było jedna dobrze :) Byłabyś wtedy takim przypadkiem, że medycyna sobie a organizm ludzki sobie ;)

M@linka lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka ja idę ok.15
    A czemu nie chcesz iść jutro na nfz tak nawet z ciekawości co powie?
    Ja też mogłam iść dziś na nfz ale jakby przypadkowo lekarz zobaczył moje sińce na brzuchu to głupio byłoby się tak tłumaczyć..

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znaczy ja jestem jutro zapisana prywatnie bo na nfz do niego jakby się jednak udalo to w maju. Ciekawość mnie zżrera ale robie sobie próbę wytrzymałości - wytrzymałam półtora tygodnia to wytrzymam 24 godziny...jakie dzielą obie wizyty. A u lekarza na nfz mam złe wspomnienia nieudanych usg i smutnych wiadomości więc teraz dla odmiany pójdę do lekarza który prowadzi mnie od lutego..

Jaq to jeśli badanie progesteronu ma Tobie w jakiś sposób pomóc to czemu nie :)choć myślę, że jego wysoki poziom potwierdzi jedynie wystąpienie owulacji. Ja poczekałabym do 10 dpo i zrobiła betę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 20:30

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    No i sobie wykrakałam przyrost 50% Z 17101 na 47944 -5 dni
    niewiem co teraz o tym myśleć,kurde mogłam już nie robić
    To b.dobra beta,wszystko ok,na twoim etapie beta juz tak nie szaleje :-)

Arleta lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Jaq a kiedy miałaś owu? progesteron najlepiej robić ok.8 dnia po.. ja chyba bym poczekała do terminu @ i zrobiła test lub hcg

Jaq sama jestem ciekawa czy będzie taki cud z tym moim przyrostem i zdrową ciążą..w środę okaże się czy zaliczę ZONKA..już mi dzwonią słowa lekarza.."oj to nie wygląda dobrze Pani K. ...ale dajmy jeszcze szanse tej ciąży, proszę do mnie podjechać na dyżur w niedzielę" - ZONK jak nic. Ciekawe jak zareaguje - nie wykluczam, że być może się o tym nie przekonam,,lecz w zanadrzu mam już zaplanowane jakieś pocieszacze typu winko i fajeczki...

Teoretycznie jutro jestem zarejestrowana do innego ginekologa do ktorego będe jak wszystko poszłoby okej chodzić na nfz, lecz odwołam tę wizytę również.
    M@linka ty juz nie pisz sobie scenariuszy,zycie cie wyręczy,zajmij sie lepiej modlitwą bo ona dobrze na ciebie wplywa.Wiem ze jestes o krok od decydujàcej wizyty,jednak pozytywne myslenie to objaw walki,wiec nie poddawaj sie.
    Jestesmy z tobą i wszystkiemamy nadzieje na dobre wiesci :-) :-)

M@linka, Arleta lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,trzymam za was kciuki,oby bylo zasiane i cos wykiełkowało,za te które czekają tez zycze by ten czas wyczekiwania na odpowiedni moment wypelniony był czyms przyjemnym a nie rozterkami.Wszystkim nam sie uda,moze nie wszystkim na raz bo to nie mozliwe ale stopniowo cięzarówek bedzie nam przybywac.W koncu trzeba bedzie zastąpic niedlugo te ktore juz prawie na mecie,miejscówki sie zwolnią i trzeba je zając na nowo :-) :-)

Ja dzis pierwszy dzien cyklu,mimo iz ból straszny to jednak wypelniony nową nadzieją.Ja równiez we srode wizyta 13:15,pewnie kolejny cykl stymulowany...choc moze lekarz inną decyzje podejmie...
    Trzymam kciuki dziewczyny za was,by wizyty byly udane,by testy tez byly pozytywne :-)

Iwannabelieve, Arleta, M@linka lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna kochana moja jak Ty już coś napiszesz to od razu cieplej się na sercu robi:)
    Bardzo bym chciała,żeby jak najszybciej Ci się udało.Jak będziesz już na szczęśliwym wątku to dziewczyny będą miały z Tobą cudownie;)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja jutro jadę do immunologa do warszawy 3majcie kciuki by coś to dało :-(

Iwannabelieve lubi tę wiadomość

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22

thumbs.png

Jagna 75, M@linka, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• Arleta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga daj znać po.ciekawa jestem co ci zleci

Iwannabelieve lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Aga22

thumbs.png
    Elaria skądżeś go wytrzasnęła? :)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ